Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Abarth Egzoz Büyük Risk

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33351
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 11:29
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Abarth Egzoz Büyük Risk
Mesajı Yazan: herry
Konu: Abarth Egzoz Büyük Risk
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2014 Saat 21:00
Evet baslıkta yazdığım gibi abarth egzoz istanbul trafiginde büyük risk, hem cebe hem vakte yazık.
Bugun maslak sanayideydim, bir arkadas egzoz yaptımak istiyormus uzun zamandır. Muayne tarihi yakın diye atlatmayı beklemis, muayne biter bitmez solugu sanayide egzozcuda almıs, kat iptali düz boru son susturucu derken istedigi sistemi yaptırmıs, sanayiden cıkmıs, ileride cevirmisler, polis baglamıs arabayı ve arkadasın yaptıgı islemler sırası ile; aksam is cıkısı baglanmıs, ertesi sabah cezayı odemis, gitmis emniyet otoparka, otopark ücretini odemis arabayı almıs, 3 gun icinde soktur bunları, orjinale cevir, muayneyi yaptır bize geri gel demisler, yoksa arac trafikten men oluyormus. gitmis sokturmus, muayneye goturmus, 1 hafta icinde ikinci kez muayne yaptırdıktan sonra, emniyete gidip belgeleri gostermis. bugun aynı servisteydik, ustalar gecmis olsun diyorlardı cocuga, bu arada xenonlarını taktırıyordu, muayneye giderken onları da sarı ampule cevirttirmis, vizede kalmamak icin. ben de uzun zamandır bir son susturucu yapsam mı tatlı bir ses alsam falan diyordum. bunları dinledikten sora vazgectim. halen trafikte bu tarz egzozla gezenler var bagıra bagıra o arkadasları gonulden tebrik ediyorum cesaretlerinden dolayı, büyük risk..

-------------
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2014 Saat 21:11
Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

Evet baslıkta yazdığım gibi abarth egzoz istanbul trafiginde büyük risk, hem cebe hem vakte yazık.
Bugun maslak sanayideydim, bir arkadas egzoz yaptımak istiyormus uzun zamandır. Muayne tarihi yakın diye atlatmayı beklemis, muayne biter bitmez solugu sanayide egzozcuda almıs, kat iptali düz boru son susturucu derken istedigi sistemi yaptırmıs, sanayiden cıkmıs, ileride cevirmisler, polis baglamıs arabayı ve arkadasın yaptıgı islemler sırası ile; aksam is cıkısı baglanmıs, ertesi sabah cezayı odemis, gitmis emniyet otoparka, otopark ücretini odemis arabayı almıs, 3 gun icinde soktur bunları, orjinale cevir, muayneyi yaptır bize geri gel demisler, yoksa arac trafikten men oluyormus. gitmis sokturmus, muayneye goturmus, 1 hafta icinde ikinci kez muayne yaptırdıktan sonra, emniyete gidip belgeleri gostermis. bugun aynı servisteydik, ustalar gecmis olsun diyorlardı cocuga, bu arada xenonlarını taktırıyordu, muayneye giderken onları da sarı ampule cevirttirmis, vizede kalmamak icin. ben de uzun zamandır bir son susturucu yapsam mı tatlı bir ses alsam falan diyordum. bunları dinledikten sora vazgectim. halen trafikte bu tarz egzozla gezenler var bagıra bagıra o arkadasları gonulden tebrik ediyorum cesaretlerinden dolayı, büyük risk..

ne demek efendim :) LOLLOLLOL

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2014 Saat 21:33
maslak bölge başa bela,adamlar işi biliyor :) polis gördünmü at boşa taktik bu :)

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesajı Yazan: mustafa_nalcacioglu
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 00:35
Gecen sene sakaryada cam filminden ceza yemistim banada bir hafta vakit verdiler soktum filmleri gittim emniyete bi memur baktida trafikten men durumunu dusurdu sistem eger cezayi odeyipte emniyete gidip gostermezsen araba trafikten men oluyo bidaha tuv turkte ugrasiyosun bidaha muayene ucreti

-------------
Araba makinalarını seven bi adam işte...

