Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 otomatik vites sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30908
Tarih: 04 Nisan 2025 Saat 20:34
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 otomatik vites sorunu
Mesajı Yazan: kimyaci58
Konu: 307 otomatik vites sorunu
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2013 Saat 11:40
Arkadaşlar şöyle bir sıkıntım var. 2004 model peugeot 307 bva aracım var. Bundan 6 ay önce klasik otomatik vites hatası alıyordum ve 2 adet selenoid ile yağ değişimi yapılarak bu sorunum giderildi. 6 aydırda aracımı sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum. Geçen hafta aracımı bu bakımdan sonra ilkdefa uzun yolda kullandım arabamı. Yaklaşık 200 km kadar 110-120 km/sa hızlarda giderken araç kendini birden 3. vitese aldı. Ama herhangi bir hata vermedi. Bir vuruntu falan yapmadı. Yani şanzıman kendini korumaya alıp ekranda "automatic gear fault" yazısı falan çıkmadı. Sadece yüksek devirde 3. viteste gidiyordum. Sonra biraz daha gaza bastım ve 5000-5500 devirde araç 4. vitese geçti. Biraz ayağımı gazdan çekice geri hemen 3. vitese geçiş yaptı. Bu arada manuel kullanımı deneyeyim dedim ama kolu manuele çekmeme rağmen ekrandaki D yazısı gitmedi ve manuel olarak kullanamadım aracı. Bende aracı kar moduna aldım. Kar moduna alınca vites geçişleri normale döndü. Yine 2500-3000 devirlerde vites değiştirmeye başladı. Yaklaşık 1600 km kullandım aracı ve bu sıkıntıyı da yol boyu yaşadım. Ama dediğim gibi "automatic gear fault" hatası almıyorum. Şanzıman kendini 3. vitese alıp korumaya almıyor. Vites geçişlerini yapıyor ama çok yüksek devirlerde yapıyor. Aracı döndüğümde bilgisayara bağlattım ve şanzıman ve selenoidlerle ilgili herhangi bir hata kodu da almadık. Şuan şehir içinde sıkıntısız kullanıyorum aracı. Ama biliyorum ki uzun yola cıkınca yine 150-200 km sonra bu sıkıntıyı yapacak. Sizce bu neden olabilir? Ne yapmalıyım?

-------------
Peugeot 307 XT

Cevaplar:
Mesajı Yazan: serhat79
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2013 Saat 12:01
selamlar öncelikle sorununuzun kökenine inmek lazım şöyleki ,

Otomatik 307 lerde vites problemi kronik ama çözümü de bir o kadar kolaydır.

1.Vites problemi şanzımandaki yağ basıncının gerektiği kadar sağlanamamasından kaynaklanıyor.
2.Yağ basıncı problemi şanzıman içindeki keçelerin (Selonoid valf) yağ kaçırmasından kaynaklanıyor
3.Keçeler görevini yağın aşırı ısınmasından dolayı özelliklerini kaybettikleri için yapamazlar.
4.Yağ, radyatörün yeterince soğutma yapamamasından ısınıyor

Bu sorunu gidermek için makyajlı kasaların radyatörleri, makyajsızlarınkinden daha büyük hale getirdiler
İlk anda yağın değiştirilmesi çok kısa vadeli bir çözümdür, yani çözüm değildir. şehir içinde sorun olmayacak ancak uzun yolda sorununuz devam edecektir sorunu anlattığınız tüm servisler revizyon hidrolik blok vs diyerek en az 3000 tl nizi gasp etmenin peşinde olacaklardır
 çözüm şöyle olmalıdır şanzımanın arka kısmında radyatörden gelen bir soğutma ünitesi var içinden hem şanzıman yağı hemde radyatörün suyu vardır görevi yağı soğutmaktır bu soğutucu sküçük kaldığından soğutamıyor ve sorunlar başgösteriyor sonra mühendisler  uyanıyorlar ve makyajlı kasalarda düzeltiyorlar ama bizim arabalarda düzeltmiyorlar biz bu elemanın büyüğünü alıp montaj edeceğiz ve sorunumuz kalmayacaktır  yağ soğutucunın kodu 2275.59  + 2275.64 ise bağlantı vidası kalın olduğu için eski bağlantı vidası olmuyor türkiyede an itibarı ile istanbul ve diğer illerde dahil yok fransadan sipariş ediliyor 600 tl civarında eğer 2006 üstü çıkma parçacıda bulursanız hemen alın derim  sivastasınız eğer kocaeli civarında olsaydınız yardımcı olurdum kolay gelsin

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2013 Saat 15:12
Serhat bey ilginize tesekkür ederim. Sizde böyle bir sorunla karşılaştınız mı acaba ve çözüme bu şekilde mi ulaştınız? Eğer bu kesin çözümse hemen siparişi vermek lazım.

-------------
Peugeot 307 XT

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2013 Saat 16:54
zaten sorunu birebir yaşadığım için yazdım araştırmalarım sonunda bu sonuca vardım peugeot servisine gittiğimde adamın direk dediği rakam daha arabaya binmeden hemen 2250 tl demesi bende adamla kavga etmeden çıktım oradan araştırmaya daldım çünkü ezbere iş yapan insalara sinir oluyorum forumu çok gezdim çok ustayla konustum birebir gözlemledim sonuç bu çıkıyor ben siparişi verdim 6 gün önce bekliyorum 15 günde anca gelir dediler kimsenin getirmeye stokta tutmaya niyetleri yok çünkü revizyon vs vs daha çok para kaldırıyor adamlar şu anda gelmesini bekliyorum acil bir durumunuz yok sanırım bekleyin benimki bir takılsın sonucu sizinle paylaşırım

değiştirilecek olan parça bu 
http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow">

takılacak yeri de burası

http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2013 Saat 17:04
Tamam Serhat Bey. Sizin sonucu bekleyeyim, bu arada da araştırmaya devam edeyim. İnşallah dediğiniz gibi olurda hepimiz kurtuluruz bu hatadan.

