Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

spor yay ile gelen LOK LOK ses

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32603
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 01:46
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: spor yay ile gelen LOK LOK ses
Mesajı Yazan: swing67
Konu: spor yay ile gelen LOK LOK ses
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2013 Saat 22:30

Büyük bir hevesle 5 cm eipcoh yay aldım.Yayları taktırdım.Şok şık durdu ancak direksiyonu sağa veya sola çevirirken belli aralıklarda amortisörün oradadan LOK LOK diye cok rahatsız edici ses geliyor. Bu ses araç sabıtkende seyir halindeykende yaklaşık 30 derecelik direksiyonun her manevrasında geliyor.

4 defa yay söküldü takıldı 2 defa amortisör bilyaları değişti alt takıma bakıldı ancak sonuç gene aynı.Usta bile artık çözüm bulamadığını söyledi.Yayın uzerındekı hortumların bilyalara temasını düşünerek hortumu soktuk tekrar taktık sonuç gene aynı.Eskı yaya dönmek istemiyorum. Tecrubelerınız nedir acaba....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: TuNeR_32
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2013 Saat 22:39
5cm spor yay kullanacaksan spor amortisör kullanmalısın oem amortisörle sorun yaşarsın bunun içinde tavsiyem coilovers süspansiyon setidir. 

-------------
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!

Mesajı Yazan: kursat3006
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2013 Saat 23:06
benim forumdan takip ettiğm kadarıyla spor yayı , spor amotisör olmadan kullanan bir çok kişi var ve çoğu da memnun. Konforun düştüğü konusunda herkes hemfikir ancak böyle ses şikayeti olan duymadım daha önce. Bence takan usta bişeyi tam yapamamış olabilir başka bir ustaya daha gösterin derim.

-------------
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2013 Saat 23:15
o söylediğin sesler yayların yerine oturmadığını gösterir, yayla takozun arasındaki bilyalarda sıkıntı var gibi ama sen onlarada tekrar bakıldığını yazmışsın bence bi tuhaflık var ustanı değiştirip başka bi ustaya göstermeyi dene yada sağlam bi rotbalancıya uğrayıp bu ses nereden geliyor diye sormayı deneyin derim!!!

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2013 Saat 23:25
amortisör tablaları mı ney olacak onlarada baktınız mı

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2013 Saat 23:37
anlaşıldı arkadaşlar, usta işinde çok ehil birisi ama dediğiniz gibi başka ustaya göstermekte fayda var.tşk

Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2013 Saat 10:30
çözüm bulundu, çok enteresan ama sol tarafdakı yay ters takılmış. eıpoch yazısı yere bakacak şekilde yayı çevirdik, yayın alt ve ust taraflarına da bildiğimiz su hortumu geçirdik, aracın yururu bambaşka oldu..

Mesajı Yazan: rizeli_53
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2013 Saat 11:04
işte budur çok ufak bi ayrıntı ama mide bulandırıyor. tebrikler. bizide bu konuda aydınlatmış oldun kardeş sağol.

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2013 Saat 12:04
4 defa sokup 4 defa yayı ters takan ustalar var demekki pes dogrusu Thumbs Down

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2013 Saat 21:05
enteresan bi durum :)

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 30 Aralık 2013 Saat 22:25
Orjinalini yazan: TuNeR_32 TuNeR_32 Yazdı:

5cm spor yay kullanacaksan spor amortisör kullanmalısın oem amortisörle sorun yaşarsın bunun içinde tavsiyem coilovers süspansiyon setidir. 

bence de. 

3,5 cm ye kadar orjinal amortisör idare eder ama 5 cm olunca amortisörlerin de değişmesi gerek diye düşünüyorum.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: bozkurt58
Mesaj Tarihi: 11 Şubat 2014 Saat 23:58
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

bi öneri DİREKSİYON KUTUSUNA BAKTIR :))
direksiyon kutusu arızalandığı zamanda böyle ses yapar bilgin olsun 

abim çok haklı bi baktır direksiyon kutusuna felan

Mesajı Yazan: IBRHMCN
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2014 Saat 00:35
basık 106larda lok lok ses direksiyon kutusundan geliyor genelde bi kaç arkadaşımda olmuştu hatta şuan bende de var ama servise sordugumda basık araba normal dedi değiştirsen max bi hafta sonra yine başlar dedi sese alış dedi anlam veremedim buna da tabi kalıcı bi çözümü olmalı bu direksiyon kutusunun yaa :)

-------------
1999 1.6 GTI ALP BEYAZ 106*
2002 1.6 XT ŞEYTAN KIRMIZI 206

Mesajı Yazan: yawruaslan
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2014 Saat 08:48
Orjinalini yazan: IBRHMCN IBRHMCN Yazdı:

basık 106larda lok lok ses direksiyon kutusundan geliyor genelde bi kaç arkadaşımda olmuştu hatta şuan bende de var ama servise sordugumda basık araba normal dedi değiştirsen max bi hafta sonra yine başlar dedi sese alış dedi anlam veremedim buna da tabi kalıcı bi çözümü olmalı bu direksiyon kutusunun yaa :)

106 larin kronik sorunlari direksiyon kutusu vites kutusu ve ön takim eger basik kullaniyorsan cok dikkatli kullanmak lazim zira ön takimi bi kac ay sonra elden gecirmek durumunda kalabilirsin lok lok sese gelince bende basik kullaniyorum sukur direksiyon kutusunda en ufak tikirtti yok on takimimda tik yok :) Allah nazarlardan korusun

-------------
i my quick !

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net