Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

c4 3000 devirde gaz kesmesi_?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32124
Tarih: 10 Kasım 2025 Saat 01:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: c4 3000 devirde gaz kesmesi_?
Mesajı Yazan: kuscu38
Konu: c4 3000 devirde gaz kesmesi_?
Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2013 Saat 23:47
Arkadaşlar benim aslan parçasının şanzıman dağaldı desem yeridir. Oyüzden arkadaşımın aracın el koydum :) ondada şöyle bi sıkıntı var.
araç 2005-2006 olması lazım c4 3000 devirde araç vitesde olmasa bile 3000 devirden sonra gaz vermiyor kesiyor. 1. viteste 24km. - 2.viteste 48. - 3.viteste 67 km yi kesinlikle geçmiyor sizce nedendir?

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2013 Saat 23:54
dızel araç zannedersem

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesaj Tarihi: 19 Kasım 2013 Saat 23:57
Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

dızel araç zannedersem

eft araç dizel daha önceden de c4 kullandım ama bu şekilde gaz kesen olmamıştı :)

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2013 Saat 09:39
o devirlerde turbo açması lazım, turbo acmıyo araçta.. turbo valfımı dıyıyım ısmıne tam hatırlayamadım.. motorun arka tarafında(havayla bırlıkte calısıyo,hatta basınçlı yerlerde bıle bu sorunu yasayabılırsın, mısal yokuş çıkarken basınç varsa eger acmassa valf bellı kmde kalırsın) duruyo, gazı kokledıgınızde turbo acar ve bu valfle(motor ıcındekı dumanı sıkıştırmadan dırek atar) bırlıkte karaduman atar eksozdan.. valfı acmıyo buyuk ıhtımal..

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2013 Saat 09:42
Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

o devirlerde turbo açması lazım, turbo acmıyo araçta.. turbo valfımı dıyıyım ısmıne tam hatırlayamadım.. motorun arka tarafında(havayla bırlıkte calısıyo,hatta basınçlı yerlerde bıle bu sorunu yasayabılırsın, mısal yokuş çıkarken basınç varsa eger acmassa valf bellı kmde kalırsın) duruyo, gazı kokledıgınızde turbo acar ve bu valfle(motor ıcındekı dumanı sıkıştırmadan dırek atar) bırlıkte karaduman atar eksozdan.. valfı acmıyo buyuk ıhtımal..

hocam turbo elektrovana dıye gecıyo ısmı..

-------------

Mesajı Yazan: erman0464
Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2013 Saat 10:22
Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

Arkadaşlar benim aslan parçasının şanzıman dağaldı desem yeridir. Oyüzden arkadaşımın aracın el koydum :) ondada şöyle bi sıkıntı var.
araç 2005-2006 olması lazım c4 3000 devirde araç vitesde olmasa bile 3000 devirden sonra gaz vermiyor kesiyor. 1. viteste 24km. - 2.viteste 48. - 3.viteste 67 km yi kesinlikle geçmiyor sizce nedendir?

Debimetreden olabilir aynısı benmde başıma gelmişti.debimetreyi bi temizletmeyi dene bence

-------------
45 Y 6316 Malta Manisa Türkiye

Mesajı Yazan: esra_16
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2013 Saat 12:55
Merhabalar benimde aracım 3000 devri geçmiyordu.Götürdüğüm tamircim parça değişmeden yapabileceği herşeyi denedi ve sonunda hava debimetresini değişelim kesin düzelir dedi ve dediği gibide oldu yeni parçayı taktı ve sorun düzeldi.Bu arada araç arıza ışığıda yakmadı.Biranda bu sorun ortaya çıktı. 

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2013 Saat 18:53
Orjinalini yazan: esra_16 esra_16 Yazdı:

Merhabalar benimde aracım 3000 devri geçmiyordu.Götürdüğüm tamircim parça değişmeden yapabileceği herşeyi denedi ve sonunda hava debimetresini değişelim kesin düzelir dedi ve dediği gibide oldu yeni parçayı taktı ve sorun düzeldi.Bu arada araç arıza ışığıda yakmadı.Biranda bu sorun ortaya çıktı. 

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim bayadır forma giremedim annem amelliyat olduğu için neyse. şu hava debimetresi denilen şey egr olabilirmi araç arada bi bende kalıyor uyuz edici bi sıkıntı gazlıyamıom arkadaş :) 

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2013 Saat 19:01
debimetrenin fisini cikartip deneyin duzelirse sorun debimetrededir degilse pp2000 ne baglayip arama yaptirin 

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Kasım 2013 Saat 00:05
bu debimetre denilen alet. hava ile temizlenip sonrasında balatas preyi ile temizlenen bişi gibime geliyor ama! yenisini nekadara almıştın?

-------------
206 XS Tu5 Motor...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net