Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

tekleme silkeleme rolanti düzensizliği çözümü

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31419
Tarih: 02 Temmuz 2025 Saat 23:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: tekleme silkeleme rolanti düzensizliği çözümü
Mesajı Yazan: radikalsovalye
Konu: tekleme silkeleme rolanti düzensizliği çözümü
Mesaj Tarihi: 13 Ekim 2013 Saat 10:27
selam peugeot ailesine tekrar katıldığım 15 gün oldu daha önceden 2 tane pejom olmuştu 504 ve 505 vardı şimdide 206 aldım 2000 mod 1.4 lpg li sabahları ilk çalıstırmada tekleme stop etme ve motor ısınınca düzelme oluyordu ateşleme elemanlarını değiştirmiştim buji vs filtreler dahil sizde sorunun ateşlemede olmadığından emin olun sorunu şu şekilde çözdüm önce 30 tl benzin aldım 5 tl enjektör temizleyici katkı maddesi (benzinliklerde var) daha sonra filtreden boğaza giden hortumu söktüm kelebek boğazını wd40 ile (5tl) güzelce bezle temizledim sonra rolanti valfini söktüm bu valfin ucu siyah dönen bişey sıkışmış gibiydi yine wd40 sıkıp güzelce oynar baslıklı hale getirdim basıç sensörünüde aynı şekilde alyan ile söküp temizledim ve yerine taktım (bu iş biraz ustalık el yatkınlıgı gerektirir bilginize) aracı 4000 devirde biraz sıkıştırarak kullandım 10 dk kadar yüksek devirde park ettim sabah aracı çalıştırdım.

sonuç :
tekleme kalktı
performans arttı
tek marş sorunsuz rolanti
rahat kalkış

gider hesabı:

30 tl benzin
5 tl wd40 (küçük boy)
5 tl enjektör temizleyici katkı
toplam : 40 tl

basınç sensörünü tek vidalı yıldız alyan ile sökülür T40

http://1310.hizliresim.com/1g/h/tlqkx.jpg" rel="nofollow">

Rolanti sensörü iki alyan vidalı sarı yuvarlağın alt çaprazında 1 tane daha vida var
T 20 ile sökülür

basınç sensörü ve rolati sensörünü sökmeden önce akü kutup ( + ) sökünüz

kelebek boğazını temizlemek için bu iki vidayı sökün küçük bağlı hortumuda aşağıda
bahsettiğim gibi sarı şeride basarak çıkarın hortumu bir kenara kaldırın

hortumu bir kenara kaldırdıktan sonra boğazın içine bakacak olursak nekadar kirli
olduğunu görebiliriz ve temiz bir beze wd 40 sıkarak yavaş yavaş boğazın etrafındaki
siyahlıklar zift gibi biriken kirleri parmağımızın girebildiği yere kadar güzelce silelim 
arada gaz valfine basılı tutarak boğazı açılmasını ve iyice temizlenmesini sağlayalım.

sonra tekrar sökülen parçaları yerine dikkatlice aceleye getirmeden yerlerini tekrar tekrar
kontrol ederek takalım

inşallah bu sayede sorunlarınız gitmiş olacaktır

-------------
206 1.4 prencesse

Cevaplar:
Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2013 Saat 11:15
Elinize sağlık. resim/video bekliyoruz.

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2013 Saat 20:32
Elinize sağlık güzel çalışmalar ayrıntılı vıdeo veya resım çekersenızde yararı olur . Benımde aracımda sırkeleme var az bışey kalkıştada tıtreme rolantide duzensızlık yok ama dedığınız ışlemlerı yaparım yada yaptırım .

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: erden1978
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2013 Saat 20:34
WD 40 Güzel olmasına güzelde.
1 hafta içinde daha kötü oluyor wd 40 sıkılan yerler.Ne kadar toz topalak varsa topluyor.
Ayrıca bu arızalar için sanayiye  gitse idiniz ne kadar fatura çıkardı tahmin etmesi bile zor Big smile

Mesajı Yazan: gokha_nn
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2013 Saat 20:55
Gecici bi cozum bence yine olucak aynisi ama ilk edapda kafayi takipda dert etmekden kurtulmussun

-------------
Siz Uğraşın Jantla Yayla bu çocuk gazlıyor GTİ'la :)

Peugeot 106 GTI (2000) Black Edition

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2013 Saat 10:41
şuan 1 hafta oldu şimdilik sorun kalktı video çekip göndercem umarım işinize yarar

-------------
206 1.4 prencesse

Mesajı Yazan: Ahmet_ach
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2013 Saat 23:45
çok yararlı bir paylaşım ,bende aynısı yapıyorum aracıma 2 ayda bir boğaz kelebeği ve elemanlarını temızlıyorum sonuc gecıcı ama 2 ay veya daha fazla sonra rolanti yine dengesizleşiyor benim tavsiyem wd 40 yerine tiner veya balata spreği daha etkili oluyor çünkü wd 40 en cok yaglayıcı özellıge sahip wd 40 ile temizlenen boğaz kelebeği daha cabuk kiri tozu cekıyor...

