Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 xs Hasar kayıtlı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31221
Tarih: 24 Eylül 2025 Saat 03:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 xs Hasar kayıtlı
Mesajı Yazan: umutkemal
Konu: 206 xs Hasar kayıtlı
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2013 Saat 18:19
Herkeze merhabalar , 206 xs 2002 model sanruflu 106.000 km de buz mavisi bi araç buldum.Aracın hasar kaydını sorguladığımda farklı zamanlarda yapılmış 6 tane hasarı mevcut bunların en büyüğü 2.708 TL tutarında sağ çamurluğun değiştiği söyleniyor , diğerleride 400-500 tl civarında toplamda 5.600 tl hasar kaydı var , aracın fiyatında 13.000TL de anlaşıcaz gibi gözüküyor.Bu aracı almayı düşünüyorum sizinle paylaşmak istedim mantıklı bi karar olurmu acaba yorumlarınızı bekliyorum.

-------------
Umut Varlıer

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2013 Saat 18:28
dikkat edilmesi gerekiyo çok iyi anlayan bir ustaya çok detaylı baktırın motoruna vs

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: outlaw
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2013 Saat 18:53
UFACIK BİR LOKAL BOYADA BİLE İNSANLAR TEDİRGİN OLURKEN SEN 6 HASARLI ARAÇ ALMAYI DÜŞÜNÜYORSUN BANA MANTIKLI GELMEDİ...

-------------
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc
Laguna lip
omp kule gergisi
GTI jant
185/50/14 toyo proxes t1r

Mesajı Yazan: umutkemal
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2013 Saat 02:38
yorumlarınız için saolun en iyisi vazgeçmek bu hasar kayıdı arabadan soğutuyo insanı.zaten rengide fazla içime sinmemişti fiyatı uygun diye düşünmüştüm ,aslında ben siyah 206 xs arıyorum 2002-2003 arası.

-------------
Umut Varlıer

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2013 Saat 01:51
Herkesin kendi görüşü bu öncelıkle 6 tane hasar kaydı gerçekten biraz fazla ancak bu hasar kayıtlarıyla ilgili gerçekten bazıları fazla ön yargılı git 2013 araç al bir tanede garaj al  1 ay kullan aracı gelsın dengesızın bırısı geçırsın gitti bitti işte trafikteysen herşeye hazırlıklı olucaksın.Ağır bir kazası olmadığı sürece baktırılarak hertürlü  araç alınabılır diye düşünüyorum ufak tefek çarpmaları baz almamak gerek.Genelde önden ağır kazalı veya takla atmış araçlardan uzak durmak gerek.Ne araçlar gördüm ortadan ikiye bölünmüş hasar kaydı falan yok bunuda unutarak aldanmayalım herşey hasar kaydı değil :)

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: mrtydnn
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2013 Saat 01:57
Affınıza sığınarak bir şey sorabilir miyim? Hasar kaydı dediğiniz şey tam olarak ne oluyor? Yetkili serviste yapılan işlemlerin kaydı mı dışarda bir yerde yaptırdıysa yine bu kayıtlarda görebiliyor musunuz? Nereden baktırıyorsunuz? 

Mesajı Yazan: hitmyheart
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2013 Saat 01:57
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Herkesin kendi görüşü bu öncelıkle 6 tane hasar kaydı gerçekten biraz fazla ancak bu hasar kayıtlarıyla ilgili gerçekten bazıları fazla ön yargılı git 2013 araç al bir tanede garaj al  1 ay kullan aracı gelsın dengesızın bırısı geçırsın gitti bitti işte trafikteysen herşeye hazırlıklı olucaksın.Ağır bir kazası olmadığı sürece baktırılarak hertürlü  araç alınabılır diye düşünüyorum ufak tefek çarpmaları baz almamak gerek.Genelde önden ağır kazalı veya takla atmış araçlardan uzak durmak gerek.Ne araçlar gördüm ortadan ikiye bölünmüş hasar kaydı falan yok bunuda unutarak aldanmayalım herşey hasar kaydı değil :)

aynen öyle hasar kayıtlarında zaten genellikle fiyatı şişirip ayrıyetten gerekli gereksiz 3 5 parcayı fazladan degiştiren servislerde var :)