-------------
Peugeot 307 XT

Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2013 Saat 17:18

inşallah üstad inşallah ikimizin aracıda aynı 2004 xt tüplü bende olan hataları size yazayım aklınızda bulunsun mesela araba soğuk iken çalıştırdıktan sonra bir kere dahi olsun parktan çıkaramadıysanız fren müşürünü değiştirin çünkü otobanda sorun oluşturmakta 1 kere yolda kaldım 20 tl için bilginiz olsun direksiyonun altında soketli.. yada yolda giderken benzin olduğu halde benzin ışığı yakıyorsa bir süre sonra sanki benzin yokmuş gibi otobanda stop ettirirse arabayı ( ki çok sakat ) beyin benzin yok gibi algılıyor çözümü  psa modül  ( 150 tl ) tüpçüler takıyor ikinci alternatif benim yaptığım depoyu hep % 50 nin üstünde tutmak..

-------------
bilgi paylaştıkça çoğalır önem kazanır..

Mesajı Yazan: mami202
Mesaj Tarihi: 03 Eylül 2013 Saat 21:42
faydalı bilgi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. 

araçlarımızı severek kullanıyoruz ama  AL4 şanzımandaki sıkıntılar hakikaten insanın keyfini kaçırıyor.

Mesajı Yazan: seduray
Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2013 Saat 12:31
sipariş ettiğiniz parçayı takabildiniz mi ? sonuc ne oldu ... 

-------------
2004 Peugot 307 XR 1,6 Otomatik (LOVATO LPG)

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2013 Saat 18:54
merhabalar sipariş ettiğimiz parça geldi taktırdık harareti 90 c çıkartıp sonuçlara baktık 2,6 bar basınçta yağ sağlıyor zaten set değeri 2,7 selenoid istenen değeri sağladığını gördük ok aracı teslim aldım dur kalk yapmaya başladığımda devir göstergesi birden fırlayıp vitese şiddetli vuruntu yapıp hatayı verdirmeye başladı bende sinirlenip geri götürüp bıraktım adamın şanzımanda ellemediği yer kalmadı indirdi şanzımanı balataları değiştirdi 7+7 14 balata adam akıllı soğutma yapamadığından balatalar yanmış simsiyah olmuş değiştirdi yok keçelerden yağ kaçırıyor yok conta takımı değişti şanzıman açılmışken yağ filtresini değişti radyötörün tıkalı olduğunu idda edip onu bile değiştirdi değiştide değişti neyse topladı dedik herhalde şimdi olur aldık arabayı uzun yola çıktık araba tam düzeldi derken 150 200 km geçti geçmedi ne zaman yokuşa gelsek araba 3 vitesten yukarı çıkmıyor triptonik e çevirince vites numarasını göstermeyip d de kalıyordu 90 la gitmeme rağmen devir 5000 lere çıkıyorduki normal değil stop edip çalıştırınca normale dönüyordu aldım arabayı götürdüm adama bağladı bilgisayara şu hatayı veriyor devir vitesi  ayarlayamama gibi bişey ee ne olacak şimdi diyorum herşeyini değiştirdin ısrarla selenoid i değiştirmiyor sorun yok iste görüyorsun 2,6 veriyor diyor yolda giderkende o basıncı vermesi gerekiyor sadece liftte değil  yada beyne tanıtmasınımı bilmiyor en sonunda benim başımı belaya sokacak durup dururken diyorki beyni değiştirecez ne zaman yokuşa gelsem yada çok dur kalk yapsam aynı sorun oluyor araba parası verecez neredeyse şanzımana kan emicilerin eline düşmemek dileğiyle başka bir otomatik şanzımancı bulacaz artık bu arada 3200 tl maloldu ama hala sorun hallolmadı tamam soğutucu değiştirmek belki ilerideki çıkabilecek sorunları halledebilir ama şu anki sorun bitmiyor 0 şanzıman alıp taksamıydım acaba

-------------

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2013 Saat 19:49
adam kafasına gore teshıs koyup resmen paraları yontmus hocam gecmıs olsun. selenoıdlerı degıstırın guncelletın  tekrardan yag olarak ne koydu yada degıstırmı yagını 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2013 Saat 11:46
sorma üstad her zaman dediğim gibi benden aldığın her haksız para elbet bir yerden çıkacaktır bu dünyadada çıkar öbür taraftada insanları kandırarak menfaat sağlamak geçici bişeydir asıl önemli olan sonrası çoluktan çocuktan herşeyden misli misli çıkar her neyse şimdi bir tek selenoid değişim işi kaldı bu arada sorunuza cevap olarak şanzıman  yağı 3 kere değişti mobil 71141

-------------

Mesajı Yazan: pug55
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2013 Saat 23:02
merhaba arkadaşlar..aynı sıkıntı bende de var ısınınca vitesi triptoniğe alınca d konumunda kalıyor araç hantallaşıyor..stop edip çalışınca d ye aldığımda araç d de normal gidiyor..ama triptoniğe geçince yine aynı d de kalıyor..sıkıntı nedir fikirlerinizi bekliyorum..saygılar

