Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206+ çalışmıyor acil yardım???

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206+
Forum Tanımlaması: Peugeot 206+, 206 serisinin devamıdır. 2010-2012 yılları arasında üretilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32376
Tarih: 14 Temmuz 2025 Saat 16:26
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206+ çalışmıyor acil yardım???
Mesajı Yazan: ayna
Konu: 206+ çalışmıyor acil yardım???
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 18:25
Arkadaşlar ben erzincanda yaşıyorum hava karlı bu aralar çok soğuk.bugün arabamla 40 km yaptım daha sonra arabayı stop ettim tekrar çalıştırmayı denediğimde arabam çalışmadı.daha sonra direk tuple çalışması için gaz tuşuna 10 sn basılı tutarak denedim gene çalışmadı.yardım çağırdım akü yardımı ile denedik gene çalışmadı ve son olarakta akü yardımı ile tüp tuşuna basılı tutarak direk gazla çalışsın diye denedik o zaman çalıştı ve eve kadar geldim.evde arabayı stop etmeden önce benzin tuşuna bastım gazdan benzine geçer geçmez stop etti ve tekrar çalışmadı.yarım depo benzin var. şüphelendiğim konu sigorta yanmış olabilir,motorda bulunan benzinle ilgili bir parça varmış ondanda kaynaklanabilir denildi.Arkadaşlar sizce bu neden olur? bulunduğum yerde imkanlar çok sınırlı tamirci bile yok Cry

Cevaplar:
Mesajı Yazan: kursat3006
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 19:01
Pompa bozuk olabilir

-------------
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 19:15
Bir bilgisayara bağlansa iyi olurdu. Spesifik olarak hatayı bulurduk. 

Depodan enjektörlere kadar bütün yakıt sistemini kontrol etmek lazım.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 19:25
marş basıyor yani sağlam benzin yemiyor araba? yakında bir ilçe var orada tamirci varmış diye duydum eğer varsa oraya götürmeyi denicem çalışırsa eğer.daha hevesimi alamadan bozulduConfused
havanın soğuk olması mı yaptı acaba yaa

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 19:32
aracın kaputunda sol ustte havalandırma deliği varya onun içindeki kısım nedir? arabayı yıkaryen oraya su kaçtı o yapar mı acaba?

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 19:38
orası dizelde boşluk ama benzinde nedir bilmiyorum. Arka tarafında polen filtresi varda ona da su gidemez. Gitse de böyle bişi yapmaz.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 19:44
o zaman bununla ilgili birşey  değil.sonuçta  oradan yağmurda girebilir.yarın arabayı sallayacağım belki benzin göstergesi yanlış gösteriyordur benzin yoktur belkide.sanmıyorum ama şansımı denicem yani.

Mesajı Yazan: rifatseker
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 19:46
Benzin pompası arızası olması muhtemel. LPG de çalışıyor da benzinde çalışmıyor sa benzin gelmiyor olabilir. 

-------------
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 19:48
Arkadaşlar bana arabanın motorundaki sigortanın resmini atabilir misiniz? yarın ona bakcam nasıl birşey olduğunu bileyim.googledan arattımda hangisi olduğunu anlayamadım.bi tamirciye telefondan sordum sigortada yanmıs olabilir dedi

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 19:49
Orjinalini yazan: rifatseker rifatseker Yazdı:

Benzin pompası arızası olması muhtemel. LPG de çalışıyor da benzinde çalışmıyor sa benzin gelmiyor olabilir. 
lpg de ise başka arabanın akusune baglayarak çalıştırabildik.normalde lpg ile bile çalışmıyor

Mesajı Yazan: rkalkan
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 20:38
eğer akü zayıf ise, buji kabloları eski ve ya açık kısmı var ise, 0 dereceye yakın soğuklarda ateşeleme sistemi çalışmayabilir. daha önceki aracımda başıma gelmişti.

Mesajı Yazan: ertanakar
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 23:37
aynısı başıma geldi...arka koltuğun altındaki benzin pompasının içerisindeki motor kabloları onarıldı problem düzeltildi..30 tl masraf çıktı..tamirci benzin motorunu söküp içindeki motoru değiştirecekti.test yaptığında problemin sadece benzin motor kablolarında olduğunu görüp tamirini yaptı...

