Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

308 ALMAYIN

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 308 T7 (2008-2013)
Forum Tanımlaması: Peugeot 308 'in 2008'de üretimine başlanmış 2013 sonrasıda yeni versiyonu çıkmıştır ve X08 serisi Peugeot modellerinin ilkidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=3230
Tarih: 24 Kasım 2024 Saat 15:38
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 308 ALMAYIN
Mesajı Yazan: Guests
Konu: 308 ALMAYIN
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 21:24
Arkadaşlar 2008 Nisan ayından 308 comfotr paketli versiyon otomobilimi bursa'dan aldım. Mide bulantımım başlama zamanı;

1- Motor kaputu sileceklerin önündeki lastik yanlardan çıkıyor.
2- Sol silecek sürücü önüne en üst noktaya suyu sürdükten sonra suyu tekrar çekiyor.
3- Kapı cam fitilleri ne 206  , 207 ,207 ve 407 gibi değil .Servis birşey demesede ben yakından inceledim.İçteki kafide kısmın üst kısmında lastik olmamasından dolayı bütün tozu toprağı kadife kısıma doluyor.Hele camlar ıslakken sakın camı açıp kapamayın rezalet oluyor cam. Aksini söyleyen benimle irtibata geçsinler.
4. Sol kapımdan kapı içine yani yüksek ihtimal camların fitilinden su giriyor ve kapıyı açmadan tahliye deliklerinden kapı içindeki su atılamıyor.Servis bunu bir türlü çözemedi.Sanırım bu hafta götürdüğümde ki bu 3 . gidişim olacak, umarım çözerler.Çünkü pişmanım japon arabası almadığıma ya da alman.
Daha da bir çok ufak tefek inanın insana saçma sapan gelen birçok mühendislik hataları var.Örneğin kapı iç kısımlarındaki punta kaynak izlerinin sıçramasından dolayı oluşan pürüzler ki bu peugeot'un kalite kontrol birimlerinin iyi çalışmadan bu aracı piyasaya sürdüklerinin bir göstergesidir.Yukarda bahsettiğim eksiklikler ve hatalar bunun birer nedenidir. Peugeot bir an önce bu araçlarla ilgili çalışma başlatıp bu dediğim ve diyeceklerim problemleri ortadan kaldırmak için servislerine önem vermelidir. Yada servislerinin bu problemleri öyle yada böyle halletmelerini sağlamasını söylemelidir.Silecek için sanırım fabrikaya bildirim yaptılar tabii doğru ise. Diğerleri için maalesef daha bir şey yok.308 sahipleri lütfen benimle temasa geçsinler. 

Peugeot Türkiye nedense bu konuya duyarlı davranmıyor müşteri memnuniyetini sağlamak adına açtıkları birimler nedense çalışmıyorlar. Beni 308 i aldıktan sonra aradılar bir de bu sorunları ilettikten sonra aradılar ancak maalesef hiç bir icraat yok . Bizi Avrupa Birliğine istemeyen sözde Fransız firması neden Avrupalı gibi davranmıyor. Sizce bunda bir gariplik yok mu .Acaba Türkiye 'ye ayıplı araç mı sokuluyor.Sizlerinde yorumlarını ve yardımlarını bekliyorum.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 21:32
308 ın cıktıgı gun 308 e baktık ve 307 almaya akrar verdık.. belkıde sana denk gelmıstır bu fabrıka hataları olabılır her fırmada olur fabrıkasyon hatalar ..

he bu arada ılk one kendını tanısma topıcı acsan daha ıyı olurmus :)

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 21:36
Kusura bakma forumlara yabancıyım .Zaten kafamda bulanık. Peki neden 307 onun için çok daha kötü yorumlar yapılmıştı .Ben 207 outdoor dan sonra 308 de karar kıldım ama dedim ya herşey aldıktan sonra başlıyor almadan önce değil

Mesajı Yazan: sinan-s
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 21:39
Geçmiş olsun.Maesef fabrikasal hata sana denk gelmiş..

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 21:47
Arkadaşlar silecek tüm 308 lerde aynı şekilde sadece benim aracımda değil. Bayinin kendi aracı ile de denedik ve aynı sonuç çıktı. Kaput lastiği ve cam fitilleride bütün 308 lerde aynı.Benim aracıma has bir problem değil tanıdığınız 308 sahipleri benimle temas kursunlar.Bunu toplu olarak birlik olarak yetkililere iletmeliyiz.Çünkü serviste birşey yapamıyor şu an.

