Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

antalya adana arası yol seçimi hakkında??

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33312
Tarih: 21 Ağustos 2025 Saat 20:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: antalya adana arası yol seçimi hakkında??
Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Konu: antalya adana arası yol seçimi hakkında??
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 00:29

konya üzerinden gitmeni tavsiye ederim. sahile göre 80 km farkediyor ama hem süre hem yakıt olarak konya yolunda daha avantajlısın.

Sahilde yolların bir kısmı yapılmış durumda ama yine de o yol çekilmez. Hem yol kalitesi çok kötü hem de çok fazla sert viraj var.

Konya yolunda sabit ve gezici radarlar çok oluyor dikkatli ol. Ben ilk radar cezamı Çumra da yemiştim.

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Mesut48
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 00:41
Orjinalini yazan: ahmet_bjk ahmet_bjk Yazdı:

konya üzerinden gitmeni tavsiye ederim. sahile göre 80 km farkediyor ama hem süre hem yakıt olarak konya yolunda daha avantajlısın.

Sahilde yolların bir kısmı yapılmış durumda ama yine de o yol çekilmez. Hem yol kalitesi çok kötü hem de çok fazla sert viraj var.

Konya yolunda sabit ve gezici radarlar çok oluyor dikkatli ol. Ben ilk radar cezamı Çumra da yemiştim.

+1  2010'da Antalya - Adana yapmıştım sahil yolundan aman töbe ben böyle yol görmedim  LOL

-------------
__B0DRUMLU__

Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 01:03
adana antalya güzergahında benim tercihim sahil yolu olurdu (anamur üzeri ) kış şartlarından dolayı ereğli karaman yolunu kullanmanı tavsiye etmem kar buz trafik denetimi çok ayrıca yol uzun karamandan güneysınır bozkır yolu var aksekiden manavgata inersin ama o  yol hernekadar zaman+km olarak yolunu kısaltsada otobüs ve kamyonların tercihidir ve bölünmemiş yoldu hatırladığım kadarıyla sahil yolunda seni zorlayabilecek tek bölgesi adana istikametinden antalya yönüne çamlıpınaralanı ndan başlayıp güneyköy e kadar gelen yol oldukca virajlı ve eğimli yoldur çok dikkatli ve gereken hız limitlerinde gitmeni tavsiye ederim o yolu geçinceye kadar araç içinde başka birşeyler ile ilgilenme manzara izlemeye kalkma dar yoldur şurda bi resim çekeyim diye durma = ) kazasız belasız git gel arabanın resmini bi an önce görelim

-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 01:26
sahil yolunun virajı aynı en fazla yağmur yaşarsın orda ama karaman yolu kar buz olur sahil yolunda hız limitleme  işine yaramaz çoğu yerde 50 km hızın üstüne çıkamayacaksın eğer o yolu kullanacağın araca güvenmiyorsan karaman yolunu kullan fren debriyaj çok kullanırsın hele bide bi kamyonun arkasına düşersen sıkıntı olur öyle durumda manyoncular sinyal kullanarak yolun boş geniş olduğunu söylerler hepsine güvenme karşı yolu görmeden öndeki aracı geçme eğer direksiyonda çok iyi değilsen sahil yolunda biraz zorlanırsın o zaman karaman yolunu kullanman daha iyi olur senin açından ama her iki yolunda olumsuzlukları var karaman yolunun tamamı otoban gibi değil

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 01:54
adana pozantı otoyolunda pekbişey olmaz ama yola çıkacağın güne ait havadurumunu takip et sıcaklık gece 0 altına düşerse otoyolda gizli buzlanma olur onun haricinde eğer kar yağışı varsa hava tahminlerinde otoyoldan ayrıldıktan sonraki kalan yol aksekiye kadar kar ve buzlanmaya müsait

bir alternatifdaha var adanadan silifkeye kadar gelir oradan mut üzeri ermenek  bozkır akseki üzerinden manavgat a inersin bu yolda kimi yerleri virajlı km ne tutar bilemiyorum dolambaçlı bi yol navgasyon varsa oradan güzergahlara km bilgilerine bakabilirsin ama en kolay yol bence sahil yolu ufak ufak orman deniz göre göre gelir gidersin en azından kar buz uğraşmazsın sis yağmur olma ihtimali var ama bu ihtimal diğer yollardada var sahil yolunun malum bölümünü gündüz saatine denk getirmeye çalış

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 02:00

Orjinalini yazan: bitter bitter Yazdı:

hava durumu hakkında ne düşünüyorsun?? konya yolunda buzlanma varmıdır?

Antep'den Konya'ya kadar herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum ama Konya'dan Manavgat'a inerken için bir şey söyleyemem hiç gitmedim. Amam gündüz vakti gidersen sıkıntı olacağını sanmıyorum.