-------------
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2013 Saat 08:06
Orjinalini yazan: ertanakar ertanakar Yazdı:

aynısı başıma geldi...arka koltuğun altındaki benzin pompasının içerisindeki motor kabloları onarıldı problem düzeltildi..30 tl masraf çıktı..tamirci benzin motorunu söküp içindeki motoru değiştirecekti.test yaptığında problemin sadece benzin motor kablolarında olduğunu görüp tamirini yaptı...
tamirciye götürebilirsem bu dediğini söylerim baksın bi kablolara.çok sağolun arkadaşlar..

Mesajı Yazan: koramiral
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2013 Saat 09:11
hocam darbe sensörü var kaza anında sviç devreye giriyor benzini devreden çıkarıyor  soğuktan siviç donmuş olabilir birkere basarak aktif hale getirmeyi deneyin kırmızı bir buton koltuk altında yada kaputu açınca sağ iç tarafta olur kırmızı buton gibi bisey ona basın bir kaç kere deneyin

aracınızda bu botonu bulun

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2013 Saat 18:39
az sonra denicem kardeş yeni gördüm mesajını.bide araba çalışması için benzinin belli seviyede olması gerekiyor mu? ya da benzin göstergesi yanlış gösteriyor olabilir mi tüplü olduğu için yanıltıcı gösteriyordu ya o yüzden?

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2013 Saat 19:24
farketmez araçta benzin olduğundan emin olduktan sonra sorun yok ama lamba yanıyosa biraz benzin alarak ekle üstüne

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesajı Yazan: furkanyakar
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2013 Saat 19:25
tam darbe sensörünü dicektim. aracınla sert bir çukura düştüysen o benzin geçişini kapatıyor

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 09:37
Arkadaşlar bu darbe sensörünü baya aradım bulamadım.206+ larda hepsinde aynı yerde değil midir?206+ ı olan yerini söyleyebilir mi? ön koltukların altında yok motorun içine bak baktım ama ordada yok.bide kesin kırmızı renk mi oluyor bu?

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 11:38
siyah da olabilir bazı modellerde

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 13:42
Arkadaşlar 2011 modelde darbe sensörü yokmuş malesef yetkili servisini arayıp sordum.

Mesajı Yazan: ertanakar
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 16:14
aracın şu an yatıyor mu..binebiliyomusun

-------------
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 17:32
Araç 2 gündür yatıyor ve aküde bitti :(

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2013 Saat 08:55
hocam en iyimser darbe sensörü diyordum ama yokmuş madem baska bisey var ama benzin tesisatında olduğu kesin kontağı açınca dikkatle dinleyin benzin pompa sesini duyarsınız azda olsa bir cızırtı şeklinde gelir kulağa arka taraftan sessiz bir yerde duymaya çalışın eğerki duyulmuyorsa pompadandır diye tahmin ediyorum

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2013 Saat 19:05
Orjinalini yazan: koramiral koramiral Yazdı:

hocam en iyimser darbe sensörü diyordum ama yokmuş madem baska bisey var ama benzin tesisatında olduğu kesin kontağı açınca dikkatle dinleyin benzin pompa sesini duyarsınız azda olsa bir cızırtı şeklinde gelir kulağa arka taraftan sessiz bir yerde duymaya çalışın eğerki duyulmuyorsa pompadandır diye tahmin ediyorum
bugün arka koltuğun altındaki siyah kapağı açtım pompanın üzerinde bağlantı kabloları vardı.kontağı çevirince cızırtı gelmedi kabloyu soktum(tek yapmıyorum tabiki) ve elektirik gelip gelmediğini kontrol ettim ve elektrik gelmediğini farkettim ve ayrıca motordaki sigortalarıda kontrol ettim büyük olan sigortalardan birinede elektrik gelmiyor.:( yani elektrik aksamındaymış problem.şöyle birşey önerildi sizce nasıl? 
Aküden benzin pompasına bir kablo çekerek benzin pompasına elektrik gitmesini sağlamayı düşünüyorum bu sayede pompa çalışacak ve benzin motora gidecek daha sonrada akü dolar ve beni merkeze kadar götürür tamirciye.sizce bu yöntem nasıl? 

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2013 Saat 19:06
bu arada anlamadığım bir nokta daha var elektrik gelmiyor ama benzin ibresi nasıl hareket ediyor onu anlayamadım işte?

