Peugeot 206 Otomatik 1.4 Lpg Hakkındaki Düşünceler
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE ALIM-SATIM BÖLÜMÜ
Forum Adı: Araç Alım & Satımı
Forum Tanımlaması: arac alımı ve satımı
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30330
Tarih: 22 Haziran 2025 Saat 16:17 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Peugeot 206 Otomatik 1.4 Lpg Hakkındaki Düşünceler
Mesajı Yazan: srhtakdmn
Konu: Peugeot 206 Otomatik 1.4 Lpg Hakkındaki Düşünceler
Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2013 Saat 13:02
Merhaba arkadaşlar, 2 hafta içinde bu başlıkta belirttiğim modeli almak istiyorum aslında benim tercihim manuel fakat ablam manuel kullanamıyor oda kullanacağından otomatik almak durumundayız. Bir süredir araştırıyorum bu aracı kimisi uzak dur diyo kimisi çok memnun arkadaşlar sanırım bu araç hakkındaki usta yorumları da bu sitede bulabileceğimi düşünüyorum eğer kullananlar arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim. İkimizde motordan anlamayız biz yarı yolda bırakır mı mesela araç ne kadar gider alırken nelere dikkat etmemiz gerekir, fiyat ortalaması nedir ? Km de kaç krş yakar ? Birde arkadaşlar bu araçların 4 vites olduğu söyleniyor mesela ben yılda 7 8 kez şehir dışına çıkıyorum max kaç km yapabilirim bu araçla. Birde aracı İstanbulda kullanılacak. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2013 Saat 00:39
bilgisi olan yokmu arkadaşlar bu arada lpg değil benzin olucak lütfen bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim
|
Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2013 Saat 02:03
206 otomatikler 4 vitesdir, yakıt sarfiyatı yüksektir max 140 km zor görür. şanzımanına iyi baktırın. eğer aklınıza takılan başka bir soru varsa sorabilirsiniz yaklaşık 4 ay kullandım 2011 de oda bana yetti ama çok rahattı ne yalan söyleyeyim 
------------- 206 1.6 Quicksilver 206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline
|
Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2013 Saat 13:09
Bende 206 otomatik var arkadaşın dediği gibi 4 vites. Şanzıman işi biraz şans meselesi ben biraz çektim en son bu ay baktım olmadı şanzımana revizyon yaptırdık 1950 TL harcadım. Bir daha otomatik vites alırsam sıfır alırım, ikinci eli biraz sıkıntı temizini bulmak lazım buda şans bence. Ustalar peugeot otomatik vitesini pek önermiyorlar genelde otomatik viteste honda konusunda hemfikirler. Hız olarak soruyorsanız benim araç lpg li 165 km hızı gördü. Yakıt olarak şehirler arasında manuelle pek farkeden bişey yok ama şehir içinde çook yakıyor.
------------- Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift
|
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2013 Saat 13:38
Red dream Yazdı:
206 otomatikler 4 vitesdir, yakıt sarfiyatı yüksektir max 140 km zor görür. şanzımanına iyi baktırın. eğer aklınıza takılan başka bir soru varsa sorabilirsiniz yaklaşık 4 ay kullandım 2011 de oda bana yetti ama çok rahattı ne yalan söyleyeyim  |
Çok teşekkür ederim yanlız 140 km az gibi geldi sanki şehir dışında çıkarken yeterli olur mu ki Yaklaşık 270 km yol gidiyorum şehir dışına giderken
|
Mesajı Yazan: C!N
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2013 Saat 14:05
5 yıldır kullanıyorum aracımı; 206 generation 1.4 BVA 2009 model, aldıktan 1 yıl kadar sonra 11000 km'de iken uygulattığım LPG kiti mevcut üzerinde, atiker marka. 5 yıldır sadece yıllık bakımlarını yaptırıyorum yetkili serviste, bu yıl ekstra şanzıman yağını değiştirmek istiyorum aracımın 60000 km'ye gelmesinden ötürü. Şanzıman tiptronik olanlardan, manuel kullanıma olanak veriyor, 4 ileri, spor ve kar modu mevcut, henüz sıkıntılı bir durum mevcut değil, şu şartlarda ileriki km'lerde en fazla selenoidleri değiştirmek gerekir diye düşünüyorum, kronik bir sıkıntı zaten. Yakıtı biraz fazla kabul etmek gerekir, fabrika verisi 9.9lt/100km zaten şehiriçi, bu değeri bile yakalamak hayal gibi. Haziran 2013'de yaptığım Eskişehir yolculuğumda km'de 0.189 tl yaktım (LPG:2.35) ve bu değere ekonomiyi düşünmeden kullanarak yaptım; genelde 120 km/h'nin altına düşmeden. Aracın fabrika verisi son hızı 169km/h. Şahsen 190 km/h hızı gördüm kadranımda devir saati 5000dd'yi gösteriyordu, hem benzinli hem de LPG'li kullanımda bu sürate ulaştım. İlk sahibi olduğum aracımın 5 yıllık kullanıcısından kullanıcı yorumudur, ekstra her türlü soularınıza bilgim, tecrübem dahilinde yardımcı olmaya çalışırım.
