Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

106 Quicksilver'ım çok yakıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33204
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 22:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 106 Quicksilver'ım çok yakıyor
Mesajı Yazan: ozzy_0703
Konu: 106 Quicksilver'ım çok yakıyor
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2014 Saat 21:54
iyi akşamlar arkadaslar Peugeot 106 Quicksilver aracım var araçta Lpg yok ve benzinde çok yakıyor 10 Litre yakıtla yaklaşık 70 km yol yapıyorum Sebebi nedir ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2014 Saat 21:58
İlk aşamada hava filtresi, motor yağı, bujiler kontrol edilmeli.

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2014 Saat 23:19
Orjinalini yazan: ozzy_0703 ozzy_0703 Yazdı:

iyi akşamlar arkadaslar Peugeot 106 Quicksilver aracım var araçta Lpg yok ve benzinde çok yakıyor 10 Litre yakıtla yaklaşık 70 km yol yapıyorum Sebebi nedir ?

Hayırlı olsun , Normal sürüştemi  10 litreye 70 km gittiniz?

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 00:28
ben 50 tl benzinle 100 km anca cıkarıyorum. ama seninki fazla yakmıs. hesaplamayı dogru yaptınız mı acaba? ısık yandıgı anda ilk isim benzinciye girmek oluyor 50 atıyorum 100 km sora sasmıyor ısık tak diye yanıyor hatta ısıgın yanıcagı zamanı tahmin etme oyunu oynuyorum kendimce Confused

-------------
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 01:18
evet ama fazlada normal degil yani bazen yukleniyorum ama yuklendigim halde bu kadar yakmamasi lazim

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 01:21
evet hesaplamalarim dogru isik yandigi an benzin aliyorum ve 1 saate kalmadan bitiyor günlük 100 lira benzin parasi gidiyor ve lpg taktirmak dahi geciyo aklimdan

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 03:05
eger motor bakımı ile ilgili bir eksigin varsa lpg de fazla yakar, bence bir goster bakalım arabayı

-------------
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)

Mesajı Yazan: volkanC2
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 08:59
aracını nasıl kullanıyorsun? mesela ben haftaiçi sabah 3 akşam 3 km kullanıyorum motor soğuk oluyor ve feci fazla yakıyor. bu sabah kontağı kapatırken yol bilgisayarı 16 litreyi gösteriyordu :) ama motor ısındıktan sonra yakıtta düşüyor. Birde bana sorarsan benzinin 4,92 olduğu bir dönemde 1.4 aracı olupta 45 kuruştan az yaktığını iddia edenler pek samimi değiller. 45 ve yukarısı diyenler doğru söylüyor olabilirler.. 9 litre yaksa minimum 45 kuruş yapar zaten..

-------------
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i

Mesajı Yazan: gogo46
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 12:14
böyle bir yakıt şekli yok.basbayagı 70krş yiyor senin araç.km nedir hava filtreni bujini konturol et.kat.iptalmi üzerindemi.lastik hava basıncına bak.birde lastik ebatlerın oem mi.ama rakam çok abartı ve uçuk.komple enjektör temizligi ve beraberinde benzin filtrenide degiştir derim.zaten ayarsız bir araca az yaksın diye lpg de taktırırsan iş çıgrından çıkabilir.bence hiç deneme önce sorunu bul derim...

-------------
110hp 1020kg

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 12:26
aracimi nasil kullaniyorum normal gidiyorum gayet arada yükleniyorum bos yollarda ama yine cok yakiyo kamyon 1 lira yakiyo bizim arac 70.75 kuruş yakiyo anlamadim. adam diyor bendede var ayni arac benzinde 30 kurus yakiyo diyo kimisi 40 kurus diyo ama bu fazla yani gercekten :))

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 12:28
arac 205bin km de dediğin gibi once yakiti neden cok yaktigini bulursak lpg takmayada gerek yok bence. bi ustaya goturuyum herseyine baksin

Mesajı Yazan: kivanc
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 12:29
Önce sorunun çözülmesi lazım bencede. sorun çözülmeden lpg den bi sonuç çıkmayabilr

-------------
308 1.6hdi auto6r İst/Zong

Mesajı Yazan: Mdeniz
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 13:16
benim 106ımda çok yakıyor ama bu kadar değil :)

-------------
Ford C Max 2014 Ay Tozu Grisi TX-OP

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 14:06
seninki hangisi 106 nin ? ve ne kadar yakiyor