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2013 Saat 02:09
Orjinalini yazan: mrtydnn mrtydnn Yazdı:

Affınıza sığınarak bir şey sorabilir miyim? Hasar kaydı dediğiniz şey tam olarak ne oluyor? Yetkili serviste yapılan işlemlerin kaydı mı dışarda bir yerde yaptırdıysa yine bu kayıtlarda görebiliyor musunuz? Nereden baktırıyorsunuz? 

Hasar kayıtlarına tramerden cep telefonuyla şasi numarası veya motor no yada plaka ile  bakılır veya bazı bılgılere sahip olarak http://www.sbm.org.tr bakabılrısınız .Hasar kaydı örneğin bir başka araçla kazaya karıştınız aranızda anlaştınız karşı taraf suçlu kabul etti tutanak tuttunuz yetkılı veya özel olması önemlı değil neresı olursa olsun bu kayda geçer neyse eksper geldi falan filan derken resmi olarak da haklı çıktınız karşı tarafın zorunlu trafik sıgortası sızın hasarınızı ödemış oldu ve sızın aracınızın hasar kaydı oluştu.Yada aracın kaskosu varsa kendı bır kaza yaptıysa o şekılde bir kayıt olabılıyor.He birde şu var normalde 500 TL Lik bir işi bazı özel servısler hazır sigorta ödücekken 1500 TL yaptımı tamam işte oldu size çarpma-çarpışma-devrilme 1500 TL lik hasar kaydı adam bakıyor diyor bu araca bu kadar ne olmuş araştırmadan ön yargıyla kestırıp atıyor açıkçası bu hususlarda ben ne olursa olsun kendı duşuncemı paylaşıyorum ön yargılı davranmayın diyorum.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: mrtydnn
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2013 Saat 02:21

Orjinalini yazan: mrtydnn mrtydnn Yazdı:

Hasar kayıtlarına tramerden cep telefonuyla şasi numarası veya motor no yada plaka ile  bakılır veya bazı bılgılere sahip olarak http://www.sbm.org.tr bakabılrısınız .Hasar kaydı örneğin bir başka araçla kazaya karıştınız aranızda anlaştınız karşı taraf suçlu kabul etti tutanak tuttunuz yetkılı veya özel olması önemlı değil neresı olursa olsun bu kayda geçer neyse eksper geldi falan filan derken resmi olarak da haklı çıktınız karşı tarafın zorunlu trafik sıgortası sızın hasarınızı ödemış oldu ve sızın aracınızın hasar kaydı oluştu.Yada aracın kaskosu varsa kendı bır kaza yaptıysa o şekılde bir kayıt olabılıyor.He birde şu var normalde 500 TL Lik bir işi bazı özel servısler hazır sigorta ödücekken 1500 TL yaptımı tamam işte oldu size çarpma-çarpışma-devrilme 1500 TL lik hasar kaydı adam bakıyor diyor bu araca bu kadar ne olmuş araştırmadan ön yargıyla kestırıp atıyor açıkçası bu hususlarda ben ne olursa olsun kendı duşuncemı paylaşıyorum ön yargılı davranmayın diyorum.

Yarın ilk işim motor numarama bakıp sonrada hasar kaydımı bir sorgulamak olacak bakalım neler çıkacak. Teşekkürler bilgi için keşke bundan yıllar önce araba alacakkende bu tür şeyleri biliyor olsaymışım :) 

Evet katılmamak elde değil ama yinede insanın içine bir şüphe düşer bence bolca kaza kaydına rastlayınca.

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2013 Saat 02:27

Söylenecek pek birşey kalmamış.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net