Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Önden Lokurtu ses ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33412
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 09:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Önden Lokurtu ses ?
Mesajı Yazan: xMEGANx
Konu: 307 Önden Lokurtu ses ?
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 02:06
Arkadaşlar ufacık çukurlardan bile geçsem ön taraftan lok lok lok lop lop lop ses geliyor ufak çapta ve çok net duyuluyor. birde setlerden atladığımda arabayla HAŞŞŞŞŞIRT diye bir ses geliyor sanki lastik davlumbaza sürtercesine ( ki hiçbir iz yok sürtmüyor ) nedendir ?

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Cevaplar:
Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 09:59
Muhtemelen amortisör takızları değişim zamanı gelmiştir. Buna ek olarak salıncaklar, viraj lastikleri vs değişme zamanı gelmiştir. Bir tamirciye gösterirseniz kolayca sebebini bulacaktır.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 10:09
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

Muhtemelen amortisör takızları değişim zamanı gelmiştir. Buna ek olarak salıncaklar, viraj lastikleri vs değişme zamanı gelmiştir. Bir tamirciye gösterirseniz kolayca sebebini bulacaktır.

büyük ihtimal salıncaklar

Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 10:12
ek olarak o haşırt sesi tamponun altındaki karlıktan  geliyordur o sürtüyordur benimkide aynı oluo

-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 10:31
Orjinalini yazan: ramazanturan81 ramazanturan81 Yazdı:

ek olarak o haşırt sesi tamponun altındaki karlıktan  geliyordur o sürtüyordur benimkide aynı oluo

bende ondan çok şüpheleniyodum teşekkürler. ohalde bi tamirciye görünelim servise gitsem 3-4 bin tl hesap çıkartır saçma saçma şeylere. sizce ortalama masrafım ne olur ?

-------------

AIRBUS 307

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 10:48
tamirciye gidersen tahminimce ön takımları komple değiştirtsen bile en fazla 700 tl ama bu rakam dahada düşer çünkü tamirci baktığında şu kalsın bu değişsin diyebilir en başta düzgün bi tamirci bulmak lazım haşırt sesine tek çözüm setlere yavaş ve çapraz girmek

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 11:01
Orjinalini yazan: ramazanturan81 ramazanturan81 Yazdı:

tamirciye gidersen tahminimce ön takımları komple değiştirtsen bile en fazla 700 tl ama bu rakam dahada düşer çünkü tamirci baktığında şu kalsın bu değişsin diyebilir en başta düzgün bi tamirci bulmak lazım haşırt sesine tek çözüm setlere yavaş ve çapraz girmek

Hmm 700 zaten şuan çok yüksek ya :S peki neden ön takımlar dağılmış olabilir abicim sebeb nedir neyi yanlış yaptım da böyle olduki çoğu zaman setlerden hızlı geçerim büyüklerden araba nasıl olsa sarsılmıyo diye bu sanırım sebeb ??? olabilirmi ?

aynen bizim ön tampondaki karlıklar çok aşşada ondan demek. düşündüğüm gibi hep.

-------------

AIRBUS 307

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 11:11
set lerden hızlı geçiyorsan çok çukura giriyorsan hatta bozuk parke taşlı yolda kullanmalarda bile ön takım bozulabiliyor park etmek için kaldırıma çıkartıyorsan aracı yine bozulabiliyor bu olumsuzlukların bazen mecburen yaptığım oluyor en başta kaldırıma park ilk rot kolu rot başı rot takozu bozuluyor ve bu sebepten ses yapmaya başlıyor

-------------

Mesajı Yazan: barishrocker
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 13:23
Önden gelen lokurtu viraj kolu veya z kolu denen parçanın değişimiyle de giderilebilir. Parça fiyatı 40tl falandı geçen sene değişti benimkiler sağ-sol takması falan derken 100-120tl bir şey vermiştim.. Pejolarla çukur ve tümseklere dikkatli girmek lazım..

-------------
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 13:25
Orjinalini yazan: barishrocker barishrocker Yazdı:

Önden gelen lokurtu viraj kolu veya z kolu denen parçanın değişimiyle de giderilebilir. Parça fiyatı 40tl falandı geçen sene değişti benimkiler sağ-sol takması falan derken 100-120tl bir şey vermiştim.. Pejolarla çukur ve tümseklere dikkatli girmek lazım..

Viraj demiri yağladım ama geçmedi gres yağıyla ama olmadı :S değişime gidicez heralde. Viraj demiri fiyatı ne kadardır ?

-------------

AIRBUS 307

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 13:27
Ben değişirken 40tl demişlerdi işte geçen sene tanesine..

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 13:28
İnşallah viraj kolu ile geçer.. Yoksa diğer parçalar da girerse bayağı tutar..

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 15:01
vay arkadaş daha kredi kartım duruyo bide bu çıktı başımıza :D 

-------------

AIRBUS 307

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 15:31
aynı problemler bendede var. o lokurtu sesi çok büyük bi ihtimal z rotlardan kaynaklanır. o haşırtı seside genelde kasislerde araç yukarı doğru esnediğinde oluyor bende. ne olduğunu bende bilmiyorum doğrusu. 

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 19:44
Serviste gidip o sese baktırmak lazım bu nedir ne değildir bakalım.

-------------

AIRBUS 307

Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2014 Saat 19:58
rot başı.