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 20:13
Benzin pompasını söktüm arkadaşlar yenisini sipariş ettim inşallah sorun pompadandır :D

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 21:53
iyide elektirik gelmiyor pompanın ne kabahati var boşuna sipariş vermiş olmayasınız hocam elektirik işi var gibi geliyor bana elektirik gelmediğini zaten anlamıssınız tesisata bakmalısınız bence benim önceki alfa romeo aracımda da aynı sorun olmuştu ustaya direk bağlayabilirmisin demiştim olmaz öyle sıkıntı çıkarır yakarsın biseyleri demişti sonra nasıl yaptıysa sorunu çözmüştü size bir numara vercem 05559747576 kadri usta pejo servisi bu arkadasa bi sorun bence

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2013 Saat 22:10
size bisey önereyim teypinizi sökebilirseniz teyp in arkasında 3 tane soket girişi var biri kolon biri koldan kumandanın biriside elektirik, elektirik soketinde 4 tane kablo var birisi hafıza (en ince kablo ) birisi direk elektirik, birisi kontak elektiriği, biride şase, kontak elektiriğine bağlarsanız kontak açınca pompa çalışır kontak kapatınca otomatik durur, en azından böyle bağlantı yapabilirsiniz

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2013 Saat 19:16

size bisey önereyim teypinizi sökebilirseniz teyp in arkasında 3 tane soket girişi var biri kolon biri koldan kumandanın biriside elektirik, elektirik soketinde 4 tane kablo var birisi hafıza (en ince kablo ) birisi direk elektirik, birisi kontak elektiriği, biride şase, kontak elektiriğine bağlarsanız kontak açınca pompa çalışır kontak kapatınca otomatik durur, en azından böyle bağlantı yapabilirsiniz
kardeş yardımın için çok teşekkür ederim.kusura bakma acele yazınca demeyi unuttum.elektriki 12voltluk kontrol kalemi ile tekrar ölçtüm ve elektrik geliyor lamba yandı.o gün denediğim bir kablo ve ampül ile denemiştim yanmamıştı kontrol kalemiyle düzgün denedim yandı.tek sorun pompa gibi görünüyor inşallah pompa takınca çalışır eğer çalışmazsa sizin dediğiniz teyp olayını denerim.teyp olayı kesin oluyor demi? teybi sökmek kolay mı? bide verdiğiniz numara hangi şehir ve adamın adı nedir?

Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2013 Saat 19:18
teyp kolay sökülüyor kocaelide kadri usta telefondan bilgi alabilirsin anlamında verdim numarayı pejo citroen ustası kendisi

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2013 Saat 19:21
tamam zorda kalırsam ararım çok sağolun.teybin arkasındaki kontak elektrik kablosunu nereye bağlıcam?

Mesaj Tarihi: 12 Aralık 2013 Saat 08:53

direk burdan pompaya kablo çekebirisin (+) artıyı sarıya eksiyi (-) beyaza bağlayabilirsin
maviye ince griyi es geç boş kalsın sarı kablo kontak elektirği kontak açınca elektrik verir
maviye bağlarsan 7/24 elektirik verir

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesaj Tarihi: 12 Aralık 2013 Saat 13:25

direk burdan pompaya kablo çekebirisin (+) artıyı sarıya eksiyi (-) beyaza bağlayabilirsin
maviye ince griyi es geç boş kalsın sarı kablo kontak elektirği kontak açınca elektrik verir
maviye bağlarsan 7/24 elektirik verir

resimli olduğu çok iyi oldu teşekkürederim.en son ihtimal böyle yaparak götürürüm tamirciye.

Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 12:09
Bana yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Sorun benzin pompasıymış Çok şükür Rabbim'e çalıştı :D

Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 13:31
arkadaşlar bu lamba yanmaya başladı pompa değişince birşey olur mu yol gitsem?
Motor kontrol sistemi arızası (EOBD)

Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 17:08
riske atmayın aracınızı hata veriyosa sıkıntı vardır daha çok sıkıntı doğurmasın aracınız hangi aralıklarla veriyor süreklimi ara aramı ilk çalıştırıncamı ???????

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 17:56
pompayı değiştirdiğimiz an o uyarıyı vermeye başladı ama çok şükür akşam fark ettim o uyarıda kayboldu :d

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2013 Saat 19:05
Arkadaşlar arabanın ön çekme yeri nasıl açılıyor? kullanma klavuzunda gördum ama tam olarak nasıl açıldığını anlayamadım?

