Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İlk Çalıştırmada stop etme sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31572
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 05:15
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: İlk Çalıştırmada stop etme sorunu
Mesajı Yazan: b.yılmaz
Konu: İlk Çalıştırmada stop etme sorunu
Mesaj Tarihi: 24 Ekim 2013 Saat 14:14
Merhabalar,

Arabamda İlk Çalıştırmada stop etme sorunu var. Yaşadığım durumu başta kısaca anlatayım, sonra aşağıda merak edenler için geniş anlatımım var; Vites boşta iken kontağı çeviriyorum, motor fazla sürmeden çalışıyor. Hareket etmeden lpg'ye geçmesini bekliyorum. LPG'ye geçiş ayarı 25 derece motor sıcaklığı ve sonrasında 5 saniye gecikme. Motor soğukken bu sıcaklığa varıp lpg'ye geçmesi yaklaşık 1 dakikayı buluyor. LPG'ye geçince vitesi 1'e atıp debriyajı yavaştan bırakırken gaza yavaşça basıyorum. Araba çok az hareket etmeye başlıyor ama motor devri 2000'lere gelince eğer gaza yüklenmezsem stop ediyor.

Ben motor ustası değilim ama mühendisim. Bu soruna küçük birşey sebep oluyor gibime geliyor. Yetkili servis de özel tamirciler de bir sürü parça sayıp tek tek kontrol edilecek, yapılabiliyorsa bakımdan geçecek yada sorun varsa değişecek deyip gözümü korkutuyorlar. Benzer problemi yaşamış olan varsa veya bu sorunu bilen motor ustası varsa yardım lütfen!!!

Soracak olanlar için arabamla ilgili yaşadığım tüm olaylar ve bendeki geçmişi;
Aracım 2004 model 206 1.4 X-line (75 Beygir) Benzin + LPG
Aracı alırken önceki arabamı götürdüğüm ve güvendiğim tamircime götürüp kontrol ettirmiştim. Test sürüşü yaptı, motor kaputunu açıp baktı ve "Bir problemi yok!" dedi. Ancak aldıktan sonra aslında birçok sorunu olduğunu anladım, şöyleki; aldığım gün 50 km'lik bir yola çıktım ve yolda sürüş halindeyken kendiliğinden stop etmeler, keskin virajdan yavaş dönerken stop etmeler, teklemeler olmaya başladı. Daha sonra götürdüğüm başka bir tamirci lifte kaldırıp baktı ve arabada o kadar çok sorun saydı ki yapmayıp hurdaya çıkarsan yeridir demeye getirdi resmen. Bir başka tamirciye götürdüm, gaz kelebeğini söktü temizledi taktı, motor kapağını söktü sübap ayarlarını kontrol etti ve "Sübap ayarında problem yok" dedi. Gaz kelebeği temizliği de bir şey farkettirmedi.

Adana'daki Yetkili Peugeot servisine götürdüm. A'dan Z'ye her türlü sorununu ve sorunlu parçasını listelemelerini istedim. Toplam 4800 TL masraf çıkardılar. Ama ilk etapta benim yaşadığım problem için Motor Regülatörü'nün (Gaz kelebeğinden önceki parça) değişmesini tavsiye ettiler. Orjinaliyle değiştirttim, tabi bu arada bilgisayarlı ayarlarını filan yaptılar. Kısa bir süre arabada düzelme oldu. Sonra yavaştan yine başladı. (Bu arada yakıt tüketimi 100 km'de yaklaşık 10 litre benzin idi.)

Ve artık araba ilk çalıştırmadan sonra harekete geçerken stop etme sorununu sık sık yapmaya başlamıştı. Şöyleki kontağı çevirdiğimde fazla sürmeden motor çalışıyordu, sonra 1.vitese atıp normal olarak debriyajı yavaştan bırakıp gaza yavaşça basmaya başlıyordum, bu esnada motor devri de yavaşça artıyor tabiki. Ama tam araba yarım metre kadar hareket edip devir 2000'lere geldiğinde ben ayağımı gazdan çekmememe rağmen araba birden stop ediyordu. Hareket etse de araba şiddetli biçimde resmen silkeleniyor motor bir süre devrini alamıyordu. Gaza asılıp yüksek devirlere çıkmadan bunu atlatamıyordum.

