Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yeni Boyanan Araçta Yapılması Gereken

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30047
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 19:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Yeni Boyanan Araçta Yapılması Gereken
Mesajı Yazan: samet206
Konu: Yeni Boyanan Araçta Yapılması Gereken
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2013 Saat 17:28
Aracımın belli kısımlarını boyattım yıkama konusunda yeni olduğu için nasıl davranmam gerekir,ayrıca her yıkamadan sonra hızlı cila atarım normalde atma dendi cilanın ne gibi zararı olur yeni boya için ilk defa duydum ve konu açmak istedim,bilgisi olan ?

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: volkanC2
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2013 Saat 17:30
benimde tamponlar kaput ve bagaj kapağı yeni boyanıyor aynı soru işaretleri benimde aklımdaydı çok güzel bi noktaya değindin :)

-------------
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2013 Saat 17:42
Orjinalini yazan: volkan106 volkan106 Yazdı:

benimde tamponlar kaput ve bagaj kapağı yeni boyanıyor aynı soru işaretleri benimde aklımdaydı çok güzel bi noktaya değindin :)

Valla benımde ıçıme kurt duştu basınçlı yıkamanın herhangibir zararının olup olmadığını merak ettım boyanan yerlere.Olmadı bekletırız aracı duzgun olsunda,birde ne kadar sure sonra boyaya bakım yapılması gerek ben yaklaşık 1 ay kadar sonra dıye bılıyorum ama neler kullanılacağı hakkında pek fıkrım yok mutlaka bılen bırısı vardır dıye konusunu açtım :)

-------------

Mesajı Yazan: volkanC2
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2013 Saat 17:48
çok iyi yaptın :) benim tamponlar bugün boyandı yarın takılacak usta hemen takmayalım bir gün beklesin dedi ama sadece bir gün müdür yoksa belirli bir günü var mıdır dediğin gibi öğrenmek lazım, ben bu akşam ustama da uğrar sorarım bakalım ne diyecek.

-------------
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i

Mesajı Yazan: soner09
Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2013 Saat 18:41
1 hafta yıkamayı boya yapıldıktan sora boya koruma attırın mutlaka arkadslar bu cok ıse yarıyor sorada patlatı psta cıla

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2013 Saat 19:10
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

daha detaylı bilen arkadaşlar vardır mutlaka ama ben genede bildiğim kadarını söyliyeyim yalnışta olabilir :)
araç boyandıktan sonra 1 hafta veya 10 gün basınçlı su ile yıkamak zararlı diye biliyorum ama yağmur suyu filan zarar vermiyor 
boya atıldıktan sonra pasta cila işlemide yapılmıştır büyük ihtimal o yüzden tekrar yapmanıza gerek yok 

Yapıldı ama zamanla matlaşıyormuş boya kil wax falan atarsın dıyenler var onu merak ettım ozaman 1 hafta yıkatmam ben aracı zaten genelde elle sılerım 1 hafta ellede sılmem ınşallah yağmurda çok yağmaz onada yapıcak bıseyım yok artık teşekkürler cevap için abi bu arada konuyla alakası yok ama dün akşam senın aracını gordum tophanede park halınde gerçekten iyi araç tekrar maşallah :)

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2013 Saat 19:14
Orjinalini yazan: soner09 soner09 Yazdı:

1 hafta yıkamayı boya yapıldıktan sora boya koruma attırın mutlaka arkadslar bu cok ıse yarıyor sorada patlatı psta cıla

Bende bu şekılde dusunmustum ama usta bana sen bılırsın ama deterjan bıle surmesen ıyı olur bellı bır sure dedı yanı bekle 1 ay kadar sonra pasta cıla ustunede waks boya koruma yaparız dıyor şımdı konustumda hızlı cila falan atıyodum ben araca kurumasını engellıyormuş cila boyanın o nedenle pek tavsiye etmıyor bıraz daha sonra dıyor .Teşekkürler Cevap İçin.

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Temmuz 2013 Saat 21:41
Aynen hocam Bursadayım katılmak ısterım çok memnun olurum :) bakalım hayırlısıyla alayım aracımı nedır ne olmuştur çok merak edıyorum hala beklemedeyim Sleepy

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net