Mesajı Yazan: ozy_67
Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2013 Saat 01:23
merhaba arkadaşlar okudugum kadarıyla benimde benzer bir sorun başıma geldi genelde fren müşüründen kaynaklandığı yazıyor ama emin olmak istiyorum aracımı normal bir şekilde kullandıktan sonra park moduna alıp bıraktım tekrar binip çalıştırdığımda P de kilitlendi ve hiç hareket etmedi bi kaç ustayla görüştüm sert bi şekilde frene basıp vitese vurunca geçti Big smile fakat sonra D ye alınca ekranda  R veya P de yanıp sönüyor ama normal ilerliyor bu arızadan öncede 1. vitesten 2 ye geçerken vurma yapıyordu nedeni ne olabilir şimdiden teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2013 Saat 01:48
hocam 1. sorununuz buyuk ıhtımal fren musuru kılıt frene bastıgınız halde acılmıyo heralde  2. sorununuz ıcın once yag degısımı deneyın degısmedıysenız sonra selenoıd basınclarını olcturun degerler normal degılse selenoıd sıkıntısıda olabılır 

-------------

Mesajı Yazan: muratca58
Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2013 Saat 00:00
sizi sorununuzun bir benzeride bende var 406 2.0 HDİ BVA model aracım var selenoid valferden dediler bugün deiştirdim fakat valfler deişince aracım kalkışlarda sarsıntılı kalkmaya ve 3. vitesi geçmemeye başladı hiç bir arıza vermiyor makineye bağlatığımda şanzımanda sorun olduğunu söylüyorlar şanımanın tamiri ise 2.500 TL -3.500 TL arasında tutuyor şanzımanı yaptırayım yoksa manuel şanzımanmı taktırayım karar veremedim

-------------
2003 Peugeot 406
2.0 HDİ ST BVA
110 HP 250 NM Tork

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2013 Saat 11:41
aracınız yokusta kalkarken sıkıntılımı  gec kavrıyo yada kalkmıyomu denedınızmı hıc

-------------

Mesajı Yazan: Hakank
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2013 Saat 01:49
Selam arkadaslar.Konu çok eskimeden yazayim dedim.Yaklaşik 2 aydir bende ayni sorunu yaşiyorum.Uzun süren forum ve tamirci arastirmalarimdan sonra bugün işlem yapildi.İki usta direkt bakti ve revize deyip 2500 TL. olur deyip kestirip attilar.Güvenemedim doğrusu. Herkesin yaşadiği gibi ^^D^^ konumunda kendini kitliyor  ve devir yükselmesine rağmen hiz 90 km. üzerine çikmiyor ve bağiriyrdu. Kontaği kapatip açinca normale dönüyrdu.Öncelikle fren müşüründe sorun olduğundan en uucuz parça olarak onunla basladik.^^p^^ knumundaki takilmayi hallettik ancak ^^D^^ konumunda kitlenmesi devam ediyordu.Bu arada kitlenmeyi  4. viteste yapiyorsa takk diye bir vuruntu yapip kendini 3. vitese atiyor.3.viteste kaldiği için kalkişlarda oldukça zor oluyrdu.Arkadas vasitasiyla öncesinde peuget yetkili serviste çalişmiş bir usta bulduk şuan kendi işini yapiyor.Durumu şu şekilde izah etti.Revize işine başlamadan önce selenoid valfleri (elektro  vana) + yağ + yazilim güncellemesi ile başliyalim dedi.Revize işleminde bu parçalar zaten değişiyor.Enkötü ihtimal yaği bidaha değiştirmemiz gerekir dedi kabul ettim.Bu arada selenoid valfler 2 tipi varmiş eski ve yeni tip olarak.Yeni tip selenoid aldik 2 adet (siyah soketli) ve 4 lt özel mobil yağ aldik.Benden önceki arabanin uyanik sahibi selenoidleri değiştirmeden sadece yazilimi güncelletmiş.İyikide güncelletmiş yazilim ile alakali para vermemiş olduk :)).Bu arada kendisinde ariza tespit bilgisayari olmasina rağmen yazilim güncellemesini elindeki bilgisayar ile yapamiyor.Büyük ihtimal orjinal yazilim olan servise götürüyor.Bu parçalar değiştikten sonra araba yarim gün kullanildi ve herhangi bir sorun kilitlenme yaşanmadi.Ustanin eline sağlik.Yapilan işlemler şu şekilde 2 gün önce fren müşürü 20 TL.- 2 adet selenoid vana (Yeni Tip) 260 TL.- 4 lt. mobil şanziman yaği 100 TL.- İşçilik 200 TL.-Benim yazilim Güncel olduğundan atilmadi onun fiyatida 100 TL. ye sorun halledilmiş oldu.Bu işlemler sonrasinda sorun devam ediyor olsaydi revize işemine geçilecekti ve selenoid vanalar yine kullanilacakti ve ço şükür gerek kalmadi.Umarim sorun yaşayan herkes bu şekilde kurtulur bu automatic gear fault hatasindan.Herkese iyi forumlar...

Mesajı Yazan: foresteng.
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2013 Saat 10:38
geçmiş olsun ...

-------------
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara

Mesajı Yazan: lesath
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2014 Saat 12:26
Selamlar ilk mesajdaki ile birebir aynı sorunu yaşıyorum. 2003 XT sahibiyim.6 ay kadar önce selenoid ve yag değişimi ile 1 ve 2nci viteslerdeki vuruntu ve gear faul hatasından kurtulduk. Şimdilerde hiç hata vermeden 3ncü viteste kitleniyor manuel de de D harfi takılı kalıyor. Yorumları okudum cok üzüldüm tonlarca paraya ragmen sorunu cozulmeyen arkadaslara.. Yokmudur bunun kesin cozumu? Satim desem alacak olana acırım

-------------
2003 307 XT premium otm.

