|
Arkadaşlar cümleten S.A. Geçtiğimiz cumartesi günü aracıma LPG ayarı yaptırdım, Aracım LPG'ye ilk geçtiğinde gaza aniden basınca sanki gaz yemiyormuş gibi oluyor ve motor devri ayağımı gazdan çekince benzine oranla daha çabuk rolantiye iniyor. neyse bu durumu düzeltmek için sivas sanayide bir LPG'ciye gittik ince ayar yapayım falan dedi ama pek bir faydası olmadı. Sivastan çıktıktan sonra yol bilgisayarı "Antipollution Fault" uyarısı verdi. Kenara çektik yetkili servisi aradık, lpg'den kaynaklanabileceğini başka bir problem emaresi yoksa yola devam edebileceğimi söylediler. Çıktık geldik eve bizim burdaki sanayiye hata kaydını sildireyim, bakalım tekrar yanacak mı diye gittim. Malum küçük bir yer olduğu için oto elektrikçilerde ve servislerde Peugeot'orjinal yazılımı yok. Üniversal yazılımlar var onlarda sadece arıza bilgisini görüntülüyor. Neyse işin asıl ilginç kısmı arıza kaydında "Fren Müşürü Arızası" görünüyor. Sildik hata kaydını ışık söndü. Bugün toplantı için il merkezine giderken yaklaşım 110 km benzinle kullandım aracı ve hata vermedi. Yozgat'ta tekrar LPG ayarı yaptırdım, yine istediğim düzeyde bir ayar olmadı ama neyse bakalım en azından arıza ışığı yanmıyo dedik ,dönüşte bu seferde şehir çıkışında yine aynı hatayı aldım. Bu arada sonradan taktığım, Şahin Peugeottan aldığım hız sabitleyici kolu kullanıyorum. Yine hız sabitleyici açıktı.
Şimdi konuyu araştırdığımda bu uyarı servis kitapçığında kirli hava-emisyon vs. gibisinden bir şeyler anlatıyor. Benim anlamadığım yaklaşık 5-6 yıldır LPG'den hata vermeyen bu araç ne oldu da şimdi böyle bir hata verdi. LPG'ciler ayar yaptık olmazsa sorun bujiden, filtreden onlardan değilse de bobinden kaynaklanır diyorlar. bobin hariç diğerlerini değiştirdim geçen yıl. Hadi lpg olayını memleketim konyada ayarlatayım falan diyorum da, fren müşürü ile bu uyarının ne alakası var, acaba hız sabitleyicinin de bu işte parmağı var mı:) Arkadaşlar severek bindiğim, överek bahsettğim bu arabada böyle sorunlarla karşılaşınca sinirlerim ayağa kalktı bir an. En kısa zamanda konu hakkında bilgi ve deneyim sahibi arkadaşların yardım dolu mesajlarını bekliyorum.
Bu arada bazı arkadaşlar antipollution fault hatası normal böyle bin falan demesinler, o küçük lamba için gerekirse komple tüpü sökerim, arabayı değiştiririm ama arıza lambası yanan arabaya binmem:)
------------- 307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|