Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Mercek Far ve Normal far ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30515
Tarih: 25 Temmuz 2025 Saat 05:43
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Mercek Far ve Normal far ?
Mesajı Yazan: xMEGANx
Konu: Mercek Far ve Normal far ?
Mesaj Tarihi: 10 Ağustos 2013 Saat 12:45
Arkadaşlar Mercek far ile normal mercek olmayan far arasındaki fark nedir ? Peugeot neden Mercek farlı araçdan vazgeçti opsiyonel yada sportium modellerde veriyor mercek farları. bana sanki mercek far olmayan farlardan çıkan ışık saçma sapan gidiyor gibi geliyor karşıya. birde sonradan alınan mercek far ( orjinal ) araca uyum sağlarmıki ? benim aracımdaki mercek far ve çok memnunum ilerde aracımı değiştirirsem normal farlardan korkuyorum biraz.ışık farkıda var.

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Cevaplar:
Mesajı Yazan: tlp
Mesaj Tarihi: 10 Ağustos 2013 Saat 14:22
Mercek sayeside isik karsiya toplu ve belli bir cizgi sayesinde gidiyo
Buna en iyi ornek eskiden sıkca kullandigimiz lazerler olur herhalde
Lazerde isik nasil dagilmadan cizgi seklinde gidiyosa mercektede ona gore belli bir desen seklinde gidiyo. Bu medenle ayinlatma durumu normal farlara gore daha iyi ve kaliteli oluyo. Ayrica goz alma gibi bi durumda olmuyo
Normal farlarda ise isik tam tersi daginik bi sekilde yansiyo. Farin icindeki tas oldukca genis oldugu icin isikta haliyle o tasin desenine gore yayiliyo. Belli bir cizgi vermek mumkun olmadigindan karsiya dagilarak gidiyo buda mercekli farlara gore daha etkisiz aydinlatma oluyo

Diye biliyorum ben

Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 10 Ağustos 2013 Saat 22:58
Orjinalini yazan: tlp tlp Yazdı:

Mercek sayeside isik karsiya toplu ve belli bir cizgi sayesinde gidiyo
Buna en iyi ornek eskiden sıkca kullandigimiz lazerler olur herhalde
Lazerde isik nasil dagilmadan cizgi seklinde gidiyosa mercektede ona gore belli bir desen seklinde gidiyo. Bu medenle ayinlatma durumu normal farlara gore daha iyi ve kaliteli oluyo. Ayrica goz alma gibi bi durumda olmuyo
Normal farlarda ise isik tam tersi daginik bi sekilde yansiyo. Farin icindeki tas oldukca genis oldugu icin isikta haliyle o tasin desenine gore yayiliyo. Belli bir cizgi vermek mumkun olmadigindan karsiya dagilarak gidiyo buda mercekli farlara gore daha etkisiz aydinlatma oluyo

Diye biliyorum ben
Doğru bende böyle düşünüyorum. Mercek far en iyisi.  Teşekkür ederim yorumunuz için.

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 10 Ağustos 2013 Saat 23:02
Şahsen tercihim mercek far olur hele perdeliler başka harika.

Diğer araçların sellektörü far ayanarken çok etkili olmuyor. Bi zeon yapıdaki merceklerde resmen şimşek çakıyor acayip hoşuma gidiyor. Auris de halojen ampül ve bahsettiğim mercek yapısı var. Ampül tipi nadir bir tür olduğu için "HIR2" xenon bulamıyorum yoksa xenon daha bir harika oluyor.

308lere bakarken xenon paketlisinin farları çok güzeldi. Hem karartılmış hemde hafif mavi bir film çekilmişti. Lastik basınç sensörü de eklenince ben vazgeçtim. Çok duydum lastik basınç sensörü sıkıntısı yaşayan mide bulandırmasın dedim.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: tlp
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2013 Saat 16:12
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Şahsen tercihim mercek far olur hele perdeliler başka harika.

Diğer araçların sellektörü far ayanarken çok etkili olmuyor. Bi zeon yapıdaki merceklerde resmen şimşek çakıyor acayip hoşuma gidiyor. Auris de halojen ampül ve bahsettiğim mercek yapısı var. Ampül tipi nadir bir tür olduğu için "HIR2" xenon bulamıyorum yoksa xenon daha bir harika oluyor.

308lere bakarken xenon paketlisinin farları çok güzeldi. Hem karartılmış hemde hafif mavi bir film çekilmişti. Lastik basınç sensörü de eklenince ben vazgeçtim. Çok duydum lastik basınç sensörü sıkıntısı yaşayan mide bulandırmasın dedim.

Aynen öyle,BiXenon sistemleri muhteşem oluyo
Geçenlerde benimde başıma geldi,korktum
Şimşekmi çakıyo,biri resimmi çekiyo diye sn ler içinde senaryolar geçti aklımdan
Aslında yapılmayacak şey değil,fakat bizim farlar çift bölümlü (uzun-kısa ayrı)
BiXenon mercek alıp monte etmek lazımda kim ypaacak onu :)

Mesajı Yazan: errör
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2013 Saat 16:52
mercek far denilen sistemde dikkat edilmesi gereken bir noktada farın temiz tutulması zorunluluğdur, ışık fardan bir huzme şeklinde çıktığı için farın önünde bir kir çamur ışığı tamamen engelleyecektir dolayısıyla bir far yıkama sistemide bu durumda gereklilik halini alır.

bu tip sistemleri sonradan yapan bir kaç becerikli ve donanımlı arkadaş var istenirse yapılabilr ama bilinçli birine yaptırmak şart eskiyi söktüm yeniyi taktım bitti şeklinde olmuyor malesef...

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net