Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bant İzini Çıkaramadım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30140
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 12:52
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bant İzini Çıkaramadım
Mesajı Yazan: umut_25
Konu: Bant İzini Çıkaramadım
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2013 Saat 20:45
Arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki bu konuyu sitede aradım bulamadım o yüzden yeni konu açma gereği duydum. Belki benim beceriksizliği belkide bu tarz bir konunun olmayışı. Eğer konu kirliliği yapıyosam yetkililerden özür dilerim. Hemen konuya gireyim, aracım yanındaki çıta cıkmıstı siyah silikonla yapıştırdım. Sonra kağıt bant ile güzelce bantladım. Ertesi gün gittim bantı söktüm. Çıta cok güzel yapışmıştı fakat bant izi kalmıştı. Yıkamacıya gittim o da cıkartamadı.Kapı daha önceden boya görmüş olduğundan tiner vs kullanamıyorum. Sizce ne yapabilirim ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: baroff
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2013 Saat 21:02
Cifle çıkıyor hocamda dikkatli silmek gerekiyo bu tür maddeler zarar verebiliyo boyaya.

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2013 Saat 21:31
kağıt bant ızı çıkmaz genelde koli bantları para bantı iz yapar ama pastayla fazla bastırmadan silin sıkıntı olmaz . cifte çıkarıyor ama biraz zorlar cif ben lekeler yuzunden aracın kapı kollarıyla cif ve sunger ıle tam  1 saat uğraştım oldu olmasına ama ovalamaktan kılcal çızık yaptı boyada kullanırken çok dıkkatlı olmak gerek .

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2013 Saat 23:26
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

kağıt bant ızı çıkmaz genelde koli bantları para bantı iz yapar ama pastayla fazla bastırmadan silin sıkıntı olmaz . cifte çıkarıyor ama biraz zorlar cif ben lekeler yuzunden aracın kapı kollarıyla cif ve sunger ıle tam  1 saat uğraştım oldu olmasına ama ovalamaktan kılcal çızık yaptı boyada kullanırken çok dıkkatlı olmak gerek .

valla bende kağıt bant iz yapmaz diye düşünmüştüm ama yaptı namussuz. biraz daha arastırayım olmadı cif denerim artık

Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2013 Saat 23:35
nalbur veya bağzı tekel bayilerde ispirto olur  veya  saf alkol bulabilirsen onunla sil saf alkolüde bulacağın en kolay yer  fındıkzade de ki tıbbi cihaz ve gereçleri satılan  iş merkezi temizlik için kullanacağım de alkolü alırken

-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2013 Saat 23:37
WD-40 ile cikmasi gerek. Kendisi cok iyi bir solventtir.

Mesajı Yazan: tongucuk
Mesaj Tarihi: 22 Temmuz 2013 Saat 23:38
abi solvent boyayı yumuşatıyor ve matlaştırıyor aman diim

-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81

Mesajı Yazan: meto307
Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2013 Saat 08:40
tinerle çıkar ben tinerle çıkarttım

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2013 Saat 09:36
Orjinalini yazan: meto307 meto307 Yazdı:

Kapı üzerinde ki boya fabrikasyon boyası değil o sebepten tiner boyayı da çıkartır bence

Mesajı Yazan: meto307
Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2013 Saat 13:44
Orjinalini yazan: umut_25 umut_25 Yazdı:

Orjinalini yazan: meto307 meto307 Yazdı:

Kapı üzerinde ki boya fabrikasyon boyası değil o sebepten tiner boyayı da çıkartır bence
benimkisi kendi boyası olduğundan sıkıntı olmamış olabilir ama arkadasın dediği gibi boya sonradan yapıldıysa çıkarabilir

Mesajı Yazan: ilyas
Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2013 Saat 14:03
aseton ile dene derim

-------------

206 X-LİNE 1.4 75 HP 2003

Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2013 Saat 14:14
Orjinalini yazan: ilyas ilyas Yazdı:

aseton ile dene derim

boyayı kaldırmıyak ??

Mesajı Yazan: ilyas
Mesaj Tarihi: 23 Temmuz 2013 Saat 14:25
pamuklu bir beze asetonu dök bant lekesinin üzerinde biraz beklet sonra hafifçe ovala. Boya üzerinde ki kurumuş japonu filan bu şekilde çıkartıyor ama tabi boyaya güvenmek gerek yade dediğim gibi yap hafifçe. bende yan çıtaları yapıştırmıştım keşke kağıt bant yerine elektrik bantı kullansaydın ben denedim iz yapmadı.

-------------

206 X-LİNE 1.4 75 HP 2003

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net