Aldığımda benzinliydi, bir süre sonra LPG taktırdım. LPG taktırdıktan sonra arabanın çekişi LPG'de daha iyi oldu. Bu da bildiğim kadarıyla ters bi durum. Genelde en iyi ihtimalle benzinle aynı çekiş gücünü verdiğini , hatta çoğu durumda çekiş gücünün azaldığı söylerler. Bir süre böyle kullandım, sonra araba sürüş halindeyken arasıra STOP lambası yanıp sesli sinyal vermeye başladı. Çoğu zaman gelişigüzel zamanlarda ama daha çok gaza asıldığım zamanlarda olduğunu farkettim. Sonra sürüş halindeyken aynı şeyi yapıp bir de stop etmeye başladı. Kısa bir zaman sonra sürüş halindeyken motordan sanki birşey kopup etrafına sürtmüş gibi bir ses geldi. Hemen kenara çektim. Birkaç tamirciyi aradım, hepsi "Triger kayışı kopmuştur" dedi. Çektik tamirciye 820 lira masrafla yaptılar Triger'den dolayı olan sorunları.

Şimdi başa döndüm, motor soğukken genelde sabahları ilk çalıştırmada harekete geçer geçmez stop ediyor. Bunun önüne geçmek için o esnada gazı köklesem stop etmiyor ama bu yaptığı normal değil sonuçta.


-------------
Peugeot 206 1.4 X-Line 5K 2004 Benzinli



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 24 Ekim 2013 Saat 14:30
Kalkışta stop etme olayını benzinle de yapıyor mu? Denemediyseniz aracı benzine geçirip öyle deneyin.


Mesajı Yazan: b.yılmaz
Mesaj Tarihi: 24 Ekim 2013 Saat 15:23
Evet benzinde de aynı problemi yapıyor. LPG'yi kapatıp denediğimde de durum aynı. Zaten sorunlar benzinli olarak kullanırken vardı, lpg taktırınca biraz azaldı. Ama kalkışta stop etme devam ediyor. Trafik ışıklarında bekledikten sonraki kalkışta da aynı stop etme sorununu yaşıyorum.

-------------
Peugeot 206 1.4 X-Line 5K 2004 Benzinli


Mesajı Yazan: b.yılmaz
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2013 Saat 13:09
Evet benzinde de aynı problemi yapıyor. LPG'yi kapatıp denediğimde de durum aynı. Zaten sorunlar benzinli olarak kullanırken vardı, lpg taktırınca biraz azaldı. Ama kalkışta stop etme devam ediyor. Trafik ışıklarında bekledikten sonraki kalkışta da aynı stop etme sorununu yaşıyorum.

-------------
Peugeot 206 1.4 X-Line 5K 2004 Benzinli


Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2013 Saat 16:36
Sadece lpg'de yapsa lpg basıncından olabilir diyecektim ama şuan için hiçbir fikrim yok malesef.


Mesajı Yazan: tariik_akan
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 00:01
Arkadaşlar aynı sorun bendede var.ilk çaliştirdiğimda direk basıp gidemiyorum.Fakat bir süre bekliyorum.Bendeki o kadar sık değil sadece ilk çalıştırdığımda sıkıntı yapıyor.onuda geçtiğimiz salı günü ustaya götürdüm gaz kelebeğinden yapıyor olabilir dedi.Akşam üstü gittiğim için yetişmez dedi bi temizler takarız dedi.Yine yaparsa değişmesi gerekebilir dedi..Birde subap ayarı yapılması lazım dedi.Sorunu çözen olursa yada yaşamış halletmiş olan varsa cevapları bekleriz...