------------- Peugeot 206 Generation BVA
|
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2013 Saat 15:05
C!N Yazdı:
5 yıldır kullanıyorum aracımı; 206 generation 1.4 BVA 2009 model, aldıktan 1 yıl kadar sonra 11000 km'de iken uygulattığım LPG kiti mevcut üzerinde, atiker marka. 5 yıldır sadece yıllık bakımlarını yaptırıyorum yetkili serviste, bu yıl ekstra şanzıman yağını değiştirmek istiyorum aracımın 60000 km'ye gelmesinden ötürü. Şanzıman tiptronik olanlardan, manuel kullanıma olanak veriyor, 4 ileri, spor ve kar modu mevcut, henüz sıkıntılı bir durum mevcut değil, şu şartlarda ileriki km'lerde en fazla selenoidleri değiştirmek gerekir diye düşünüyorum, kronik bir sıkıntı zaten. Yakıtı biraz fazla kabul etmek gerekir, fabrika verisi 9.9lt/100km zaten şehiriçi, bu değeri bile yakalamak hayal gibi. Haziran 2013'de yaptığım Eskişehir yolculuğumda km'de 0.189 tl yaktım (LPG:2.35) ve bu değere ekonomiyi düşünmeden kullanarak yaptım; genelde 120 km/h'nin altına düşmeden. Aracın fabrika verisi son hızı 169km/h. Şahsen 190 km/h hızı gördüm kadranımda devir saati 5000dd'yi gösteriyordu, hem benzinli hem de LPG'li kullanımda bu sürate ulaştım. İlk sahibi olduğum aracımın 5 yıllık kullanıcısından kullanıcı yorumudur, ekstra her türlü soularınıza bilgim, tecrübem dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. |
Çok teşekkür ederim, bende benzinli alıp sonradan lpg taktırmak istiyorum fakat forumlarda bu arac hakkındaki yorumlara baktığımda çoğunlukla sorun çıkartan baş ağrıtan bir araç olduğunu söylüyorlar umarım öyle olmaz
|
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2013 Saat 18:10
srhtakdmn Yazdı:
C!N Yazdı:
5 yıldır kullanıyorum aracımı; 206 generation 1.4 BVA 2009 model, aldıktan 1 yıl kadar sonra 11000 km'de iken uygulattığım LPG kiti mevcut üzerinde, atiker marka. 5 yıldır sadece yıllık bakımlarını yaptırıyorum yetkili serviste, bu yıl ekstra şanzıman yağını değiştirmek istiyorum aracımın 60000 km'ye gelmesinden ötürü. Şanzıman tiptronik olanlardan, manuel kullanıma olanak veriyor, 4 ileri, spor ve kar modu mevcut, henüz sıkıntılı bir durum mevcut değil, şu şartlarda ileriki km'lerde en fazla selenoidleri değiştirmek gerekir diye düşünüyorum, kronik bir sıkıntı zaten. Yakıtı biraz fazla kabul etmek gerekir, fabrika verisi 9.9lt/100km zaten şehiriçi, bu değeri bile yakalamak hayal gibi. Haziran 2013'de yaptığım Eskişehir yolculuğumda km'de 0.189 tl yaktım (LPG:2.35) ve bu değere ekonomiyi düşünmeden kullanarak yaptım; genelde 120 km/h'nin altına düşmeden. Aracın fabrika verisi son hızı 169km/h. Şahsen 190 km/h hızı gördüm kadranımda devir saati 5000dd'yi gösteriyordu, hem benzinli hem de LPG'li kullanımda bu sürate ulaştım. İlk sahibi olduğum aracımın 5 yıllık kullanıcısından kullanıcı yorumudur, ekstra her türlü soularınıza bilgim, tecrübem dahilinde yardımcı olmaya çalışırım. |
Çok teşekkür ederim, bende benzinli alıp sonradan lpg taktırmak istiyorum fakat forumlarda bu arac hakkındaki yorumlara baktığımda çoğunlukla sorun çıkartan baş ağrıtan bir araç olduğunu söylüyorlar umarım öyle olmaz |
Rica ederim, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Geçmişi belirli araç aldığınızda çok sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum, zaten kronikleri belli olan araçlar.