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2014 Saat 00:56

masrafını 700-800 lira çıkacağını sanmıyorum

kasislerden çapraz geçme fikrine de katılmıyorum, sonuçta tüm tekerler birbirinden bağımsız amortisörlere ve rotlara sahip düz veya çapraz geçmenin bir farkı yoktur.

sorunun sebebi : bazı parçalarda bulunan ses önleyici lastik malzemelerin ömrünü doldurmuş sertleşmiş ve kopmuş olması olabilir.

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesajı Yazan: jpm06
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2014 Saat 09:13
hocam o lokurtu olayı bende de vardı hatta ön takımı yenilemeyi düşünüyordum. Hafta sonu ankara ya gelmiştim gelmişken simge peugeot a götürdüm aracı  . Ordan ustayla beraber rot balanscıya gittik. Bana bir hesap çıkardılar 780 tl gibi Komple ön takım için. Kredi kartını denedim çekmedi mecburiyetten eve dönüyordum. O esnada arkadaşım aradı anlattım durumu beni yanına çağırdı şaşmaza. Dediğim arkadaş şaşmazda sayılı bmw ustalarındandır. Yan dükkanında tor balanscı var ona gittik anlattım durumu sağ ve sol rot milleri sol akis körüğü değişti ve bir rot ayarında sonra hiçbir şey kalmadı. Bunları görünce beynimden vurulmuşa döndüm. Yıllardır servisine götürdüğüm ustalardan böyle bir olay yaşamam. Bana sorarsan ustanı iyi seç hocam

-------------
2002 peugeot 206 1.4 hdi xr

Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2014 Saat 10:07
Orjinalini yazan: jpm06 jpm06 Yazdı:

hocam o lokurtu olayı bende de vardı hatta ön takımı yenilemeyi düşünüyordum. Hafta sonu ankara ya gelmiştim gelmişken simge peugeot a götürdüm aracı  . Ordan ustayla beraber rot balanscıya gittik. Bana bir hesap çıkardılar 780 tl gibi Komple ön takım için. Kredi kartını denedim çekmedi mecburiyetten eve dönüyordum. O esnada arkadaşım aradı anlattım durumu beni yanına çağırdı şaşmaza. Dediğim arkadaş şaşmazda sayılı bmw ustalarındandır. Yan dükkanında tor balanscı var ona gittik anlattım durumu sağ ve sol rot milleri sol akis körüğü değişti ve bir rot ayarında sonra hiçbir şey kalmadı. Bunları görünce beynimden vurulmuşa döndüm. Yıllardır servisine götürdüğüm ustalardan böyle bir olay yaşamam. Bana sorarsan ustanı iyi seç hocam

he işte en çok korktuğum durumda budur benim. Rot bozuk olur adam der bagaj kapağı değişcek lastik patlar adam der ön çamurluk değişcek böyle saçma saçma şeyler bulurlar.

-------------

AIRBUS 307

Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2014 Saat 10:08
Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

kasislerden çapraz geçme fikrine de katılmıyorum, sonuçta tüm tekerler birbirinden bağımsız amortisörlere ve rotlara sahip düz veya çapraz geçmenin bir farkı yoktur.

sorunun sebebi : bazı parçalarda bulunan ses önleyici lastik malzemelerin ömrünü doldurmuş sertleşmiş ve kopmuş olması olabilir.

hakkaten inş tutmaz okadar umarım. Sıkıntı yaptı içime ya :S

-------------

AIRBUS 307

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2014 Saat 00:59

çarpraz geçme öndeki karlığın sürtmemesi için iyi oluyor. yoksa dediğin gibi amortisörler ayrı birbirinden. mesela bizim burada yağmur suyu kanalları var ve yokuş dolu. kanaldan geçerken düzn girersem burun kesin sürtüyor. çarpraz girersem ama sürtmüyor :) askıda kalıyor araç ondan biraz yükseklik oluyor işte..

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2014 Saat 08:46

çarpraz geçme öndeki karlığın sürtmemesi için iyi oluyor. yoksa dediğin gibi amortisörler ayrı birbirinden. mesela bizim burada yağmur suyu kanalları var ve yokuş dolu. kanaldan geçerken düzn girersem burun kesin sürtüyor. çarpraz girersem ama sürtmüyor :) askıda kalıyor araç ondan biraz yükseklik oluyor işte..

Bi gün karlığı bırakıcaz gibime geliyo yolda :D

-------------

AIRBUS 307

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2014 Saat 10:10
Benim marşipiyeller eğri büğrü oldu, gelişi güzel saçma sapan yapılan kasislerden dolayı.

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2014 Saat 11:29
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

Benim marşipiyeller eğri büğrü oldu, gelişi güzel saçma sapan yapılan kasislerden dolayı.

kiminki düzgün ki :D

-------------

AIRBUS 307

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2014 Saat 12:46
Zaten arabaların hasarları standart; marşbiyel, arka çamurluk ve tamponlardaki vuruk ve ezikler.. Bunları kazadan saymıyoruz zaten artık:)

-------------

Mesaj Tarihi: 05 Şubat 2014 Saat 13:47

Zaten arabaların hasarları standart; marşbiyel, arka çamurluk ve tamponlardaki vuruk ve ezikler.. Bunları kazadan saymıyoruz zaten artık:)

Yapıcak bişey yok en gözde olan yerler oralar çünki =)

-------------

AIRBUS 307

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net