-------------
Peugeot 206+ 1.4(KIRMIZI) BENZİNLİ -- PEUGEOT 307 SW 1.6 (GÜMÜŞ GRİ) BENZİNLİ


Mesajı Yazan: kursat3006
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 00:55
25 derece cok düşük arac boşta 1 dk çalışıp gaza geciyosa su soğukta stop etmesi gayet o ayari değiştirin öncelikle.. ben bormakde yasaniyodum ana havaların sogumasiyla beraber gaza tepkisi azalıyor aracın benzin den ilk geçtiği zaman

-------------
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91


Mesajı Yazan: b.yılmaz
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 09:13
Orjinalini yazan: tariik_akan tariik_akan Yazdı:

Arkadaşlar aynı sorun bendede var.ilk çaliştirdiğimda direk basıp gidemiyorum.Fakat bir süre bekliyorum.Bendeki o kadar sık değil sadece ilk çalıştırdığımda sıkıntı yapıyor.onuda geçtiğimiz salı günü ustaya götürdüm gaz kelebeğinden yapıyor olabilir dedi.Akşam üstü gittiğim için yetişmez dedi bi temizler takarız dedi.Yine yaparsa değişmesi gerekebilir dedi..Birde subap ayarı yapılması lazım dedi.Sorunu çözen olursa yada yaşamış halletmiş olan varsa cevapları bekleriz...

Gaz kelebeği çoğu ustanın ilk söylediği şey oluyor. Ama anladığım kadarıyla karbüratörlü arabalar için geçerli o söyledikleri. Enjeksiyonlu arabalarda gaz kelebeğinden önce motor regülatörü olduğu için sadece gaz kelebeği temizliği pek bi işe yaramıyor. Ben motor regülatörünü de değiştirttim yine de düzelmedi. Ayrıca sübap ayarı sıfırdan yapıldı yine de bi fark yok.

Ancak geçenlerde şunu gözlemledim; sabah ilk çalıştırmada motor ısınsın da lpgye hemen geçsin diye boşta gaza basıp 3000 devirlerde tuttum. Ama devir sabit kalmadı 2900 ile 3100 arasında gidip geldi. Bugüne kadar yaşadığım o kalkışta stop etme sorununun da bundan olduğunu anladım. Çünkü debriyajı yavaşça bıraktığımda bi noktada devir düzensizliği nedeniyle 200 devir düşüş olunca sanki debriyajı bırakıp gaza basmamışsın gibi oluyor. 

Yani özet olarak lpg sistemiyle ilgili bi sorun yok. sorun tamamen benzin sisteminde. motor soğukken 200 devir kadar iniş kalkış yapıyor kendi kendine.

Uzmanlık sorusu: sabah ilk çalıştırmada benzindeyken, motor ısınmadan önce 200 devir kadar düzensizlik ve gaza bastığında motorda boğulma neden olur? Gaza bastığımda motor boğulurken egsozdan da pat pat pat diye düşük sesli gürültüler duyuyorum.


-------------
Peugeot 206 1.4 X-Line 5K 2004 Benzinli


Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 10:27
Benim araçta da aynı sorun biraz daha az olmakla birlikte var, ayrıca forumda bu konuda sonuca ulaşmayan 3-5 başlık ta okudum. Yarım depo kadar taze benzin alıp biraz benzinde kullanınca sorun azalıyor veya bazen geçici bir süre tamamen geçiyor benim araçta.

Bunun bir arızadan çok beyin denen zımbırtının LPG kullanımı ile oluşan değerlere uyum sağlaması, benzinde ve motor soğukken motora ayarsız karışım göndermesi gibi bir durum olduğunu düşünmeye başladım. Sensör, kelebek, bobin ve bujilerin durumuna göre bazı araçlarda sorunun çok belirgin olduğu veya tam tersi pek hissedilmediğini düşünüyorum. Tabii ben motordan falan pek anlamıyorum, ustaya falan göstermişliğim de yok.


