Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 soğutma suyu asgari seviyesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30382
Tarih: 25 Temmuz 2025 Saat 20:16
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 soğutma suyu asgari seviyesi
Mesajı Yazan: 206 ersan
Konu: 206 soğutma suyu asgari seviyesi
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2013 Saat 11:49
arkadaşlar arabayı bazen ilk çalıştırdığımda bazende yolda giderken göstergede stop ışığı yanıp sönüyor vede soğutma suyu seviyesi ışığı yanıyo bi süre sonra sönüyor su kabında yeterince su mevcut 2 ada 1.5 cm su eksiltiyor ama ben sürekli kontrol ediyorum bide motor sıcakken su kabındaki çizginin üzerine çıkıyo su normalmi acaba

-------------
peugeot 206 sw 1.4 hdi

Cevaplar:
Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2013 Saat 12:43
Benim arabada yapıyordu arada sırada düz yolda bide rampa yukarı çıkarken bakıyordum suyu falan tamdı sıkıntısı yoktu bi zaman sonra hiç sönmeden yandı gittim servise gösterdim müşür bozulmuş dediler değiştirdik düzeldi

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2013 Saat 13:28
Orjinalini yazan: 206 ersan 206 ersan Yazdı:

arkadaşlar arabayı bazen ilk çalıştırdığımda bazende yolda giderken göstergede stop ışığı yanıp sönüyor vede soğutma suyu seviyesi ışığı yanıyo bi süre sonra sönüyor su kabında yeterince su mevcut 2 ada 1.5 cm su eksiltiyor ama ben sürekli kontrol ediyorum bide motor sıcakken su kabındaki çizginin üzerine çıkıyo su normalmi acaba

2ayda 1.5 cm su buhar payı diyelim :)
hararet yüksekmi peki 100 110 falan :) 
müşürden olma ihtimali yüksek :)

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2013 Saat 21:04
Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

[QUOTE=206 ersan] arkadaşlar arabayı bazen ilk çalıştırdığımda bazende yolda giderken göstergede stop ışığı yanıp sönüyor vede soğutma suyu seviyesi ışığı yanıyo bi süre sonra sönüyor su kabında yeterince su mevcut 2 ada 1.5 cm su eksiltiyor ama ben sürekli kontrol ediyorum bide motor sıcakken su kabındaki çizginin üzerine çıkıyo su normalmi acaba

2ayda 1.5 cm su buhar payı diyelim :)
hararet yüksekmi peki 100 110 falan :) 
müşürden olma ihtimali yük
bu stop ışığı yandığında hararet normal yani sıkışık trafikte sıcak havalarda hararet yükseldiği 90 nı falan bulduğu oluyo ama stop ışığı hararet yüksekken pek yanmıyor dediğim gibi motor genelde soğukken ilk çalıştırmalarda bazende arabayla hareket ettiğm ilk 10 dk gibi yanıyo sonra sönüyor

-------------
peugeot 206 sw 1.4 hdi

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2013 Saat 23:27
Orjinalini yazan: oguzhan29 oguzhan29 Yazdı:

Benim arabada yapıyordu arada sırada düz yolda bide rampa yukarı çıkarken bakıyordum suyu falan tamdı sıkıntısı yoktu bi zaman sonra hiç sönmeden yandı gittim servise gösterdim müşür bozulmuş dediler değiştirdik düzeldi
ne kadar bi masraf bu müşür

-------------
peugeot 206 sw 1.4 hdi

Mesajı Yazan: Eternal_Chaos
Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2013 Saat 02:05
Tamamen aynı sorun bende de vardı. En sonunda deli oldum söktüm müşürü :) Suyu manuel kontrol ediyorum artık :)

-------------
2006 206 1.4 HDI X-Design

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2013 Saat 03:12
müşür fazla pahalı bişe değil  30 ila 50 arası bişedir sponsorlarımızda bulabilirsin hararet müşürünü

