Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Egzoz Muayenesinden geçemedik.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33541
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 20:34
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Egzoz Muayenesinden geçemedik.
Mesajı Yazan: ekinoks44
Konu: Egzoz Muayenesinden geçemedik.
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2014 Saat 09:22
Merhaba arkadaşlar..
Bu hafta arabayı egzoz muayenesine götürdüm. Ancak muayenden geçemedik Big smile Normalde 0,3 olması gereken CO2 değeri bende 1,2 çıktı. Ordaki vatandaş LPG'yi ayarlattır dedi ama ben 3 ay önce LPG yazılım yüklemesi ve filtre değişimi yapmıştım.  Zaten aracımın fazla yaktığını düşünüyorum şehiriçinde km.ye 45 Kuruş yakıyor. ( otomatik vites - lpgde) Araç 3 yıldır bende ve buji değişimi vb. şeylere hiç baktırmadım. Sizce kısa yoldan ne yapmalıyım? Bu konuda çok bilgim yok, önerileriniz için şimdiden teşekkürler..

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2014 Saat 08:27
Bende bakım yaptırmaktan yanayım da bu bakımın içine ne giriyor onu sormak istedim aslında. Mesela bujileri değiştireyim, boğaz kelebeğini temizleteyim vb. başka ne yaptırmam lazım. Adam gibi usta yok burda gidince yontmaya bakıyorlar sunu değişelim bunu değişelim diye hemen..

-------------

Mesajı Yazan: VLKNYKSLN
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2014 Saat 10:38
Bende bugün muayeneye gidicem bakalım :D

-------------
NEW CAR - Alfa Romeo GIULIETTA
EX CAR - Peugeot RCZ

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2014 Saat 10:56
Orjinalini yazan: ekinoks44 ekinoks44 Yazdı:

Merhaba arkadaşlar..
Bu hafta arabayı egzoz muayenesine götürdüm. Ancak muayenden geçemedik Big smile Normalde 0,3 olması gereken CO2 değeri bende 1,2 çıktı. Ordaki vatandaş LPG'yi ayarlattır dedi ama ben 3 ay önce LPG yazılım yüklemesi ve filtre değişimi yapmıştım.  Zaten aracımın fazla yaktığını düşünüyorum şehiriçinde km.ye 45 Kuruş yakıyor. ( otomatik vites - lpgde) Araç 3 yıldır bende ve buji değişimi vb. şeylere hiç baktırmadım. Sizce kısa yoldan ne yapmalıyım? Bu konuda çok bilgim yok, önerileriniz için şimdiden teşekkürler..

abi LPG ile 45 krş yakıyorsan lpg' yi çıkar daha az yakarsın bence

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2014 Saat 10:57
Orjinalini yazan: VLKNYKSLN VLKNYKSLN Yazdı:

Bende bugün muayeneye gidicem bakalım :D

senin araba 1  kerede geçmesi lazım iyi şanslar VolkanSmile

Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2014 Saat 12:00
Orjinalini yazan: dogan106 dogan106 Yazdı:

Orjinalini yazan: ekinoks44 ekinoks44 Yazdı:

Merhaba arkadaşlar..

abi LPG ile 45 krş yakıyorsan lpg' yi çıkar daha az yakarsın bence
Sonra km'ye 1 lira yakar diye korkuyorum :D şaka bir yana benim arkadaşta Wv caravelle var benim araçtan daha az yakıyor güleyimmi ağlayayımmı..

-------------

Mesajı Yazan: 206FR
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2014 Saat 20:25
2.0 otomatik vectra'yla lpg'li km'de 35 kurus yakiyor dayim yani sen hesapla :D

-------------
UNFORGIVEN MAN
Peugeot 106 KID 1994
Noir Minnions
AUDI A6 1999 2.5TDI 150HP
QUATTRO

Mesaj Tarihi: 17 Şubat 2014 Saat 10:03
Bu hafta sonu tamirciye gittim. Bujileri değiştirdim. Subap ayarları sıkıymıs onu yaptırdık. Yine egzoz muayenesine girdik ama geçemedik. Sonunda sorunun egzozda olduğu anlaşıldı. Aracın egzozun içini boşaltmıslar katalitik konvertörmüdür nedir o yokmus. Bundan dolayıda c02 değeri yüksek çıkıyormus. Geçen sene egzoz muayenesinde böyle bir sıkıntı çıkmadı araç da 3 yıldır bende ama tamircim buna yeni bakmaya başladıklarını söyledi ne derece doğru artık bilemiyorum. Yenisini alsam fiyatı 1000 TL civarındaymıs. Bunun başka bir yolu yok mudur basit bir işlemle halledeceğim çözümü?

-------------

Mesajı Yazan: kaf kef
Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2014 Saat 11:38
bende takıldım egzoz muayenesine gecemdeim bende yardım bekliyorum arkadaşlar acilll kafam rahat değil benim aracın egzoz emisyon değerleri yüksek çıktı hangi bakımı yaptırmak lazım 

-------------
İki tanık var biri dilimdir biride dürüst kalemim, ihanet etmez sözüm kağıda ve halim RABBA teslim.

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 18 Şubat 2014 Saat 12:31
Kat iptalimi olmuş yanı araçta hemde sızın ısteğınız dışında tuhaf gerçekten ıkıncı el de bulabılırsınız katalizörlerden uygun fıyata ış görcek kadar.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net