Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 aynaları elektrikliye çevirme

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28584
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 15:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 aynaları elektrikliye çevirme
Mesajı Yazan: sboz
Konu: 206 aynaları elektrikliye çevirme
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2013 Saat 10:11
Merhabalar.Aracımın aynalarını değişeceğim.Manuel ile Elektrikli fiyatının aynı olduğunu gördüm.Aracım 2003 model X-Line.Aynaların ordaki kapakları söktüğümde soket olduğunu gördüm.5 tane kablo geliyor bu sokete.Acaba aynaları elektrikli alıp bi tanede ayna ayar kumandası alsam elektrikliye çevirebilirmiyim?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2013 Saat 10:40
daha önce bu konu forumda çok kez tartışıldı. eğer arama yaparsan sorularına cevap bulabilirsin..

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2013 Saat 15:43
Araştırdım forumu yalnız hiçbir konu sonuca ulaşmamış.Yani bende ona göre kararımı vereceğim.

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2013 Saat 23:17
kablo cekiliyse denemen gerekir.  Diger arkadsslarin araclarinda kablo tsisati yoktu sadece dis isi sensorune kablo gidiyordu. Kumanda kolu ve 2 ayna alip denenen gerek.

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesajı Yazan: 206 ersan
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2013 Saat 23:31
aslında bende düşünmüyor değilim ama 206 elektrik şeması ile ilgili kesin bilgisi olan biri veya elektrik tesisatı şemasını kesin gösteren bi kitapçık varmıdır acaba çünkü 206 da bi çok şey olmadığı halde kabloları çekili olduğunu duyuyoruz mesela arka kapılarda kolon yok fakat tesisatı varmış önlerde sis farı olmayan 206 ların tesisatı çekili fakat sis farları yok sağ aynalarda ısı sensörü var kablosu kapıya kadar çekili ısı sensörü aynanın içinde boşta araçta yol bilgisayarı yani 3 satır bilgi ekranı değilde tek satır ekran var hiç bi işe yaramdığı halde ısı sensörü var kablosu kapıya kadar var bağlı değil ne alaka neden konulmuş gayet saçma bunun gibi bi çok şey mesela yol bilgisayarı ekranı sadece soketlerinden değiştirilip çoğu 206 da serviste tanıtılmadan çalışıyomuş gibi şeyler duyuyoruz bu kadar donanım varmış gibi tesisatları konulmuş fakat donanımın kendi yok bu konuda tam bilgi nasıl elde edilir nereye ne çekili ne taksak sorunsuz çalışır çalışmaz bunu nasıl öğrenebilirz

-------------
peugeot 206 sw 1.4 hdi

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2013 Saat 23:35
hatta forumda hız sabitleyici yapan arkadaşlarımız var pek fazla zahmete katlanmadan bu araçlarda bu tarz donanımlar çalışyor gayet işe yarar donanımları kaldıran bi araç sanırım bu yazılanlar bu sınıf çoğu araçta yapmaya kalkılsa b, çok işlem gerekir fakat 206 da tesisatları çekili çoğunun ne takılsa genelde sorunsuz kaldırıyor çalışıyo

-------------
peugeot 206 sw 1.4 hdi

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2013 Saat 23:59
Bunun beyinle alakası olduğunu dusunuyorum ama acaba öylemıdır kara duzen de yapıla bılır nasıl yapılır yapan olursa faydalanmak ısterız benımde aklımda ...

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2013 Saat 00:09
bu araç her türlü çalışmayı kaldırken vede tesisatı bişekilde boşta hazırken neden kara düzen yapılsıki bide forumda kendi 206 nın ustası ol diye bi arkadaşımız bi takım rar lar paylaşmı 206 ile ilgili herşey var resim li oradan araştımakta fayda var büyük bi ihtimal orada olacağını sanıyorum

-------------
peugeot 206 sw 1.4 hdi

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2013 Saat 00:30
Orjinalini yazan: 206 ersan 206 ersan Yazdı:

bu araç her türlü çalışmayı kaldırken vede tesisatı bişekilde boşta hazırken neden kara düzen yapılsıki bide forumda kendi 206 nın ustası ol diye bi arkadaşımız bi takım rar lar paylaşmı 206 ile ilgili herşey var resim li oradan araştımakta fayda var büyük bi ihtimal orada olacağını sanıyorum

Hangi Çalışmayı kaldırıyor ki çalışmadan kastınız nedir ? Beyinde programı varsa tesisat çekıldıyse fabrıka yapar zaten aynayı alıp oraya takmaktan kaçmaz aynı fıyatmış sonuçta hem o aynalar sadece elektrıklı değil  ısıtmalı mutlaka ışlem yapmak gerekıyor dıye dusunuyorum yarın gıdıp araştırcam kesın bısey demem ımkansız servısçı arkadaşımla konuşcam .Zaten basitse bende yapıcam .Soket gelıp gelmemesı önemlı değil soketı bende çekerım hatta arka cam rezistans düğmesinden ısıtmalı dahi yapılan örneklerı var sorun soketın olup olmaması değil .

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 15:36
Ben ustaya sordum.Tesisatı çekilmemiş vs. dedi.Peki bu gelen kablolar ne için?Yada nereye kadar uzanıyo bunlar?Ayrıyetten cam açma düğmesinin soketinede baktım orda da fazla kablo var.Bu konuda bilgisi olan yokmu acaba?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net