Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

mutlu olan varta !

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30620
Tarih: 31 Ekim 2025 Saat 09:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: mutlu olan varta !
Mesajı Yazan: errör
Konu: mutlu olan varta !
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2013 Saat 17:26
selam arkadaşlar iki gün önce izmirden dönerken aracı uzun yola bakımsız çıkmayalım diye öğleden sonra düzgün görünümlü bir servise bıraktım ve gece aldım yola çıktım, yolda bir mola yerinde durayım dedim durmaz olaydım geldim araç çalışmıyor neyse vurdurmak zorunda kaldım ama bu seferde airbag fault veriyor göstergeler çalışmıyor bi gidiyor bi geliyor gazı bırakınca araç stop ediyor vs vs baktım olmayacak açtım kaputu fenerle sağa sola bakıyorum birde ne göreyim yeni taktırdığım varta mutlu olmuş LOL

ama ben mutsuz oldum zira servisteki beyefendi 100 liralık aküyü hacılamış , yahu adam sana araç beni yolda bırakmasın diye aracını teslim ediyor sen yolda kalsın diye özellikle aküyü boş aküyle değiştiriyorsun velhasıl siz siz olun tanımadığınız bir yere aracınızı bırakıyorsanız teslim alırken birde kaputun altını kontol edin Ermm

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Cevaplar:
Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2013 Saat 18:18
tokatladın mı abi adamı ?

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2013 Saat 18:24
Orjinalini yazan: xMEGANx xMEGANx Yazdı:

malesef olayı farkettiğimde istanbula yaklaşmıştım geri dönmek olmazdı, kısmetse artık birdahaki izmir ziyaretine Embarrassed

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2013 Saat 18:36
Orjinalini yazan: errör errör Yazdı:

Orjinalini yazan: xMEGANx xMEGANx Yazdı:

malesef olayı farkettiğimde istanbula yaklaşmıştım geri dönmek olmazdı, kısmetse artık birdahaki izmir ziyaretine Embarrassed
lanet insan..  geçmiş olsun abi

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2013 Saat 20:02
üç kağıtçı şerefsizler.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: E.B
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2013 Saat 21:52
abi millet 3-5 tl daha fazla carpicam diye yaptiklarina bak cok gecmis olsun error :)

Mesajı Yazan: Can Oksuz
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2013 Saat 22:31
ne adamlar var arkadaş. peşini bırakmayın hocam. hakkınızı yedirmeyin.

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2013 Saat 22:50

selam arkadaşlar iki gün önce izmirden dönerken aracı uzun yola bakımsız çıkmayalım diye öğleden sonra düzgün görünümlü bir servise bıraktım ve gece aldım yola çıktım, yolda bir mola yerinde durayım dedim durmaz olaydım geldim araç çalışmıyor neyse vurdurmak zorunda kaldım ama bu seferde airbag fault veriyor göstergeler çalışmıyor bi gidiyor bi geliyor gazı bırakınca araç stop ediyor vs vs baktım olmayacak açtım kaputu fenerle sağa sola bakıyorum birde ne göreyim yeni taktırdığım varta mutlu olmuş LOL

ama ben mutsuz oldum zira servisteki beyefendi 100 liralık aküyü hacılamış , yahu adam sana araç beni yolda bırakmasın diye aracını teslim ediyor sen yolda kalsın diye özellikle aküyü boş aküyle değiştiriyorsun velhasıl siz siz olun tanımadığınız bir yere aracınızı bırakıyorsanız teslim alırken birde kaputun altını kontol edin Ermm

izmirde hangı servıs hocam bılelımde ona gore hareket edelım bızde

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2013 Saat 01:55
valla dükkan ismine dikkat etmedim ama yaşar üniversitesinin önündeki caddeden çınarlı tarafına giderken solda dsi lojmanlarının alt sokağında kalıyor kırmızı siyah bir tabelası vardı teknin veya teknik oto gibi bişey olabilir

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2013 Saat 02:02
abi millet şaşırmış yaa şerefsizler.... onunla geçmiş olsun ya bijonlardan çalsalardı LOL

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2013 Saat 02:15
Orjinalini yazan: Can Oksuz Can Oksuz Yazdı:

ne adamlar var arkadaş. peşini bırakmayın hocam. hakkınızı yedirmeyin.

Orjinalini yazan: E.B E.B Yazdı:

abi millet 3-5 tl daha fazla carpicam diye yaptiklarina bak cok gecmis olsun error :)

teşekkürler arkadaşlar iddia edicek pek birşey yok sonuçta beyefendinin "bana böle geldi aabi" diyceeni bildiğim için ya bizzat kalkıp izmire gidildiğinde direk konuya diklemesine dalmak yada bir kamyon özlü iltifatı kendisine havale etmek kalıyor geriye..

ayrıca dağ başı bir sapa mecrada kalmadığıma dua ediyorum ben yatıp kalkıp yoksa yemişim parasını..

