Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yağ Değişimi - benzin - hava-polen fitresi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32679
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 09:13
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Yağ Değişimi - benzin - hava-polen fitresi
Mesajı Yazan: vapio
Konu: Yağ Değişimi - benzin - hava-polen fitresi
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2013 Saat 20:45
IYI AKSAMLAR ARACIMI UZUN ZAMANDIR VERMEYE CALISTIGIM BAKIMI BUGUN VERDİM

PEUGEOT SERVİSİNİN SADECE YAG DEGISIMI VE A'DAN Z'E KONTROL EDECEGI ARACA CIKARDIGI FIYAT:450 TL ( A'DAN Z'E KONTROL SADECE BILGISAYAR BAGLAMASI)

BUNLARIN YANINDA BASKI BALATA HARIC

SANAYIDE USTAYA BIRAKTIM ARACI 3 SAATLIGINE.

YAPILAN ISLEMLER:

YAG DEGISIMI : ALININ YAG TOTAL ELF: 10-40
BENZİN FİTRESİ
YAG FITRESI
HAVA FITRESI
POLEN

4 ADET VALEO FREN BALATASI

ÖN TAKIM FREN DİSKİ
SON OLARAK VALEO ÖN SİLECEK TAKIMI

FIYAT: 260 TL TUTTU

USTAYADA ISCILIK FIYATI: 100 TL

TOPLAM 360 TL

SIZLERE TEK DANIŞMAK ISTEDIGIM SUAN FRENLERIM BIRAZ YUMUŞAMIŞ BUNUNLA ILGILI BALATALARIN DISKIN OTURMASI ICIN YAPMAM GEREKEN BI ISLEM VARMI Smile
Lamp

-------------
Peugeot 206 :) x desing Kum Grisi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: TuNeR_32
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2013 Saat 21:07
Disk ve balataların rodajını yapman gerekli bunun için 200 kilometre idealdir bu kilometrelerde aracınla yüksek hızlarda ani frenajdan kaçınman gerek ve aracına disklerin sıcakken asla soğuksu vurdurma disklerini yamultursun.. rodaj bittikten sonra tekrar fren yağ hidroliklerinin havasını aldır ve mümkünse değiştirmediysen değiştir 2 kutu dot4 kullan marka olarakta ate marka koy sorun yok ama kesinlikle diskler sıcakken aracını yıkatma diskler soğuduktan sonra yaptır

-------------
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!

Mesajı Yazan: vapio
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2013 Saat 21:16
TEŞEKKÜRLER BILGILERINIZ ICIN 

BUNLARA DIKKAT EDICEM 

-------------
Peugeot 206 :) x desing Kum Grisi

Mesajı Yazan: pierson
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2014 Saat 22:17
15-02-2013 yağ değişimi yaptirdim..su an 16 ay oldu.7500 km yaptim..simdi sunu sormak istiyorum..bu yaz 2000-2500 km yapicam..yağ değiştiremem lazim mi?10000 de bir mi değişiyor yoksa bir yol dolunca mi yağ degistirmem lazim..herkes farklı bisey söylüyor..ne yapmam lazim

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2014 Saat 22:37
En ideal yağ değişimi 1 yıl veya 10.00 km'dir, hangisi daha önce dolarsa, sizinde 1 yılı geçmiş bence değiştirin.

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2014 Saat 23:47
Teşekkürler.. O zaman pazartesi sanayi yolu göründü..yağ değişimi ile birlikte filtre değişimi de olacak dimi?yağlar sanayide pahali ben internetten aksam yagi sanayide usta değiştirir mi?polen filtresini gecen sene değiştirdik gerek var mi ona..

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2014 Saat 23:52
önümüz yaz, bence yıllık bakımı yapın iciniz rahat etsin.
bu arada ben serviste yıllık bakıma 220 240 civarı oderdim, tabi bu fiyat ozel serviste. pejonun kendi servisleri (filtre yag vs ) 500 den asagı degismiyor, aradım sordum.
peugeotmarketten 100 tl ye bakım setini aldım. sanayide tanıdıgım ustama, 50 tl verdim hepsini degistirttim. 150 tl ye gelmis oldu.
tabi degisecek farklı parcaların zamanı gelmis ise ayrı bir konu. sadece filtre yag isi ise dedigimi yapabilirsiniz.

-------------
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)

Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2014 Saat 23:55
Küçük şehirlerde çok para aliyorlar işçiliğe..bu yetkili servisleri allah bildiği gibi yapsin..ne kadar fazla aliyorlar..arada 2 ya dab3 kat fark var..bu ne ya..

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 07 Haziran 2014 Saat 23:55
Evet yağ, hava ve polen fitresini de değiştirin, kendi yağ ve filtre satan yerler belki değiştirmez ama satışı olmayan ustlar değiştiriler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net