-------------
206 1.4 + LPG


Mesajı Yazan: tariik_akan
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 23:53
Orjinalini yazan: b.yılmaz b.yılmaz Yazdı:

Orjinalini yazan: tariik_akan tariik_akan Yazdı:

Arkadaşlar aynı sorun bendede var.ilk çaliştirdiğimda direk basıp gidemiyorum.Fakat bir süre bekliyorum.Bendeki o kadar sık değil sadece ilk çalıştırdığımda sıkıntı yapıyor.onuda geçtiğimiz salı günü ustaya götürdüm gaz kelebeğinden yapıyor olabilir dedi.Akşam üstü gittiğim için yetişmez dedi bi temizler takarız dedi.Yine yaparsa değişmesi gerekebilir dedi..Birde subap ayarı yapılması lazım dedi.Sorunu çözen olursa yada yaşamış halletmiş olan varsa cevapları bekleriz...

Gaz kelebeği çoğu ustanın ilk söylediği şey oluyor. Ama anladığım kadarıyla karbüratörlü arabalar için geçerli o söyledikleri. Enjeksiyonlu arabalarda gaz kelebeğinden önce motor regülatörü olduğu için sadece gaz kelebeği temizliği pek bi işe yaramıyor. Ben motor regülatörünü de değiştirttim yine de düzelmedi. Ayrıca sübap ayarı sıfırdan yapıldı yine de bi fark yok.

Ancak geçenlerde şunu gözlemledim; sabah ilk çalıştırmada motor ısınsın da lpgye hemen geçsin diye boşta gaza basıp 3000 devirlerde tuttum. Ama devir sabit kalmadı 2900 ile 3100 arasında gidip geldi. Bugüne kadar yaşadığım o kalkışta stop etme sorununun da bundan olduğunu anladım. Çünkü debriyajı yavaşça bıraktığımda bi noktada devir düzensizliği nedeniyle 200 devir düşüş olunca sanki debriyajı bırakıp gaza basmamışsın gibi oluyor. 

Yani özet olarak lpg sistemiyle ilgili bi sorun yok. sorun tamamen benzin sisteminde. motor soğukken 200 devir kadar iniş kalkış yapıyor kendi kendine.

Uzmanlık sorusu: sabah ilk çalıştırmada benzindeyken, motor ısınmadan önce 200 devir kadar düzensizlik ve gaza bastığında motorda boğulma neden olur? Gaza bastığımda motor boğulurken egsozdan da pat pat pat diye düşük sesli gürültüler duyuyorum.


Demek oluyor ki o zaman buna çözüm yok.Mecbur katlanacak miyiz? Ben araci alirken hava sıcaktı hiç bir sıkıntı yapmıyordu.İzmirden aldım geldim.Havalar soğudu böyle yapmaya başladı.Temizletsek de regülatörü değiştirsek de sıkıntı çözülmeyecek anlaşılan?


-------------
Peugeot 206+ 1.4(KIRMIZI) BENZİNLİ -- PEUGEOT 307 SW 1.6 (GÜMÜŞ GRİ) BENZİNLİ


Mesajı Yazan: tariik_akan
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2013 Saat 23:57
Orjinalini yazan: _ali_ _ali_ Yazdı:

Benim araçta da aynı sorun biraz daha az olmakla birlikte var, ayrıca forumda bu konuda sonuca ulaşmayan 3-5 başlık ta okudum. Yarım depo kadar taze benzin alıp biraz benzinde kullanınca sorun azalıyor veya bazen geçici bir süre tamamen geçiyor benim araçta.

Bunun bir arızadan çok beyin denen zımbırtının LPG kullanımı ile oluşan değerlere uyum sağlaması, benzinde ve motor soğukken motora ayarsız karışım göndermesi gibi bir durum olduğunu düşünmeye başladım. Sensör, kelebek, bobin ve bujilerin durumuna göre bazı araçlarda sorunun çok belirgin olduğu veya tam tersi pek hissedilmediğini düşünüyorum. Tabii ben motordan falan pek anlamıyorum, ustaya falan göstermişliğim de yok.

Ali kardeşim benim araçta sadece ilk çaliştirmada yapıyor.Motor ısındı mı tamam.10 defa çaliştir durdur çaliştir durdur sıkıntı yapmıyor.Sadece ilk çalıştirmada yapıyor.Ee o zaman buna lpg ciye götürüp ayar yaptırsak çözülmeyecek mi?


