Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Conta yakmanın belirtileri nelerdir?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=29557
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 13:56
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Conta yakmanın belirtileri nelerdir?
Mesajı Yazan: ertanakar
Konu: Conta yakmanın belirtileri nelerdir?
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2013 Saat 11:04
Arkadaşlar Selam..2005 Model 1.4 LPG' li 206 aracım'da su eksiltmesi var.2 yerden sızıntı yaptığını gördük ve yaptırdım..(lpg regülatör alt kapağı ve hararet müşür kütüğü)..Fakat sorunum hala çözülmedi.2 günde 1 litre'ye yakın su ekliyorum.Haliyle antifirizde koyamadım...Aracı serviste lift'e kaldırıp baktırdım, kesinlikle hiç bir yerden su geldiği görünmüyor..Usta en son conta yakmıştır su motora gidiyor ve eksoz'dan atıyordur dedi.Tamiri 500-700 TL arası diyor.Kendisi test etti eksoz'dan su atıyor mu diye baktı başta sorun olmadığını söyledi..açılıp rektefeciye gönderilmesi lazım dedi.bir başka usta da su gelmesi görünmüyorsa conta yakmış olabilir dedi..Anlıcanız 'olabilir' sözü beni tatmin etmedi..Motor üst kapağı açılırsa gitti paracıklar, ama ya değilse tarafı beni rahatsız ediyor..Sizin bildiğiniz conta yakmak olarak bilinen arızanın başka belirtileri varmı??

-------------
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2013 Saat 11:10
Sabahları ilk çalışmada fazla beyaz duman atar, yağa su, suya yağ karış, hararet düzensizliği yaşanır, su ve yağ eksiltir.

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2013 Saat 11:53
ANCHORFREE_VERSION="623161526"var _AF2$ = {'SN':'HSSHIELD00TR','IP':'54.228.132.88','CH':'HSSCNL000293','CT':'XX','HST':'&SFLAG=1&toAdltIntr=1&FW_UA=MSIE/8.0&FBWCNT_CHROME=2&clsBtnCnt=1','AFH':'hss317','RN':Math.floor(Math.random()*999),'TOP':(parent.location!=document.location||top.location!=document.location)?0:1,'AFVER':'2.93','fbw':false,'FBWCNT':0,'FBWCNTNAME':'FBWCNT_CHROME','NOFBWNAME':'NO_FBW_CHROME','B':'c','VER': 'nonus'};if(_AF2$.TOP==1){document.write("");}Bunlardan yağa su karışmadığını usta kontrol etti.Yağ çubuğunu çekip parmağıyla kontrol etti, yağın durumu normal dedi..Hararete gelince aracım fan açması gereken yerde açıyor..Bunun harici düzensizlik nasıl olur bilmiyorum..yağda eksilme de yok..

-------------

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2013 Saat 11:54
Bunlardan yağa su karışmadığını usta kontrol etti.Yağ çubuğunu çekip parmağıyla kontrol etti, yağın durumu normal dedi..Hararete gelince aracım fan açması gereken yerde açıyor..Bunun harici düzensizlik nasıl olur bilmiyorum..yağda eksilme de yok..

-------------

Mesajı Yazan: ErolSs
Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2013 Saat 11:59
bizim bi rahmetli mazda mız vardı ayda bir jonta yakardı 

belirtisi direk cekiş %80 düşüyor daha sonra radyatör 2. depodan radyatörde ne kadar su varsa bosaltıyor haliyle hararet yapıyor bide duman atıyordu arabasına göre farklılık gösterebilir :)) üst seviyelerde yag ile suda birbirine karısabiliyor 

bide motor delirmiş gbi titriyor

-------------
QWERTY

Mesaj Tarihi: 25 Haziran 2013 Saat 14:40
benim araçta çekiş-gidiş-rolanti-titreme vb. hiç bir şey yok, birde radyatörü değiştirmeyi deniyeyim diye geliyor aklıma..

-------------

Mesajı Yazan: NİYAZİCAN
Mesaj Tarihi: 09 Temmuz 2013 Saat 00:02
sabah arabanı çalıştırmadan altına dikkatlice bak.eğer su izi görürsen şu lpg nin su borularının bağlantılarını iyice bi sıktır,birde radyatör (taşırma) kapağını bi değiştir bakalım

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net