Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

HGS Yurt Dışına İhraç Ediliyor!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Haberler
Forum Tanımlaması: Otomobil, Teknoloji, Spor ve diğer tüm konular hakkında güncel haberler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32269
Tarih: 05 Kasım 2025 Saat 11:48
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: HGS Yurt Dışına İhraç Ediliyor!
Mesajı Yazan: Guests
Konu: HGS Yurt Dışına İhraç Ediliyor!
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2013 Saat 21:32
http://img42.imageshack.us/i/wr97.jpg/" rel="nofollow">

Filipinler'de kullanılması için sözleşme imzalanan, Hindistan'a da ihracı planlanan Türk yapımı Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), hem fiyat hem de bakım masrafları ile diğer ülkelerin de ilgisini çekiyor.

Radyo Frekansı ile Tanımlama (RFID) teknolojisi temeline dayanan, otoyol ve köprülerden hızlı geçişi sağlayan Türk yapımı Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), yurt dışına da ihraç edilmeye çalışılıyor.

Ulaştırma Bakanlığının desteği ile, yüzde yüz Türk sermayeli bir bilgi teknoloji şirketince bulunan, otoyol ve köprülerden hızlı geçişi sağlayan HGS'nin yurt dışında da kulanılması için girişimlerde bulunan firmanın CEO’su İsmail Meral, Bilkent Cyberpark'taki Ar-Ge ofisinde yöneltilen sorularını yanıtladı.

Meral, dünyada bu alanda çalışan 4-5 firma olmasına karşın, sadece genel bir elektronik ücret toplama çözümünün ötesinde diğer tüm ödeme sistemleri ile entegre edilebilir, işletme ve kullanıcılara yönelik gelişmiş raporlama ve yönetim özelliklerine sahip yerli bir teknoloji olan HGS’nin, birçok alanda genişleyebilir esnek sistem mimarisiyle uzak ara en gelişmiş "elektronik ücret toplama" sistemi olduğunu bildirdi.

"HGS'nin 10 yıl boyunca ülke ekonomisine katkısı en az 500 milyon dolar olacak" diyen Meral, dünyanın da yeni nesil Türk mühendislerin geliştirdiği çözümüne ilgi duymaya başladığını ve aralarında ABD ve Japonya'dan bazı önemli firmaların arasından sıyrılarak Filipinler ile sözleşme imzaladıklarını kaydetti. Meral, Ulaştırma Bakanlığının da desteği ile hazırlanan yerli HGS'yi yurtdışına ihraç etmekten onur duyduklarını kaydetti. 

http://www.aa.com.tr" rel="nofollow - Kaynak



Cevaplar:
Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 27 Kasım 2013 Saat 22:33
iyi birazda onlar cebelleşsin hgs ile


-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81


Mesajı Yazan: gogly35
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2013 Saat 18:55
Adamların huzuru da kaçıcak 

-------------
308 VTI // 2009


Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2013 Saat 21:06
Orjinalini yazan: gogly35 gogly35 Yazdı:

Adamların huzuru da kaçıcak 

+106


Mesajı Yazan: 206+bülent
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2013 Saat 09:22
Orjinalini yazan: gogly35 gogly35 Yazdı:

Adamların huzuru da kaçıcak 
+


-------------
carpe diem
206+ HDI



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net