Motor arıza lambası hakkında!
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=29252
Tarih: 27 Haziran 2025 Saat 18:29 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Motor arıza lambası hakkında!
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Motor arıza lambası hakkında!
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2013 Saat 21:28
Çok sık başıma gelmese de ayda 1 motor arıza lambası yanıyor 2-3 saniye durup sönüyor ve dikkat ettim özellikle de yolların çok kötü yerlerinde, sarsıntının bol olduğu zamanda bunu yapıyor. Aracın gidişatında herhangi bir sorun olmuyor. STOP lambası da yanmıyor. Sadece motor arıza lambası yanıyor. Peki ya neden? 
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Secks
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2013 Saat 22:10
Motor arıza lambasından kasıt oto diyagnostik lambasıysa benim eski araçta da yolda giderken bir kereye mahsus olmuştu böyle bir sıkıntı sağa çektim stop ettim biraz bekleyip çalıştırdım bir daha da yanmadı hiç :) Alınan yakıtla falan alakalı olabiliyormuş başka yerden yakıt almayı deneyin.
|
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2013 Saat 22:12
Secks Yazdı:
Motor arıza lambasından kasıt oto diyagnostik lambasıysa benim eski araçta da yolda giderken bir kereye mahsus olmuştu böyle bir sıkıntı sağa çektim stop ettim biraz bekleyip çalıştırdım bir daha da yanmadı hiç :) Alınan yakıtla falan alakalı olabiliyormuş başka yerden yakıt almayı deneyin. |
Hmm dikkat edeceğim. Benzini hep farklı istasyonlardan alıyorum, dediğiniz gibi alakası vardır belki.
|
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2013 Saat 07:19
Up' dullah. Var mı başka fikri olan?
|
Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2013 Saat 08:23
sarsıntıdan dolayı depodan tortulu yakıt gidiyosa motora onu hissedip ışık yakıyodur. sonra normal yakıt gelmeye devam edince sönüyodur. çok hassas alet bunlar yakıtını hep aynı istasyondan al ve tankerden yeni dolum yapmışlarsa tanklara hemen o istasyondan yakıt alma istasyonun tanklarındaki yeni yakıtın dibe çökmesini bekle
------------- 2005 model 206 1.4 hdi panoramic
|
|