Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Km de 80 Kuruş yakiyorum

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33379
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 16:27
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Km de 80 Kuruş yakiyorum
Mesajı Yazan: ozzy_0703
Konu: Km de 80 Kuruş yakiyorum
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 22:28
Iyi aksamlar arkadaşlar peugeot 106 Quicksilver aracim var aracta lpg yok ve kmde 80 kurus yakiyorum uzunyolda 60 kurus yakiyorum gecenlerde bujileri yağını filtresini degistirdim araci bilgisayara baglattim asiri derecede egsoz degerleri yüksek. Baktirmadigim sey kalmadı. Son olarak aracimda rolanti sorunu var isiklarda falan ayagimi gazdan cekince stop ediyor bazen asari yukari kendi kendine cikip iniyor rolanti sorunu yakıtı etkilermi ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: VLKNYKSLN
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 23:05
Stop ediyorsan nedeni ne bilmem teknik olarak ama her stop edip çalıştırdığında aracın 2 kat daha fazla yakıt harcar.

-------------
NEW CAR - Alfa Romeo GIULIETTA
EX CAR - Peugeot RCZ

Mesajı Yazan: volkan306
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 23:26
bunun nedeni ateşleme bobini olabilir.Aracı birkaç gün kullanmadığında düzelme oluyormu?

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 23:37
rolanti ayar valfine baktır temizlettir ayar tutmazsa bujilerini kablolarını değiştirdiğini söylüyorsun ozaman bobinlerine baktır ve arkadaşın dediği her çalıştırmaya iki misli yakıt yakar solanti dengesiz çalıştığı için araç düzene girmez buda yakıtı olumsuz etkiler. rolanti ayar valfi + boğaz kelebeği + ateşleme bobinleri sırasıyla baktırın! ! ! Hava filtresi temizmi?

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: TuNeR_32
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 23:58
Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

rolanti ayar valfine baktır temizlettir ayar tutmazsa bujilerini kablolarını değiştirdiğini söylüyorsun ozaman bobinlerine baktır ve arkadaşın dediği her çalıştırmaya iki misli yakıt yakar solanti dengesiz çalıştığı için araç düzene girmez buda yakıtı olumsuz etkiler. rolanti ayar valfi + boğaz kelebeği + ateşleme bobinleri sırasıyla baktırın! ! ! Hava filtresi temizmi?

Arkadaş gereken şeyleri yazmış ama bence senin sorunun oksijen sensörü bu sensör bozulunca değerleri yanlış okur ve beyne gönderir Buda senin aracının zengin karışım ile çalışmasını sağlar başlıca düşmanı LPG dir LPG li araçlarda Bosch marka sensörler mevcut bunuda belirteyim orijinal almana gerek yoktur. geçmiş olsun

-------------
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!

Mesajı Yazan: volkanC2
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 00:03
Yalniz degilsin dostum.. :) benimkide seninkine yakin degerlerde, rolantide sikinti falan yok cok sukur ama yakit bayagi yuksek katalizorun tikali olmasi ihtimalini dusundum en son burda arkadaslarla paylastim en sonunda oncelikle arabayi ustaya gosterip bilgisayara baglatmak sonrasinda katalizoru sokturup denemek gibi biseyler yapicam firsat bulunca.

-------------
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 06:01
Orjinalini yazan: volkanC2 volkanC2 Yazdı:

Yalniz degilsin dostum.. :) benimkide seninkine yakin degerlerde, rolantide sikinti falan yok cok sukur ama yakit bayagi yuksek katalizorun tikali olmasi ihtimalini dusundum en son burda arkadaslarla paylastim en sonunda oncelikle arabayi ustaya gosterip bilgisayara baglatmak sonrasinda katalizoru sokturup denemek gibi biseyler yapicam firsat bulunca.

LOLLOLLOLLOL arkadaşında dediği gibi hava filtresini sormamdaki sebep oydu arkadaş açığa kavuşturdu :)

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesajı Yazan: rizeli_53
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 08:39
kardeşim sizinki  resmen kamyon gibi yakıt yakıyor. :))))

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 11:37
Hayir duzelme olmuyor her zaman ayni

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 11:38
Evet hava filtresi temiz bu dedikleriniz yaklaşık ne kadar tutar

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 11:43
Insallah duzelir sizinkide :) yoksa toplu tasima araclarina donecegiz :))

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 23:42
Ben bugün ustaya gittim hiç bi sıkıntı yok çok şükür :) durmak yok yakmaya devam :)) havalar soğuk olduğundan normalmiş ısınınca bakıcaz değerlere ve mümkün olduğunca sıcak motorla uzun yol yaptığımızda kontrol edicez yakıtı artık..

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 00:39
:)) Sende yoksa bizdede yoktur o zaman gelsin benzinler yansin lastikler :)

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 00:40
Orjinalini yazan: ozzy_0703 ozzy_0703 Yazdı:

:)) Sende yoksa bizdede yoktur o zaman gelsin benzinler yansin lastikler :)

oh oooohh :))

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 00:45

Iyi aksamlar arkadaşlar peugeot 106 Quicksilver aracim var aracta lpg yok ve kmde 80 kurus yakiyorum uzunyolda 60 kurus yakiyorum gecenlerde bujileri yağını filtresini degistirdim araci bilgisayara baglattim asiri derecede egsoz degerleri yüksek. Baktirmadigim sey kalmadı. Son olarak aracimda rolanti sorunu var isiklarda falan ayagimi gazdan cekince stop ediyor bazen asari yukari kendi kendine cikip iniyor rolanti sorunu yakıtı etkilermi ?

rolanti müşürü temizlenmesi gerekiyor gibi gözüküyor

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 00:48
:))))

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 00:49
Temizlendi 2 gun sonra tekrar aynisi oldu sanirim yenisiyle degismesi lazim

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 00:51
Orjinalini yazan: volkanC2 volkanC2 Yazdı:

Ben bugün ustaya gittim hiç bi sıkıntı yok çok şükür :) durmak yok yakmaya devam :)) havalar soğuk olduğundan normalmiş ısınınca bakıcaz değerlere ve mümkün olduğunca sıcak motorla uzun yol yaptığımızda kontrol edicez yakıtı artık..

Volkan' ım valla psikolojiktir psikolojik misali geldi bana.. tamam farkeder ama o kadar farketmezCry

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 00:53

Temizlendi 2 gun sonra tekrar aynisi oldu sanirim yenisiyle degismesi lazim

onun içinde conta tarzı bi plastik madde var onu değiştirin önce bi öyle deneyin şansınızı tutmazsa malesef yenisiyle değişmek zorunda kalıcaksınız, bu hatanın sebebi (bozulmasına sebep olan) ise sportif hava filtresidir

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 00:58
Teşekkürler pazartesi baktiracagim Allahin izniyle

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 20:37
arkadaşlar bilginiz olsun motor iyice ısınmadan aracınızı sabahları hareket ettirmeyin. " kaloriferi açın ılık hava gelmeye başlamadan aracınızı hareket ettirmeyin..."

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net