-------------
Peugeot 206+ 1.4(KIRMIZI) BENZİNLİ -- PEUGEOT 307 SW 1.6 (GÜMÜŞ GRİ) BENZİNLİ


Mesajı Yazan: fth306
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2013 Saat 00:29
arabanın boğuluyormuş gibi yapıp egzoz dan derinden gelen pat pat sesleri, bobin veya aracın benzini yakamamasından kaynaklı diye biliyorum, ama bobin olsa sürekli olur sanki. demek soğukken ya yakamıyor yada karışım dengesiz geliyor zengin karışım şeklinde. LPG ile ilgili hiç bi fikrim yok ama diagnostiğe bağlayıp sorun görülebilir belki (tahmin sadece)


Mesajı Yazan: b.yılmaz
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2013 Saat 11:11
Orjinalini yazan: fth306 fth306 Yazdı:

arabanın boğuluyormuş gibi yapıp egzoz dan derinden gelen pat pat sesleri, bobin veya aracın benzini yakamamasından kaynaklı diye biliyorum, ama bobin olsa sürekli olur sanki. demek soğukken ya yakamıyor yada karışım dengesiz geliyor zengin karışım şeklinde. LPG ile ilgili hiç bi fikrim yok ama diagnostiğe bağlayıp sorun görülebilir belki (tahmin sadece)

Diagnostige servisinde bağlanıp bakilmisti ama bu konuda bir hata vermemisti. Ama bobin ve dengesiz karisim konularina baktirmak lazim. Sonuc alirsam yazarim.

-------------
Peugeot 206 1.4 X-Line 5K 2004 Benzinli


Mesajı Yazan: ertugrulll
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2013 Saat 17:21
Bende de aynı sorunu yapıyor son 2 haftadır. . Hatta bazen otoparklardan çıkarken arabayı çalıştırıyorum vitese takıyorum gaza basıyorum ya gaz yemiyor yavaş yavaş yiyor yada stop ediyor. Acemi damgası yiyorum. Aracım 2011 model 206+ 1.4 benzin+LPG. BRC.
Önce Fatih peugeot soktum bir sorun yok dediler birde LPG cinize sorun dediler. Daha sonra BRC Servisi'ne gösterdim garantili diye konuyu anlattım. LPG araçlarda peugeot olur dediler. Kimisinde yollarda sorun çıkartır kimisinde uymaz git gel yaparsın, sanayicilerle kardeş olursun dedi. Bence sorun yok sabahları çalıştır 1 dk bekle gaza basarak boğma dedi. Sen kemerini takana kadar aynalara bakana kadar o zaman hızlı geçer. Genelde kışın yapar dedi. Yazın veya kışın donda bile tek seferde alır sen kafanı takma böyle basit şeylerle dedi.
Dediği gibi arabama biniyorum çalıştırıyorum ancak kemer ayna teyp kanal derken zaman geçiyor. Stop sorunuda ortadan kalkıyor bende.

-------------
Siteden Yapılan:Mercekli Bi-Xenon,Iran Stoplar,7 Inc Ekran,4 Cam Otomatik,CC,Sağ Sis,Bagaj-Torpido-Kaldırım aydınlatma,Tutamaçlar,Arka Kafalık-Hoparlör,Elektirkli Isıtmalı Yan Ayna,Çeşitli sensörler..


Mesajı Yazan: bluellay
Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2014 Saat 14:58
bende de aynı problem var. bazen artıyo bazen kayboluyo. oksijen sensöründen şüpheleniyorum. sipariş verdim, gelince taktırıcam. o zaman anlarız.

-------------
206 X-Line 1.4 5K Benzin+LPG 2004 model


Mesajı Yazan: 67okan
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2014 Saat 19:24
Bende de aynı sorun var, gaz kelebeğine giden kabloların şase yapması ile ilgili deyip kabloları yenileyip çözdüklerini söyleyenler var, bunu yapan ya da nasıl yapılabileceğini fotoğraflayabilecek arkadaş var mı? ya da başka bir çözüme ulaşan var mı?


