Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Peugeot 206 Sprey Boya jant Boyama

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206 hakkındaki tüm makaleler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=29435
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 13:53
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Peugeot 206 Sprey Boya jant Boyama
Mesajı Yazan: TuNeR_32
Konu: Peugeot 206 Sprey Boya jant Boyama
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 20:33
Öncelikle Merhaba Arkadaşlar kaç gündür jantlarımdaki boya atıkları kafama takılıyordu bugun elim boştu ve işe koyulmaya başladım daha öncedende bir çok aracımda uyguladığım sprey boya ile jant boyamayı gerçektirdim sonuç gayet başarılı oldu resimlerle anlatmaya çalısayım. 

Öncelikle Aracımdan Sökmüş Olduğum jantları Temizliyoruz. Burada Ne kadar kirli ve taş atıklarını boya atıklarını görebiliriz.

jantımızı Temizledikten Sonra 500 lük zımpara ile Taş atıklarını boya atıklarını zımparalıyoruz..boya yapacağımız yerin pürüzsüz ve Temiz olması boyanın kalitesini ve ömrünü uzatmaktadır. zımpara ve temizlik yaptıktan sonra fotoğrafımız 

Bu işlemleri yaptıktan sonra maskeleme işlemine geçiyoruz... boyamayacağımız alanları kağıt bant  gazete gibi ürünlerle maskeleme yapabiliriz..

Maskeleme işleminden sonra jantımızı dikkatli bir şekilde boyuyoruz Boyayı Yakın Messafeden atmamaya özen göstermeye çalısıyoruz ki akma olmasın... Boyayı Attıktan sonra kurumaya bırakıyoruz 15 dakika kadar daha sonra boyanın dayanıklı olması için üzerine şeffaf parlak vernik atarak işlemi sonlandırıyoruz. ve kurumasını bekliyoruz. Buda Son Vernikli jantımız Ve yola hazırız :)))

++++BONUS 
Buda eski Aracımın Saç jantlarına uyguladığım uygulama...

-------------
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: rolandgarros
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 20:36
helal olsun ellerinize sağlık on numara olmuş. bi ara müsait olduğunda yanına uğrayayım benim jantlarıda elden geçirelim LOL bu arada kullandığın boyanın marka modelini de paylaşırsan belki ilham gelir ben de yeltenirim bu işe.

-------------
https://www.pejo206.com" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 20:37
+++++

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 20:41
Orjinalini yazan: rolandgarros rolandgarros Yazdı:

helal olsun ellerinize sağlık on numara olmuş. bi ara müsait olduğunda yanına uğrayayım benim jantlarıda elden geçirelim LOL bu arada kullandığın boyanın marka modelini de paylaşırsan belki ilham gelir ben de yeltenirim bu işe.

Öncelikle Teşekkür ederim Tabiki Ispartaya gelirsen Beraber yaparız Toplam maliyeti bana 35.00TL masrafı oldu..

Boyaları Tekzenden aldım.. 2 Adet

http://www.tekzen.com.tr/urun/sprey-oto-jant-boyasi-400ml-aluminyum-836258" rel="nofollow - http://www.tekzen.com.tr/urun/sprey-oto-jant-boyasi-400ml-aluminyum-836258

Aynı Markada 1 adet Şeffaf parlak vernik aldım... 

zımparayıda sanayiden aldım boyacıdan boyacıya jantı gösterdim kaç numara zımpara kullanmam gerektiğini söyledi ve aldım jantın çizikliğine göre incelikte yani ;) 

-------------

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 20:56
elinize sağlık çok guzel olmuş gerçekten jantçılar falan dunyanın parasını alıyor böyle ışler için yanlız elınızde marıfetlıymış fırın boya orjınal boya gıbı olmuş spreyı akıtmadan taşırmadan nasıl yatınız böyle yoksa boyadamı marıfet Smile

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 21:07
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

elinize sağlık çok guzel olmuş gerçekten jantçılar falan dunyanın parasını alıyor böyle ışler için yanlız elınızde marıfetlıymış fırın boya orjınal boya gıbı olmuş spreyı akıtmadan taşırmadan nasıl yatınız böyle yoksa boyadamı marıfet Smile