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2013 Saat 02:19
Üç kuruş için insanın canını tehlikeye atan insan katilleri bu insanlar Allah bildigi gibi yapsın onları ucuz yırtmışsınız dediginiz gibi iyiki dağ başında bi yerde kalmamışsınız. Çok geçmiş olsun.

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: Turgay_66
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2013 Saat 11:39
sırf bu yüzden sanayi veya servise gitmek istemiyorum,sağı yapıyor solu bozuyorlar..

-------------
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km

Mesajı Yazan: pt206
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2013 Saat 12:49
Orjinalini yazan: Turgay_66 Turgay_66 Yazdı:

sırf bu yüzden sanayi veya servise gitmek istemiyorum,sağı yapıyor solu bozuyorlar..

aynen kardeşim.2 ay olmadı,serviste 100 liraya klima gazı bastırmak işime gelmedi,dışarıda 50 liraya bastırdım,klima soğutmamaya başladı.işin garip tarafı arkadaşımın 307sini de götürmüştüm aynı yere o da benden 1 ay önce aynı problemi yaşadı.fırsat bulduğumda tekrar götürücem düzeltsinbler diye.velhasıl kelam yarı fiyatına yaptırdık derken belki bir daha aynı ücreti ödeyip servis masrafına çıkıcam.uğraşmakta cabası.yetkilide belki fazla veriyoruz dışarıya göre ama hem kafamız rahat hem de bir işi bir kere yaptırıyoruz.

-------------
2005 206 1.4 HDİ XT

Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2013 Saat 13:19
Orjinalini yazan: pt206 pt206 Yazdı:

Orjinalini yazan: Turgay_66 Turgay_66 Yazdı:

aynen kardeşim.2 ay olmadı,serviste 100 liraya klima gazı bastırmak işime gelmedi,dışarıda 50 liraya bastırdım,klima soğutmamaya başladı.işin garip tarafı arkadaşımın 307sini de götürmüştüm aynı yere o da benden 1 ay önce aynı problemi yaşadı.fırsat bulduğumda tekrar götürücem düzeltsinbler diye.velhasıl kelam yarı fiyatına yaptırdık derken belki bir daha aynı ücreti ödeyip servis masrafına çıkıcam.uğraşmakta cabası.yetkilide belki fazla veriyoruz dışarıya göre ama hem kafamız rahat hem de bir işi bir kere yaptırıyoruz.
doğru ama işte en başta böyle olacağını düşünemiyoruz neresi ucuzsa oraya koşuyoruz sonra bir sürü eziyet işte..

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2013 Saat 13:46
yetkili servis "altunizade açı" baskı balata seti değişiminde bir bilyayı değiştirmiyor\unutuyor\umursamıyor bilemem adamlara tekrar gidiyorum abi o bilyadan değil şanzımandan olur böle şeyler deyip gönderiyor, 5 sene bilya sesiyle gezdim sonra baskı balatayı maslak bosch gökçeklere değiştirttim abi bu bilya en az 10 senedir burdaymış dedi ve zaten debriyaj setinde çıkan bilyayı takyığında ne ses kaldı ne bişey,

şimdi kapandı okmeydanı yetkili servisiydi parlar peugeot önden kasiste iki parça birbirine vuruyor dedim aracı üç gün adamlara bıraktım abi bir şey yok biz gereken herşeyi yaptık al bin git dediler aracın sağ ön jantına asıldım bir iki salladım ses aynen devam ediyor bu ne dedim... yahu liftin var ustan var malzemen var bu hataları nasıl yapıyorsun birde üstüne bir şahin parası alıyorsun bu durumda bu millet kime neye nereye gitsin " nereye gidecekler ! " Smile

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2013 Saat 17:41

yetkili servis "altunizade açı" baskı balata seti değişiminde bir bilyayı değiştirmiyor\unutuyor\umursamıyor bilemem adamlara tekrar gidiyorum abi o bilyadan değil şanzımandan olur böle şeyler deyip gönderiyor, 5 sene bilya sesiyle gezdim sonra baskı balatayı maslak bosch gökçeklere değiştirttim abi bu bilya en az 10 senedir burdaymış dedi ve zaten debriyaj setinde çıkan bilyayı takyığında ne ses kaldı ne bişey,

şimdi kapandı okmeydanı yetkili servisiydi parlar peugeot önden kasiste iki parça birbirine vuruyor dedim aracı üç gün adamlara bıraktım abi bir şey yok biz gereken herşeyi yaptık al bin git dediler aracın sağ ön jantına asıldım bir iki salladım ses aynen devam ediyor bu ne dedim... yahu liftin var ustan var malzemen var bu hataları nasıl yapıyorsun birde üstüne bir şahin parası alıyorsun bu durumda bu millet kime neye nereye gitsin " nereye gidecekler ! " Smile
sonuna kadar haklısınız valla :)

-------------

Mesajı Yazan: yusufcaglarakarsu
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 08:49
Bu adamların numarası filan yok mu ? Bi ayıplayalım dürzüleri

-------------
Hesabını Veremeyeceğiniz İşlere Kalkışmayın..Çünkü,Öteki Tarafta Bulaşık Yıkatmıyorlar...