Mesajı Yazan: jembey
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2014 Saat 01:00
bendede aynı problem vardı eger aracı calıstırıken gostergeler sapıtıyorsa bide teyp ve saat takvim yeri kendini resetliyorsa problem aküdendir.
bide usta senin arac galiba 300bin km devirmis kmyi dusurmusler gibi geldi anlatıgın seylerden


-------------
az yakar çok kaçar :)


Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2014 Saat 22:40
Orjinalini yazan: ertugrulll ertugrulll Yazdı:

Bende de aynı sorunu yapıyor son 2 haftadır. . Hatta bazen otoparklardan çıkarken arabayı çalıştırıyorum vitese takıyorum gaza basıyorum ya gaz yemiyor yavaş yavaş yiyor yada stop ediyor. Acemi damgası yiyorum. Aracım 2011 model 206+ 1.4 benzin+LPG. BRC.
Önce Fatih peugeot soktum bir sorun yok dediler birde LPG cinize sorun dediler. Daha sonra BRC Servisi'ne gösterdim garantili diye konuyu anlattım. LPG araçlarda peugeot olur dediler. Kimisinde yollarda sorun çıkartır kimisinde uymaz git gel yaparsın, sanayicilerle kardeş olursun dedi. Bence sorun yok sabahları çalıştır 1 dk bekle gaza basarak boğma dedi. Sen kemerini takana kadar aynalara bakana kadar o zaman hızlı geçer. Genelde kışın yapar dedi. Yazın veya kışın donda bile tek seferde alır sen kafanı takma böyle basit şeylerle dedi.
Dediği gibi arabama biniyorum çalıştırıyorum ancak kemer ayna teyp kanal derken zaman geçiyor. Stop sorunuda ortadan kalkıyor bende.

su an ayni problemi yasiyorum ama daha once hicbir sikinti yoktu. -30 derecede tek marsta calistirip suruyordum direk. Simdi bi yer bozuk ama neresi zikkimin :(

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg


Mesajı Yazan: kaangk
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2014 Saat 12:50
Bende Renault megane vardı 2000 model lpgli, lpg takıldıktan 6 ay sonra ilk çalıştırmalarım zorlaşmaya başladı, yeri geldi 7-8 marş araba zor çalışıyordu(özellikle kışın), çok araştırdık bulamadık sorunu sattım arabayı, renault servisindeki adam ilk çalıştırmada zengin karışım gelmesi gerektiğini söylemişti, sonradan uyandım, araç lpg deyken benzin pompası çalışıyordu ve çeyrek depodan az kullandım hep zamanla pompa basıncı düşmüş olabilir, (kuru sıkı çalışan benzin pompası illaki sorun çıkartır) serviste arabayı yatırın iki gün çalışmadan benzin pompasının motora giden hortumunu çıkartıp manual kaç barsa başka pompayla orjinal basınç değerinde benzin pompalatın düzgün çalışırsa yeni pompa alamanız gerekebilir. Amaç ilk çalışmadaki orjinal zengin karışım oranını tutturmak.


Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2014 Saat 12:48
Hocam, klasik olacak biraz ama anladığım kadarıyla bujilerde problem var. Araç iyice ısınana kadar devir düzensiz ve stop eder. Bujileri değiştirin ve deneyin. Lütfen orjinal kaliteli buji takın.


Mesajı Yazan: Ali1905
Mesaj Tarihi: 16 Eylül 2014 Saat 12:56
LPG gecis sicakligini cok dusuk yaparsaniz boyle problemler yasarsiniz , tecrube ile sabittir


Mesajı Yazan: themurat54
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2014 Saat 13:17
Orjinalini yazan: Ali1905 Ali1905 Yazdı:

LPG gecis sicakligini cok dusuk yaparsaniz boyle problemler yasarsiniz , tecrube ile sabittir
 
LPG geçiş sıcaklığını çok düşük yaparsınız derken ?