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 09:55
VAREX denen malzemeden kimsenin haberi yok sanırım. Kumanda sistemini iptal ettirip görünmeye bir yere düğme yaptırdığınızda o polis istediği kadar yırtsın kendini bulamıyor.

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 10:06
Orjinalini yazan: Moondust Moondust Yazdı:

VAREX denen malzemeden kimsenin haberi yok sanırım. Kumanda sistemini iptal ettirip görünmeye bir yere düğme yaptırdığınızda o polis istediği kadar yırtsın kendini bulamıyor.

aynen öyle

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 10:07

İstanbul' da ancak vanalı egzos kullanılabileceğini öğrenmiş olmuş arkadaş

Mesajı Yazan: rizeli_53
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 11:16
herzaman teknoloji kardeşim

Mesajı Yazan: ozncnercn
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 12:51
Abi en temizi polisi görüyorum egzozu kumandadan kapat egzozu açıyorum polis olmayınca :D

-------------
hayat direnmektir

Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 14:34
ohhh keşke daha çok geçirseymiş polisler nasıl nefret ediyorum o bağıttıra bağıttıra gezenlerden altında 4 bin motor yada ne bilim V8 canavar gibi bişi chevrolet olur orjinal orjinal tatlı tatlı çıkar o ses te 1.6 motordan o ses zaten gelmiyo sen uğraşıyorsun hala gelecek diye geceni bi yarısı bağıttıra bağıttıraa....

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 14:44
Orjinalini yazan: ozncnercn ozncnercn Yazdı:

Abi en temizi polisi görüyorum egzozu kumandadan kapat egzozu açıyorum polis olmayınca :D

Kumandaya fazla güvenmeyin. Artık onu biliyorlar ve amerikadan kumandanın şifresini çözüp vanayı açabilen bir cihaz getirtilmiş. Gece uygulama yapan ekiplerin çoğunda o cihaz var ve çözüyorlar. Gazı verdiğinde patates oluyorsun :) bir iki arkadaşım ceza yedi ve uygulamalar hala devam ediyor. O yuzden de varexi olanlar artık düğmeli sisteme geçiyorlar. Bilginiz olsun.

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 15:20

Kumandaya fazla güvenmeyin. Artık onu biliyorlar ve amerikadan kumandanın şifresini çözüp vanayı açabilen bir cihaz getirtilmiş. Gece uygulama yapan ekiplerin çoğunda o cihaz var ve çözüyorlar. Gazı verdiğinde patates oluyorsun :) bir iki arkadaşım ceza yedi ve uygulamalar hala devam ediyor. O yuzden de varexi olanlar artık düğmeli sisteme geçiyorlar. Bilginiz olsun.

ya yoktur öyle bişeyBig smile

Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 15:21
açık hava filtresi candır.. uzun yolda kafada yormaz :)

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 15:33
Orjinalini yazan: impact impact Yazdı:

açık hava filtresi candır.. uzun yolda kafada yormaz :)

Aynen fakat vanalıda iyidir be , bazen yetmiyorCry

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 15:39
Orjinalini yazan: dogan106 dogan106 Yazdı:

Makbuzdaki kumandalı eksoz sistem tarafından çözümlendi araç otoparka çektirildi yazısını görene kadar bizde hadi len sallama diyorduk LOL

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 15:42
Orjinalini yazan: xMEGANx xMEGANx Yazdı:

ohhh keşke daha çok geçirseymiş polisler nasıl nefret ediyorum o bağıttıra bağıttıra gezenlerden altında 4 bin motor yada ne bilim V8 canavar gibi bişi chevrolet olur orjinal orjinal tatlı tatlı çıkar o ses te 1.6 motordan o ses zaten gelmiyo sen uğraşıyorsun hala gelecek diye geceni bi yarısı bağıttıra bağıttıraa....