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 21:56

Yazdıklarını ayrıntılı şekilde okudum ama abartılacak bir sorun göremedim. Ufak tefek şanssız durumlar. Araç dış mekanda muhafaza edilmişse silecekleri sertleşmiş olabilir, camda silecek kayganlığı sağlayan özel ürünler mevcut. Cam kapanırken kirleniyor demişsin ben şimdiye kadar kirlenmeyen bi araç göremedim. Kapı fitilleri aşılamayacak bir sorun değil..

Kaportada kaynak izlerinden kaynaklanan pürüzler mevcut demişsin. Sadece bu biraz ciddi bir konu.. aracını sıfır alırken boya kontrolü yaptın mı?? kamyondan düşmüş yada nakli sırasında hasar görmüş bir araç olabilirmi?? Herkes bilir ki bu hasarlı araçlar hasarı giderildikten sonra sıfır diye tüketiciye satılır.. Bunu TR' de ki tüm otomobil markaları yapar?

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 22:00
Hayır hasimayaz arkadaşım şayet bir bayiye gidip 308 kapısı aç.Sonra kapı kilidinin yan kısmına bak yüzüne yani.Punto kaynaklarının olduğu kısımları incele. elini sür ben hepsine baktım ve bütün 308 lerde var.Ayrıca silecek sertleşmesinden dolayı değil bayininkendi aracını test ettik onlarda farkın a vardılar hemde arasın camı özel kayganlaştırıcı sürülmüş vaziyette olmasına karşın onda bile aynı sorun vardı.

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 22:07

Kardeş şimdiye kadar çoğu aracımı sıfır aldım hepsinde ayrı tipte ufak sorunlar yaşadım.. Bence bu kadar titiz olma inan hepsinde var bu tip sıkıntılar.97 Astra GSI' ım en fenasıydı. araç soğukken 1 2 3 zor geçiyordu.. ısınınca normale dönüyordu.. yağını mı değiştirmediler özel katkı mı koymadılar, nafile aracın karakteristiği böyleydi.. 4 yıl kullandım o şekilde.. Sorun Almanı Japonu değil.. sorun 0 araba almış olmanın titizliği..

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 22:10
Peki şimdi  ne yapmalıyım.Şu an servisin eline mi bakıcam.Sol kapıdan su giriyor .Adamlar adam akıllı kontrol etmeden teslim ediyorlar.Bu benim ilk sıfır aracım.94 model tipomun içine bile su girmezken sıfır aracımın kapısının içine su giriyor.40 milyar para ver sonra bu mu olmalı sence .

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 22:16
Orjinalini yazan: eksik308 eksik308 Yazdı:

Kusura bakma forumlara yabancıyım .Zaten kafamda bulanık. Peki neden 307 onun için çok daha kötü yorumlar yapılmıştı .Ben 207 outdoor dan sonra 308 de karar kıldım ama dedim ya herşey aldıktan sonra başlıyor almadan önce değil

kotu yorumları kullanmayan bılmeyen kısıler yapıyor arkadasım :) walla bız çok memnunuz yakıtından kaçısından hızından konforundan guvenlıgınden daha sayıyım mı :)

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 22:17

Peki şimdi  ne yapmalıyım.Şu an servisin eline mi bakıcam.Sol kapıdan su giriyor .Adamlar adam akıllı kontrol etmeden teslim ediyorlar.Bu benim ilk sıfır aracım.94 model tipomun içine bile su girmezken sıfır aracımın kapısının içine su giriyor.40 milyar para ver sonra bu mu olmalı sence .
Aslında çok haklısın.Sonuçta o kadar para vermişin.İnsan ister istemz kıllanıyor

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 22:18
Yani şunu mu diyorsun ilk çıkan aracı alma.307 nin 2008 modellerini düzeltiler mi diyorsun yoksa hayır zaten düzgündü mü diyorsun.

