Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

partner airbag lambası yanmaya başladı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Partner
Forum Tanımlaması: Peugeot Partner araçlarınız hakkındaki tüm arızalar ve çözümlerini paylaşabilirsiniz
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28656
Tarih: 29 Haziran 2025 Saat 14:02
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: partner airbag lambası yanmaya başladı
Mesajı Yazan: baha1907
Konu: partner airbag lambası yanmaya başladı
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 17:45
Merhaba arkadaşlar

Dünden beri arabayı çalıştırdığımda sönmesi gereken airbag ışığı sürekli yanıyor ve arabayı kaldırırken  kısa bi biip sesi geliyor. durup duruken neden olmuştur ne yapmam gerekiyor...

Yardımlarınızı bekliyorum.

-------------
Peugeot Partner 2.0 Hdi 2004

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 17:50
Com2000 (direksiyon altı kumandalrın ve airbagin bağlı oltuğu ünite) ünitesinden airbag fişi gevşemiş olabilir, airbag sargısı bozulmuş olabilir, koltuklarda yan hava yastıkları varsa soketleri gevşemiş olabilir.

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 17:52
servise gitmeden yapabileceklerimi önerirmisiniz?

-------------

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 18:06
Direksiyon altındaki kapağı sökerek soketleri kontrol edebilirsiniz, koltuk altındaki soketleri kontrol edebilirsiniz başka yapabileceğiniz pek bişey yok

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 18:22
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Com2000 (direksiyon altı kumandalrın ve airbagin bağlı oltuğu ünite) ünitesinden airbag fişi gevşemiş olabilir, airbag sargısı bozulmuş olabilir, koltuklarda yan hava yastıkları varsa soketleri gevşemiş olabilir.

Serkan hocamın dediklerini kontrol ederseniz artı olarak balatalarınız eskimişse ondanda yanabilir bilginiz olsun
balataları 2011 eylülde değiştirdim ve üzerinde 20 bin km geçti.  yanabilir derken nedir o yanan anlamadım?

-------------

Mesajı Yazan: ErolSs
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat 00:30
genelde hareket halinde koltukları ileri geri yaptıgında yanıyo muhtemelen arkadasların dediği gibi soket gevsemiştir 

20tl ye hata mesajını sanayide siliyorlar diye biliyorum

Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat 00:35
Orjinalini yazan: ErolSs ErolSs Yazdı:

genelde hareket halinde koltukları ileri geri yaptıgında yanıyo muhtemelen arkadasların dediği gibi soket gevsemiştir 

20tl ye hata mesajını sanayide siliyorlar diye biliyorum

Mesaji sildirmek basit bir islem olabilir belki ama airbag kaza durumunda acilir mi

-------------

Mesajı Yazan: ErolSs
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat 00:41
hata soketlerden kablolardan kaynaklı bir durum kaza durumunds belli yerlerden aldıgı darbeye göre patlama yapıyor airbag o yüzden hiç bir sıkıntı olmaz mesajı sildiklerinde zaten arızanın nereden oldugunu görüp söylüyorlar 

Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat 11:48
bi önceki aracım olan 2004 partnerimdede başıma gelmişti.. koltuk altındaki soket gevşemişti..kargaburunla sıkıştırarak onarmıştık. umarım sizinkide aynı arızadır..

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2013 Saat 22:26
Orjinalini yazan: gozem gozem Yazdı:

bi önceki aracım olan 2004 partnerimdede başıma gelmişti.. koltuk altındaki soket gevşemişti..kargaburunla sıkıştırarak onarmıştık. umarım sizinkide aynı arızadır..

eywallah dostum yarın deneyim bir. ama orada 3-4 tane kablo var şöyle bi yokladım sağlam gibi duruyordu...

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net