Mesajı Yazan: Sempatixl
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2014 Saat 23:26
2004 model peugeot 307  xt otomatik aracım var. Bundan 3 yıl kadar önce ''Automatic Gear Fault" hatası verdi bulunduğum yerde tek otomatikçi vardı selenoid dedi değiştirdik. 1 yıl önce kadar aracımda hararet sorunu başladı hararet olunca vites geçişlerinde sıkıntı yaşamaya başladım 4000-5000 devirleri buluyordu geçişler uzun yolda kışın sıkıntı yaratmıyordu. Sonraları bu soruna yokuşlarda çekiş kaybı vites geçişlerinde devrin birden kendiliğinden yükselmesi vitesi boşa alma galiba es kaza yokuşta durma zorunda kalırsam geri kaçırma aracın boşa çıkması yani gaza basınca vuruntuyla vitese geçme olmaya başladı. bu şekilde uzun süre bindim kısa mesafe olduğu için çok önemsemedim. son zamanlarda zorlayınca diğer sorunların yanında şanzıman ısınınca Automatic Gear Fault" hatası vermeye başladı.bugün sanayiye gittim hararet sorunun bir müşür taktırarak hallettiler ama deneme sürüşünden sonra motorda ısınma olmamasına rağman şanzımanda bu hatalar fazlasıyla oldu bende otomatikçiye götürdüm vites geçişlerinde kaydırma var dedi o yüzden revizyon dedi tirübün burç selenoid daha birkaç şey işçilik 2700-2800 dedi. Başka otomatikçi sorunu söyleyince soğutmadan bahsetti deneme sürüşü sonrası kaydırma var burç balata dedi şanzıman inecek dedi 2500-3000 arası çıkabilir dedi. sizce ne yapmalıyım izmirde otomatik şanzımancı önerisi olan varmı deneyimlerinize göre haklılarmı. Araba şanzıman ısınınca çok kötü oluyor evimde yüksekte mecbur tırmanmak zorundayım. ilginç bazende yapmayabiliyor yada çok az yapabiliyor bu sorunları. lütfen yardım. 

Mesajı Yazan: 206cc57
Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2014 Saat 13:01
merhaba 206 cc 2004 aracımda automatic gear fault hatasını yokuş aşağı inerken ve çıkışlarda alıyordum .Sapanla çekip bırakmış gibi bir vuruntu vardı özelliklerde yokuş aşağı inerken .Nisan ayı içerisinde sadece yağ değişimi yaptırdım ,selonoidlerimin çalıştığı söylendi .İlk 200 km den sonra tekrar ufak bir vuruntu ile Automatic gear fault hatası verdi .Bu arada vuruntular azaldı , sonrasındada mayısın ilk haftasına kadar 4 kere farklı zamanlarda aynı hatayı aldım .Havalar ısınınca ,sıcak günlerde automatic gear yazısını almadım ,burada yazılanların tersine hatayı şanzımanı soğuk/serin  havalarda kullandığımda aldım .Lakin dün gece açık eczane aramak için yola çıktım ,hava serindi vites geçişleri daha sarsıntılıydı az daha zorlasam sanki automatic gear fault vericek gibiydi , fakat gündüz sıcakta kullandığımda vites geçişlerini hissetmiyorum , bu durumda Vuruntular ve peşinden gelen hata sıcak hava vuruntuları ,soğuk hava vuruntuları diye ayırmak mı gerekir ,yoksa bu şanzıaman sorunu çok aşırı ısınan /yada geç ısınan  yağın uyguladığı dengesiz basınçdanmı kaynaklanıyor ? . Ustalar bu durumdan haberdarmı , yetkili servise götürsem,revizyon olsa  teslim aldıktan sonra nasıl bir garanti vericekler .. ? çok karışık işler ... En azından yazı böle atlatsam . 

Mesajı Yazan: mertdemiray
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2014 Saat 19:56
işi bilen bir otomatik şanzumancıya sol ön tekerlek arkasından otomatik şanzumanın bir kapağı var şanzumanı sökmeden araç üzerindeyken sadece o kapağı açarak şanzuman burçlarının kontrol ettirin Kaçırma ve geçişlerde prob varsa %80 burçlardandır.

Mesajı Yazan: fatih6645
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2014 Saat 11:24

Mesajı Yazan: serdar031
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2014 Saat 22:02
Slm arkadaslar ben araniza yeni katildildim forumu okudum.2004model 307 aldim lpg. Benim sikintim seyahat esnasinda sansiman kendini kitliyordu ve uckez ikaz verip S * yazip - sabitliyordu ben bunu sanzuman yagini degistirip 3 litre mobil atf lt 70141 yag koyarak cozdum simdi ise bir sikintin daha cikti arac P konumunda iken hata veriyor kontagi takar takmaz bende N konumunda calistirip D aliyorum yardimci olacak arkadas varmidir neyden olabilir bulundugum yerde otomatik sanzumandan anlayan kimse yok hatta yagini normal tamirci degistirdim tlf ve formu okuyarak hallettik simdididen tsk cevabinizi bekliyorum

Mesajı Yazan: gemlikli_55
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2015 Saat 16:00
arkadaşlar gecen hafta yenı bır arac aldım 2004 otomatık 307 xt 

benım sorunum r den p alırken kılıtleme sesı gelmıyor ve p de iken r yanp sonuyor
diğer viteslerde sorun yok sadece aracı park ederken d-n-r sorunsuzca geciyor ekrandada harflar duzgun yanıyor.triptonıc kısmıda mukemmel . buraya kadar hersey normak ama r den p ye alırken kımı zaman tık dıye geciyor ve kılıt sesi duyuyorum sorunsuz  geneldede kılıt  sesi olmuyor p geciyor ve p de iken r yanıp sonuyor ve vites kıtlenıyor aracın el frenını indirip araız hafıften  bosta ileri itiyorum hemen p yı okuyor ve tık diye kılıt sesi geliyor  arac duzeliyor 
konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar ne yapmalıyım acaba?  eskı sahıbı alırken bunun normal oldugunu kendisinin 2 yıldır boyle kullandığını soyledi arac bakımlı bır arac sanjıman yagı vs düzenlı olarak değişmiş
benım kafama pedaldakı swic geldi fren musoru 20 tl idi değiştirdim ama sorun aynen devam ediyor 
sizce neler yapmalıyım basına gelen arkadaşlar var mı nasıl cozduler acaba.....

