Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

GEÇ ISINIYOR

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32403
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 17:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: GEÇ ISINIYOR
Mesajı Yazan: civilservant
Konu: GEÇ ISINIYOR
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 10:45
merhabalar,
yaklaşık bir aydır hararet göstergesi arabayı çalıştırıp yola çıktıktan yaklaşık 10 dk sonra yükselmeye başlıyor ve kalorifer de aynı şekilde 15-20 dk sonra ısı vermeye başlıyor. ayrıca arabayı ilk çalıştırınca da su sesi gibi bir ses geliyor. ustaya sordum bu havalarda normaldir dedi. acaba havaların soğumasından dolayı bu normal mi yoksa gerçekten geç ısınma problemi mi var? termostatta sorun olabilir mi? bir de evden çıkınca direk çevre yoluna çıkıyorum. hızlı ve dur-kalk yapmadan gittiğim için de olabilir mi?
cevaplayabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: scorpion_enis
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 16:33
bu havalarda çok normal birde araca binerbinmez otobana giriyosan dur kalk yapmıyosan ısınması güçleşir. gayet normal bencede

Mesajı Yazan: byx
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 18:08
su sesi dediğiniz gaza bastığınızdamı oluyor.? böyle şırıldama gibimi.? eğer öyleyse sistemde hava olabilir...öyle birşey yoksa soğuktandır tabiki. birde araç benzinlimi dizelmi, marşa basıp ne kadar bekliyorsunuz.?

-------------
106 xr 99 mod.1.4 75 bg gümüş gri

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 19:26
su sesi gibi dediğim kontağı ilk çevirince gaza daha dokunmadan geliyor ve 8-10 saniye sürüyor. hemen gaza basınca da aynı şekilde oluyor. araç benzinli

Mesajı Yazan: furkanyakar
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 19:49
antifiriz varmı peki aracın motor suyunda?

-------------

Mesajı Yazan: byx
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 22:51
anladığım kadarıyla, muhtemelen soğutma sisteminde hava var gibi. horumların arka tarafına doğru bi bak bakalım(önden bakıldığında arabanın içine doğru kalorifer peteğine giden hortumlar olmalı ) orada hortum üstünde hava alma tapası olmalı.,  yada radyatörün sağında solunda üstte tapa vida gibi bişey olacak (yerini 307 kullanan arkadaşlar daha iyi bilirler) oradan hava alınabilir.yapabilirsen tabi.? aksi takdirde tamiraneye gitmek uygun olur. veya eli yatkın bi arkadaştan yardım alınabilir.

-------------
106 xr 99 mod.1.4 75 bg gümüş gri

Mesajı Yazan: fth306
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 23:02
senin araba yine ısınıyormuş benim araba hiç ısınmıyor Smile çalıştırıyorum 5-6 dk kadar bekliyorum otobana falanda çıkmıyorum 75 derece civarı sanırım orada öyle kalıyor. soğuktandır ısınmaması 

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2013 Saat 01:22

Araç ısınmadan fan çalışıyor ve soğutuyorsa sorun var demektir. Geç ısınması bir sorun değildir. Hemen ısınmasını istiyorsan bir süre yüksek devirde kullanabilirsin.

Orjinalini yazan: fth306 fth306 Yazdı:

senin araba yine ısınıyormuş benim araba hiç ısınmıyor Smile çalıştırıyorum 5-6 dk kadar bekliyorum otobana falanda çıkmıyorum 75 derece civarı sanırım orada öyle kalıyor. soğuktandır ısınmaması 

Ben 2008 model kango nun termostatını değiştirmeden önce ısı göstergesi normal ısıda 4 diş oluyordu. Termostatı değiştirdikten sonra araca ne yaptıysam hararet göstergesini 2 dişten yukarı çıkartamadım.

Yani sizin geç sınmasının sorunu termostatta olabilir.

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Mesajı Yazan: muhammed.ceyhan
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2013 Saat 23:00
aracta su kalmamis olabilir. oncelikle suyunu kontrol edin.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2013 Saat 00:07

Eger araciniz otobana cikinca daha uzun surede isiniyor ise kuvvetle muhtemel bunun nedeni acik kalan termostatinizdir.

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2013 Saat 21:44
tekrar merhaba arkadaşlar,
dün özel servise gittim termostatı değiştirdik ve şu an herşey yolunda Smile
yardımcı olmaya çalışan herkese de teşekkür ederim. saygılar...

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2013 Saat 22:44
Orjinalini yazan: byx byx Yazdı:

su sesi dediğiniz gaza bastığınızdamı oluyor.? böyle şırıldama gibimi.? eğer öyleyse sistemde hava olabilir...öyle birşey yoksa soğuktandır tabiki. birde araç benzinlimi dizelmi, marşa basıp ne kadar bekliyorsunuz.?

evet su sesi geliyor sa bence de hava yapmış olabilir, normalde gelmemesi lazım. 

eğer geç ısınıyorsa da termostat arızalı olabilir.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net