Daha önceleride bir çok jant Bisiklet boyadım deneyimli Oldum artık bu konuda sanayide boyacıları dolaştığımda 350.00 tl gibi bir fiyatla karşılaştım 35.00 Tl bu işi hallettim Alltaki bmw saç jantlarını ben boyadım :)))

-------------

Mesajı Yazan: rolandgarros
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 21:29
Orjinalini yazan: TuNeR_32 TuNeR_32 Yazdı:

Daha önceleride bir çok jant Bisiklet boyadım deneyimli Oldum artık bu konuda sanayide boyacıları dolaştığımda 350.00 tl gibi bir fiyatla karşılaştım 35.00 Tl bu işi hallettim Alltaki bmw saç jantlarını ben boyadım :)))

vala işi büyütmüşsün hocam sen LOL namın ıspartayı kaplamış şimdiden Smile

-------------
https://www.pejo206.com" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 22:00
Orjinalini yazan: rolandgarros rolandgarros Yazdı:

Orjinalini yazan: TuNeR_32 TuNeR_32 Yazdı:

vala işi büyütmüşsün hocam sen LOL namın ıspartayı kaplamış şimdiden Smile

Yok sadece Bana araba ile uğraşmak ona birşeyler katmak keyif veriyor sanırım biraz kusursuz seviyorum :)))

-------------

Mesajı Yazan: Turgay_66
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 22:07
Eline sağlık valla süper olmuş hocam :) benim jantların boyasıda baya bi kötü bende boyamak istiyorumda korkuyorum temelli kötü ederim diye :)

Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 22:15
Orjinalini yazan: Turgay_66 Turgay_66 Yazdı:

Eline sağlık valla süper olmuş hocam :) benim jantların boyasıda baya bi kötü bende boyamak istiyorumda korkuyorum temelli kötü ederim diye :)

Denemekten zarar Gelmez sok jantı al önüne temizle al zımparayı zımparala boya aktıgı yerde kurumasını bekle sonra tekrar akan yere zımpara at boayamaya devam :))) 2. jantta usta olacaksın güven bana :)

-------------

Mesajı Yazan: Turgay_66
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 22:18
yarın boya araştırmasına başlayım hangi boya daha iyi olur diye sonra deneyelim bakalım ne olacak :)

Mesajı Yazan: faldov
Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 22:20
Eline sağlık hemşerim güzel olmuş.Alüminyum jantlarım olsaydı ilk işim yanına uğramaktı.

-------------
Peugeot 206 HDİ Fever- 2006

Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 22:43
Orjinalini yazan: Turgay_66 Turgay_66 Yazdı:

yarın boya araştırmasına başlayım hangi boya daha iyi olur diye sonra deneyelim bakalım ne olacak :)

Benim kullandığım boyayı sende kullanabilirsin yukarıda linkte verdim...;)

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Haziran 2013 Saat 22:43
Orjinalini yazan: betanor betanor Yazdı:

Eline sağlık hemşerim güzel olmuş.Alüminyum jantlarım olsaydı ilk işim yanına uğramaktı.

WinkWink illa jant için gelme çay içmeyede gelebilirsin hemşerim cafeler caddesinde iş yerim var beklerim

-------------

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2013 Saat 00:39
Elinize sağlık hoş olmuş.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2013 Saat 00:41
Bmw jantları bana ilham verdi, elim kaşınıyor sanki :))

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2013 Saat 00:54
Orjinalini yazan: fatihpekgoz fatihpekgoz Yazdı:

Bmw jantları bana ilham verdi, elim kaşınıyor sanki :))

hadi bakalım.....Umarım istediğin gibi olur banada yarışlara katılan araçlardan ilham vermişti...:))

-------------

Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 20 Haziran 2013 Saat 09:07
Emeğine sağlık çok güzel olmuş :) güle güle kullan...

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2013 Saat 02:07
Orjinalini yazan: eksper_emre16 eksper_emre16 Yazdı:

Emeğine sağlık çok güzel olmuş :) güle güle kullan...