-------------
2000 1.4 XR AUTO

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2015 Saat 20:01
Orjinalini yazan: gemlikli_55 gemlikli_55 Yazdı:

arkadaşlar gecen hafta yenı bır arac aldım 2004 otomatık 307 xt 

benım sorunum r den p alırken kılıtleme sesı gelmıyor ve p de iken r yanp sonuyor
diğer viteslerde sorun yok sadece aracı park ederken d-n-r sorunsuzca geciyor ekrandada harflar duzgun yanıyor.triptonıc kısmıda mukemmel . buraya kadar hersey normak ama r den p ye alırken kımı zaman tık dıye geciyor ve kılıt sesi duyuyorum sorunsuz  geneldede kılıt  sesi olmuyor p geciyor ve p de iken r yanıp sonuyor ve vites kıtlenıyor aracın el frenını indirip araız hafıften  bosta ileri itiyorum hemen p yı okuyor ve tık diye kılıt sesi geliyor  arac duzeliyor 
konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar ne yapmalıyım acaba?  eskı sahıbı alırken bunun normal oldugunu kendisinin 2 yıldır boyle kullandığını soyledi arac bakımlı bır arac sanjıman yagı vs düzenlı olarak değişmiş
benım kafama pedaldakı swic geldi fren musoru 20 tl idi değiştirdim ama sorun aynen devam ediyor 
sizce neler yapmalıyım basına gelen arkadaşlar var mı nasıl cozduler acaba.....

Sorun kaynağı iki tane olabilir.
birincisi basit, vitesi değiştirince motor bölümünde bulunan bir mekanizma konum değiştiriyor ismini bilmiyorum ama onun ayarlanması ile problem çözülür. Ben selenoid ve yağ değişimi yaptigimda benzer bir durum oluşmuştu. Usta koltuğa geçti vitesleri sıra ile değiştirdi bu sırada çırak mekanizmayı ayarladı. Her usta ışıklar yandıkca haber verdi sonra ayarladılar iki dakika sürmedi.
İkinci ihtimal ise vites pozisyon beyni arızasından dolayı yapar. eğer değişmesi gerekiyorsa biraz masraflı (400-500 tl civarı)
Aslında benim ilk şüphelendiğim şey fren müşürü idi ama onu değiştirmişsiniz. Eğer orjinal değil ise tekrar değiştirmekte fayda var

Mesajı Yazan: gemlikli_55
Mesaj Tarihi: 01 Eylül 2015 Saat 15:33
talip206 tesekkurler orayada baktıracağım.baska yorum yapacak veya basına gelen arkadaşlar vardı onlardanda fıkır alabılırmıyız.

-------------
2000 1.4 XR AUTO

Mesajı Yazan: erenweb
Mesaj Tarihi: 24 Kasım 2015 Saat 08:45
Arkadaşlar merhabalar. 2004 model Peugeot 307 Premium sahibiyim. Aracı alalı daha bir ay oldu. Genel olarak vites geçişlerinde, devirde falan hiç sorun yaşamıyorum. Ancak geçen gün yolda giderken tak diye bir ses geldi ve vites göstergesinde D harfi kayboldu ve önce S * yazdı sonra - işareti çıkıp sabit olarak kaldı. Yol bilgisayarı ekranım çalışmadığı için "Automatic gear fault" hatası yazıp yazmadığını bilmiyorum. Açıkçası "Automatic gear fault" hatasının da ne olduğunu bilmiyorun, sadece forumu okurken denk geldim. Arabamı stop edip tekrar çalıştırdığımda sorun düzeldi. Aynı sorunu bu hafta iki kere daha yaşadım. Bu sorunun ne olabileceği hakkında bilgisi olan var mı? Nasıl çözmeliyim? Maliyeti ne kadar tutar? Oto. şanzıman sorunlarının maliyetleri çok yüksek tutar diye bir genel söylenti olduğu için de çok endişeliyim açıkçası. Yardım ederseniz çok mutlu olurum. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 24 Kasım 2015 Saat 09:05
Orjinalini yazan: erenweb erenweb Yazdı:

Arkadaşlar merhabalar. 2004 model Peugeot 307 Premium sahibiyim. Aracı alalı daha bir ay oldu. Genel olarak vites geçişlerinde, devirde falan hiç sorun yaşamıyorum. Ancak geçen gün yolda giderken tak diye bir ses geldi ve vites göstergesinde D harfi kayboldu ve önce S * yazdı sonra - işareti çıkıp sabit olarak kaldı. Yol bilgisayarı ekranım çalışmadığı için "Automatic gear fault" hatası yazıp yazmadığını bilmiyorum. Açıkçası "Automatic gear fault" hatasının da ne olduğunu bilmiyorun, sadece forumu okurken denk geldim. Arabamı stop edip tekrar çalıştırdığımda sorun düzeldi. Aynı sorunu bu hafta iki kere daha yaşadım. Bu sorunun ne olabileceği hakkında bilgisi olan var mı? Nasıl çözmeliyim? Maliyeti ne kadar tutar? Oto. şanzıman sorunlarının maliyetleri çok yüksek tutar diye bir genel söylenti olduğu için de çok endişeliyim açıkçası. Yardım ederseniz çok mutlu olurum. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

öncelikle hoşgeldiniz, daha iyi yardım alabilmek için;

Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize...

