Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boşta hızlanmama ve yakıt tüketimi hk.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30761
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 13:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Boşta hızlanmama ve yakıt tüketimi hk.
Mesajı Yazan: seamad
Konu: Boşta hızlanmama ve yakıt tüketimi hk.
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2013 Saat 09:37
Arkadaşlar merhaba, aranıza yeni katıldım , arkadaşlar benim aracım peugeot 206 1.4 Hdi 105.000 km de manuel vites, aracım ile cuma günü  ilk uzun yol deneyimi yaptım , Ankaradan depoyu fulledim ( opet euro dizel ) 205 TL lik yakıt aldı istanbula gittim aurıca istanbul trafiğinde gezdim ve ankaraya dönüş yaptım 1 depo yakıt ortalama hızım 120 Km/Saatti 1000 km civarında yol kat ettim bana çok iyi geldi çünki bende 1.6 Fsi 2006 otomatik golf var onunla kıyasladığımda süper bir şey bu :) tabi konfor yol tutuşu bunları kıyaslamıyorum golf açık ara ileride, dikkatimi çeken bir şey oldu mesela rampa aşağı çok dik olmayan yollarda  aracı boşa aldığımda hızlanmıyor 110 km de gidiyorsa aynı kalıyor normalde aşağı doğru hızlanması gerekmezmi ? birde normal yolda ayağımı gaz pedalından çektiğimde ani yavaşlama oluyor otomatik vitesteki gibi bu normalmidir bir de şehir içinde vites değiştirirken ayağımı gazdan çektiğimde  veya gaz verdiğimde ileri geri bir yığılma oluyor bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevinirim saygılar...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: volkanC2
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2013 Saat 09:58
Ben geçen haftasonu izmirden istanbula dönerken benzer bir problem yaşadım.. Aynı dediğiniz gibi aşağıya eğimli yolda boşa atıyorum araba hızlanmıyor hatta yavaşlıyor viteste ayağımı gazdan çekiyorum çok belli şekilde yavaşlıyor , en sonunda frenden olduğunu farkettim feribota falan bindim eve geldim nihayetinde, ancak aynı gün içinde tekrar arabayı kullandım frenlerdeki sorun ortadan kalkmıştı, sanırım o anlık bir ısınma sürtme vs bişey oldu soğuyunca geçti belkide. Fren kerkezleri kontrol edilecek problem onlardaysa değişecek değilse balatalarımı değiştiricem diskler bitiyor onlarıda değiştiricem sonra yola devam..

-------------
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2013 Saat 10:24
Fren diskleri ve balatalar yeni değişti enteresan bir durum.

Mesajı Yazan: serhat79
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2013 Saat 10:36

fren müşürü ile alakalı olabilirmi acaba :)) aklıma geldide

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2013 Saat 18:01
hiç sanmıyorum :)

Mesajı Yazan: EmreÖz
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2013 Saat 18:24
ADam gibi bi rampa'da denemeni tavsiye ederimm... İstanbul'dan bolu istikameti ve viyadük'de aracın duz yolda bogulması gıbı bısey olabilir gizli rampalar rapma aşağı gıbı gorunen gızlı yokuşlar vardır ülkemiz'de... Çok saçma gibi gelıyor fakat babalar gıbı bı rampa' war başıbüyük yolunda istanbulda oturanlar belki bilir kayişdağı istikametine giderken son kesın viraja gelmeden orda her dafasın'da aracı boşa cekerım ve araba hızlanıcagı yerde yavaşlar.. yada sizde gerçekten bı sıkıntı'da olabilir emin konuşamam.. 

-------------
CNN18

Mesajı Yazan: halilefe
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2013 Saat 18:47
Hayırlı olsun allah kaza bela vermesin.

-------------
halilefe

Mesajı Yazan: yavuz_0051
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2013 Saat 00:24
emre öz doğru söylüyor bence yolla alakalı yolda çekim gücü yada mıknatıslanma gibi bişey oluyor adanaya gideniniz varsa ben hafta sonu gittim  7 virajların bazı yerlerinde arabayı boşa aldım araba gitmiyor sanki birşey tutuyor dönerken rampadan boşa aldım araba uçacak  ama dönerken geceydi gündüz çok sıcaktı tahminimce kaliteli balata kullanılmadığından balata şişiyor da olabilir

-------------
yavuz 206

Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2013 Saat 08:47
Evet arkadaşlar söylediklerinizde çok haklısınız, dün Ankara Mamak viyadüğünde boşa attım baya hızlandı demekki yol ile alakalıymış, cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net