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2013 Saat 19:13
Orjinalini yazan: ayna ayna Yazdı:

Arkadaşlar arabanın ön çekme yeri nasıl açılıyor? kullanma klavuzunda gördum ama tam olarak nasıl açıldığını anlayamadım?

Izgaranın sol tarafındaki düz plastik kısım çıkıyor ızgaranın ordan tutup iyice çekin

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2013 Saat 19:20
tamam teşekkürederim yarın denicem.çekmeyi denedim aslında ama kırılır diye korktum yöntemi felan varsa diye.bu arada benim araba gene bozuldu :D 
1 gün bile süremedim:(
araba antifiriz özelliğini yitirmiş -23 derecede çalıştırdım merkeze gitrmek için ama hararet tavan yaptı.devir dayım pompası felan yandı.anlıyacağınız gene araba yatıyor :(

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2013 Saat 19:35
geçmiş olsun hocam -23 antifriz bile dayanmaz ama hararet neden yaptı onu anlamadım birde neden ızgarayı sökmek istediğinizi merak ettim

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2013 Saat 19:38

geçmiş olsun hocam -23 antifriz bile dayanmaz ama hararet neden yaptı onu anlamadım birde neden ızgarayı sökmek istediğinizi merak ettim

Antifiriz donunca motor naapsın soğuyamamış demekki.
Çeki demiri o kısma takıldığı için ızgarara kenarındaki o plastik kısmı çıkarmak gerekiyor.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2013 Saat 19:40
aynen çeki demiri kısmını açıp arabayı çektiricem.Arabadan soğumaya başladım ya daha hevesimi bile alamadım yani :(

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2013 Saat 08:32
Arkadaşlar sabah hava -17 dereceydi aracı çalıştırdım durduk yere AİRBAG FAULT hatası vermeye başladı yol bilgisayarı bu neden olmuştur acaba?

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2013 Saat 16:42
geçmişten beri ustalar peugeout için sıcağı sever derler soğuk la pek arası yoktur sanıyorum havalardandır. 

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2013 Saat 17:58
hakkatten ya soğuğa dayanıksız araba..

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2013 Saat 18:46
Bu arabalar sözde fransaya uyumlu olarak üretiliyorlarmış. Fransa sıcak bir ülke mi ki? :)

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2014 Saat 13:46
Arkadaşlar arabayı ilk çalıştırdığımda motordan su sesi geliyor.hani böyle şişeden su boşaltırsınız ya o şekilde geliyor özellikle gaza basarken.bu neden olabilir?
aracın içindeyken göğüslük kısmından duyuyorum sesi..

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2014 Saat 14:29
Soğutma sisteminde hava vardır muhtemelen havasını almayı deneyin.

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2014 Saat 17:25
onun havası nasıl alınıyor peki ben pek anlamıyorumda.resimi felan var mı?

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2014 Saat 17:42
Altta ki linkler yardımcı olabilir hava alma tapaları hemen hemen aynı yerdedir.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28842" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28842

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16496" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16496

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2014 Saat 17:47
bilgi için çok teşekkür ederim bide bunun suyunu hemen yanındaki beyaz bidonamı dolduruyoruz? arabalarla ilgili bilgim yok ondan soruyorum böyle

Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2014 Saat 17:29
Arkadaşlar size bir şey sorcam. Aracı benzinde ve hava olarak sıfırın altında eksi derecelerde kullanıyorum ve yakıt 100 km ortalama 12lt'ye çıktı bu durum normal mi? çok aşırı yakıyor gibi geldi bana.
arabayı çalıştırıyorum işe gidip geliyorum.ev iş mesafesi 500 metre.başkada birşey yapmıyorum yani.

Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2014 Saat 18:58
daha motor tam ısınmadan stop ediyorsun normal bu havalarda 12lt

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2014 Saat 21:23
500 mt mesafede çok normal bir tüketim, eğer yükünüz yoksa 1km altında mesafeler için bence hiç marşa basmaya bile gerek yok, 500 mt maksimum 6-7 dakikada yürünebilir

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 05 Ocak 2014 Saat 22:00
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

500 mt mesafede çok normal bir tüketim, eğer yükünüz yoksa 1km altında mesafeler için bence hiç marşa basmaya bile gerek yok, 500 mt maksimum 6-7 dakikada yürünebilir

Thumbs Up katılıyorum o mesafeye araca gerek yok aracınız mesafe az oldugu için çok yakıyor şuanda

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesaj Tarihi: 06 Ocak 2014 Saat 19:03
söylediklerinizde çok haklısınız ama hava aşırı soğuk oluyor.git 500mt gel 500mt 1 km.
mesela az önce işe geldim -20 derece hava. artık az kullanmaya bakıcam o zaman.mesela öğlen yürürüm. 
benden aracımda birşey var sandım bu kadar çok yakınca yani.

Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2014 Saat 21:44
Arkadaşlar bizim bu 206+ ların teybi mp3 cdsi çalıyor mu? mp3 yaptım taktım çalmadı oynatıyo gibi görünüyor ama ses çıkmıyor?

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2014 Saat 18:34
Hocam sen nasil bir arabaya dustun :)

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2014 Saat 23:43
Kardeşim sen hangi ilçedesin bende erzincandayım :)

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2014 Saat 08:13

heç sorma :D ilk arabam bide :D

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2014 Saat 08:14

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2014 Saat 08:14
Orjinalini yazan: Red dream Red dream Yazdı:

kardeş ben otlukbelindeyim :D sen?

Mesajı Yazan: tadiyokartik
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2014 Saat 22:54

geçmişten beri ustalar peugeout için sıcağı sever derler soğuk la pek arası yoktur sanıyorum havalardandır. 

Havayla bir bağlantısı olduğuna inanmıyorum ben şahsen tabi LPG durumunu bilemem. Tek marşla çalışıyor.

http://i.hizliresim.com/xRY8ZG.jpg" rel="nofollow - http://i.hizliresim.com/xRY8ZG.jpg    benim olağan bir günüm kendi çektiğim resim.

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2014 Saat 23:44

Orjinalini yazan: Red dream Red dream Yazdı:

kardeş ben otlukbelindeyim :D sen?
Merkezdeyim bende.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: ahmed206
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2014 Saat 13:27
Ayna  kardeşim ben yeni okuyorum senin bu konuyu hakikaten ne çekmişsin sen yahu...
İlk arabaysa hele, uykusuz günlerin olmuştur kesin. Ama sana iyi bir usta denk gelse sorununu bulur halleder arabandan da zevk almaya başlarsın hemen. Canını sıkma Wink

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2014 Saat 11:23
Ah kardeş keşke öyle bir usta denk gelse bana.arabadan soğudum resmen yaa..
geçen hafta sonu erzincana gittim tüpte kullandım 150 km sürüyor.erzincana doğru pedallar sertleşti böyle araba performansı azaldı basıyorum dzgün gitmiyor sesli çalışıyor. tüple ilgili bir sorun olabilir diye düşündüm. 
ha birde hararet 100 e çıktı geri 90 aindi felan hareket etti sürekli tamirciye götürdüm sanayiye adam baktı havası varmış dedi havasını aldı.araba çalışıyor halde dururken hararet 90 ı geçiyor hhareket halinde geri 80 e felan düşüyor normalde hiç böyle olmazdı tamirci bu duruma normal diyor. arabayı adam akıllı yapacak birisini bulamadım gitti yaa..

Mesajı Yazan: 206+bülent
Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2014 Saat 13:14

Ah kardeş keşke öyle bir usta denk gelse bana.arabadan soğudum resmen yaa..
geçen hafta sonu erzincana gittim tüpte kullandım 150 km sürüyor.erzincana doğru pedallar sertleşti böyle araba performansı azaldı basıyorum dzgün gitmiyor sesli çalışıyor. tüple ilgili bir sorun olabilir diye düşündüm. 
ha birde hararet 100 e çıktı geri 90 aindi felan hareket etti sürekli tamirciye götürdüm sanayiye adam baktı havası varmış dedi havasını aldı.araba çalışıyor halde dururken hararet 90 ı geçiyor hhareket halinde geri 80 e felan düşüyor normalde hiç böyle olmazdı tamirci bu duruma normal diyor. arabayı adam akıllı yapacak birisini bulamadım gitti yaa..
banada normal gibi geldi ama 80-90 normal ısı

-------------
carpe diem
206+ HDI

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2014 Saat 14:06
90 normal sınır tam yarı olarak görünüyor. günde bir kaç km yapardım ilçe içinde hararet ibresi 0 dan yükselmezdi ama şimdi 2 km de ibre 70 e geliyor.