1.4 - 1.6 - 1.8 - 2.0 tüm 3 ve 4 silindirli atmosferik motorlu araçlarda evet gerçekten çok çirkin bir ses çıkartıyor. Ama ne bilim bir 1.4 tsı yada 1.6 thp veya 1.8t yada 2.0t yahut 2.3 t5 motorlarda harika sesler çıkıyor. Bil hassa 5 silindirin sesi çok daha farklı.

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 15:51

Orjinalini yazan: dogan106 dogan106 Yazdı:

Makbuzdaki kumandalı eksoz sistem tarafından çözümlendi araç otoparka çektirildi yazısını görene kadar bizde hadi len sallama diyorduk LOL

yok canım estafrullah şaka babında söyledim LOL

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 16:10
arkadaslar bence vanalı egzos çağın icadıSmile hem polis yönünden hemde sürücü ve yolcu yönünden. istendiği zaman sesi olmayan bi egzos sistemi harikaThumbs Up

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 18:03

Yooo şaka olması gerekmez çünkü bu yaşadığımız seat grubumuzda olmuştu ve bizde hadilen sallama demiştik LOL

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 01:42
varex egzozdan tabiki haberim var, daha evvel forumda bicok kez yazdım. VAREX hakkında en cok detay veren benim bu forumda. Orjinal olarak bu urunu garantili satan firma sadece JDM, maslak sanayide yakın tanıdıgım iskender usta da satıyor. o da jdmworks le aynı paraya satıyor. montajdan kazanıyr zatn. orjinal varexin fiyatı (1299tl + KDV) . bana ole bahcelievler aksaray isi 400 tl lilk cakma varexleri bahsetmeyin. onları cin malı çakma kumandalı denebilir. alan ağlıyor zaten istisnalar haric. genelde orj varexe girenler s2000, 350z, harun tastan gibi tipler. düz boru kat iptali derken varex sana 2500 e fln takar bu forumdada kimsenin pejosuna 2500 tl ye kumandalu sistem yapacagını sanmıyoırum.  en azından henuz ornegini bile gormedim. varsa bakarız. ben bu konusa parası kısıtlı olup sadece sona 150 tl egzoz 20 lira ustaya atesleyip bir egzoz takanlardan bahsettim. bu sistemi yakalatan cocugun yasadıklarından bahsettim. cocugun altında 106 var 8bine almıs, ona git varex mi tak diyecem 2500 tlye, mantıklı olalım biraz.

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 05:55
Ben de zaten direk varexten haberin yok galiba demedim. Bu isler tercih meselesi. Ya bastan o parayi verip yaptiracan ve polis ile ugrasmayacan yada yedpa dakilerinden alacan 350 tlye ortaya takacan rahat rahat gezecen. Ayrica istanbuldaki tek eksozcu iskendermi niye iskendere gitsin adam. Sahsen ben bostanci sanayide Gider eksoz Mustafa abiyi tercih ediyorum soranlarada orayi tavsiye ediyorum

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 07:01

Ben de zaten direk varexten haberin yok galiba demedim. Bu isler tercih meselesi. Ya bastan o parayi verip yaptiracan ve polis ile ugrasmayacan yada yedpa dakilerinden alacan 350 tlye ortaya takacan rahat rahat gezecen. Ayrica istanbuldaki tek eksozcu iskendermi niye iskendere gitsin adam. Sahsen ben bostanci sanayide Gider eksoz Mustafa abiyi tercih ediyorum soranlarada orayi tavsiye ediyorum

iskenderi, varex diyince ornek verdim ben. haklısın bi cok hakkını veren usta da var. senin dediginde iyidir heralde. memnun kalmıssın. bu arada söyle bir durum var. kumandalı egzoz taktırmak tamamen suç. polisi kandırmaya giriyor, düzenbazlık, sahtekarlık olarak görülüyor. aracınız baglanmanın otesinde, hakkınızda devleti kandırmaktan suc bile alabilirsiniz. sebebi söyle; arabamda abarth yok dediginiz polis, aracınızda bu sistemi tespit ederse, aracınızda radarı tespit eden alet bulundurmak ne kadar suc ise bu da o kadar suctur. ikisi de sahtekarlıga giriyor.

