Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

auto6r hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33654
Tarih: 21 Aralık 2024 Saat 21:24
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: auto6r hakkında
Mesajı Yazan: faha
Konu: auto6r hakkında
Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2014 Saat 00:08
arkadaşlar iyi günler.
daha önce birçok otomatik araç kullandım.ama auto6r yi yeni kullanmaya başladım.
öğrenmek istediğim,ileri hareket ederken yanlışlıkla geri konumuna alınırsa neolur.ayrıca hareket halındeyken N konumuna geçerse tekrar ileri konuma alınabilinirmi veya durmakmı gerekiyor.
kısacası bilinmesi gereken önemli unsurları paylaşırsak ben ve birçok kişi faydalanacaktır.
şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ozdennn
Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2014 Saat 09:36
pederde 508sw var. alma diye yalvardım ama dinlemedi. hareket halindeyken r ye attıgında ışık yanıp sönüyor. koruma var sanırım. n den a ya a dan n ye sınırsız geçiş yapabilirsin. büyük konuşmak istemiyorum ama easytronik veya robotronik vites arabam olacağına hiç arabam olmasın..

-------------
aynadan bakılanlar..

Mesajı Yazan: faha
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2014 Saat 00:42
sandığınız kadar kötü değildir kanaatimce .
ben toyota kullanmıştım.peugeot ondan çok daha iyi .en azından yığılma yapmıyor.

Mesajı Yazan: kivanc
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2014 Saat 02:58
belirli bi hıza düşmeden vitesi geriye atsanızda geri vites geçişi olmuyor. sadece hafif araç ileri kayarken geçiyor. içiniz rahat olsn. bende araştırdım çok kolay vites değiştiği için bi sıkıntı olmuyor. bazende manuelde sanıp elim kayıp r ye atmışlığım oldu :)

-------------
308 1.6hdi auto6r İst/Zong

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 19 Şubat 2014 Saat 12:08
R nin pozisyonu kotu olmus.

Auriste yok ama auto6r da kulaktan azaltmaya 1deyken basinca geriye alma var mi ? Bilgisayar oynu gibi ?

Auto6r cok keyifli bir sanzuman. Tam otomatik araclarda araca mudehale olmuyor ne basarsaniz araba ne algilarsa o. Ama robotize de olay sizin de mudehaleniz ile canlaniyor.

Sanzuman keyif isidir. Eger sorunsuz ve hissiz bir gecis istiyorsaniz CVT den baska sanzuman tanimam. Yok manuel derseniz manuel .

Robotizeler daha cok trafik cilesini azaltmak ve ilk kullananlari alistirmak icin faydali. Ben genelde manuel kullaniyorum ama evde kim binerse binsin otomatikte kullaniyor sikinti cekmiyor. Alma sebeplerimizden biris de buydu.

Uzun vadede bakim ve servis masraflari maneul sanzumanla ayni olacaktir. Tam otomatik veya dsg gibi sanzumanlarin indir kaldiri sanzuman parasi. Bu da ekonomik ve uzun vadede kullanimda yine buyuk bir arti.

Bahsedilen yigilma 13k lik auris kullanimimda sadece 1-2 ve 2-1 gecislerinde oluyor acikcasi hissedilir bir gecis oluyor. Bunu da gaz pedaline baskinizi hafifletrek azaltiyorsunuz.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: kivanc
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 02:38
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

R nin pozisyonu kotu olmus.

Auriste yok ama auto6r da kulaktan azaltmaya 1deyken basinca geriye alma var mi ? Bilgisayar oynu gibi ?

Auto6r cok keyifli bir sanzuman. Tam otomatik araclarda araca mudehale olmuyor ne basarsaniz araba ne algilarsa o. Ama robotize de olay sizin de mudehaleniz ile canlaniyor.

Sanzuman keyif isidir. Eger sorunsuz ve hissiz bir gecis istiyorsaniz CVT den baska sanzuman tanimam. Yok manuel derseniz manuel .

Robotizeler daha cok trafik cilesini azaltmak ve ilk kullananlari alistirmak icin faydali. Ben genelde manuel kullaniyorum ama evde kim binerse binsin otomatikte kullaniyor sikinti cekmiyor. Alma sebeplerimizden biris de buydu.

Uzun vadede bakim ve servis masraflari maneul sanzumanla ayni olacaktir. Tam otomatik veya dsg gibi sanzumanlarin indir kaldiri sanzuman parasi. Bu da ekonomik ve uzun vadede kullanimda yine buyuk bir arti.

Bahsedilen yigilma 13k lik auris kullanimimda sadece 1-2 ve 2-1 gecislerinde oluyor acikcasi hissedilir bir gecis oluyor. Bunu da gaz pedaline baskinizi hafifletrek azaltiyorsunuz.

