Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bobin bozulduğunda nasıl anlaşılır?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=33199
Tarih: 02 Haziran 2025 Saat 12:10
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bobin bozulduğunda nasıl anlaşılır?
Mesajı Yazan: dukenukem82
Konu: Bobin bozulduğunda nasıl anlaşılır?
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2014 Saat 20:56
Benim bildiğim motor ikaz lambasının yanmasının ardından tekleme , gaz yememe ve stop olduğudur. Lpg bakımı yaptırırken tekleme için enjektörlere bakılmasını istedim baktılar bişey bulamadılar suçu bobine atıp bozuk olabilir. Ufak ateşleme düşmeleri bile tekleme yapar dediler. Elektrikçiye gittim bobin ya bozuktur ya değildir ortası yok dedi :) . Sizin görüşleriniz nedir. Enjektör değişimine gideceğim ama bobinden ise onu değiştirmek daha mantıklı olacak. Aletle cihazla ölçümü yokmudur bu bobinlerin?

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2014 Saat 21:24
aletle değil ama sağlam bi motor ustası halleder. trafikde giderken bayaa bi dur kalktan sonra, araç kalkışlarda motoru silkelercesine sallamaya başlar bu bobinin eskidiğini değişme zamanın geldiğini gösterir ama bi müddet daha gider. 
yok eğer araç çalışmalarda yada bazen giderken pat pat diye ses çıkarıyorsa bitikdir değiştirmeniz gerekiz fazla yakmasına bile sebeb olur!!!

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2014 Saat 21:56
Pat pat yok yapmıyor da bu tekleme yada motor sallama olayı lpg de belirgin hissediliyor. Benzinde anlaşılmıyor sallama yok sanki .

-------------
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2014 Saat 22:28
Benzinde 100 km civarı kullanın bobinlerde sıkıntı varsa illaki benzinde de hissettirir

Mesaj Tarihi: 21 Ocak 2014 Saat 22:45
Hafta sonuna kadar deneyim bakalım.

-------------
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 02:57
bobinlerdeki ve benzin map'ındaki arıza araç benzinde çalışırken çok az derecede hissettirir. LPG de aşırı derecede belli olur. bak eğer benzinde olmazsa lpg ayarına bi baktır. pat pat yoksa bobinlerini değiştirmeye gerek yok bence genede bi motorcuya gözük derim.

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 09:09
Yeni lpg bakımı yaptırdım. Ayar falan uğraştılar ama tekleme ara ara olduğu için yakalayamadılar. Rolantide motoru sallıyor resmen tekleme başlayınca.

-------------
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: gogo46
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 12:20
enjektör degiştirmektense ultrasonla temizletin derim :)

-------------
110hp 1020kg

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 15:22
ULTRASON?

-------------
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: gogo46
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 18:27
Orjinalini yazan: dukenukem82 dukenukem82 Yazdı:

ULTRASON?
http://www.youtube.com/watch?v=mICIyAONyq0#t=14

-------------
110hp 1020kg

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 20:55
Ankarada yapan varmı zavolinin ankara distribütöründe yok bu alet ivedik org. san. 88 oto falan varmı tanıdık?

-------------
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: sarp
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 21:29
bujilerin başına geçen kablolar yada bobinden çıkan kablolar nemlenipte ateşlemenin bir kısmını daha bujilerden geçmeden dışarı atıyor olmasın 97 model felicia vardı oda öyle yapmıştı sonra usta bobinin ortasındaki kabloya plastik kılıf geçirdi sorun çözüldü.

-------------
sarp

Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 21:49
Lpg takmadan önceki bobin arızamda motora elektrik kaçağı oluyordu gündüz gözle görülecek şekilde belirgindi. Siyah izole bant kullanıp sarmalamakta bi çıkış yolu olabilir.

-------------
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: C!N
Mesaj Tarihi: 22 Ocak 2014 Saat 22:16
Oksijen sensörünüzü ihmal etmeyin, muhtemelen ondandır sorun. Peugeot LPG'li araçlarda sık rastlanan bir durummuş, başıma gelince öğrendim, bosch universal oksijen sensörü kullanmayı deneyin, LPG'li araçlar için üretildiği gibi bir şey öğrenmiştim, araştırmanızda yarar var.

-------------
Peugeot 206 Generation BVA

Mesajı Yazan: evooz
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2014 Saat 00:48
Orjinalini yazan: C!N C!N Yazdı:

Oksijen sensörünüzü ihmal etmeyin, muhtemelen ondandır sorun. Peugeot LPG'li araçlarda sık rastlanan bir durummuş, başıma gelince öğrendim, bosch universal oksijen sensörü kullanmayı deneyin, LPG'li araçlar için üretildiği gibi bir şey öğrenmiştim, araştırmanızda yarar var.

