Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göstergedeki STOP lambası

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=29733
Tarih: 01 Ağustos 2025 Saat 12:20
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Göstergedeki STOP lambası
Mesajı Yazan: KaBaDaYi
Konu: Göstergedeki STOP lambası
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2013 Saat 02:07
Merhaba Arkadaşlar,

Bu gün aracımla 150 KM mesafede şehirler arası yol yaptım gittigim şehirde bir gün kaldım ertesi gün  çok yüksek bir yaylaya çıktım çıkışta hiç bir problem yaşamadım rahat çıktı araba 2. viteste 2-3 saat yaylada kaldıktan sonra dönüş yoluna geçtim çok iniş aşagı oldugu için sürekli frendedi ayagım yolun yarısına geldigimde balatadan saglam koku aldım biraz dinlendirdim arabayı ve indim aradan bir saat geçmedi araç hareket halinde iken stop ve el freni ışıgı yanmdı. Sonra kendi kendine bir yanıp bir sönmeye başladı. Sizce sebebi balatadan mıdır?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Turgay_66
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2013 Saat 02:12
Hararet göstergesine baktınızmı bu arada kaçtaydı ?

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2013 Saat 02:18
Orjinalini yazan: Turgay_66 Turgay_66 Yazdı:

Hararet göstergesine baktınızmı bu arada kaçtaydı ?

Haralet 95-98 di hep ama ben normalde şehir içindede kullansam haralet hep bu bu günkü seviyede oluyor

Mesajı Yazan: Turgay_66
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2013 Saat 02:24
hararet yükseldiğindede yapar bu uyarıyı o yüzden sordum hocam,valla şuan aklıma başka bişey gelmiyo hocam inşallah arkadaşlar yardımcı olurlar ve çözülür sorunun :)

Mesajı Yazan: baroff
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2013 Saat 03:02
Radyatördeki suyu kontrol edin hocam su azaldıysa ondanda yapabilir  

Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2013 Saat 13:07
Yine aynı lambaları çok kısa yaktı ama birşey dikkatimi çekti araba ileri geri sallagında yanıyor sanki bir kabloda temazsızlık olabilir mi kim anlar bunu ?

Mesajı Yazan: semus
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2013 Saat 15:56
hocam bir oto elektrikçiye gösterin,bilgisayara bağlasınlar sorunu ortaya çıkar

Mesajı Yazan: howard
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2013 Saat 18:12
hararetle alakalı değil  elektrik kablosuyla hiç alakası yok :) büyük ihtimal fren hidroliği azalmiştir ondan yapar yavaş giderken değil de hızlandıkça yanıp söner. bir ikinciside su azalmıştır su azalmaddıysa eğil lastiğe sağ soluna bak bi hortumlarda kaçırma varmı büyk ihtimal hortumlar hidrolik kaçırıyor fren daha aşağı indiyse buda belirtisi. geçmiş olsun sık fren kullanmak yerine viteste inmek en mantıklısı :)
hortumlar incecik birşey zaten onlar patladıysa 20-30 lira gibi bişey tanesi değişiyor hemen işçilik ücreti ne bilmiyorum ama.

-------------
Fikrim hevesimi alt etsin

Mesajı Yazan: mustafa_nalcacioglu
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2013 Saat 21:21
 fren balatalarınız bitmiş olabilir veya balatanın kalınlıgının azaldığından dolayı hidroliğin kaptaki min seviyesinin altına düşmeşi veya fren merkezinde bi arızadan kaynaklanıyordur.ama frenleriniz pedala bastığınızda tansiyonu gittikçe düşürek dibe doğru gitme vs... yoksa fren merkezinden değildir bizim araçlarda fren balata ikazı ve el freni ikazı aynı ikaz lambasına bağlı bende daha hiç yanmadı ama kardeşimin honda civic aracındada aynı şekilde balata bitince el freni çekili lambası yanıyor ama babamın yadigar 190e sinde ayrıca sarı yanan bir fren balatası ikazı var bizimkinde ikisini bi yere bağlayarak bi lambadan tassarruf etmişlerSmile

şimdi aklıma geldi arka kampanalara giden fren merkezi bağlantılarında bi sorun varsa oda böle bişey yapabilir

-------------
Araba makinalarını seven bi adam işte...

Mesajı Yazan: tlp
Mesaj Tarihi: 03 Temmuz 2013 Saat 21:29
Bilgisayara bağatmadan ne oldugunu anlaman bence mumkun degıl
Stop lambası bı cok seyde yanıyo
Far ampulu vermesı gerektıgı akımı vermıyosa dahı arıza verıyo
Gıdıp bılgısayara taktır en mantıklısı

Mesajı Yazan: ondercan
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2013 Saat 01:35
fren hidrolik yagını kontrol edin.büyük ihtimalle eksilmiştir.eksilince el freni ikazı verir.
kolay gelsin

Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2013 Saat 07:15
Evet Arakdaşında Dediği Gibi Fren Hidroliği Yağını Kontrol Ettir Sorun Büyük ihtimal ondadır

-------------
Ww Sharan (K0455BA)(BG)
BMW (CM6463AH) ( BG )
Opel İnsignia (16GP802) TR

EX CAR :

Peugeot 307 (16CSN72)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net