Kulaktan 1 e kadar düşüyor ali. bide araç dururken kalkmadan 2 ye alınabiliyor manueldeyken. direk 2. viteste kalkış yapabiliyosn. genelde bayır aşağı saldığım zaman sarsmasın diye kullanıyorm.hiç kullanmadm ama bide karlı yollarda avantaj olacağını düşünüyorm.

-------------
308 1.6hdi auto6r İst/Zong

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 03:00
Kullandın mı bilmiyorum ama dsg de çok hissiz Ali, ama sorunlu işte, yanıma geldiğiniz de kuzenim vardı hatırlarsın dsg'li leonu olan, hatta 1-2'ye geçerken sarsıntı yapamaya başladı demişti, o araç geçen hafta şanzıman dağıttı, komple yeni şanzıman takıldı, aracı dün teslim aldık, doğuşta artık dsg sorununu kabul etmiş 14 bin liralık faturanın sadece 116 lirasını bizden tahsil ettiler, aracın garantisi 7 ay önce bitmişti ve servis dışında bakıma girmemişti girseydi ne olurdu bilmiyoruz. Kuzen şimdi arabayı satıp bir daha kesinlikle dsg'ye bulaşmamaya karar verdi.

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 03:59
Orjinalini yazan: kivanc kivanc Yazdı:

Kulaktan 1 e kadar düşüyor ali. bide araç dururken kalkmadan 2 ye alınabiliyor manueldeyken. direk 2. viteste kalkış yapabiliyosn. genelde bayır aşağı saldığım zaman sarsmasın diye kullanıyorm.hiç kullanmadm ama bide karlı yollarda avantaj olacağını düşünüyorm.

O olması gereken bişi abi. Kışın kullanmak gerekebilir. Demekki o R olayı birtek oyunlarda var :D

Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Kullandın mı bilmiyorum ama dsg de çok hissiz Ali, ama sorunlu işte, yanıma geldiğiniz de kuzenim vardı hatırlarsın dsg'li leonu olan, hatta 1-2'ye geçerken sarsıntı yapamaya başladı demişti, o araç geçen hafta şanzıman dağıttı, komple yeni şanzıman takıldı, aracı dün teslim aldık, doğuşta artık dsg sorununu kabul etmiş 14 bin liralık faturanın sadece 116 lirasını bizden tahsil ettiler, aracın garantisi 7 ay önce bitmişti ve servis dışında bakıma girmemişti girseydi ne olurdu bilmiyoruz. Kuzen şimdi arabayı satıp bir daha kesinlikle dsg'ye bulaşmamaya karar verdi.

Abi vw de DSG gülün dikeni. Seviyorsan vw yi katlanacaksın yoksa hiç bulaşmaya gerek yok.
Teknolojisi çok iyi. Bahsi geçen yarıotomatik/robotize şanzumanları tek tek test ettiğimde içlerinde cidden geçiş hissiyatı en iyi şanzumandı ama ben tepkisini beğenmedim. Aynı yol değildi ama eğimli yolda otomatik konumunda tepki testi yaptım DSG bocaladı. Auto6R da MultiMode da anında vites düşürdü. Ki, auris 1.4 90 beygirlik bir motorla bunu yaptı.

VW ciler alışmış şanzuman indir kaldıra hala çok iyi olduğunu savunuyorlar. Kabul ediyorum geçişleri çok iyi ama uzun vadede çok can acıtan bir şanzuman. 14bin tl ye sahibinden de zibil gibi 206 var yazık değil mi ?

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2014 Saat 04:41
Tepki testi dedin Ali ama orda da dsg'nin hakkını yememek lazım, 7'den 4'e anında düşürdüğüne şahit oldum, kuzenin dsg'den sonra benim tam otomatik sütçü beygiri gibi geliyor, dur şimdi değiştirecem vitesi az kaldı ha değiştirecem ha değiştirdim gibi bişey dsg'den sonra, acaba benim şanzımanda mı sıkıntı var dedim ama 3-4 araçta daha denedim tam otomatikler böyleymiş. Tabi bunu dsg kullandıktan sonra anlıyorsun :)

Mesajı Yazan: Seramana
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2014 Saat 20:54
Konu dağılmış biraz cevap da gelmiş gerçi.

Kullanma kılavuzunu okumadığımız için genelde böyle sorular ortaya çıkabiliyor Cool

3 km/h hızların üzerinde A dan R ye veya tersi geçiş yapsanız bile herhangi bir şey olmaz der kılavuz

-------------
2011 Alp Beyaz 308 1.6 HDI Auto6R Premium Plus

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net