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesaj Tarihi: 03 Ağustos 2013 Saat 11:12
Orjinalini yazan: oguzhan29 oguzhan29 Yazdı:

müşür fazla pahalı bişe değil  30 ila 50 arası bişedir sponsorlarımızda bulabilirsin hararet müşürünü
bu bozuk olan hararet müşürümü seviye sensörümü acaba bi yanlışlık yapmıyalım göstergede yanıp sönen soğutma suyu asgari seviyesi ışığı aynı şeymi acaba

-------------
peugeot 206 sw 1.4 hdi

Mesajı Yazan: ahmetemir
Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2013 Saat 08:13
hareret müşürü ile alakası yok oayrı o fanı devreye sokuyor sizinki seviye belirleyen müşür o su kabının üzerinde altına doğru olan yerde aynı sorun benim araçtada olmuştu 307 de bi yanıyor bi sönüyordu serviste susuz kalmı bir süre bozulmuş dedi 105tl ye değişmişti 307 nin ki bozulma sebebi o sensör susuz kaldımı hemen doldurmak gerekiyormuş ben yanınca durdum baktım daha suyu var az bişi inmiş devam ettim antifiriz koyarım varınca diye 300 km daha gittim eve gelince doldurdum sönmedi sonra söndü yandı derken değiştirdik düzeldi

-------------
307sw 1.6 hdi 110bg 2005

Mesaj Tarihi: 19 Ağustos 2013 Saat 22:07
arkadaşlar aracımın dün akşam akü lambası yandı ve eve geldikten sonra garaja sokmak için stop ettim ve tekrar çalışmadı vurdurup çalıştırdım garaja soktum akü lambası yandığında bu stop lambası ve soğutma suyu lambası sık sık yandı söndü vede hava yastığı ışıği ara sıra yandı söndü farlar sönük yanmıya başladı neyse bu gün gittim elektrikçiye şarj dinamosunun kömürlerini değiştirdim ve hava yastığı ışığı bi daha yanmadı soğutma suyu ışığıda yanmadı ve ya tesadüf olarakmı yanmadı yarın yanarmı bilmiyorum yanlışmı tahminmi ediyorum bilmem ama elektrik düzensiz gelince hava yastığı ışığı yandı belkide soğutma suyu ışığıda elektrik düzensizliğinden yanıyo olabilirmi acaba genelde bi çok pugda bu sorun var şarj ölçtürüp bi denemekte fayda olailirmi yarında yanmazsa soğutma suyu ve hava yastığı ışığı tahminim doğru olbilirmi elektrikçide akıllı arabalarda elektrik düzensizliği olduğunda anlamsız belirtiler olabilir diye konuştu bu tarz bi durum tecrübe edeniniz varmı acaba

-------------
peugeot 206 sw 1.4 hdi

Mesajı Yazan: duman6kelimeler
Mesaj Tarihi: 12 Eylül 2013 Saat 15:31
soğutma suyu herkeste sorun heralde tam bir çözüm bulan yok henüz
:(

Mesajı Yazan: abdullahaydn52
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2013 Saat 15:35
evet bendede aynı sorun var ama formu okudum ve anladığım kadarıyla mişürü değiştirenler sorundan kurtulmuş.Clap

-------------
PEUGEOT 206 1.4 HDI X-DESİNG

Mesajı Yazan: faldov
Mesaj Tarihi: 18 Kasım 2013 Saat 21:04
Soğutma suyu uyarısı geçen benim 206'da nüksetti.bakım esnasında ustama sordum su seviyesi filan normaldi.Antifiriz derecesine baktı - 35 ardından soğutma suyuna bağlı çipi çıkarıp temizledi sonra tekrar taktı.Sorun olursa değiştiririz muhtemelen çipten kaynaklı dedi.Çip temizlenmesinden sonra aynı sorun tekrar etmedi.

-------------
Peugeot 206 HDİ Fever- 2006

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net