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 07:40

iskenderi, varex diyince ornek verdim ben. haklısın bi cok hakkını veren usta da var. senin dediginde iyidir heralde. memnun kalmıssın. bu arada söyle bir durum var. kumandalı egzoz taktırmak tamamen suç. polisi kandırmaya giriyor, düzenbazlık, sahtekarlık olarak görülüyor. aracınız baglanmanın otesinde, hakkınızda devleti kandırmaktan suc bile alabilirsiniz. sebebi söyle; arabamda abarth yok dediginiz polis, aracınızda bu sistemi tespit ederse, aracınızda radarı tespit eden alet bulundurmak ne kadar suc ise bu da o kadar suctur. ikisi de sahtekarlıga giriyor.

Bende diyorumki bu sahtekarlık durumuna maruz kalmamak için kumandasız custom varex alıyor herkes. Kaçtane trafik polisi arabanın orta susturucusuna bakmış 

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 07:52
varex jdmworks sitesine baktım suan, orta susturucu satışı gormedim. nasıl oluyor bahsettiginiz. sanayi isi falan mı bu?

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 09:11

varex jdmworks sitesine baktım suan, orta susturucu satışı gormedim. nasıl oluyor bahsettiginiz. sanayi isi falan mı bu?

custom varex diye arattır birde

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 09:18

custom varex diye arattır birde

evet arattım, ilk defa gördüm güzel saklamıslar bir de siyaha boyamıslar, başarılı. ama yine varex almak gerekiyor bir adet, pahalı bir sistem. guzel paylasım bilgilendirme icin saol, yapsam bole bisi dusunurdum, yoksa zaten sıkıntı, norma abarth olsa her polis gorunce kalp sıkışmasından, hasta olur adam valla Smile

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 10:44
Bu işlerden anladigina eminmisin??? Neden 2. Bir varex alinmasi gerekior ???

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 13:29
google a custom varex yazdım, ilk cıkan linke baktım , resimde varex benzeri son susturucu var kumandalı siyaha boyamıslar, o yuzden dikkatli incele istersen, bu arada o ürün orjinal degil bence, cunku ikinci el olarak 350 tl istiyor. varex benzeri aleti biraz geri monte ediyor,
 boru ile tampon cıkısına uzatma yapmıs egzoz ucu koymus, sanki orjinal arabanın kendi egozu gibi duruyor. aha da link kardes custom varex de ilk cıkan link

http://www.google.com.tr/#q=custom+varex" rel="nofollow - http://www.google.com.tr/#q=custom+varex

http://www.seatclubturkey.com/satiyorum/38587-k-n-hava-filtre-kiti-ve-sureyya-usta-custom-varex-egzoz-satilik.html" rel="nofollow - http://www.seatclubturkey.com/satiyorum/38587-k-n-hava-filtre-kiti-ve-sureyya-usta-custom-varex-egzoz-satilik.html

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 10:16
bir siteden egzoz fiyatlarına bakıyordum arkadaşlar. HKS buldum marka olarak. bu modelden 3 tane var. fiyatları farklı.

Giriş 4,5 Çıkış 8,5 olan model 150 tl
Giris 5 Çıkış 10 olan model 240 tl
Giris 6 Çıkış 10 olan model 285 tl

nedir aralarındaki fark, görünüm olarak aynılar.

-------------

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 10:36
Özürdilerim ama abart eksoz kro işinden başka bir şey değil.
Nefret ediyorum bu gürültüden.
Ben arabayı nasıl sessizleştirebilirim diye düşünüyorum milletin yaptığına bak.
Benim evimin önünden (sokak arası ) bu krolardan geçtiği zaman benim kızım ağlayarak uyanıyordu.
Şu anda da yanıma koşarak sıkı sıkı sarılıyor baba korktum diyor.
Ben de o sinirle demediğimi bırakmıyorum o şahsa. 2 aydır geçen yok şu aralar. Hele bi geçsin görür bundan sonra..

