Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beyler dayanamıyorum artık !! :)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31855
Tarih: 13 Ağustos 2025 Saat 12:34
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Beyler dayanamıyorum artık !! :)
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Beyler dayanamıyorum artık !! :)
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 09:06
Malum 307'lerimizin süspansiyonları cok sert, bir de yetmezmis gibi 40 yanaklı 17 jant taktık arabaya sesler iyice arttı oda yetmezmis gibi arabaya yay alma pesindeyim cünkü leylek gibi duruyorLOL ee oda malumdur ki araclarımız yüksek. Yay almadan önce kendime dedim ki dur DCG. Foruma bu işi bir danıs. Beyler benim bu seslerden kurtulup konfor yakalamam lazım. Lütfen yardım edin İsmail bey, Ali bey, Aziz bey, Serken bey ve nice arkadaslarım. LOL Ama aracımın sporda görünmesibi istiyorum cunku ic mekan icin güzel bir projem var, jantlarım en azından 17 kalmalı. Cukur ve yol sesinden kurtulmam icin ne yapmam lazım?Ermm

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 09:13
Abicim gazlı süspansiyon falan uygulatamaz mıyız? Bizim araclarda yaglı sanıyorum.

Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 09:21
Bence 307 yüksek haliylede güzel gözüken bir araç. Orjinal ebat' ında farklı bir jant ile araç dahada güzel oluyor. Yay felan takıp caanım arabanın alt takımı zartını zurtunu dağıtmaya karşıyım.

Bende dayanamıyorum kahvaltı yapamadım bu sabah Big smile

Mesajı Yazan: cagdascicen
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 09:24
Ya konfor ya spor görünüş :) karar senin... Eğer bekarsan boşver konforu, ama evli ve çocuğun varsa konfordan vazgeçme ;)

Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 09:45
Spor görünüsten kastım sadece jantlarımı seviyorum, degistirmek istemiyorum. 225/24/17 yumusak hamur lastikle onu biraz toparlayacagımdan eminim. Sadece süspansiyona ne gibi degisiklik yaparım onu bilmiyorum.

Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 10:05
Peki iceri ses vermiyor mu? Yani acıkcası ben zıplamaktan cok seslerden yakınıyorum. 

Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 10:24
Suan 215/40/R17 dedigim gibi bunları 225/45/R17 ile degistirecegim. Dün geceden bu yana yaptıgım arastırmada aracın ic mekanını söktürmemek icin dıs izolasyona bakıyorum, davlumbaz ve arac altını pütür kaplama yaptırmayı düsünüyorum. Bilmiyorum düsünceniz ne olur. İc mekanda sadece kapılar, bagaj ve tavanı izole ettirecegim ayrıca kaputu da düsünüyorum. Sizce Onur bey, düsünceleriniz neler, nasıl olur?

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 10:59
siz sertlikten değil, sesten rahatsızsanız konfor dediğinizde söylediğiniz ölçüler çok uzaktı ama şimdi, ses lastik uğultusu sanırım. izolasyonla 225/45/17 ye, 4te2 yardımcı olur farkı hissedersiniz hemde ve buna artı olarak  4-4lük istiyorsanız tek yapabileceğiniz teyibin sesini normalden biraz daha fazla açmak ve Heavy Metal CD si doldurmak  olmalı :)

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 11:17
Ön takımımdan yana sükürler olsun ses yok. Tek sıkıntım dedigim gibi tümseklerde gelen tak tuk sesleri. Cok tesekkur ederim ben söylediklerinize kulak asacagım. Ama araca pütürü her halükarda yaptıracagım, sonucta 8 yasında ve cürüme vb seyler görmek istemem. En azından koruma amaclı. Cok tesekkur ederim yardımlarınız icin. Aziz bey heavy metal degil de, grunge müzik iyi gidiyor :) The clash, off spring, nirvana gibi tavsiye ederim. Yasım genc ama heavy metali ben bile kaldıramıyorum. :)

Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 16:15
alışmalısın :) @Azizin dedigi gibi volume yükselt :D

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 16:27
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

Aziz ve muhteşem çözümleri :-)
Aynisini ben uyguluyorum ama müzik tarzi olarak değil tabi
Kesin çözümü budur tavsiye ederim

Abi

Dogancan onlar trash :)) Sen gel ortayi bulalim senfonikle cozelim senin sorunu. Almora iyidir ;))

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesajı Yazan: Turgay_66
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 16:30
Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

siz sertlikten değil, sesten rahatsızsanız konfor dediğinizde söylediğiniz ölçüler çok uzaktı ama şimdi, ses lastik uğultusu sanırım. izolasyonla 225/45/17 ye, 4te2 yardımcı olur farkı hissedersiniz hemde ve buna artı olarak  4-4lük istiyorsanız tek yapabileceğiniz teyibin sesini normalden biraz daha fazla açmak ve Heavy Metal CD si doldurmak  olmalı :)
bu iyiydi :D

-------------
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km

Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 16:46
Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

Yada vanalı egsoz^^Smile

Mesajı Yazan: BG307
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 17:03
205-55-16 lastiklerle 307 çok konforlu bence. Başka bir araca binince 307'nin konforunu anlıyorsunuz.

Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 20:59

Baskan ona bakarsan punk falan filan karısıyor durumlar. Sen gel biz dilinden anladıklarımıza türk halk müziğine gidelim. :)

Hocam sehir dısındayken Opel Astra 2011 (güncel kasanın önceki) ve Captiva'ya 3-4 ay her gün bindim. Astra ile kıyaslıyorum süspansiyon ve iceri gelen ses 307'ye göre cok az. Tekrar ekliyorum aracımın ön takımından kesinlikle ses gelmiyor. Benim tek rahatsızlıgım tümseklerden gectigimde gelen tak tuk, sesi lakırtı takırtı tukurtu yok yani.

Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 21:02
Sunu da ekleyeyim, Opel'den nefret ederim.

Mesajı Yazan: EmreÖz
Mesaj Tarihi: 07 Kasım 2013 Saat 23:48
Bence bu kadar masraf etmene gerek yok...Aracını sevıyorsun mutlaka ama gerek yok!! Ozaman bunu satıcaksın içeriye ses almayan bi araç bakıcaksın 2012 2013 modeller'den emin ol o ses yok... Senle aynı durum'dayım motor koruma sacının vidası gevşese duyabiliyorum.. Yani erken müdale az masraf bizim için... Lüks araçlar'daki büyük sorunlar motorun ve takımların seslerini duymamaları :D benim fikrim bu

-------------
CNN18

Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 08 Kasım 2013 Saat 17:39
Kardeş öncelikle o lastiklerle uğultu yapması biraz normal gibime geldi. Arkadan gelen ses ise süspansiyon yapısından kaynaklı.307'ler de tam olarak bağımsız değildir süspansiyon bu nedenle bir lastiğin karşılaştığı direnç aracın diğer tarafına da aktarılır(yol tutuşu açısından faydalıdır ama). bunun için ben kendi aracımda ara yatak takozu ile ilgili bir çalışma yaptım ve faydasını gördüm. forumda aratırsan bulabilirsin. benzer çalışma ile birlikte koni sertlik ayarlı amortisör kullanırsan bir nebze olsun faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net