Bizim ayarlayabildiğimiz bir şey mi bu yoksa motorun ısınmasını beklemek falan mı biraz daha açabilir misiniz cevabınızı.


-------------
Peugeot 206 Sedan
2007 Model, Comfort, 1.4, 75 HP, Benzin/LPG


Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2014 Saat 22:10
Bu sorunu cozen var mi

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg


Mesajı Yazan: fcin67
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2015 Saat 11:06
Merhaba,
2000 model 206 xr 1.4 aracım var. aracım lovato lpg lidir(araç 115000 de ve lpg 95000 de takıldı). Son zamanlarda benim aracımda da benzinle ilk çalıştığında gaz yememe ve gitmeme sorunları vardı. Çalıştırıp hemen hareket edersem araba silkelenerek gitmeye başlıyordu. Rolantide çalışırken boşta hiçbir sorunu yoktu. 

Bir de arabam ilk çalıştığında klimayı açarsam yada direksiyonu tam sağ yada sol yaparsam motor stop ediyordu. 

Sorunumu sizler kadar çok uğraşmadan çözmüş bulunmaktayım. Başak oto sanayi(Vialand'ın oradaki) sitesindeki Karbüratörcü Ergün Usta çözdü. ilk olarak oksijen sensörünü temizledi ve sonra benzin filtresini değiştirdi. Filtreyi değiştirmeden önce filtreyi test etti ve filtrenin sişmiş olduğunu gördük.  

ve Sonuç: Hoppp araba oracıkda şahlandı. 


Yardımcı olabildiysen ne mutlu bana..




Mesajı Yazan: b.yılmaz
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2015 Saat 14:27
Eski bir mesaj da olsa ilgi gösterip cevapladığınız için teşekkür ederim. Ben de sorunuma şöyle bir çözüm buldum. Oksijen sensörünü (motorun ilk çıkışında olan) bağlantı soketinden ayırdım ve arabayı öyle kullanıyorum. Bunu oksijen sensörünü değiştirmek için kendi kendime sökmeye çalışırken motor bağlantısını çıkartamayıp soketini de sökük bir vaziyette unuttuktan sonra çalıştırdığımda sorun yapmadığını görerek keşfettim. O sırada muadil bir oksijen sensörü almıştım. Sonra bunu ustaya taktırdım, sorun biraz azaldı ama tam düzelmedi. Ben de sensör sökük olduğunda %90 problem azaldığı için öyle kullanmaya devam ettim. Sensörün orjinali 400 lira civarıydı. Soruna çözüm olacağı kesin olmadığı için riske girmedim ama sizin durumunuz da bu düşüncemi doğruluyor. Sizin durumunuzda sensör kirliliği sebep olmuş. Benim taktığım muadil belki gerçek işlevini yerine getiremiyordur. Bu arada benzin filtresini değiştirmeyi de denemiştim bir değişiklik olmamıştı. Şuan böyle idare ediyorum. İlk çalıştırmada stop veya devir düşmesi sorunum yok. Nadiren ışıklara gelip yavaşlayınca stop ediyor, onda da dikkatli kullanıp son ana kadar debriyajı bırakmazsam o sorun da olmuyor. Size de iyi sürüşler.

-------------
Peugeot 206 1.4 X-Line 5K 2004 Benzinli


Mesajı Yazan: debug
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2015 Saat 15:57
Gaz'dan uzak durmak gerek sanırım en temizi benzin 3 kuruş fazla yaksın. Allah kolaylık versin sorunu bulamayan arkadaşlara da


Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 07 Ekim 2015 Saat 16:39
Ben gaz regülatörü ve gaz kesiciyi değiştirdim, bu sorun bitti + çekiş  ve motor sesi daha iyi oldu.

LPG deposunda bir vana var, buradan gazı kapatıp (ama gaz sistemi açık olacak) kullanın, araç gaza geçeceği zaman sistemde gaz olmadığından uyarı sinyali verip benzinde devam edecektir. Bir süre sonra bu sorun düzelirse regülatör ve gaz kesici değişir. Düzelmezse lpg beyni değişir.


-------------
206 1.4 + LPG



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net