Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 Elektirik arızası akıl verin lütfen

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30467
Tarih: 14 Ağustos 2025 Saat 06:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 Elektirik arızası akıl verin lütfen
Mesajı Yazan: onurtez
Konu: 307 Elektirik arızası akıl verin lütfen
Mesaj Tarihi: 06 Ağustos 2013 Saat 23:26
Arkadaşlar merhaba;
Yep yeni 307 kullanıcıyım aracı bu gün üzerime aldım ilk incelediğimde fazla sorun göremedim ustalara expersis raporu aldım arabanın motoru falanı fılanı on numara dedıler hıc hata cıkmadı ama aksama kadar kullandıkca sorunlarını farkettım.

1. sorun şoför kapısında bulunan ayna ayarları takılıyor ( aslında takılıyormu anlamadım saga basıyorum bazen donuor sola basıyorum donmuyor bas cek yapıyorum sankı dondurmek ıstıyor ama gucu yetmıyor)

2. otomatık ısık sensoru degıle elle actıgımda dıj. klima ekran ışıgı azalıyor.

3. sınyal bazen hızlı hızlı yanıyor buyuk olasılık ampulun bırınde sorun var.

4. on camlardan bırını sofor koltugundan yonetmek ıstedıgımde takılıyor bazen kapatmak ısterken sonuna kadar acıyor.

5. yol bılgısaayarı ekranı cızhı cızgı olu pıxel mı denır ne denır bılmedım.

6. arac kapalı kapılar kıtlı ısıklar otomatıkde ıken gostergede bulunan vıtes ekranı ve km ekranının ısıkları sonmuyor.

7. tavan lambasını acıyorum yanıyor kapıyı kapatıyorum bı kac sn sonra sonuyor kapıyı yenıden acıyorum yanmıyor ılla tekrar acmam lazım.

8. korna bazen calıyor bazen calmıyor.

arkadaslar bu kadar elektırık arızası olunca tırsmadım desm yalan soylerım nedır ne degıldır bı akıl verın.

1 seyden kaynaklı hepsıne mı yansıyor yoksa hepsı bırden mı pertlemıs ortalaam ne tutar. nelerı degıstırıp nelerı kontrol ettırıyım?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: abdullahcolak
Mesaj Tarihi: 06 Ağustos 2013 Saat 23:39
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın inşalah. 
model yılı donanımı nedir acaba ? öyle çok büyük arızalar değil bence gözünü korkutmasın sıfır araç almıyosun sonuçta hepsi iyi bir elektrikçiyle fazla masraf çıkarmadan hallolacak şeyler biraz bakımsızlıkla alakalı arızalar. 

-------------
2004 Peugeot 307 1.6 Technoplus
manuel ege mavi

Mesajı Yazan: errör
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2013 Saat 00:35
bunların hepsi ufak sorunlar gönlünüz rahat olsun.

1.ayna motorunuzda sıkışma varmı kontrol ettirim ama sorun yüksek ihtimal ayna kumanda butonlarında temizletmek gerekebilir.

2.dijital klima panelinde temassızlık var kuvvetle muhtemel kontrol ettirin

3.farların içindeki sinyal duylarının ikisinide değiştirin (yetkili serviste bulamazsınız nette 15 lira)

4.cam motorunda veya camda sıkışma var kontrol ettirin "sistem el kol sıkıştı sanıp camı tekrar açıyor"

5.bu kolay kolay olmaz ekran darbe almış olmalı yada kurcalanmış olmalı malesef ekran değişmeli

6.o hemen sönmez biraz bekleyip deneyin 15 20 dk

7.tavan lambasının orta tuşu bir nevi programlama yapıyor mümkünse ortadaki butonu kullanmayın
kenardakileri kullanın, zamanla kendi dengeyi bulacaktır.

8.kornanın kenarlarından bastırmaya alışın ortadan değil zamanla kendiğinden düzelecektir eğer çok can sıkıyorsa kornanın kontaklarına bir yağsız kontak sprey sıktırın düzelecektir..

bunların hepsinin sebebi eski kullanıcının gamsızlığı veya bayan olmasıdır.. bunların çoğu, oksitlenmeden ileri gelen şeylerdir.

bir elektrikçi hepsini çözebilir...

birde naçizane tavsiye aracın eski sahibinin gamsızlığı onun aracın bakım ve kontrollerinide aksattığı anlamına gelir önemli olan tüm noktaları bir uzmana kontrol ettirin

frenler, filtreler, yağlar, far sinyal fren lambaları, mekanik yağlama (cam motorları ayna motorları vb vb)

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2013 Saat 01:54
tesekkur ederım cvplar ıcın 2003 1,6 xt premium aracım cvplar ıcın teskkur ederım ıcım rahatladı

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2013 Saat 03:22
1. aşınmış,içi kirlenmiş olabilir.sert basarsanız sorun kalmaz.

2. sorun yok,gözünüzü almasın diye araç içi ışıklar otomatik kısılır.

3.dediğiniz gibi ampülün biri yanmıyorsa olması gerekenden daha hızlı yanıp söner diğğerleri.

4. sorun yok.alışırsınız kullanımına.

5. 3 satırlı yol bilgisayarı ekranını değiştirmeniz gerekli ortalama 150 tl. ikinci el satan sitelerde aratırsanız mevcut.

6. sorun yok. onlar aracı kilitledikten bir süre sonra kapanır.

7. sorun yok.kontak açıkken tavan lambası düğmesine 5 saniye basılı tutun.tekrar aktive olacaktır.

8. bir elektirikçiye gidin.direksiyonun ortasının sökülmesi gerekebilir.oksitlenme var anladıgım kadarıyla.çok basit bir işlemle düzelir ama dikkat direksiyon göbeğini sökerken airbag sistemine zarar verdirmeyin.burası önemli.
Hayırlı olsun.Kazasız günler.

Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2013 Saat 08:49

1- ilk önce elin yatkınsa direksiyon kumandasını sök içini aç  temizle yada temizlettir. tekrar dene

2- dijital klima ekranının ışığını bilmem ama  farlar açılınca yol bilgisayarı ışığının yanışı azalıyor malum tasarruf yapıyor. ))
3- olabilir
4-çevabı 1. de yazdım tozdan birde kumanda düğmeleri çok fonksiyonlu mesela basılı tut komple kapatır bas çek ara ara açıp kapar
5- sanırım güneşte fazla durmuş olmalı okuyabiliyorsan önemli değil düzelebilir
6- 5 dk sonra sanırım kapatıyor kapatmassa bile 30 dk içinde tüm elektrik aksamını kapatıyor
7- tavan lambası kitapcığından kontrolünü öğren düğme fonksiyonlu
8- korna da benim başıma gelen olay vardı ara benimde çalmıyordu direksiyona baktım sorun yok ama sol öntekerin orada kornanın söket bağlantısına taş fırlamış ve kablo soketi kırmış değiştirdim on numara 3 senedir sorun yok
HAYIRLI UĞURLU OLSUN AMOSÖRLER ÇUKURA GİRİNCE ÇOK SES YAPAR HEPSİ ÖYLE KAFANA TAKMA BU ARADA KİTAPCIĞINI OKU ÇOĞU YAPILMASI GEREKENİ BULURSUN

Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2013 Saat 13:24
:D kıtapcıgım yok daha once aracı olup satıp kıtapcıgını vermeyen varsa :D gonderebılırmı ?

Mesajı Yazan: errör
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2013 Saat 15:19
tüm pejoların kitapçıklarının soft hali;

http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/" rel="nofollow - http://public.servicebox.peugeot.com/ddb/

-------------
307 xsi 2.0 petrol

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net