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 10:40
haklısınız bende bu dünyada bircok seyden rahatsız oluyorum.
yolda makas atarak beni sıkıstıranlardan da annem rahatsız oluyor o da benim kolumu tutuyor gecerlerken. arkalarından sövüyoruz.

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 10:55
Bu tarz hareketler çok gereksiz şeyler.
Zevkler ve renkler tartışılmaz tamam ama etrafımızdaki insanları rahatsız, huzursuz etmemek şartıyla.

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 10:58

bir siteden egzoz fiyatlarına bakıyordum arkadaşlar. HKS buldum marka olarak. bu modelden 3 tane var. fiyatları farklı.

Sizin yaptığınıza artık bu ne pehriz ne lahana turşusu derler. Hem uyuz oluyorum vs. diyorsunuz hem verip veriştirene alkış tutuyorsunuz hemde eksoz bakıyorsunuz. Ne saçma ya ben anlamadım bu işi.

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 10:59
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

Benim evimin önünden (sokak arası ) bu krolardan geçtiği zaman benim kızım ağlayarak uyanıyordu.
Ben de o sinirle demediğimi bırakmıyorum o şahsa. 2 aydır geçen yok şu aralar. Hele bi geçsin görür bundan sonra..

Yaş farkı diye buna deniyor. Acaba genç yaşlarınızda sizler neler yapıyordunuz???? 

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 11:06

Yaş farkı diye buna deniyor. Acaba genç yaşlarınızda sizler neler yapıyordunuz???? 

Sadece yüksk sesle müzik dinliyorum hala da dinliyorum.
Komşularım rahatsız olduk dedikleri zaman sesi kısıyorduk. Hala da öyle.
Aracımda anfili ses sistemi de var.
Ayrıca senden daha gencim emin ol :) :p

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 12:08
Orjinalini yazan: Yazdı:

Sizin yaptığınıza artık bu ne pehriz ne lahana turşusu derler. Hem uyuz oluyorum vs. diyorsunuz hem verip veriştirene alkış tutuyorsunuz hemde eksoz bakıyorsunuz. Ne saçma ya ben anlamadım bu işi.

kim uyuz oluyormus ya? hayırdır? konuyu iyi oku oncelikle, konumu mahfettin zaten. devamlı tartısma polimik yarattın. simdide guest olmussun hayırdır atıldın mı? ben bu konuda abarth egzozu olan bir cocugun basına gelenlerden bahsettim, taktıtıp taktırmamak benim insiyatifimde, aklıma eserse basarım parasını taktırırım, pasa pasa da oderim cezasını. amac bilgilendirmek bu konusa takınca gozer almamız gerekenleri paylastım. 2 mesaj once yazdıgım modeller arasındaki farkı biliyorsan cevap ver bilmiyorsan baska bisi yazıp yazıp durma. seninle polimik yasamak istemiyorum lutfen daha da ugrasma benimle.

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 12:28

Bu tarz hareketler çok gereksiz şeyler.
Zevkler ve renkler tartışılmaz tamam ama etrafımızdaki insanları rahatsız, huzursuz etmemek şartıyla.

evet katılıyorum zaten size, sokak arasından gece saati bagırtarak gecmek gercekten kabul edilecek bisi degil. onu takan kisinin insanları rahatsız etmeye hakkı yok. ben bunu taktıktan sora caddede kullanılmasında bir sakınca gormuyorum. fakat dediginiz gibi sokak aralarındakiler beni bile rahatsız ediyorken minik bir yavrucak fazlası ile rahatsız oluyordur.

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 13:34
Ama modifiyeli şahin doğan buluşmalarında abartsız arabalara dönüp bakan da olmaz :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net