Yollardaki hava durumunu şuradan öğrenebilirsin : http://www.mgm.gov.tr/tahmin/karayollari-tahmin-sistemi.aspx#sfU" rel="nofollow - http://www.mgm.gov.tr/tahmin/karayollari-tahmin-sistemi.aspx#sfU

Sahilden gelecek olursan da Antep'den Çeşmeliye kadar otoban var. Ondan sonra Taşucu'na kadar 2 şeritli yol ve sürekli sehir içinden trafik ışıklarından gideceksin. Bir süre sonrada virajlar başlayacak. Uzun zamandır Taşucu'ndan ileriye gitmediğim için bilmiyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 02:03

Orjinalini yazan: ramazanturan81 ramazanturan81 Yazdı:

bir alternatifdaha var adanadan silifkeye kadar gelir oradan mut üzeri ermenek  bozkır akseki üzerinden manavgat a inersin bu yolda kimi yerleri virajlı km ne tutar bilemiyorum dolambaçlı bi yol navgasyon varsa oradan güzergahlara km bilgilerine bakabilirsin ama en kolay yol bence sahil yolu ufak ufak orman deniz göre göre gelir gidersin en azından kar buz uğraşmazsın sis yağmur olma ihtimali var ama bu ihtimal diğer yollardada var sahil yolunun malum bölümünü gündüz saatine denk getirmeye çalış

Hocam bu bahsettiğiniz yolun sahil yolundan hiçbir farkı yok gereksiz yere yol uzamış olur.

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 02:06
aynen viraj konusunda anamur yolu ile aynı sayılır hatta fazla olarak karasal iklim şartları geçerli sedece bi alternatifti zaten 3 yol seçeneği var adana -antalya ulaşımında biri mut biri sahil diğeri karaman tali yollar köy yollarıda var ama onları söylemek bile gereksiz bence

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 02:12
adana ereğli karaman bozkır manavgat serik antalya  9 s 15 dk, 620 km
adana tarsus mersin silifke anamur alanya manavgat serik antalya 
10 s 49 dk, 560 km
adana mersin silifke mut karaman bozkır manavgat serik antalya
14 s 45 dk, 680 km

navigasyon verileri tercih senin

-------------

Mesajı Yazan: Can Oksuz
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 02:14
Geze geze gelirim acelem yok derseniz sahil yolu (gündüz vakti ise eğer). Yok gezmesem de olur derseniz konya üzerinden. ereğliden sonrası otoban zaten. Kazasız belasız.

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 02:24
otobüs büyük ihtimalle sahil yolundan gidecektir. Giderken yola bakın dönüş yolunu öyle belirleyin.

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 02:33
hava durumunu takip et sisli birgünse gece sahili kullanma derim ben hava açık olsada yine gündüze denk getirmeye çalış bence uzun yolculuklarda her zaman güneşi arkana alacağın saat aralıklarını tercih etmen senin avantajına olur gece o yolda millet uzunları yakar eğimli bir yol olmasından dolayı kısa farlar bile yer yer gözünü alabilir ben yinede sahil yolunu gündüz kullanmandan yana ısrar ediyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 02:36
bu aralar buralarda yağış var ve virajlı yollar yağmurlu havalarda daha tehlikeli olur

-------------

Mesajı Yazan: Mdeniz
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 09:34
bir adanalı olarak ve antalyaya çok sık gitmiş biri olaraktan konya yolunu tavsiye ederim yakıt süre vs. tasarrufların ve tehlikeli virajlardan kurtulmuş olmanın vereceği avantajlar mevcut. adana tarafları yağmur yağıyor şuanda 2 gündür ama güneş açtı birazcık ve yüksek kesimlere pozantı taraflarına kar yağıyor diye duydum

-------------
Ford C Max 2014 Ay Tozu Grisi TX-OP

Mesajı Yazan: berkayakulker
Mesaj Tarihi: 28 Ocak 2014 Saat 11:00
Hocam ben açıkçası yeni yoldan sonra adana-erdemli-Silifke-Taşucu-Anamur-alanya-Antalya yapardım hem kış olacağı için kullanım şuan az olacaktır mutlak surette. Kar bir ankaralı olarak tercih edeceğim bir hava değil =) yağmur çok daha  iyi bir tercih bence. Pozantı sertavul ayrıca Isparta dan antalyaya geçiş buralar sizi yorabilir...

-------------
*206 1.4 HDI Van*
308 1.6 HDI Premium Plus
C4 Cactus Feel 1.6 HDI
207 1.4 HDI Trendy
206 1.4 HDI Van
C3 1.4 HDI SX
407 1.6 HDI Comfort
206 2.0 GTİ
206 1.4 HDI Van

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com