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 08:58
Abi ben olsam dönerdim yaw öyle iş mi olur. Bir de yolda bırakmış seni. Geçmiş olsun

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 10:09
erör  geçmiş olsun . be  iyi ki  sadece aküyle  bırakmış utanmaz adam başka bişeyler daha çalmamış . bunlarda esnaf olacak. 

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 19:12

Hocam geçmiş olsun  öncelikle bilye sesii nasıl bir şeydi? Şu anda bende de var önceleri yoktu, debriyaj halatını değiştirdim ve bir süre sonra bu sesi yapmaya başladı. Şimdi gösteriyorum aynen dediğiniz gibi şanzımandan geliyor diyorlar. Araç boşta çalışırken ses geliyor debriyaja basınca kesiyor bendeki. Sizdeki nasıldı acaba? Boşa şanzımanı açtırmak da istemiyorum aslında. 

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 19:25
Orjinalini yazan: fatihpekgoz fatihpekgoz Yazdı:

Hocam geçmiş olsun  öncelikle bilye sesii nasıl bir şeydi? Şu anda bende de var önceleri yoktu, debriyaj halatını değiştirdim ve bir süre sonra bu sesi yapmaya başladı. Şimdi gösteriyorum aynen dediğiniz gibi şanzımandan geliyor diyorlar. Araç boşta çalışırken ses geliyor debriyaja basınca kesiyor bendeki. Sizdeki nasıldı acaba? Boşa şanzımanı açtırmak da istemiyorum aslında. 

teşekkürler fatih bendeki ses şöyleydi; araç boşta, çalıştırdık ön taraftan başlıyor şıkşıkşık sübap sesine benzer ses çıkartmaya debriyaja bastğım anrda kesiyor eğer ayağımı debriyajdan çok yavaş çekersem ses az geliyor ama ayağımı debriyajdan birden çekince ses daha yüksek çıkıyor bunları sende bir dene .

işin aslı kimse "bilmiyorum abi açıp bakmak lazım" demiyor hemen şanzıman deyip çıkıveriyor işin içinden.

ses öyle çok yüksek değilse sistemin çalışmasına büyük bir zarar vermiyor ama yüksek devirdede o bozuk bilya illaki mile ve yuvasına zarar falan veriyordur.

debriyaj set olarak değişince ses kesildi bende ama halatıda bir tekrar kontrol etmek lazım gerginliğinde falan sorun olabilir.

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 19:55

Orjinalini yazan: fatihpekgoz fatihpekgoz Yazdı:

teşekkürler fatih bendeki ses şöyleydi; araç boşta, çalıştırdık ön taraftan başlıyor şıkşıkşık sübap sesine benzer ses çıkartmaya debriyaja bastğım anrda kesiyor eğer ayağımı debriyajdan çok yavaş çekersem ses az geliyor ama ayağımı debriyajdan birden çekince ses daha yüksek çıkıyor bunları sende bir dene .

işin aslı kimse "bilmiyorum abi açıp bakmak lazım" demiyor hemen şanzıman deyip çıkıveriyor işin içinden.

ses öyle çok yüksek değilse sistemin çalışmasına büyük bir zarar vermiyor ama yüksek devirdede o bozuk bilya illaki mile ve yuvasına zarar falan veriyordur.

debriyaj set olarak değişince ses kesildi bende ama halatıda bir tekrar kontrol etmek lazım gerginliğinde falan sorun olabilir.

Teşekkür ederim. Bendeki sorun ise motor soğukken ses yok denecek kadar az hatta yok. Ama biraz kullanıp motor ısındığında özellikle uzun yolda ses yapmaya başlıyor.  Debriyaja basınca ses kesiliyor, debriyajı bırakınca ötmeye başlıyor. Yarım basma işini hiç denemedim ama basıp bıraktıkça mutlaka düzenli olarak aynı sesi yapıyor. Olmazsa biraz daha binip sonrasında da baskı balatayı set olarak değiştirip bende bir denerim sizin gibi. Çünkü kimse dediğiniz gibi emin konuşmuyor. Şanzımandandır ya o gibi cevaplar alıyorum.  Halat değiştiğinde bir iki hafta sonra sanayiye gidip kontrol ettirdim ve hlatı yanlış takmıştı kalfa usta da bana aracı sürerken debriyaja basılı tutarak sürdüğünü düşün o şekilde kullanmışsın demişti. Baskı balatanın anasını ağlattık yani :) Napcan ya vurmayla bitmez bu tip adamlar salla gitsin diyoruz artık bu kaç oldu sanayi işi :))

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 20:12
geçmişolsun ama aracını "peugeotu" "citroeni" tanıyan bir yere götür bence, her markayı yaparım abi diyenler genelde biryeri yapıp başka yeri bozuyorlar..

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net