Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sürücü airbag

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=29220
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 16:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: sürücü airbag
Mesajı Yazan: tongucuk
Konu: sürücü airbag
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2013 Saat 18:13
arkadaşlar daha önce bu konuyla alakalı konu açıldımı  hatırlamıyorum sürücü airbag ışığı yanıyor aracımda ilk çalıştırdığımda yanmıyor 3 saniye sonra yanıyor ekranda yabancı bi yazı çıkıyor bi kaç kişiye sordum kimi koltuğun altındaki soketten dedi kimi direksyon sargıdan dedi biride  com 2000 den dedi bunu nasıl çözerim nereye kime gitmem gerek

-------------
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81

Cevaplar:
Mesajı Yazan: saygınotp
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2013 Saat 18:17
Önce diagnostik yaptırman lazım arızalı yerin tespiti için ona göre ne gereki yorsa yapılır ekseriyetle com2000 sargısı yda koltuk altındaki soketlerden kaynaklanıyor.

-------------
peugeotcitroenkartal

Mesajı Yazan: umut_25
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2013 Saat 18:34
Üstad kronik problemlerden biri bence.... Koltuğun altında ki soketi kontrol etmeni öneririm. Çıkmışsa sıkıştır. Sorun ortadan kalkalcaktır.

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2013 Saat 18:40
Benimde bi ara yandı, ekranda airbag fault yazar, direksiyon altında com2000'e giren airbag soketi var o gevşemiş sıkıştırdım düzeldi. Direksiyon altındaki kapağı sökünce soketler görünüyor kahve rengi olan bi kontrol et istersen, koltuk altındaki soketleri de bi sök temizle geri tak.

Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2013 Saat 18:42
diraksyon ve koltuk altındaki sökülecek yerlerin resimli anlatımı varmı yanlış bişey yapmıyım

-------------

Mesajı Yazan: saygınotp
Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2013 Saat 18:46
Kardeş aracın 307 ise, koltuk altında soket yok patlayan yada proteknik diye teleffuz etdiğimiz kemer sistemi peugeot 307 modellerinde emniyet kemerinin üzerindedir oda orta kapı direkleride yer alır.   koltuk altı soket sistemi partner, 106 ve 306 larda var.

-------------
peugeotcitroenkartal

Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2013 Saat 18:49
Dostum alltaki resimde tornavidanın girdiği yerde ve tam hizasında sağ tarafta vidaları var vidalar tork anahtarla sökülüyor ama ben alyan anahtarla söktüm sende alyan anahtarla sökeblirsin, resimde direksiyon airbag falan sökülmüş ama sen onlara dokunmayacaksın resimler alıntı olduğu için öyle, sadece o iki vidayı söküp kapağı aşagıya doğru çekeceksin kapak çıkıcak.

Kapağı söktükten sonra alttaki resimde gördüğün soketler yerlerine takılı olarak karşına çıkacak, bende kırmızı daire içine aldığım kahverengi soket gevşediği için airbag hatası vermiş. bütün soketleri kontrol et çıkar geri tak, inşallah senin sorununda benimki gibi basittir, eğer resimler yeterli olmadıysa yarın tekrar söker resim çekip eklerim, kolay gelsin

Yukardaki mesajı başka bi arkadaş için yazmıştım onun işine yaramıştı inşallah seninde işine yarar.

Koltuk altındaki ise eğilip baktığın zaman görürsün, tabi aracında yan hava yastığı varsa :)

Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2013 Saat 18:52
eyvallah müdür resimler için yalnız benimki 307 resimler 206 aynımıdır yan  direklerde yastık var

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2013 Saat 18:54
Orjinalini yazan: ramazanturan81 ramazanturan81 Yazdı:

eyvallah müdür resimler için yalnız benimki 307 resimler 206 aynımıdır yan  direklerde yastık var
Aynıdır Ramazan bendeki com2000 (Far,sinyal, airbag ünitesi) 307'den çıkma zaten :)

Mesaj Tarihi: 11 Haziran 2013 Saat 18:54
Big smileClap

-------------

Mesajı Yazan: baha1907
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2013 Saat 00:01
bende partner var aynı sorun bendende var yaklaşık 2 aydır. koltuk altındaki kablolar sağlam... servis cihaza bağlarsam 50 tl alırım dedi hala beklemedeyim :) sinyal kolundan olduğunu düşünüyoruz tamiri kaç tl  olur acaba?

-------------
Peugeot Partner 2.0 Hdi 2004

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2013 Saat 00:03
hiç bağlatıp boşa para verme  ben bağlatmıştım  oradan sadece airbag arıza diyor nedenini sölemiyorki 

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net