Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 CC Anten Sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Peugeot Ses Sistemleri
Forum Tanımlaması: araclarınızdaki ses sistemleri arıza ve cözümleri
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32331
Tarih: 21 Kasım 2024 Saat 13:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 CC Anten Sorunu
Mesajı Yazan: TuNeR_32
Konu: 206 CC Anten Sorunu
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2013 Saat 01:20
Merhaba arkadaşlar aracımın orijinal anteni çok büyük ve kaba bende kısa spor tip olan bir uç aldım ama orijinal anteni sökemiyorum sanki yaylı gibi biraz internette araştırma yaptım benim antenin ayrılabildiği şemada mevcut ama nasıl söken bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

Buda benim aldığım anten ucu

-------------
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2013 Saat 01:29
Sadece uç kısmı değil mi hocam? çevirince çıkması lazım

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2013 Saat 09:23
dostum bende aynı senin gibi düsünmüstüm zamanında, çevirerek sokmeyi denedim, baya bir zorladım baktım dönmüyor parca elimde kalıcak sandım bıraktım. arabam 206 cc.
bu arada araban metalik gri deilse o aldıgın anten sırıtır bence, tabi bu beni baglar, zevk senin .

edit: imla

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2013 Saat 20:10
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Sadece uç kısmı değil mi hocam? çevirince çıkması lazım

Yok çıkmıyor boşa dönüyor ama şemada orada bir vida var bunun sökülüş şekli var ama nasıl belki bastırarak döndürmek gerekli bir deneyeceğim Wink

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2013 Saat 20:14
Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

dostum bende aynı senin gibi düsünmüstüm zamanında, çevirerek sokmeyi denedim, baya bir zorladım baktım dönmüyor parca elimde kalıcak sandım bıraktım. arabam 206 cc.
bu arada araban metalik gri deilse o aldıgın anten sırıtır bence, tabi bu beni baglar, zevk senin .

Aracım Yeşil Ben o antenin aynısını almadım 206 orijinal spor antenini aldım siyahlı gri  aslında siyah yada yeşil istiyordum ama bulamadım olmadı kendim istediğim renge boyarım onda sorun yok fakat bu anteni oraya nasıl takacağız CryCryCry

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2013 Saat 08:30
Orjinalini yazan: TuNeR_32 TuNeR_32 Yazdı:

Aracım Yeşil Ben o antenin aynısını almadım 206 orijinal spor antenini aldım siyahlı gri  aslında siyah yada yeşil istiyordum ama bulamadım olmadı kendim istediğim renge boyarım onda sorun yok fakat bu anteni oraya nasıl takacağız CryCryCry

dedigim gibi ben de anten almadan önce bir sokebilirmiyim diye saga sola cevirmeye calıstım, baktım kırılacak hasar görecek gibi, hic ellemedim.

Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2013 Saat 22:24

Orjinalini yazan: TuNeR_32 TuNeR_32 Yazdı:

dedigim gibi ben de anten almadan önce bir sokebilirmiyim diye saga sola cevirmeye calıstım, baktım kırılacak hasar görecek gibi, hic ellemedim.

Kaportacı arkadaşa bir göstereyim olmadı anteni söküp deneriz yada başka anten takarım duruma göre ama servis box resmine göre bu parça ayrılıyor...

-------------

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 03:12
ozelden şase alayım :D

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 09:29
anten kısmı basit gozuken birsey ama hatalı mudahalelerde buyuk sıkıntı olabiliyor, anten yerinden aracın icine su alan arabalar bile duydum, dikkatli olun.

Mesajı Yazan: sulocan_5
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 18:12
benim de 206'nın anteni dip kısmından kırılmıştı.sizin gibi anten ile dibi ayırmaya çalıştım;ama bir türlü olmadı.ben de hem dibi hem de uç kısmını aldım ( http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-KISA-ALIMUNYUM-ANTEN,PR-430.html" rel="nofollow - http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-KISA-ALIMUNYUM-ANTEN,PR-430.html ) ve oto elektrikçi bir tanıdığımız değiştiriverdi.çok güzel oldu...:)

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 18:25
YAPILLIŞI

Öncelikle aracım 206 XT...Tepe lambasını çıkardı.İçteki vidayı söktü.Aracın üstündeki eski antenden kalan silikonları temizledi ve yeni anten dibinin içine bir miktar silikon sıktı ve yerine taktı.Tepe lambasının bulunduğu yerden tekrar antenin vidasını sıktı ve lambayı monte etti.Son olarakta kısa anteni anten dibine taktı ve yeni antenimiz kullanıma hazır hale geldi...:))

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 19:23
206cc lerde anten galiba ucu sökülmeyen sabit tipten. 

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 22:24
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

ozelden şase alayım :D

Yolluyorum...TongueTongue

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 22:25

anten kısmı basit gozuken birsey ama hatalı mudahalelerde buyuk sıkıntı olabiliyor, anten yerinden aracın icine su alan arabalar bile duydum, dikkatli olun.

Kesinlikle Doğru bazen basit şeyler büyük sorunlara yol alabilir bende bunu duymuştum ve zorlamadım zaten duruyor olmazsa öyle kalacak artık kaş yapalım derken göz çıkrmayalım WinkWinkWink

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 22:27
Orjinalini yazan: sulocan_5 sulocan_5 Yazdı:

YAPILLIŞI

Öncelikle aracım 206 XT...Tepe lambasını çıkardı.İçteki vidayı söktü.Aracın üstündeki eski antenden kalan silikonları temizledi ve yeni anten dibinin içine bir miktar silikon sıktı ve yerine taktı.Tepe lambasının bulunduğu yerden tekrar antenin vidasını sıktı ve lambayı monte etti.Son olarakta kısa anteni anten dibine taktı ve yeni antenimiz kullanıma hazır hale geldi...:))

Evet bu şekilde müdahelde bulunuyorlar ama tam oturmaması halinde zamanla su alabiliyor içine silikonuda bu nedenle sıkmıştır zaten bakalım şimdilik acil bir durum söz konusu değil ;)

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2013 Saat 22:30
Wink

Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2013 Saat 00:25
Orjinalini yazan: bitter bitter Yazdı:

Kardes ayni sorun arkadasimin 206 cc sindede var arkadas oto aksesuarci ayni anteni takmaya calisirken kirmis gidip bugun kirilan anteni inceledim sokmen imkansiz hadi soksen bile o resimdeki kursun anteni takacak yuvasi yok halati var halatla birlikte gergili. Asla 2 ayri parca degil. Cozum herhangi 206 antenini alip baglatacak ve vida yuvasini sabitleteceksin. Sonrasinda kursun antende takabilirsin

yardımın için teşekkürler o zaman bu anten macerası benim için sona ermiştir.. TongueTongueTongue

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net