Mesajı Yazan: ozan.JDM
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2017 Saat 13:32
arkadaşlar cümleten selamün aleyküm aranıza yeni katıldım benim bi kaç sorum olucak bende 106 quık var arabam kmde tam 1 tl yakıyor kımse ınanmıyor düz boru egzoz var kat iptal orjinal hava filtresi var km 1 tl gidiyor benzın yetiştiremiyorum ve şöyle bi sorun var kalkarken araba çok zorlanıyo motor aptal çalışıyo düz yolda hızlanıp boşa atınca arabayı bişe tutuyo gibi sanki akmıyo yani yolda bu olay en son triger değişiminden sonra oldu ve aracın performansı baya bi düştü yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler :)

-------------
ozn12

Mesajı Yazan: RP393
Mesaj Tarihi: 26 Kasım 2017 Saat 15:03
Orjinalini yazan: ozan.JDM ozan.JDM Yazdı:

arkadaşlar cümleten selamün aleyküm aranıza yeni katıldım benim bi kaç sorum olucak bende 106 quık var arabam kmde tam 1 tl yakıyor kımse ınanmıyor düz boru egzoz var kat iptal orjinal hava filtresi var km 1 tl gidiyor benzın yetiştiremiyorum ve şöyle bi sorun var kalkarken araba çok zorlanıyo motor aptal çalışıyo düz yolda hızlanıp boşa atınca arabayı bişe tutuyo gibi sanki akmıyo yani yolda bu olay en son triger değişiminden sonra oldu ve aracın performansı baya bi düştü yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler :)

Aracının sentesi kaçıktır. Triger değişimi sonrası yanlış ayarlanmıştır. Sente ayarından sonra motor tamamen soğusun ve subap ayarıda yaptır mutlaka.farkı göreceksin.

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2017 Saat 09:09

öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Aynen arkdaşımızın dediği gibi sente ayarını düzğün yapılmamıştır. Hem sente hemde subap ayarı yaptırmanız gerekiyor.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2017 Saat 18:33
Teşekkür ederim saolun bide kafamdaki en büyğk soru araba kmde tam 1 tl yakıyor arkadaşlar sorunu bulamadım gitti ya

-------------
ozn12

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2017 Saat 18:36

Teşekkür ederim saolun bide kafamdaki en büyğk soru araba kmde tam 1 tl yakıyor arkadaşlar sorunu bulamadım gitti ya

Tekrar merhaba, yukarıda bahsettiğim gibi sente ve subap ayarı yaptırın yakıt zaten epey düşecektir. Sonrasında yine fazla tüketim varsa diğer seçenekler konusunda yardımlaşırız.

Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2017 Saat 18:45
Tamamdır hocam ilk işim o olucak teşekkür ederim

-------------
ozn12

Mesaj Tarihi: 12 Aralık 2017 Saat 11:41
Arkadaşlar cümleten selamün aleyküm 106 quık sahibiyim ve kmde tam 1 tl yakıyorum şehir içi uzun yolda da 60 kuruş yakıyorum düz boru egzoz var benzin filtresi yeni değişti yağ hava filtresi bujiler yeni ama sorunu bulamadım bi sorunum daha var araç kalkışlarda zorlanıyo ama gidişinde sıkıntı yok ve bide düz yolda boşa attığım zaman cabuk yavaşlıyo sanki aracı bişe tutuyormuş gibi oluyo önerileriniz nelerdir

-------------
ozn12

Mesajı Yazan: ggitaristt
Mesaj Tarihi: 12 Aralık 2017 Saat 20:27

Arkadaşlar cümleten selamün aleyküm 106 quık sahibiyim ve kmde tam 1 tl yakıyorum şehir içi uzun yolda da 60 kuruş yakıyorum düz boru egzoz var benzin filtresi yeni değişti yağ hava filtresi bujiler yeni ama sorunu bulamadım bi sorunum daha var araç kalkışlarda zorlanıyo ama gidişinde sıkıntı yok ve bide düz yolda boşa attığım zaman cabuk yavaşlıyo sanki aracı bişe tutuyormuş gibi oluyo önerileriniz nelerdir

Kendin demişsin işte düz boru eksoz sebebi..

O katalizör orta susturucu son susturucu falan süs değil.. Eksozu bu kadar rahatlatırsan araban çiğ atar, ve düşük devirlerde cansızlaşır.. Hatta elektronik kontrol olmasa araban, rolanti bile tuttaramazsın..

Mesajı Yazan: eran
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2017 Saat 18:00
Benim hanımın Otomatik 1.4 Xr’si 45 kuruş yakıyor. Ki çok sakin kullanır.

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2017 Saat 18:19

Subap ayarı yaptırmalısın aracına.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net