Tanıtma Konusu Açmak İçin Lütfen;
Bu Linke Tıklayın: http://forum.peugeotturkey.com/new_topic_form.asp?FID=22" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/new_topic_form.asp?FID=22

1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız:
3.- Aracınız (Markası, modeli):
4.- Hobileriniz:
5.- Mesleğiniz:
6.- Siteyi nereden duydunuz:
7.- Kan Grubunuz:
8.- Burcunuz:
9.- Taraftarı olduğunuz takım:
10.- Hangi ilçe yada İldesiniz:
11.- Mail adresiniz:

İlginiz için teşekkür ederiz.

Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi
http://www.peugeotturkey.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkey.com  &  http://www.peugeotturkiye.com/" rel="nofollow - www.peugeotturkiye.com

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.

Mesaj Tarihi: 24 Kasım 2015 Saat 09:11
Orjinalini yazan: erenweb erenweb Yazdı:

Bu tip problemler seloneid valflerinin yeterli basıncı sağlayamaması ile alakılı durumlardır.Bence bir bilgisayara baglatıp kontrol ettirin. aşagı yukarı maliyetiniz 500-1000 tl arası oynar ustasına göre tabi ama önce bir problemin kaynagını öğrenmek lazım ne hatası veriyor araç. Sanırım yol bilgisayarı ekranınız bozuk hiç götermiyor. 307 lerin kronik sorunu ekran solması 206 ların ekranı ufak bir revizyonla uyuyor sizin araçlarınıza. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 24 Kasım 2015 Saat 09:24
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. umarım sorunum en az maliyetle çözülür. çok moralim bozuk maalesef...
evet yol bilgisayarı ekranım soluk. arkadan hafif bir ışık gözüküyor ama yazıları göstermiyor. söylediğiniz parçayı yedek parçacılarda bulabilir miyim? fiyatı ne kadardır?

Mesaj Tarihi: 24 Kasım 2015 Saat 09:33
Bulabilrisiniz hocam internetten ve formumuzda satanlar oluyor. Konyada çıkmacılardada bulabilirsiniz. 200 tl kadar fiyat istiyorlar ben 185 tl ye almıştım yaklaşık 4 ay önce bu arada arabanız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. ben bu elemandan almıştım. 

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-peugeot-206-206-plus-307-ekran-orjinal-sagem-221964471/detay

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesaj Tarihi: 24 Kasım 2015 Saat 09:44
Orjinalini yazan: sonerkyl sonerkyl Yazdı:

Bulabilrisiniz hocam internetten ve formumuzda satanlar oluyor. Konyada çıkmacılardada bulabilirsiniz. 200 tl kadar fiyat istiyorlar ben 185 tl ye almıştım yaklaşık 4 ay önce bu arada arabanız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. ben bu elemandan almıştım. 

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-peugeot-206-206-plus-307-ekran-orjinal-sagem-221964471/detay

teşekkür ederim güzel temennilerimiz için. valla daha önce hiç peugeot kullanmamıştım ve açıkçası peugeot'lara karşı inanılmaz bir önyargım vardı. ama inanılmaz derecede bu tabularım yıkıldı. araba çok konforlu, yol tutuşu gayet iyi, malzemesi kaliteli, sürüş keyfi veriyor, şanzıman geçişleri de çok güzel. İşte biraz önce bahsettiğim şu hatayı vermeseydi çok iyi olacaktı. tüm hevesim kırıldı. inşallah az maliyetle halledebilirim...

yol bilgisayarı ekranı için vermiş olduğunuz bilgi için de ayrıca teşekkür ederim. yenilemek istiyorum gerçekten..

Mesaj Tarihi: 24 Kasım 2015 Saat 10:20
rica ederim hocam ne demek. formumuzun amacı zaten herkese yardımcı olmaktır. Evet peugeotlar biraz narindirler. Bakımsız bırakmamak gerekir. Aslında bu her araç için geçerlidir. Benimde iki yılım konyada geçti yüksekokulu konyada okumuştum. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesajı Yazan: Efepol
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2016 Saat 13:33
Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Form yeni üye oldum. Evet 307 ler problemli şanzumana sahiptir. Ancak fiyatına göre oldukça konforlu ve sınıfının en geniş aracıdır.
2011 yılından bu güne kadar yaşadığım tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Formda bahsedilen otomatik şanzuman problemlerinin tamamını neredeyse yaşadım. Özellikle Şehirler arası yoldayken ani duruş veya şehiriçi trafiğine girdiğimde vuruntlu vites değişimi ve vitesin takılı kalması, vitesin p den çıkmaması problemini çok basit bir şekilde halletmiştim. 
Çözüm dizel motorlu 307 radyötörünü  XR Benzinli aracıma taktırdım. Sorun 4 yıldır artık baştaki gibi değilde, ara ara arabayı çok sıkıştırdığımda başıma geliyor.  
Bir sorum olacak; benim aracım lpg benzinde çok yakıyor. 30 litre gazla 240 km gidiyor. Çözümü olan varsa bilgi veren olursa sevinirim.

-------------
Unutma Dostum... Üzdüğün kadar üzülürsün.