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2014 Saat 17:39
O sıcaklıklar benim arabam için çok normal. Belki araba yeni yeni kendine geliyordur yahu :)

-------------
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=34293&title=gaffur" rel="nofollow - 206
https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=36667&title=yeni-gaffur" rel="nofollow - Focus

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2014 Saat 18:04
yani sizin 90 ı geçtiği oluyor mu kullanıken? ama sizin bulunduğunuz yerde hava sıcaklığı artılarda hep burada tam tersi hep eksi.bu yüzden motorun geç ısınması gerekmez mi? 

Mesaj Tarihi: 29 Ocak 2014 Saat 20:39
Ben bunu ilk aldığımda 2013 Ocak sonlarıydı ve Ankarada bir yandan kar yağarken ben araba hararet yapacak deyip trafikte kenara çekmiştim Smile 
Yokuşta, zorlanmada, dur kalk yaptığında 95-100 dereceye kadar normal olduğunu sonradan öğrendim. Fakat şöyle de bir şey var. Bakımlarını yaptırdıktan sonra biraz daha az ısınır oldu ama çok farklı değil. 206 kullanıcısı olarak benim tavsiyem 100 dereceyi geçirtme.

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 11:27
Orjinalini yazan: ahmed206 ahmed206 Yazdı:

Ben bunu ilk aldığımda 2013 Ocak sonlarıydı ve Ankarada bir yandan kar yağarken ben araba hararet yapacak deyip trafikte kenara çekmiştim Smile 
Yokuşta, zorlanmada, dur kalk yaptığında 95-100 dereceye kadar normal olduğunu sonradan öğrendim. Fakat şöyle de bir şey var. Bakımlarını yaptırdıktan sonra biraz daha az ısınır oldu ama çok farklı değil. 206 kullanıcısı olarak benim tavsiyem 100 dereceyi geçirtme.
bende sonradan öğrendim 100 normalmiş bu araçlar için.ne bileyim hyundai kullandım citröen kullandım mercedes kullandım hiç böyle birşey görmemiştim sınırı hiç geçmezdi doğal olarak şaşırdım tedirginlendim yani:D bu arada senin durumda iyimiş kenara çektin demek :D
bide birşey daha sormak istiyorum araca LPG bağlı olduğu için LPG yi kullanmasam bile benzin ibresi aşağı düşermiş diye duydum bu doğru mudur? benim benzin çok çabuk bitiyor çünkü!

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 14:12
Benzinde hiç kullanmadım desen bile şimdiki sistemlerde araç ısınana kadar benzinde çalışıyor. Benim bildiğim bu. Bunu biraz daha açıklayacak olursak, arabayı hep kısa mesafelerde kullanıyorsanız LPG'ye geçene kadar gideceğiniz yere vardığınız için aslında hep benzinde kullanmış oluyorsunuz.

-------------

Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 15:08

Benzinde hiç kullanmadım desen bile şimdiki sistemlerde araç ısınana kadar benzinde çalışıyor. Benim bildiğim bu. Bunu biraz daha açıklayacak olursak, arabayı hep kısa mesafelerde kullanıyorsanız LPG'ye geçene kadar gideceğiniz yere vardığınız için aslında hep benzinde kullanmış oluyorsunuz.
yok ben anlatamadım sanırım.aracımı LPG de kullanmıyorum ama benzin ibresi çabuk düşüyor.mesela diyelim ki lpg yi hiç açmıyorum düğmeden kapattım ve benzinde kullanıyorum.bu durumda lpg kullanmadığım halde benzin ibresine etki ediyor mu? tamirciye ibre çabuk düşüyor benzinde kullanırken dedim oda bana dediki tamam lpg kullanmıyor olabilirsin ama aracına lpg bağlı olduğu için kullanmasan bile benzin ibresini aşağı düşürür dedi bu doğru mudur?

Mesajı Yazan: ErDeM___
Mesaj Tarihi: 31 Ocak 2014 Saat 22:56
Hocam yol bilgisayarı olan peugeot'larda LPG yi tanımadığı için ( ben 307 de yaşadım 4 yıl) araç bu kadar yol gittin bukadar benzinin gitti diyerekten benzin ibren düşer ancak 30 - 40 tl lık benzin aldığında tekrar aynı yere geri doner normal bişi yani, ben ful depo benzinim varken LPG ile uzun yol yaptım benzin ibrem sıfıra dayandı ama 30 tl lik benzin aldım ibre eski yerine dondu.