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 22:19
Tabiki bu olmamalı.. Sonuçta hiçbirimiz parayı kolay kazanmıyoruz. Sıkıntılarınla ilgili müracatlarında mutlaka sonuç ile ilgili yazılı belge iste. aracındaki arıza giderilmemişse kesinlikle teknik servis formuna imza atma. Görüştüğün insanların mutlaka isimlerini ve mevkilerini not et. TR de ulaşabileceğin tüm peugeot makamlarına sorunu ilet ve sonuçları sırasıyla not et.
http://www.peugeot.com/Contact/en/questions.htm - http://www.peugeot.com/Contact/en/questions.htm
adresinden şikayet metnini gönder. Olmazsa PT adına bizde bir metin yazar göndeririz.

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 22:21

Yani şunu mu diyorsun ilk çıkan aracı alma.307 nin 2008 modellerini düzeltiler mi diyorsun yoksa hayır zaten düzgündü mü diyorsun.

walla 307 nın dıger araclarını bılmem bız 2008 kullanıyoruz çok memnunuz sadece bunu bılırım :):)

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 22:23
Ha bu arada ben bilişim camiasında çalışıyorum.1000 ytl lik bir bilgisayar alırsın şirket elemanı müşteriye servisler ilgili servis formu keser ve bir nüshası sende kalır müşteri olarak ama ne hikmetse .Peugeot servisleri yada tüm oromobil servisleri 30 - 40 -yada 60 milyarlık araçlar için sana imza attığın formun bir nüshasını vermiyorlar
Ben en son gittiğimde fotokopisini verin o zaman dedim ve zar zor aldım. Fotokopisini.Bu ne alaka öyle değil mi sizce

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 22:35
Arkadaşlar 2008 model comfort modeli metalik boya , kum girisi renk , stil paket , otomatik arka camlar. 13000 de ne kadar eder.

Mesajı Yazan: taylan43
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 23:02
2008 model, 0 km 308 comfort 1.6 110hp stil paket satin aldik ve aractan gerçekten çok memnunum. Kesinlikle tavsiye ederim.

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2008 Saat 23:06
Haydaa buyur burdan yak..

Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2008 Saat 00:16
308 Sıfır Kilometre Şirket Karşı Komşum,Esnaf Arkadaşımız Aldı.Arabadanda Gayet İyi Anlar Eski Gazcılardan Söker Takar Modlar Yıllarca Sanayiilerde Yatmış Kalkmış Arabadan Son Derece Memnun Bir Tane Bile Hata Aksıyan Yer Yok Diyor Şidettle Tavsiye Ediyor..

Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2008 Saat 09:12
sanırım arkadasım bu saece sende bı sorun oldu fabrıkasyon hata 

Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2008 Saat 10:53
Yada Bursadaki 308 ler hatalı

Mesajı Yazan: Rfk
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2008 Saat 10:59
okadar para verip bölyle mal almak insanı çıldırtır.herkes sonucunda ii bir araba almak sorunsuz dertsiz paranın karşılığını hak eden bir araba bekler.arkadaşımın arabasında arkadan ses geliyor.yaklaşık 1 aydır sesin nerden geldiğini ve sesi kesmeye çalışıyor.delirdi artık.aynı şekilde bende olsam bende deliririm.sonuçda kazandığın parayla gidiyosun alıyosun karşılığında aldığın konfora bak.pejo arabaları iyidir güzeldir ama bu tüp şeyleri göz ardı ediyor.senin benim gibi kişiler için alman arabalarını tavsiye ederim.arabayı aldığında ev almış kadar huzur veriyor adama.çünkü hiç düşünmüyosun acaba sesi nsl kesicem acaba nsl yapcam acaba acaba..... diye düşünerek kafayı yiyosun ve arabayı aldığın plazaya son sürat giresin geliyor Smileuzun lafın kısası ben senin yerinde olsam plazada takmıyor diyosun ya dalarım o kişilere olay çıkartırım yenisini vermelerini isterim.vermezlerse yak arabayı kaskodan al parayı git bir alman arabası al o paraylada Big%20smile

Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2008 Saat 11:20
bu arac ılk cıktıgında testıne gıtmıstım rezalet bır araba satıcı cocugun yapmıs oldugu testde hepsıen sıfır yazdım neden dedı yalanmı yazım dedım sız araclardan anlamıyorsunuz dedı bana bu arac euro ncap odulu aldı dedı bende dedım kac yıldır pejodasın 3 ay dedı bana sen gıt ıyıce oku ogren ben okulu cokdan bıtırdım dedım bak camın yanındakı arabayı goruyormusun dedım evet goruyorum dedı he ıste dedım o arac benım eee beyefendı onlamı kıyaslıyorsunuz dedı ne kıyası (araba 106 gtı) hayatta yanına Big%20smileyaklasamaz dedım dumur oldu lavuk ıste benım maceramde boyleydı...

Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2008 Saat 11:28
Orjinalini yazan: serhat tutar serhat tutar Yazdı:

bu arac ılk cıktıgında testıne gıtmıstım rezalet bır araba satıcı cocugun yapmıs oldugu testde hepsıen sıfır yazdım neden dedı yalanmı yazım dedım sız araclardan anlamıyorsunuz dedı bana bu arac euro ncap odulu aldı dedı bende dedım kac yıldır pejodasın 3 ay dedı bana sen gıt ıyıce oku ogren ben okulu cokdan bıtırdım dedım bak camın yanındakı arabayı goruyormusun dedım evet goruyorum dedı he ıste dedım o arac benım eee beyefendı onlamı kıyaslıyorsunuz dedı ne kıyası (araba 106 gtı) hayatta yanına Big%20smileyaklasamaz dedım dumur oldu lavuk ıste benım maceramde boyleydı...

sende hangı aracla neyı kıyaslıosun he abı :D :D

Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2008 Saat 11:31
Station arabaya dahi harika görünüm verebilen bir firmadır peugeot ama ne yazık ki iç mekan ve plastik aksamda tipik bir fransız.. Büyük sınıf araçlarında dahi aynı ucuz malzeme ve ciddi tasarım hataları var..

Mesajı Yazan: taylan43
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2008 Saat 11:47
Orjinalini yazan: hasimayaz hasimayaz Yazdı:

Station arabaya dahi harika görünüm verebilen bir firmadır peugeot ama ne yazık ki iç mekan ve plastik aksamda tipik bir fransız.. Büyük sınıf araçlarında dahi aynı ucuz malzeme ve ciddi tasarım hataları var..

Ben 99 yılından beri 206 kullanıyorum ve  sitede de göreceğiniz gibi 2-3 ay boyunca baya bir araştırdım ve C segmenti sınıfta karar vererek, 308 aldım, size şu kadarını sölemek isterim. İç mekan kalitesi bakımından 106 ve 206, 308in yanına bile yaklaşamaz. Sınıfları farklı diyeceksin ama iç mekan kalitesi bakımından o sınıfta 308'den iyi olan 2 otomobil vardır bence; corolla ve jetta(golf)... 308in motoru ödül almış bir motordur ve BMW yapımıdır. (110hplik olan) 90hplik olan ise peugeoutun 207 outdoorda da kullandığı 1.6 90hp lik motorudur.

Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2008 Saat 11:58
Daha öncede Msn de konuştuğumuz üzere konunun takipçisiyim bir kaç gün içinde sonuçlanacağını ümid ediyorum

Peugeot Türkiye Genel Merkezine Yolladığım şikayet dilekçesinin tam metni aşşağıdadır..

Saygılarımla..

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sayın Yetkili
www.peugeotturkey.com Sitesinin Halkla İlişkiler Sorumlusuyum Misyonumuz
Peugeot Otomobillerinin satış sonrası kullanıcı talepleri doğrultusunda
problem yaşadıkları merak ettikleri her konu hakkında yardımcı olmaktır. Bu
bağlamda bir üyemiz 2009 model Peugeot 308 aracı hakkında sorunlarını dle getirmiş bulunmaktadır....

Aşşağıda bir kısmını alıntı yaptığım problemlerin detaylarını size yolladığım linkte bulabilirsiniz