Teşekkür ederim.. umarım biraz da olsa foruma bu konu hakkında yardımım olur..;)

-------------

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2013 Saat 02:13
Güzel paylaşım, elinize sağlık.

Mesajı Yazan: mahmutbasaran
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2013 Saat 07:23
Cok guzel olmus eline emegine saglik

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2013 Saat 08:17
bu şekilde boyadıktan sonra, lastiklerin yüzeyinde kalan beyazlıkları neyle çıkardın? yoksa o son resimdeki gibi duruyormu?

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2013 Saat 21:44
Orjinalini yazan: Buğra Buğra Yazdı:

bu şekilde boyadıktan sonra, lastiklerin yüzeyinde kalan beyazlıkları neyle çıkardın? yoksa o son resimdeki gibi duruyormu?

Boyamadan Önce jantları maskelemen gerekli ben burada kağıt bant ve gazete kullandım boya işlemi bittikten sonra son resimdeki gibi lastiğimize herhangi bir boya gelmedi çok azda olsa eger gelirse tinerne hemen silip yıkayabilirsin lastiğini ;)

-------------

Mesajı Yazan: tlp
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2013 Saat 21:57
Daha önce aynı işlemi bende yaptım ve hala kullanıyorum
Atma falanda yaşamadım
Sadece eğer yıkamacıda yıkatıyosam ne olur ne olmaz diyerekten sert su tutturmuyorum
iyi günlerde kullan

Mesajı Yazan: Gökhan Çetin
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2013 Saat 22:39
Hocam ellerinize saglık gayet iyi olmuş

Mesaj Tarihi: 24 Haziran 2013 Saat 22:11
Orjinalini yazan: Gökhan Çetin Gökhan Çetin Yazdı:

Hocam ellerinize saglık gayet iyi olmuş

Teşekkürler kardeşim.. TongueTongue

-------------

Mesajı Yazan: okaNStarss
Mesaj Tarihi: 17 Temmuz 2014 Saat 14:56
konuyu hortlatayım bende celik jant var ama sanki yüzeyi boyalı acaba uygulanabilirmi

-------------
2006 Model 206 HDI X-Desing 70bg   
Kum Gri

Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2014 Saat 17:10
arkadaşdan esinlenerek 1 ay önce jantları 1 günde boyadım 2 kutu sprey s kutuda vernik harcadım ama 10 numara 10 yıldız oldu hatta jant uzerinde bir kaç cızık yeride pasta ile doldurup zımpara yaparak düzgün bir görüntüde oluşturdum çok güzel oldular fotosunuda cekmiştim bir ara eklerim buraya :) eli yatkın olanlara tavsiyemdir :)

bu jant sol üstteki ilk jant arkadaşlar

-------------
Kum Gri

Mesajı Yazan: suppor
Mesaj Tarihi: 04 Eylül 2014 Saat 17:35
http://hizliresim.com/V2dkzn" rel="nofollow"> url=http://hizliresim.com/EQoXDn][/url]

Buda benim aracim eski hali ve yeni hali

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2014 Saat 16:35
lastikleridemi boyadın :)

-------------
Kum Gri

Mesajı Yazan: suppor
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2014 Saat 04:56
Yok silikonla sildim :)

Mesajı Yazan: Ali1905
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2014 Saat 15:58
benim jantlarda boya istiyor ama korkuyorm mahvederim diye , direk zimpara yapmadan boyasam nasil olur ?

Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2014 Saat 16:31
Orjinalini yazan: Ali1905 Ali1905 Yazdı:

benim jantlarda boya istiyor ama korkuyorm mahvederim diye , direk zimpara yapmadan boyasam nasil olur ?

ilk yıkamanda veya güneşi yemesinde catlar veya kabarır dostum zımparalayıp ıyıce yemizlemen lazım benım pederin jant kapagının sürttüğü yeri zımparalama sık üstüne dedi özenme dedi 2 hafta sonra kavladı :)

-------------
Kum Gri

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 10 Eylül 2014 Saat 16:43
Maşallah çok iyi olmuş.. Metalik gri yapaydın daha da iyi olurmuş.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net