Mesajı Yazan: ndiali
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2016 Saat 23:13
Orjinalini yazan: Efepol Efepol Yazdı:

Arkadaşlar öncelikle merhabalar. Form yeni üye oldum. Evet 307 ler problemli şanzumana sahiptir. Ancak fiyatına göre oldukça konforlu ve sınıfının en geniş aracıdır.
2011 yılından bu güne kadar yaşadığım tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Formda bahsedilen otomatik şanzuman problemlerinin tamamını neredeyse yaşadım. Özellikle Şehirler arası yoldayken ani duruş veya şehiriçi trafiğine girdiğimde vuruntlu vites değişimi ve vitesin takılı kalması, vitesin p den çıkmaması problemini çok basit bir şekilde halletmiştim. 
Çözüm dizel motorlu 307 radyötörünü  XR Benzinli aracıma taktırdım. Sorun 4 yıldır artık baştaki gibi değilde, ara ara arabayı çok sıkıştırdığımda başıma geliyor.  
Bir sorum olacak; benim aracım lpg benzinde çok yakıyor. 30 litre gazla 240 km gidiyor. Çözümü olan varsa bilgi veren olursa sevinirim.

radyatörü değiştirdikden sonra automatic gear fault arızasından kurtuldunuz mu?

Mesaj Tarihi: 29 Şubat 2016 Saat 22:38
Automatic gear folud yazısı artık sık olmamakla beraber ara sıra çıkıyor. Ancak vites vuruntulu olmuyor, problemleri minimuma indi diyebilirim. Önceki radyatörden 1 1.5 litre daha fazla su aldığından dolayı soğutma daha iyi oluyor. Tavsiye ederim. Yaklaşık 150 liranıza malolur.

-------------

Mesajı Yazan: ndiali
Mesaj Tarihi: 01 Mart 2016 Saat 00:13

Automatic gear folud yazısı artık sık olmamakla beraber ara sıra çıkıyor. Ancak vites vuruntulu olmuyor, problemleri minimuma indi diyebilirim. Önceki radyatörden 1 1.5 litre daha fazla su aldığından dolayı soğutma daha iyi oluyor. Tavsiye ederim. Yaklaşık 150 liranıza malolur.
Peki bu radyatörü ararken ne olarak aratıcam yıldız sanayi ankara da bulabilirim her halde

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 01 Mart 2016 Saat 10:04
Orjinalini yazan: ndiali ndiali Yazdı:

Peki bu radyatörü ararken ne olarak aratıcam yıldız sanayi ankara da bulabilirim her halde

Hocam şu linki inceler misin
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=40396&KW=&title=automatic-gear-fault-cozumu

Mesaj Tarihi: 02 Mart 2016 Saat 09:08
Öncelikle radyatörcü usta bul. Sonra 307 hdı dizel radyotör ü al

-------------

Mesaj Tarihi: 13 Mart 2016 Saat 16:17
İzmirde Arap usta şanzımancı. Kendisi ile yüz yüze görüşmedim ancak tel den çok faydası oldu. Bildiğim kadarı ile 10 numara şanzımancı 05322425710

-------------

Mesajı Yazan: Bha41
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2016 Saat 16:51
Vay arkadas ya yok mu sorunsuz otomatik sanzuman? Valla insan ne yapacagini sasiriyor. Bu sorunun basladigi belli km ler var midir?

Mesajı Yazan: Fthz
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2016 Saat 18:23
Sorunsuz şanzıman bakımları vaktinde yapılan şanzımandır. İkinci El araçta çok ince eleyip seçmek gerek.

-------------
Lada 1994>Ford 1996>Tofaş 1999>Mercedes 2002>Renault 2009>Fiat 2011>Ford 2011>Peugeot 307 2016>Fiat 500L Living

Mesajı Yazan: besyobora
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2016 Saat 14:35
Acil yardım !

2004 model 1.6 Peugeot 307 lpg otomatik vites aracım var.2 hafta önce otobanda giderken araba da uğultu ile karşılaştım.akabinde devir 4binlere geliyor fakat araç gitmiyordu.kenara çektim manuele alarak kalkış yapmaya çalıştım.kütt diye ses geldi patinajla kalktik neyse ite kaka geldik.bu olayı en son dün yaşadım ve yolda kaldım.arabanin devri yukseliyor ama araç gitmiyor yokuşta hele kalıyorum resmen.ama bunu sürekli yapmıyor.motor ısınınca ve uzun yolda yapıyor genelde.servise gosterdim biseyler yaptılar ama sorun hala devam ediyor.problem ne olabilir ?

Mesajı Yazan: gergerli
Mesaj Tarihi: 05 Temmuz 2016 Saat 22:42
Selenoid valf zamanı gelmiştir belki de

-------------
206 xt otm.
206 clorline otm.
307 xt otm.

Mesajı Yazan: lamazibici06
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2016 Saat 10:48
ne yazık ki bu sıkntımız var araçalrımızda düzelmiyor