1- Motor kaputu sileceklerin önündeki lastik yanlardan çıkıyor.
2- Sol silecek sürücü önüne en üst noktaya suyu sürdükten sonra suyu tekrar çekiyor.
3- Kapı cam fitilleri ne 206  , 207 ,207 ve 407 gibi değil .Servis birşey demesede ben yakından inceledim.İçteki kafide kısmın üst kısmında lastik olmamasından dolayı bütün tozu toprağı kadife kısıma doluyor.Hele camlar ıslakken sakın camı açıp kapamayın rezalet oluyor cam. Aksini söyleyen benimle irtibata geçsinler.
4. Sol kapımdan kapı içine yani yüksek ihtimal camların fitilinden su giriyor ve kapıyı açmadan tahliye deliklerinden kapı içindeki su atılamıyor.Servis bunu bir türlü çözemedi.Sanırım bu hafta götürdüğümde ki bu 3 . gidişim olacak, umarım çözerler.Çünkü pişmanım japon arabası almadığıma ya da alman.
Daha da bir çok ufak tefek inanın insana saçma sapan gelen birçok mühendislik hataları var.Örneğin kapı iç kısımlarındaki punta kaynak izlerinin sıçramasından dolayı oluşan pürüzler ki bu peugeot'un kalite kontrol birimlerinin iyi çalışmadan bu aracı piyasaya sürdüklerinin bir göstergesidir.Yukarda bahsettiğim eksiklikler ve hatalar bunun birer nedenidir. Peugeot bir an önce bu araçlarla ilgili çalışma başlatıp bu dediğim ve diyeceklerim problemleri ortadan kaldırmak için servislerine önem vermelidir. Yada servislerinin bu problemleri öyle yada böyle halletmelerini sağlamasını söylemelidir.Silecek için sanırım fabrikaya bildirim yaptılar tabii doğru ise. Diğerleri için maalesef daha bir şey yok.308 sahipleri lütfen benimle temasa geçsinler.

Peugeot Türkiye nedense bu konuya duyarlı davranmıyor müşteri memnuniyetini sağlamak adına açtıkları birimler nedense çalışmıyorlar. Beni 308 i aldıktan sonra aradılar bir de bu sorunları ilettikten sonra aradılar ancak maalesef hiç bir icraat yok . Bizi Avrupa Birliğine istemeyen sözde Fransız firması neden Avrupalı gibi davranmıyor. Sizce bunda bir gariplik yok mu .Acaba Türkiye 'ye ayıplı araç mı sokuluyor.Sizlerinde yorumlarını ve yardımlarını bekliyorum.

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=3230

Konu ile yakından ilgileneceğinizi ümid eder problemin çözümlenemesi halinde sorunu Peugeot France HQ iletmek zorunda kalacağımızı üzülerek bildirmek durumundayım..

Saygılarımla
Deran TUYNER
www.peugeotturkey.com
Halkla İlişkşiler Sorumlusu

Mesajı Yazan: HakanGokdemir
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2008 Saat 12:31
PT farkı bu olsa gerek İnşallah en yakın zamanda sorunun çözülür arkadaşım

-------------
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir...

Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2008 Saat 21:50
Değerli Deran teşekkür ederim yardımların ve ilgin için.Ancak nedense ben biraz yanlış anlaşılıyorum veya bazı arkadaşlar beni anlamamışlar.Ben peugeot firmasının bunu bildiğine inanarak zaten bunları yazıyorum.Yani işin gerçek yüzünü zaten biliyorlar ancak garantisi 2 yıl olan bir araç.Zaten bu arabayı yanlış bir algılama ile aldım ya ben ona yanıyorum.2 yıl 100 bin km olduğunu sanıyordum .Olan oldu ancak ben bu konunun burda kalmamasını ve aksine başka insanların bu tarz bir durumla karşılaşmaması içinde yazıyorum.Bazı arkadaşlar araç için iyi demişler .Hatta biri oto ustasından bahsetmiş çok iyi araba diye peki ben aldıktan sonra ki maalesef aldıktan sonra bir tanıdık ustaya kaporta ustasına götürdüm.En basitinden kapılardaki punta izlerini söyledi artı ön jantlar balatalardan dolayı berbat bir şekilde simsiyah oluyor .Nedeni asbest kullanılmıyormuş ondan.Servis söyledi.Yani diğer markaların balataları asbestli demekki.onlarda ben pek göremedim.Yani sözün kısadı aldığımızla kaldık.

Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2008 Saat 23:18
Arkadaşım yazmış olduğun sorunlar basit çözümlere sahip fakat aracını sıfır aldığın için garanti kapsamında çözümleri mümküdür.Lakin problem çözülmüyor dahada yokuşa sürülüyorsa http://www.ttkd.org.tr/ - http://www.ttkd.org.tr/   adresinden hakkını savunur ve %100 kazanacağına eminim...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net