Siz nasıl bir arıza yaşıyordunuz da oksijen sensörünü değiştirerek düzelttiiz, detaylı anlatabilirmiziniz. Burada açtığım ve başka bi arkadşın açıpda takip ettiği konular var yaklaşık 5-6 kişi benzer sorunlar ile boğuşmaktayız bu arıza için 2-3 bin tl harcayıpta çözemeyenler var söyleki; bizim araçlar 407 2.0i araçlarımız lpg li araç sabah ilk çalıtırmada hava kompresöre deilen bi alet var motora hava üflüyor (veya çekiyor) bu yaklaşık 30-40sn kadar çalışıyor bu çalışırken hiç sorun yok ancak bu sustuktan sonra araç sanki yerinden kopacakmış gibi motor sallanmaya başlıyor, egzostan çiğ benzin kokusu ile brlikte patlamalar suyuluyor havanın soğukluğuna göre maksimum 3-4 dakika bu böyle gidiyor. Sonrasında herşey normal, motor sallanırken en ufak bi rölanti titremesi yok.
Sisdede benzer sorunlar mı vardı da oksijen sensöü ile hallettiniz, fiyat olarakta bilgilendirirmisiniz..

-------------
2006 407SW 2.0 Otomatik
Romano LPG

Mesajı Yazan: C!N
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2014 Saat 02:02
Orjinalini yazan: evooz evooz Yazdı:

Orjinalini yazan: C!N C!N Yazdı:

Siz nasıl bir arıza yaşıyordunuz da oksijen sensörünü değiştirerek düzelttiiz, detaylı anlatabilirmiziniz. Burada açtığım ve başka bi arkadşın açıpda takip ettiği konular var yaklaşık 5-6 kişi benzer sorunlar ile boğuşmaktayız bu arıza için 2-3 bin tl harcayıpta çözemeyenler var söyleki; bizim araçlar 407 2.0i araçlarımız lpg li araç sabah ilk çalıtırmada hava kompresöre deilen bi alet var motora hava üflüyor (veya çekiyor) bu yaklaşık 30-40sn kadar çalışıyor bu çalışırken hiç sorun yok ancak bu sustuktan sonra araç sanki yerinden kopacakmış gibi motor sallanmaya başlıyor, egzostan çiğ benzin kokusu ile brlikte patlamalar suyuluyor havanın soğukluğuna göre maksimum 3-4 dakika bu böyle gidiyor. Sonrasında herşey normal, motor sallanırken en ufak bi rölanti titremesi yok.
Sisdede benzer sorunlar mı vardı da oksijen sensöü ile hallettiniz, fiyat olarakta bilgilendirirmisiniz..

Arabam tekliyordu, gaz yemiyordu, benzinden lpg ye geçerken devir saati dalgalanıyor, düşüyordu, bazen stop bile ediyordu. Benim de aklıma ilk gelen ateşleme bobinleriydi fakat araştırmalarım sonucu oksijen sensörünün arızalı olduğunu, lpg li puglarda bunlara yol açtığını öğrendim.

-------------
Peugeot 206 Generation BVA

Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2014 Saat 02:31
bak bu konu benimde dikkatimi çekti. bende de benzer sorunlar var ve ustalar bulamadı. buradan birşey çıkar inşallah:)

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Mesaj Tarihi: 23 Ocak 2014 Saat 08:24
Otomatik arabaların vites geçişi gibi sabah yine salladı. Sonra hafif fren tadında bi yavaşlık hissettim. Kısa mesafeydi 1.5 km gittim. Uzun yolda daha belirgin oluyor bu yavaşlama hissi.

-------------
zavoli sıralı lpg

Mesaj Tarihi: 24 Ocak 2014 Saat 20:01
Benzinle kullandim ve hafif teklemelerin oldugunu farkettim. Denildigi gibi gazda daha belirgin farkediliyor. Lpg enjektorunu elemis olduk. Bobin , oksijen sensoru ve rolanti valfini supheli ilan ediyorum.

-------------
zavoli sıralı lpg

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 19:02
İlk mesaja video ekleme günceli.

-------------
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: efsunkar3356
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2017 Saat 00:28
Orjinalini yazan: dukenukem82 dukenukem82 Yazdı:

İlk mesaja video ekleme günceli.

Şuan aynı sorun bende var acaba sonuç ne oldu.

Mesajı Yazan: Kocak
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2017 Saat 14:14
Benim Aracımda da Oksijen Sensörü ve Bobin Bozulmuştu. Titreme oluyor her ikisindede ama oksijen sensöründe baya bi titreme olmuştu

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net