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 08:07
Orjinalini yazan: ErDeM___ ErDeM___ Yazdı:

Hocam yol bilgisayarı olan peugeot'larda LPG yi tanımadığı için ( ben 307 de yaşadım 4 yıl) araç bu kadar yol gittin bukadar benzinin gitti diyerekten benzin ibren düşer ancak 30 - 40 tl lık benzin aldığında tekrar aynı yere geri doner normal bişi yani, ben ful depo benzinim varken LPG ile uzun yol yaptım benzin ibrem sıfıra dayandı ama 30 tl lik benzin aldım ibre eski yerine dondu.
hocam ben onu biliyorum benim anlatmak istediğim şu.LPG araçta bağlı ama hiç açmıyorum ve kullanmıyorum.kullanmadığım halde bile benzin ibresini düşürür mü? 

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 15:21
ben böyle bir şey olduğunu bilmiyordum bile. tüketim değerleri nasıl? Bir de benzin alınca ibre nasıl oynuyor?

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2014 Saat 16:21
benim en son 14 litre görünüyordu ortalama yakıt tüketimi çok kuşkulandım tamirciye sordum oda bana böyle birşey söyledi ama çok ikna etmedi beni.acaba böyle birşey var mı? ibre çabuk düşüyor aşağı dedim dedi senin aracına lpg takıldıktan itibaren kullanmasan bile benzin ibresine etki eder ve çok yakıyormuş gibi ibreyi aşağı düşürür.Eğer böyle birşey varsa benim depodaki benzinin ne kadar kaldığını anlamam çok zor olacak. 50 tl lik benzine 1 çubuk ibre kadar yükselebiliyor.

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 06:15
Sabah arabanın altına bakar mısın özellikle sağ arka tekerin hemen önüne. Bir yerlerden benzin damlamış mı acaba diye?

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 10:49
tamam bakar haber veririm.

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2014 Saat 15:32
baktım herhangi bir damlama yok. Benzin göstergede toplam 8 cubuk var.deposu 50 litre.ortalama 5 tl ltresi benzinin diye hesapmala yaparsak depo 250tl ye full doluyor demektir.250/8 dersek bir cubuk 31 tl ye doluyor.benim araba ayda 3 çubuğa yakın yakıyor yani ortalama 80tl benzin yakıyor.aylık yaptığım kilometre ise en fazla 40km. o halde 40/80=0,500 kuruş 1 km de yaktığı yakıt. arkadaşlar bu durum normal midir?

Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2014 Saat 17:29

baktım herhangi bir damlama yok. Benzin göstergede toplam 8 cubuk var.deposu 50 litre.ortalama 5 tl ltresi benzinin diye hesapmala yaparsak depo 250tl ye full doluyor demektir.250/8 dersek bir cubuk 31 tl ye doluyor.benim araba ayda 3 çubuğa yakın yakıyor yani ortalama 80tl benzin yakıyor.aylık yaptığım kilometre ise en fazla 40km. o halde 40/80=0,500 kuruş 1 km de yaktığı yakıt. arkadaşlar bu durum normal midir?

Bu soğukta kısa mesafe düşük süratte bence normal. Yol bilgisayarı var mı? Varsa tüketim değerleri ne gösteriliyor?

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2014 Saat 11:25

Bu soğukta kısa mesafe düşük süratte bence normal. Yol bilgisayarı var mı? Varsa tüketim değerleri ne gösteriliyor?
yol bilgisayarı varda yol bilgisayarına pek güvenme felan demişlerdi.en yüksek 14 litre gösterdi.

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2014 Saat 15:47
Güven güven 14 litreyse 70 kuruş falan yakıyor demektir zaten..
Değerleri sıfırlayıp bir gezinti yapsan araba iyice ısınsa falan düz yolda baksan nasılmış tüketimi diye?

-------------

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2014 Saat 17:54

Güven güven 14 litreyse 70 kuruş falan yakıyor demektir zaten..
Değerleri sıfırlayıp bir gezinti yapsan araba iyice ısınsa falan düz yolda baksan nasılmış tüketimi diye?
tamam bakarım sağolasın.bu arada benim merak ettiğim konu lpg kullanmasam bile benzin ibresine gerçektende etki ediyor mu acaba? bana biraz ediyor gibi geldi ama tam emin olamıyorum.

Mesaj Tarihi: 07 Şubat 2014 Saat 22:55
Rica ederim. o konuyu ben bilmiyorum.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net