Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Antipollotion Fault Hatası ve Fren Müşürü:(

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31372
Tarih: 23 Kasım 2025 Saat 05:25
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Antipollotion Fault Hatası ve Fren Müşürü:(
Mesajı Yazan: ByHack
Konu: Antipollotion Fault Hatası ve Fren Müşürü:(
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2013 Saat 23:49

Arkadaşlar cümleten S.A. Geçtiğimiz cumartesi günü aracıma LPG ayarı yaptırdım, Aracım LPG'ye ilk geçtiğinde gaza aniden basınca sanki gaz yemiyormuş gibi oluyor ve motor devri ayağımı gazdan çekince benzine oranla daha çabuk rolantiye iniyor. neyse bu durumu düzeltmek için sivas sanayide bir LPG'ciye gittik ince ayar yapayım falan dedi ama pek bir faydası olmadı. Sivastan çıktıktan sonra yol bilgisayarı "Antipollution Fault" uyarısı verdi. Kenara çektik yetkili servisi aradık, lpg'den kaynaklanabileceğini başka bir problem emaresi yoksa yola devam edebileceğimi söylediler. Çıktık geldik eve bizim burdaki sanayiye hata kaydını sildireyim, bakalım tekrar yanacak mı diye gittim. Malum küçük bir yer olduğu için oto elektrikçilerde ve servislerde Peugeot'orjinal yazılımı yok. Üniversal yazılımlar var onlarda sadece arıza bilgisini görüntülüyor. Neyse işin asıl ilginç kısmı arıza kaydında "Fren Müşürü Arızası" görünüyor. Sildik hata kaydını ışık söndü. Bugün toplantı için il merkezine giderken yaklaşım 110 km benzinle kullandım aracı ve hata vermedi.  Yozgat'ta tekrar LPG ayarı yaptırdım, yine istediğim düzeyde bir ayar olmadı ama neyse bakalım en azından arıza ışığı yanmıyo dedik ,dönüşte bu seferde şehir çıkışında yine aynı hatayı aldım. Bu arada sonradan taktığım, Şahin Peugeottan aldığım hız sabitleyici kolu kullanıyorum. Yine hız sabitleyici açıktı.

Şimdi konuyu araştırdığımda bu uyarı servis kitapçığında kirli hava-emisyon vs. gibisinden bir şeyler anlatıyor. Benim anlamadığım yaklaşık 5-6 yıldır LPG'den hata vermeyen bu araç ne oldu da şimdi böyle bir hata verdi. LPG'ciler ayar yaptık olmazsa sorun bujiden, filtreden onlardan değilse de bobinden kaynaklanır diyorlar. bobin hariç diğerlerini değiştirdim geçen yıl. Hadi lpg olayını memleketim konyada ayarlatayım falan diyorum da, fren müşürü ile bu uyarının ne alakası var, acaba hız sabitleyicinin de bu işte parmağı var mı:) Arkadaşlar severek bindiğim, överek bahsettğim bu arabada böyle sorunlarla karşılaşınca sinirlerim ayağa kalktı bir an. En kısa zamanda konu hakkında bilgi ve deneyim sahibi arkadaşların yardım dolu mesajlarını bekliyorum.

Bu arada bazı arkadaşlar antipollution fault hatası normal böyle bin falan demesinler, o küçük lamba için gerekirse komple tüpü sökerim, arabayı değiştiririm ama arıza lambası yanan arabaya binmem:)

-------------
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2013 Saat 00:27
Fren müşüri ile bağlantı kurmak zor ama aldığınız yakıtın durumu önemli. Sürekli aldığınız yerden başka ir markaya geçtiğinizde sorun olabiliyor.

Bunun yanı sıra gaz kelebeği- lpg filtreleri ni kontrol ettirin bir.

Cruise sabitleme yaparken sizin yeriize gaza basar. Siz 110a sabitlediğinizde aracı 110 getitir 1110 oldumu gaz keser araç 109 a düştümü gaza yüklenir. Bununda etkisi olabilir.

Mesela düz yolda giderken aracı 70e sabitleyin ve 90km hıza çıkın pause ye basıp cruise devre dışı bırakın ama 70de kalsın sonra tekrar pause basıp devreye alın aracınız sabitlediğiniz hızdan yukarda bile olsa cruise u aktif ettiğiniz an araç hafif gaz verir.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2013 Saat 00:45
Sayın "Alicilik", gecenin bu vaktinde zaman ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Hız sabitleyicim zaman zaman kendiliğinden devreden çıkıyor, bu durumu fren müşürü ile ilişkilendirebilirim. Ancak arıza kaydında fren müşürü arızası göstermesi ve arıza kaydının bu şekilde silinebilmesi ilginç bir durum değil mi? Yarın tekrar arıza kaydını sildirim hız sabitleyiciyi açmadan kullanmayı deneyeceğim. Bu arada yakıt demişsiniz ama benim lpg bitmek üzereydi zaten. Yani yeni almamıştım arızayı verdiğinde 250km falan olmuştu. Şimdiki yakıtı Shell'den aldım. Bir sıkıntı var üstad ama hadi hayırlısı:)

-------------

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2013 Saat 10:42
aynı dertten bende muzdaribim 1,5 yıl hiçarıza ışığı yakmadan kullandığım araç 5 ay önce şehirler arası bir tesisten gaz aldım 10 km sonra  antilopition fault uyarısı verdi, 5 ayda 5 kere söndrüttüm kat yaşlanması görünüyor . ustalar söndürüyor kah 1 ay kay 15 gün yakmıyor sonra bi bakıyorum uyarı  vermiş,kata baktırdım egzozcuda ustalarda emin olamadı  sensörlerdende yapabilir işin ucu lpg ye dayanıyor diyorlar ,katı değiştirip sönmeme ihtimalide var sensör vs derken bir sürü masraf sonuç elde edememe ihtimali düşündürüyor .gazı shellden başka yerden almıyorum .çekiş düşüklüğü bi anormallik vs yok .kısacası bu hata insanı deli eder .

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2013 Saat 17:34
Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. Bugün farklı bir yazılımla tekrar baktık arıza kaydına ve "zengin karışım" gibisinden bir hata görünüyor. Benzinde herhangi bir sıkıntı yok Allah'a şükür. Sorun LPG ayarından kaynaklı. LPG ayarı yaptırdıktan sonra oldu bu durum. İyi bir LPG'ciye göstertecem ama malum buralarda nereye gitsen elinde patlıyor. Şimdilik arıza kaydını sildirdim, bakalım sorun ile ilgili bir gelişme olursa yazarım buraya. Bu arada LPG ayarı ile ilgili bazı LPG'ciler bobinden kaynaklandığını söylüyorlar sorunun. Benzinde kendini belli etmeyen ateşleme hatalarının LPG'de daha çok belli olacağını söylüyorlar. Şimdi iyi bir LPG ayarı yaptırmadan bobin masrafına girmek istemiyorum. Yalnız hadi bobini değiştirmek şart oldu, böyle bir durum da orijinal mi yan sanayi mi alayım. Orjinali 250TL civarında yan sanayi de 120TL idi bir sitede. Bu konudaki fikriniz ne olur...

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net