307 1,4 HDI, Cam Açma Düğmesi Sol
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28964
Tarih: 10 Haziran 2025 Saat 04:37 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 307 1,4 HDI, Cam Açma Düğmesi Sol
Mesajı Yazan: piyade12
Konu: 307 1,4 HDI, Cam Açma Düğmesi Sol
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2013 Saat 12:40
Merhaba, Cam açma düğmesi Soför Mahallindeki bozuldu. Kronik problemi zaten peugeot ların. Geçenlerde düğmenin vidasını söktüm, altında 2 tane kablo var soketli. Ama soketleri ne kadar çeksemde çıkaramadım, koparacağımdan korktuğum için çokda zorlamadım. şimdi düğmenin yenisini aldım, değiştireceğim. O kabloları sökmenin özel bir yolu mu var yoksa Allah ne verdiyse asılayım mı ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2013 Saat 12:42
O iki kabloların ucundaki sokette ince uzun klips var, onları bastırıp tırnağından kurtarınca soket gelecektir..asılmana gerek yok dostum kopartırsan bağlaması senin için imkansız olabilir
------------- Mehmet Ali ÇECELİ 2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun
|
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2013 Saat 13:00
Klips olduğunu bende tahmin ediyordum ama göremedim klipsleri bir türlü. Cam açma düğmesinin yenisi bugün elimde olacak, akşam hava kararmadan evde olabilirsem tekrar deneyeceğim sökmeyi. 4 düğmeden 2 si bozuldu. Şoför tarafı açıyor kapatmıyor Yolcu tarafı kapatıyor açmıyor 
|
Mesajı Yazan: ismailkaya
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2013 Saat 13:21
boşuna para vermissiniz çok basit tamiri var kablo soketlerine dikkatli bak klipsini uygun torna vida ile bastırarak çıkart sonda otomotik kumanda dümesinin etrafındaki tırnaktan ayır ve içindeki elektronik devreleri temizle arasına toz kaçınca çalışmıyor düğmeleri sadece
|
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2013 Saat 13:25
Yok hocam, Düğme boşta sallanıyor, belliki içeride tırnak falan kırılmış. Zor basıyor diye bastıra bastıra kırdım sanırım. Çok bir para vermedim, 68 TL, en azından eskisinin sağlam kısmı yedek olur. Nasılsa yine bozulacak :)
|
Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2013 Saat 14:44
ben hiç bir arızası yokken temizlik amaçlı sökmüştüm bi kaç tırnağı kırdım tabi. sonra calışmamaya başladı. ne yaptıysam olmadı sonra kutunun sıkı sıkıya kapanması gerektiğini düşünüp sıkı sıkıya yapıştırdık sorunu o şekilde çözdük aynı sorun sizde de olabilir aklınızda olsun
|
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2013 Saat 16:51
307bursa Yazdı:
tamiri mümkündü ama almışsınız artık yapacak bişey yok arkadaşlarında dediği gibi kablo soketlerinin girdiği yerde tırnak vardır oraya ince düz tornavida yardımıyla tırnaktan kurtardığında soketler çıkar kolay gelsin |
Neyse, alınmış alınmıştır artık. Dün sipariş verim bugün elime geçti. Akşam denerim. Ama, arka camları iptal eden düğme sanki bozuk gibi bu yeni gelen üründe. Orjinalinde bir kere basınca düğme yukarı çıkıyor, bir kere daha basınca düğme gömülü kalıyordu. Bu gelende, her bastığında çıt çıt ses geliyor ama düğme hiç yukarı çıkmıyor.
|
Mesaj Tarihi: 29 Mayıs 2013 Saat 17:22
307bursa Yazdı:
ürünü denemeden bilemezsiniz inşallah sorunsuz bi şekilde halledersiniz şimdiden kolay gelsin (normalde 5 dakikalık iş ) |
5 dakikalık iş olduğu konusunda haklısınız. Geçen sefer söktüğümde pek de fazla hevesle uğraşmamıştım. Nasılsa soketi çıkarsam dahi düğmeyi tamir etme ihtimalim az diye. Ama şimdi düğmenin yenisi var ne de olsa. Yaz sıcağında düğmenin bozuk olması büyük handikap, hemen halletmeli...
|
Mesaj Tarihi: 30 Mayıs 2013 Saat 10:52
piyade12 Yazdı:
307bursa Yazdı:
tamiri mümkündü ama almışsınız artık yapacak bişey yok arkadaşlarında dediği gibi kablo soketlerinin girdiği yerde tırnak vardır oraya ince düz tornavida yardımıyla tırnaktan kurtardığında soketler çıkar kolay gelsin |
Neyse, alınmış alınmıştır artık. Dün sipariş verim bugün elime geçti. Akşam denerim. Ama, arka camları iptal eden düğme sanki bozuk gibi bu yeni gelen üründe. Orjinalinde bir kere basınca düğme yukarı çıkıyor, bir kere daha basınca düğme gömülü kalıyordu. Bu gelende, her bastığında çıt çıt ses geliyor ama düğme hiç yukarı çıkmıyor.
|
Tahmin ettiğim gibi arka camlara izin veren düğme bozuk. Akşam eve giderken sanayiden geçip değiştirecem artık. Gitmişken takar 2 dk denerim orada.
|
Mesajı Yazan: DreamTeather
Mesaj Tarihi: 21 Mayıs 2014 Saat 20:39
Arkadaşlar sol cam kumandasında , yan aynaları ayarlamak için seçim yaptığımız tuşu nasıl çıkartabilirim ? hepsini söktüm ama o seçim tuşu çıkmıyor bir türlü_?
|
Mesajı Yazan: BLACK LION
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2014 Saat 00:08
Normalde o tuş kendiliğinden çıkar ama benim de başıma gelmişti önceki arabamda zorlayınca kırılıyor dikkat edin. En güzeli kargaburun ile altındaki ince kısmından dengeli bir şekilde tutup yavaşça yukarı doğru çekin.
------------- BLACK LION *Peugeot 308 1.6 e-HDI Sportium-2013 (Siyah İnci) *Peugeot 307 1.6 HDI Designtech-2007 (Lav Siyahı) *Peugeot 307 1.6 HDI Comfort-2006 (Obsidien Siyah)
|
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2014 Saat 19:32
arkadaşlar sorunum hala devam etmekte.kafayı yemek üzereyim :) sinirden gittim yeni bir takım aldım.Eski takım üzerinde ne yaptıysam o parça çıkmadı."Kumanda üzerinde yatay hareket eden tuş/Yan dikiz aynası seçim tuşu " nerede okuduysam kendisi çıkıyor yazıyor.Ben o kadar abanmama rağmen çıkartamadım .Lütfen acil yardım ...
|
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2014 Saat 19:43
En sonunda kırıl artık diye haykırarak abandım ve çıktı :) ne sağlam meletmiş bu ya :)))
|
|