-------------
emre özer

Mesajı Yazan: VolkanEddy
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2017 Saat 06:35
s.a yeni konu açmak yerine cevap vereyim dedim
Yazacaklarım inşallah bu sorunu yaşayanlara yardımcı olur
Benim 307 de aynı sorunlar vardı antipolition fault ve automatic gear fault .. araba 100-110 la giderken birden hız 70e düşüyor devir 4000-5000lerde vites atmıyor yokuşta gitmiyor gaz yemiyor vs son dönemlerde araçtan gerçekten tiksinmeye başlamıştım iskenderunda aracı en az 7 motor ustasına ? Gösterdim hepsi şanzuman indirmekten rektefiyeden masrafın 5-6 bini bulacağından bahsetti
Öncelikle belirteyim araçtaki arızayı kesinlikle orjinal peugeot arıza tespit cihazı olan bir ustaya götürün yoksa diğer cihazlarda arıza çıkmıyor veya göremiyorlar benim araçta abs hatası fren kavrama hatası gaz pedalı vites kutusu girişi
vs 5-6 tane arıza gösteriyordu 1 ay sürekli bu konuyu araştırdım bulduğum çözümler çok basit
Abs hatası veriyor ilk okuduğumda bende ne alaka dedim abs hatalarında önce aracın teker bilyalarına baktırın bilyalarda bir problem varsa değiştirin yoksa abs müşürüne baktırın her tekerde var toplam 4 adet. oto elektirkçiler bakar
Absyi anlatayım : abs arıza verdiğinde araçta bulunan hız hesaplayıcısı beyine mesaj gönderiyor ( ben bu hızla duramam
Veya dönüş/ viraj alamam gibisinden beyinde otomatik olarak kendini korumaya alıyor ve gazı kesiyor( müşül çabuk bozulabilir bilyalarda abs müşülünü bozuyor bu bir bilyalar ve müşül değişti kayıt silindi problem gitti
Yukarıda yazanları yaptınız arıza gitmedi yağ pompası değiştir ucuz bir şey arıza gitmedi gaz kelebeğini temizlet arıza gitmedi debriyaj baskı balata değiştir arıza gitmedi işin içinden beyne baktır arıza gitmedi vs işin içinden kimse çıkamadı
5000-6000 tl masraf gider diyen ustalar biz yapamıyoruz sen götür bunu adanaya dediler gerçekten internete adana otomatik şanzıman ustası yazınca en üstte çıkanı aradım seyhan otomatik şanzıman durumu anlattım adam bana şu cevabı verdi arabayı sakın iskenderunda elletme buraya getir ben şanzımanı yaparım 1 yılda garanti veririm ( fiyatıda 2000 bu arada ) dedi sonra bir numara daha aradım msotocan yine adana aynı problemler aynı fiyatı verdi 1 yılda garanti verdi iskenderunda bu işi yapan ustaya söyledim adamlar bu işin kurdu dedi tabi bende sinirlerime hakim olamayıp sen ne işe yarıyosun galan dedim bira tartıştık tabi
Neyse arkadaşlar eğer adanaya yakınsanız gelin ucuza yaptırın ama sakın arabayı başka bir yerde elletmeyin söktürmeyin direk adanaya gelin benim problem yağ basınç sensöründen ve yağ pompasından çıktı işçilik dahil 600tl ye hallettim 5000-6000 diyen adamlara sakın bulaşmayın şanzıman indirecem diyen adamlara sakın bulaşmayın sökelim indirelim diyen adamlara sakın bulaşmayın ben adanada çözümü buldum inşallah sizde çözüm bulursunuz iskenderundan volkan

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2017 Saat 10:03
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz. @VolkanEddy tecrübeleriniz ve bilgileriniz bizimle paylaştıgınız için teşekkür ederiz.

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)

Mesajı Yazan: KILIÇ
Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2017 Saat 12:11
Eyvallah sağolasın. 2-3 sene önce bende aynı sorunu yaşadım. Gaziantep de cok usta oldugunu söyleyen bir şanzumancı actı 3500 tl para verdim malesef sonuc aynı. Nurdagındaki gavur dagını bilirsiniz belki o  rampayı cıkamıyordum arac devir saati yükselir ama gitmezdi boşda gaz veriyormuş gibi olurdu. komple şansumzan yenilendi cıktım gittim yine aynı sorun sattım kurtuldum. :)

-------------
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah
2005 Opel Corsa Lila
2000 Clio sümbül Gri
2003 307 XT Lacivert
2004 Palio Go Kırmızı
2005 307 XR Gri
2006 206 Desing Kum gri
2003 c3 Kırmızı

Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2017 Saat 05:27
Merhaba arkadaşlar. 307 otomatik şanzuman arızası ile buzamana kadar yaptığım işler,
1) radyötöt dizelinki ile değiştirdim olmadı,
2) bilgisayardan defalarca arıza kaydı silfirdim olmafı,
3) selonid vana ve yağ değiştirdim orjinal serviste olmadı,
4) beynini kontrol ettirdim, yeniden bakım yaptırdım olmadı,
5) en son marş motorunu değiştirdim. Ve 307 mle barışık olduk. Artık vites geçişlerinde problemim yok, o lanet yazı automati gear foulf vb yazılar yakamı bırakti. Ustaya sordum elektrik dengesiz gelince şanzuman kendini korumaya alıyordur ondan arıza da göstermiş olabilir dedi.
Problem yaşayan arkadaşlar dikkate alırsa faydalı olur.

-------------

Mesajı Yazan: Pejo58
Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2024 Saat 16:59
Arkadaşlar 2003 307 1.6 xt otomatik araç. 1.2.3. Vites geçişlerinde hiçbir sorun yok vuruntu yok temiz. 4.vites geçişinde de sorun yok temiz. Ancak araç 4.vitesteyken yani son vitesteyken  65-100km arasında silkeleme yapıyor. Ayağımı gazdan çektiğimdede bu silkeleme oluyor gaza yüklenirkende oluyor.böyle takılma hissi gibi silkeleme yapıyor. Sadece 4. Viteste bu sorun var. Örneğin spor moda aldığımda aynı kilometre aralığında 65-100km hızlarda böyle bir problem yok çünkü bilindiği üzere 4. Vitesi çok kullanmıyor devir için.Buji bobinler değişti ondan değil. Boğaz kelebeği temizlendi ayarı yapıldı oda değil. Varmı aynı problemle karşılaşan ve sorunu çözen ? Aks lalesi filan diyorlar olabilir mi ? 4.viteste yükdaha çok bindiğinden ? Yada motor takozu ?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net