|
Mesajı Yazan: arachnid
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2013 Saat 15:40
ben de de 2003 206 tam otomatik x-line var . lpg yok. 13000 km önce şanzıman revizyon oldu. şu anda 120000 de. yakıtı fazla evet. 130km hızdan sonra güven vermiyor. yan rüzgarlar hemen hissediliyor. şanzımana dikkat et . test ederken aşırı bir vuruntu var mı. kar stop ışıklar vuruntu ile birlikte yanıp sönüyor mu dikakt et . bende ki motor ısınana kadar sorun çıkarıyordu. arabayı kapatıp açınca düzeliyordu. ısındıktan sonra yapmıyordu. arabayı alırken motor soğuk olmasını özellikler tavsiye ederim. kendine başıma gelene göre. bazı arkadaşlar sıcakken de yaptığını söylüyorlardı. ama bende sıcakken hiçbir problem olmuyordu.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2013 Saat 16:56
teşekkürler çok saol yorumların için, yanlız bir sorum daha olucak az önce sahibinden de biriyle konuştum aracı için yakıt konusunda 100 liralık benzin ile 350 km yol yapmış hız konusunda da 180i görüyormuş bana pek inandırıcı gelmedi ama 60bin km de olunca bide söylediklerini duyunca cup diye atladım haftasonu görmeye gidicem fiyatta anlaşırsam büyük ihtimal olabilir ama bakalım hayırlısı. Bu yakıt konusunda dedikleri doğru olabilir mi arkadaşlar
|
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2013 Saat 23:33
srhtakdmn Yazdı:
teşekkürler çok saol yorumların için, yanlız bir sorum daha olucak az önce sahibinden de biriyle konuştum aracı için yakıt konusunda 100 liralık benzin ile 350 km yol yapmış hız konusunda da 180i görüyormuş bana pek inandırıcı gelmedi ama 60bin km de olunca bide söylediklerini duyunca cup diye atladım haftasonu görmeye gidicem fiyatta anlaşırsam büyük ihtimal olabilir ama bakalım hayırlısı. Bu yakıt konusunda dedikleri doğru olabilir mi arkadaşlar | Dostum 206'ların yakıt deposu 50 lt'dir. Bu da an itibariyle deponun dolması 240-250 TL'ye tekabül etmektedir. Otomatik 206'ların full depo ile yapabileceği menzil maksimum şehir içi 450-500km, şehirdışı ise 650-700 km dolaylarındadır. 180 km/h neden inandırıcı gelmedi anlayamadım, gayet de yapılabiliniyor.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2013 Saat 23:56
C!N Yazdı:
srhtakdmn Yazdı:
teşekkürler çok saol yorumların için, yanlız bir sorum daha olucak az önce sahibinden de biriyle konuştum aracı için yakıt konusunda 100 liralık benzin ile 350 km yol yapmış hız konusunda da 180i görüyormuş bana pek inandırıcı gelmedi ama 60bin km de olunca bide söylediklerini duyunca cup diye atladım haftasonu görmeye gidicem fiyatta anlaşırsam büyük ihtimal olabilir ama bakalım hayırlısı. Bu yakıt konusunda dedikleri doğru olabilir mi arkadaşlar | Dostum 206'ların yakıt deposu 50 lt'dir. Bu da an itibariyle deponun dolması 240-250 TL'ye tekabül etmektedir. Otomatik 206'ların full depo ile yapabileceği menzil maksimum şehir içi 450-500km, şehirdışı ise 650-700 km dolaylarındadır. 180 km/h neden inandırıcı gelmedi anlayamadım, gayet de yapılabiliniyor. |
4 Vites olduğu için o kadar yapmaz diye düşünmüştüm
|
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2013 Saat 08:47
srhtakdmn Yazdı:
C!N Yazdı:
srhtakdmn Yazdı:
teşekkürler çok saol yorumların için, yanlız bir sorum daha olucak az önce sahibinden de biriyle konuştum aracı için yakıt konusunda 100 liralık benzin ile 350 km yol yapmış hız konusunda da 180i görüyormuş bana pek inandırıcı gelmedi ama 60bin km de olunca bide söylediklerini duyunca cup diye atladım haftasonu görmeye gidicem fiyatta anlaşırsam büyük ihtimal olabilir ama bakalım hayırlısı. Bu yakıt konusunda dedikleri doğru olabilir mi arkadaşlar | Dostum 206'ların yakıt deposu 50 lt'dir. Bu da an itibariyle deponun dolması 240-250 TL'ye tekabül etmektedir. Otomatik 206'ların full depo ile yapabileceği menzil maksimum şehir içi 450-500km, şehirdışı ise 650-700 km dolaylarındadır. 180 km/h neden inandırıcı gelmedi anlayamadım, gayet de yapılabiliniyor. |
4 Vites olduğu için o kadar yapmaz diye düşünmüştüm | Araç 4 vites fakat şanzıman oranları uzun, kendi aracımı baz alarak konuşuyorum, performans kullanımda ya da spor mod açıklen 1. Vites 50-55km/h, 2. Vites 105-110km/h, 3. Vites 150-160km/h, 4. Vites 190km/h (5000 dd) değerlerlerini bizzat gördüm.
|
Mesajı Yazan: arachnid
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2013 Saat 10:18
ben hız konusunda zorlamadım. fakat 180 görür diye tahmin ediyorum. ama o hızda yol tutusu . orası biraz korkutucu. istanbul trafiği ve klima açıkken. geçe sene bende 100tl benzinle 350km yol gitmiştim. fakat istanbul trafiğinde 100tl benzinle (sırf tarafikte, karma değil ) c!n de dediği gibi 400-450 en fazla.
|
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2013 Saat 12:28
Hız değerleri tatmin edici, yakıt konusunda da lpg taktırırım büyük ihtimal umarım sağlam bir araç bulabilirim tekrar teşekkürler güzel düşünceleriniz için
|
|