Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bilgisi olanlar aydınlatırsa

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=31010
Tarih: 13 Ağustos 2025 Saat 07:30
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bilgisi olanlar aydınlatırsa
Mesajı Yazan: acemi pecocu
Konu: Bilgisi olanlar aydınlatırsa
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2013 Saat 14:47
Esselamu aleykum ve rahmetullah ben mayısınnson haftası ışıklarda kırmızı ışıkta geçmiş görünüyorum ben yeşilde geçtim zannediyorum ama kamerandan belli neyse mobiletliyle çarpıştık adamcağız benim arabanın üzerine uçtu cam patladı neyseki ufak bir cam batmış kafasına kırık çıkık yok candarmalar geldi dün mal beyanı sordu ben şikayetçi olmadım acaba omu oldu yoksa rutin işlemlermi kasımda mahkemem var adamı yerde görünce yaralı şok oldum bana hapiste gözüküyorum imza vermem gerekiyor dedi mobiletin plakası yok kask yok ehliyet yok bana kırmızı ışıktamı geçtin deyince hatırlamıyorum dedim başına gelenler oldumu böyle bir olay avukat tutmam gerekiyormu nettede araştırdım ama bir şey anlamadım para cezasımı hapis cezası olurmu www uyku uyuyamıyorum bilgisi olan varsa aydınlatırsanız sevinirim biraz uzun oldu kusuruma bakmayın

-------------
206 x lıne 1.4 2005 otomotik vites kırmızı şimşek

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Mehmet38
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2013 Saat 15:23
Olay anında jandarma tutanak tutmuştur.Onu araştırın.Zaten karşı tarafın eksiklikleri yüzünden ceza almanız zor.Şikayetçi olsa bile

Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2013 Saat 15:26
Geçmiş olsun. Adliyeye gidip dava dosyasına bakmanız lazım, dosya durumunu bilmeden bir şey anlaşılmaz.

Genelde hakim topu bilirkişiye atar, 3-5 ay sonra bir duruşma daha olur, itiraz olursa adli tıpa falan gider vs. 1 - 1,5 yıla kadar uzayabilir bu duruşmalar.  Sabıkanız yoksa hapis olmuyor ama 5 yıl tedbir cezası alabilirsiniz, yeni kanun değişikliklerinden haberim yok gerçi. Bir de karşı tarafın tazminat davası açma durumu var, iş kaybı vs. belgeleyerek tazminat isteyebilirler, üzerinizdeki taşınmazlara, arabalara falan tedbir koydurabilirler.

-------------
206 1.4 + LPG

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2013 Saat 15:56
Orjinalini yazan: Mehmet38 Mehmet38 Yazdı:

Olay anında jandarma tutanak tutmuştur.Onu araştırın.Zaten karşı tarafın eksiklikleri yüzünden ceza almanız zor.Şikayetçi olsa bile

avukat değilim lakin kırmızı ışıkta geçip karşıdakine çarpma durumu var ise karşının eksikleri önemli değil. davacı olmazsa bile olayın büyüklüğü hastane tutanaklarları var ise mahkemeye intikal etmişse, kamu davası açılır.

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesajı Yazan: halilefe
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2013 Saat 22:44
Kardeşim benim başıma geldi böyle bir talihsiz olay şimdi prosedür şöyle sen ne kadar da suçsuz olsan yani adam gelse sana çarpsa da ( bana da motor çarpmıştı kask ehliyet yok bir de adam telefonla konuşuyorken ) o anda tutulan tutanak çok önemli kaçta kaç sana yazıldığı önemli her ne kadar ölümlü kaza da olmasa da Kamu davası açılıyor . Senden şikayetçi olsa da olmasada dava bir kere kesin açılacak.Senin bu davayı takip etmen gerekecek ama sana kesin tavsiyem avukatsız olmuyor malesef bu işler allah yardımcın olsun.

-------------
halilefe

Mesajı Yazan: halilefe
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2013 Saat 22:45
Aynen ali ' nin yazdıklar gibi oluyor .

-------------
halilefe

Mesajı Yazan: kivanc
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2013 Saat 23:22
Bence bi avukata danışmalısın.. ne desek boş olur.. en sağlıklısı avukata danışmak diye düşünüyorum..

-------------
308 1.6hdi auto6r İst/Zong

Mesajı Yazan: akanov
Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2013 Saat 23:24
Geçmiş olsun.ölüm olmadıktan sonra herşey çözülür.o dediğin bilgileri senden mahkemeye dosya hazırlamak iççin istemişlerdir.ifadesi alınan herkese sorulur onlar.sabıka kaydında benzer bir suç yoksa sonucunda en fazla para cezası verilebilir(işin içinde olduğumdan oldukça fazla sayıda yaralamalı kazayla ilgilendik).bu işler bilirkişiye bakar.bilirkişi raporunda ne derse o olur arkadaşların dediği gibi.(jandartmanın tutanaklarıda önemli tabi) çarptığın şahıs tazminat davası açabilir davanızın bitiminde.kafana takma rahat rahat uyu.kanunları araştırıp kendi kendimi savunurum diyosan avukata para vermene gerek yok.takibini ben yapamam uğraşamam diyasan avukat iyi olur hiç yoktan.

Mesaj Tarihi: 11 Eylül 2013 Saat 23:40
İçim rahatladı biraz yanıt veren her kardeşimden ALLAHUTEALA razı olsun hiç kimse kendi isteğiyle kaza yapmak istemez kimsenin canı malına zarar vermek istemez  yazgı diyelim RABBİM herbirimizi kazalardan korusun

-------------

Mesajı Yazan: moonpark
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2013 Saat 00:07
Kardeşim öncelikle büyük geçmiş olsun cana mal olmadıkça rahat uyu .Fakat kırmızı ışıkta geçtiğin için dikkatsizlik sonucu yaralanmaya sebebıyet vermekten ceza yersın en fazla dıye dusunuyorum.Sonuçta adı üstünde kaza bu herkezın başına gelebılır. ALLAH KORUSUN TABIKI . Sonucta bırakıp kaçmadın ya . Can kaybı olmaması burda cidden  güzel bir haber.Ömür boyu seni rahatsız edebılırdi.En yakın sürede bir avukata danış .Ve bence mahkemeden önce can almadığın için mahkemedende güzel bir sonuç çıkarsa onun için bir kurban kes derim . tabi imkanın varsa.yoksa imkanın oldugunda

-------------
206 1.6xt 16v 110hp

Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2013 Saat 03:26
motorlu kişi şikayetci olmasada evraklarında eksik vs varsa olay kamu davasına döner seni araştırırlar tahminimce hapis değil para cezası keserler

-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81

Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2013 Saat 15:46
Orjinalini yazan: moonpark moonpark Yazdı:

Kardeşim öncelikle büyük geçmiş olsun cana mal olmadıkça rahat uyu .Fakat kırmızı ışıkta geçtiğin için dikkatsizlik sonucu yaralanmaya sebebıyet vermekten ceza yersın en fazla dıye dusunuyorum.Sonuçta adı üstünde kaza bu herkezın başına gelebılır. ALLAH KORUSUN TABIKI . Sonucta bırakıp kaçmadın ya . Can kaybı olmaması burda cidden  güzel bir haber.Ömür boyu seni rahatsız edebılırdi.En yakın sürede bir avukata danış .Ve bence mahkemeden önce can almadığın için mahkemedende güzel bir sonuç çıkarsa onun için bir kurban kes derim . tabi imkanın varsa.yoksa imkanın oldugunda
İnşaALLAH  mahkeme iyi sonuçlanır ALLAH C.C Cevap verenlerden razı olsun

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net