-------------
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg

Mesajı Yazan: yavuz_0051
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2013 Saat 23:10
basınç sensörünü ve akü kutup başını neden söküyoruz onu anlamadım rolanti motorunu geçenlerde temizlettim ama basınç sensörüde aynı şekilde temizleniyormu temizleniyorsa nasıl temizlemeliyiz şimdiden teşekkürler

-------------
yavuz 206

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2013 Saat 00:15
paylaşım için teşekkürler .

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2013 Saat 22:54
güzel bi paylaşım bence teşekkürler... bilmeyen arkadaşlar için bilgilendirci kazıklamaya çalışan tamircilerden korunma yöntemi :) 
ahmet arkadaşıma katılıyorum balata spreyi bu tür sorunlarda birebirdir. wd 40 tozu kiri kalıplaştırırcasına biriktiriyor.

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2013 Saat 10:00
basınç sensörüde tek alyanla basit bir şekilde sörülebiliyor sensörü çıkarınca oval içi boş küçük yuvarlağı görebilirsiniz gene spreyle içine sıkarak ve sensörü sallayarak kurulayıp yerine takın bukadar

unutmadan bu işlemleri yaptıktan sonra 5 kişi kocaeli istanbul arası ortalama 100-120 km hız bir miktar istanbul trafiği birazda yüksek devir kullanım 19 kuruş yaktım . bilginize shell lpg 2.62 den aldım

-------------
206 1.4 prencesse

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2013 Saat 10:05
unutmadan bu işlemleri yaptıktan sonra 5 kişi kocaeli istanbul arası ortalama 100-120 km hız bir miktar istanbul trafiği birazda yüksek devir kullanım 19 kuruş yaktım . bilginize shell lpg 2.62 den aldım

-------------
206 1.4 prencesse

Mesajı Yazan: erden1978
Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2013 Saat 00:08
@radikalsovalye
Basınç sensörünün görevi nedir?

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2013 Saat 11:36
Map sensor ne işe yarar ?
•Bu sensor manifold basıncı miktarına göre ECU'ya (araç beyni) veriler göndermektedir. Ecu da buna göre avansını ve benzin verme miktarını ayarlamaktadır. MAf sensoru Manifolt üstünde bulunur

-------------
206 1.4 prencesse

Mesajı Yazan: yavuz_0051
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2013 Saat 00:05
akü kutup başını neden söküyoruz cevap alamadım

-------------
yavuz 206

Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2013 Saat 08:06
akü kutup başı tedbir amaçlı sökülür

-------------
206 1.4 prencesse

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2013 Saat 10:35
tebrikler güzel paylaşım olmuş teşekkürler

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 25 Ekim 2013 Saat 11:16
Bu aralar sorunum yok ama bende bu dediğinizi deneyecem.

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesajı Yazan: ikurklu
Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2014 Saat 08:50
Arkadaşlar,
benim aracım 1999 model 206 1.4 XR benzinli otomatik. 3. sahibiyim.137000 km.'de. Bende de ilk çalıştırmada ciddi bir titreme hatta zor çalışma sorunu vardı. Bu sebeple 2 gün önce yetkili servise götürdüm. Bir de yetkili servise götürmeden önce de yakındaki sanayide boğaz kelebeğini temizletmiştim.
Serviste 140000 bakım da yapıldı. Bir çok şey yenilendi. ( Akü , bobin , bujiler , triger seti , motor yağı , tüm filtreler vs.) Fakat aracım hala ilk çalıştırmada titremeye devam ediyor. Bu sorunu nasıl çözeceğim , önerisi ve bilgisi olan arkadaş varsa sevinirim.
Teşekkürler.

Mesajı Yazan: koramiral
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2014 Saat 04:13
Isınınca kesiyorsa v kayışı ve gergisini kontrol ettirin buyuk ihtimalle kayıştır 35 tl yalnız 2 numara kucugunu taktırın şıp diye vuruntuyu kesecektir. Denemeyle sabittir ben böyle yaptırdım kesti vuruntuyu maşallah sorun yok

-------------
206 2000 1.4 lpg

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2014 Saat 14:10
eğer bu saydıklarını değiştirdiysen yada sıkıntı yok diyorsan ki öyle, aracında LPG'li değilse, yakıt çalışırken geç geliyor yada geç alıyor alırkenden devrini tutturana kadar sirkeleme/titreme yapıyor buda benzin pompası yada marş motorundan kaynaklanır onlara baktırdınızmı?

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: burakrak53
Mesaj Tarihi: 12 Şubat 2016 Saat 09:58
Aynı sorun bende de var sanırım benimki de gaz kelebeği pazar günü wd40 alıp kendim söküp temizleyeceğim kutup başını söktüğüm zaman bilgi ekranındaki değerler sıfırlanıyor mu? ve bahsettiğiniz böyle bir şey mi?

-------------
307XT. 1.6 109hp AL4 sunroof 2004
facebook.com/307Turkiye

Mesajı Yazan: palet
Mesaj Tarihi: 04 Mart 2016 Saat 19:40
Bu işlem de WD40 kullanmayın. Yağsız kontak sprey,Tiner yada aseton (uçucu özellikte olan sıvılar) kullanın.

-------------
2013 - 508 Allure 1.6 e-HDİ

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net