Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hız sınırı artık 70 kilometre değil!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33695
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 08:20
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Hız sınırı artık 70 kilometre değil!
Mesajı Yazan: Alicilik
Konu: Hız sınırı artık 70 kilometre değil!
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2014 Saat 23:32
Orjinalini yazan: milliyet.com.tr milliyet.com.tr Yazdı:

Hız sınırı artık 70 kilometre değil!

Yerleşim yerleri içindeki ana yollarda hız sınırı 90 kilometreye çıkarıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanı Hamza Altıntaş, Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle, yerleşim yeri içindeki ana yollarda hız sınırının arttırılmasını AA muhabirine değerlendirdi.

Altyapısı uygun olmayan ara yollarda hız sınırının 50 kilometre olarak korunduğunu anlatan Altıntaş, "Yerleşim yeri içinden geçen bölünmüş devlet ve il yolları, belediyelerin yapım ve bakımından sorumlu olduğu, taşıma kapasitesi yüksek, can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirlerin alındığı ana yollarda UKOME ve il trafik komisyonlarının 20 kilometre olan hız limitini arttırma yetkisi 32 kilometreye çıkarıldı" dedi.

Büyükşehirlerdeki ana yollarda şu anda trafik hızının 50 kilometre olduğunu hatırlatan Altıntaş, "Otomobiller için ise 50 artı 20 kilometreydi. Ancak bu sınır trafiğin akışını bozuyordu. Diğer ülkelerde yaptığımız araştırmalarda gerekli tedbirlerin alındığı ana yollarda trafik hızının artırılabildiğini gördük. Bu nedenle bir çalışma yaptık ve hız sınırı her bir araç için 50 kilometre artı 32 kilometre daha artırılabilir hükmünü koyduk" diye konuştu.

-UKOME ve il trafik komisyonları belirleyecek

Polisin hız cezası yazarken sürücüye yüzde 10 oranında bir opsiyon da tanıdığını anımsatan Altıntaş, bu opsiyonla birlikte şehir içi ana yollarda hız sınırının 90 kilometreye çıkarıldığını söyledi. Altıntaş, "Ankara, İstanbul ve İzmir http://www.milliyet.com.tr/izmir/" rel="nofollow -

Amaçlarının şehir içinde kalan ana yollarda trafik akıcılığını sağlamak olduğunu vurgulayan Altıntaş, "Hız sınırı her araç için 90 kilometreye çıkarılabileceği gibi azami 90 kilometre olmak üzere ayrı sınıftan araça farklı hız sınırı da getirilebilir. Buna illerdeki UKOME ve trafik komisyonları karar verecek" dedi.

Hızı arttırma yetkisinin UKOME ve trafik komisyonlarında bulunduğunu belirten Altıntaş, bu kurulların uygun gördüğü yollarda hız sınırını bu günden itibaren 90'a çıkarma yetkisine sahip olduklarını belirtti.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Cevaplar:
Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2014 Saat 23:43
vuhhuuuuuuuuuvv  Big smile

-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81

Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2014 Saat 23:48
Orjinalini yazan: tongucuk tongucuk Yazdı:

vuhhuuuuuuuuuvv  Big smile

Radar tabelasında 70 yazarken 50 ile gidenler artık 70e çıkar umarım LOL

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2014 Saat 23:50
inşaallahhhhh
bizim e-5 de öle 70 yazıyordu adamlar 40-50 hızlı gidenlerde radar kemerini gördümü ani fren sonra kaza = ) halbuki 100-150 metreden okuyor plakayı :D

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2014 Saat 23:53
İyi haber en azından artık ara sokaklarda hız cezası yemeyiz :D

Mesajı Yazan: faldov
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2014 Saat 23:59

inşaallahhhhh
bizim e-5 de öle 70 yazıyordu adamlar 40-50 hızlı gidenlerde radar kemerini gördümü ani fren sonra kaza = ) halbuki 100-150 metreden okuyor plakayı :D
Düz yolda okuma mesafesi 2 km'ye kadar çıkabiliyor.Kardeşimden biliyorum denetimlerde 2 km mesafeden hızı ölçüyoruz demişti.

-------------
Peugeot 206 HDİ Fever- 2006

Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 00:05
Orjinalini yazan: faldov faldov Yazdı:

inşaallahhhhh
Düz yolda okuma mesafesi 2 km'ye kadar çıkabiliyor.Kardeşimden biliyorum denetimlerde 2 km mesafeden hızı ölçüyoruz demişti.

Mobil radar için galiba ?

Bu sabitler o kadar mesafe ölçeceğini sanmam açıları belli.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 00:07
aynen kemerlerde kamera lar açılı koyuluyor arkadaşın bahsettiği sanırım trafik ekip otolarında seyyar konumlandırılan radar kameraları heralde

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 00:09
sonunda..

Mesajı Yazan: jpm06
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 00:23
Insan sunu daha once cikarir yasayi 86 km hizla radara girdim 343 tl ceza yedim adam otobus duraginin dibine saklanmis ceza yedigim yol harikalar diyarinda arka yolda 50 km hiz siniri var o yolda

-------------
2002 peugeot 206 1.4 hdi xr

Mesajı Yazan: 206+bülent
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 08:35
Orjinalini yazan: jpm06 jpm06 Yazdı:

Insan sunu daha once cikarir yasayi 86 km hizla radara girdim 343 tl ceza yedim adam otobus duraginin dibine saklanmis ceza yedigim yol harikalar diyarinda arka yolda 50 km hiz siniri var o yolda
ne zaman yedin iyiki bana denk gelmemiş :D 

-------------
carpe diem
206+ HDI

Mesajı Yazan: jpm06
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 09:08
1 ay olmadı hocam kapanan adliye sarayı ile harikalar diyarının arasındaki yol 
bir de o tarafta iseniz ayaş yoluna biraz dikkat edin sabah ve akşam iş saatlerinde organizeye gelmeden shell benzinliğinin orda bekliyorlar belki  denk gelmişinizdir.

-------------
2002 peugeot 206 1.4 hdi xr

Mesajı Yazan: furkanyakar
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 09:30
limitler arttı diyip basmayın yinede. unutmayın limitler artmadı, belediyelerin arttırma limiti arttırıldı. 70 yazan yerde hala 70 hız sınırı :)

-------------

Mesajı Yazan: 206+bülent
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 10:18
Orjinalini yazan: jpm06 jpm06 Yazdı:

1 ay olmadı hocam kapanan adliye sarayı ile harikalar diyarının arasındaki yol 
bir de o tarafta iseniz ayaş yoluna biraz dikkat edin sabah ve akşam iş saatlerinde organizeye gelmeden shell benzinliğinin orda bekliyorlar belki  denk gelmişinizdir.
belediye otobüslerinin durduğu terminal gibi bi yer var orada kuzenim oturuyor oralarda geziyorum normal olarak iyi yakalanmamışız

-------------
carpe diem
206+ HDI

Mesajı Yazan: volkanC2
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 13:30
Bu sabah radyoda dinledim daha onaylanmadı bu bir, diğeri de Bitter Onur'un dediği gibi 90 km son nokta, yüzdesiyle falan 90 yani 91 olduğunda cezayı yiyoruz.

-------------
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 22:35
bu da kesmez...

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesajı Yazan: şimşek 307
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2014 Saat 12:56
bu haber doğrumu değilmi  bu ülkede bunada güven olmaz. polis kafasına göre isterse cezayı kesiyor.

-------------
Benim sürdüğüm hɑyɑtın geri vitesi yok !! Geçmişi sɑdece dikiz ɑynɑsındɑn izliyorum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net