206 ÇITIRTI SESİ?
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30920
Tarih: 06 Kasım 2025 Saat 20:29 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 206 ÇITIRTI SESİ?
Mesajı Yazan: blue42
Konu: 206 ÇITIRTI SESİ?
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2013 Saat 16:14
ARAÇTAN KAPI KISIMLARINDA ARADA ÇIT ÇIT SES GELIYOR. CAMLARDANMIDIR KAPIDAN MIDIR BILEMEDIM AMA HOŞUMA GITMIYOR CANIMI SIKMAYA BAŞLADI
------------- 207 hdı comfort
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: blue42
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2013 Saat 16:45
aynı durumu yaşayan ve çözen var mı?
------------- 207 hdı comfort
|
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2013 Saat 21:07
blue42 Yazdı:
aynı durumu yaşayan ve çözen var mı? |
Tamda üstüne bastınız kısa sure önce başıma geldi bu olay benım sağ kapı tarafından yapıyor sağ kapıyı açınca şöför kapısından yapmaz sürekli seri bir şekılde ocak çakmağı tarzında çıt çıt çıt çıt ses bunun sebebını çok araştırdım kıme sorduysam ya V kayışı dıyor ya subap.Subap ayarı yapıldı olmadı kayış değişti sprey sıkıldı su dokuldu olmadı ne yaptıysak olmadı daha sonradan ortaya çıktı o kısımda hava dınlendırıcısı varmış onun valfi yapıyormuş bu sesı hıç bır sorun teşkil etmıyor ancak ben bu sesle yaşamak ıstemıyorum dıyorsanız 150 - 200 TL bir fiyatı var bu dediğim parçanın .Boşuna kurcalatmayın aracınızı sağa sola yınede sız bılırsınız ama bana servıs tarafından söylenenler bu ben bunun ustune bır dahada kurcalamadım kımse anlamadı çunku subap ayarı yaptırdım götürüyorum ertesı gun adam subap ayarı ıstıyo dıyo o nedenle aracı mındar etmek ıstemedım yınede konuyu takıpteyım anlayan durumu çözen çıkarsa buraya yazarsanız sevınırım geçmış olsun...
------------- Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000 Asaleti Renginde Saklı...
|
Mesajı Yazan: TaZ
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2013 Saat 02:02
|
benimde sag kapıdan takır tukur ses geliyodu döşemeyi sökdüm icinde bi plastik parca vardı boşta koymuşlar öylece hic bir işe yaramıyo cıkarıp attım şimdi ses kesildi.sag tarafdaki aynadanda geliyodu hafif oynama yaptım saga sola oda gitti.bide sag kapıdaki çıtanın bi ayagı kırılmış o ses yapıyordu onuda slikonladım şimdi tık ses yok.
|
Mesajı Yazan: rdvnburton
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2013 Saat 10:24
arkadaşlar sağ kapıda rastlamadım ama şöför tarafında gelen tıkırtının kesin çözümünü buldum ön konsolun sol tarafında sigorta tablasına erişmeyi sağlayan bi kapak var hiç fitil koymadan yerleştirilmiş genelde şöför tarafı tıkırtıları bu kapak yapıyor bu kapağa ince bi fitil geçirin sorun kökten halloluyor.Bu konuda servise gittim cam sıcakta soğukta kaldırma kayışımı ne var o esniyodur o yapıyodur dedi tüm dertleri başlarından savmak.
------------- Peugeot 206+ Urban Move 1.4 75LP(Lion Power:)
|
|