Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 hdi mazot almıyor çalışmıyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32607
Tarih: 08 Eylül 2025 Saat 21:16
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 hdi mazot almıyor çalışmıyor
Mesajı Yazan: pusutr
Konu: 206 hdi mazot almıyor çalışmıyor
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2013 Saat 11:14
Merhaba. Geçen hafta da sabah aracımı çalıştırmaya çalıştığım zaman araç çalışmadı. Motorun üstündeki pompayı bir süre pompaladıktan sonra mazot geldi ve araba çalıştı. Böylece  düne kadar sorunsuz kullandım.
Bu sabah aracı çalıştırmaya çalıştığım zaman araç çalışmadı. O kadar pompalamama rağmen mazot gelmedi.
Yarın sabah tekrar deneyecem tabiki . Araba çalıştırmayı başardıktan sonra pejo servise götürüp baktıracam.
Servise gittiğimde gereksiz yere ücret ödememek için öğrenmek istiyorum, karşıma çıkacak muhtemel sorunlar nedir sizce?

Bu arada arabamın normalde 20 ocak 2014 te yıllık bakım zamanı var.
Akü daha 11 aylık.
Yakıt durumu Çeyreğin bir çubuk üstünde.
2003 model 206 hdi.

Lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2013 Saat 14:06

Aklima birkac birsey geliyor ancak bunlari deneyip gormek gerekir. Mazot filtresi en son ne zaman degismis? Filtreden, contasindan hava aliyor olabilir. Ilk olarak oraya bakardim.

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2013 Saat 16:15
Sanırım haklısınız @koliva. Sabahtan beri ben de araştırıyorum karşıma filtre çıktı genelde. Siz conta dediniz başka yerde içindeki valften olabilir yazıyor.

Peki havasını nasıl alacaz bunun? El pompası ile pompalıyorum ama mazot gelmiyor. Başka yolu var mı? Arabamın 2 gün daha dayanması lazım çünkü.

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2013 Saat 00:03
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

Sanırım haklısınız @koliva. Sabahtan beri ben de araştırıyorum karşıma filtre çıktı genelde. Siz conta dediniz başka yerde içindeki valften olabilir yazıyor.

Peki havasını nasıl alacaz bunun? El pompası ile pompalıyorum ama mazot gelmiyor. Başka yolu var mı? Arabamın 2 gün daha dayanması lazım çünkü.

Pompa ile mazot gelmiyor ise muhtemelen bir yerden hava aliyordur. Zaten problem de odur.

Mesajı Yazan: murat222
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2013 Saat 00:42
arkadaş mazot ponpasına ait küçük bir sigorta var ya onu temizlemeyi deneyin soğuk havalarda uçları beyaz oksit yapar buda ponpaya mazot gelmesini engeller. olle pompa sonucu  çalışıyosa pompa sağlamdır. bir ihtimalde hava yapması var tabi dizellerin onuda ısıtma bujilerini gevşeterek giderebilirsin. kolay gelsin.

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2013 Saat 15:53
Merhaba. Hepimize teşekkür ederim. sorunu bir arkadaştan yardım alarak çözdüm. Şöyleki el pompasına bağlı olan yeşil uçlu hOrtumu yerinden sökerek pompa ile havayı aldım. Pompaya bastırdığımda ucu kapAttım sonra tekrar.... Mazot gelince de hortumu yerine taktım. Bu şekilde bir kaç defa daha pompalayarak motora havasız mazot gidene kadar pompaladım ve mutlu son.   Arkadaşın dediğine göre o bağlantı noktasından hava alıyordur.
O hortum tekbaşına değişiyor mu acaba yoksa pompa ile bir bütün mü ve fiyatı nedir bilen var mı? Ben siteden bulamadım. ..

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2013 Saat 00:11
Gecmis olsun.
Aradiginiz boru, demet halinde satiliyor. Asagidaki resimdeki 5 numarali ve 1574.T5 referansli parca.
Not: Asagidaki resim benim kendi aracima ait resimdir. Sizinki farkliliklar gosterebilir.

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2013 Saat 11:08
Sanırım 150 tl civarında o demet.
Şimdilik yıllık bakım gereği mazot filtresini de orjinali değiştireğim. Belki filtrenin içindeki valf arıza yapmış yada dediğiniz gibi contası.
Arkadaşın, hava alıyor dediği noktayı elektrik bantı ile güzelce sardım. Şimdilik sorun yok sanırım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net