Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

sağ tekerden gelen ses

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28533
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 23:55
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: sağ tekerden gelen ses
Mesajı Yazan: peugeotttt
Konu: sağ tekerden gelen ses
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2013 Saat 21:57
arkadaslar aracımla düz yolda giderken tekerden hiç ses gelmiyor.fakat dönüş yaptıgım esnada sağ tekerden lakır lakır ses geliyor.sebebi ne olabilir.amortisör desem yolda cukurlara vurunca da ses yapması lagzım ama sagdece dönerken yapıyor.

-------------
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2013 Saat 22:06
davlumbaza surtuyor olabılır mı veya rot kollarından?

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2013 Saat 22:21
Bılyalar dağılmış olabılır belkide baktırın bi ?

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2013 Saat 22:38
davlumbaz değil.sürtme sesine benzemiyor.mekanik sesine benziyor.arkadasın dediği gibi bende bilyalardan süphe ediyorum.

-------------
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2013 Saat 23:32
Orjinalini yazan: peugeotttt peugeotttt Yazdı:

davlumbaz değil.sürtme sesine benzemiyor.mekanik sesine benziyor.arkadasın dediği gibi bende bilyalardan süphe ediyorum.

Yınede başka şeylerde olabılır ama benımde başıma gelmıştı onuda nasıl anladım kısaca özetlıyım lip takcaz arabaya servıse gıttım aracı kaldırdık lastıkler boşta oynuyorum öyle dönduruyorum falan çırak şarjlıyı almaya gıttığnde bı ses gelıyo gıcırtı gıbı ama aldırış etmıyorum tabı usta dedı du bakayım çekıl ordan o ne öyle baktı falan dedı senın bılyalar gıtmış ışte sordu uğultu falan varmı var dedım vardı ama kar lastıkelrınden zannedıyodum ben sonra sorun kalmadı çok şükür kolayca anlaşılır yanı demek ıstedığım eğer bılyalardansa ...

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 13:01
Rulmanla alakası yok düz yolda ses yoksa benim lineadada vardı bu sorun viraj cubuğu yani z rottandı :) 15 tl fiyatı vardı orjinal, her 2sinide değiştirdim 20 tlde montaja verdim :) fiyatlar bilgin olsun dye yazdım

markette  http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-206-VIRAJ-ASKI-KOLU-Z-ROT,PR-301.html" rel="nofollow - http://www.peugeotmarket.com/PEUGEOT-206-VIRAJ-ASKI-KOLU-Z-ROT,PR-301.html

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 20:57
benimkide ugultu yapmıyor.sadece dönüş yaparken lakır lakır ses yapıyor.neyse hafta sonu baktırcam bakalım kaç para sıkısmış tekerin arasına :))

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 21:09
Bana da amortisör ve takozundan kaynaklı bir sorun gibi geliyor.

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2013 Saat 10:08
60 tl sıkışmıştır :D 

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2013 Saat 12:39
aynı sorun bende vardı. sol tekerlek bilyası kendini dağıtmaya başlıyor dedi tamirci yaklaşık 2 ay önce..değiştirmedim ama ses azaldı. şu an problem yok. nerde patlarsa artık :)

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2013 Saat 00:07
bu gun ustaya sordum buyuk ıhtımal z rotundandır dedi.yarın baktırıcam

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2013 Saat 12:38

bu gun ustaya sordum buyuk ıhtımal z rotundandır dedi.yarın baktırıcam

Hocam dönüşlerde yapıyor demişsin, baktırma allahın izniyle yaptır onu, biraz sakat bir parçadır allah muhafaza.

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2013 Saat 22:33
ya gittim baktırdım hiç bir problem yok dedi.hersey normal sağlam diyo.

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2013 Saat 11:07
Sesi duydumu ki? Bindimi araca test ettimi ? Yoksa z rotlari mincikladimi sadece ?

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2013 Saat 23:40
Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

Sesi duydumu ki? Bindimi araca test ettimi ? Yoksa z rotlari mincikladimi sadece ?

bindi turladı araba ile dönüşler yaptı sesi duydu oda baktı kontrol etti ama bi problem yok dedi.yarın götürcem yine askıya aldırcam.birde öyle baksın.

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Mayıs 2013 Saat 23:43

Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

bindi turladı araba ile dönüşler yaptı sesi duydu oda baktı kontrol etti ama bi problem yok dedi.yarın götürcem yine askıya aldırcam.birde öyle baksın.

Çok merak ettim, ne çıkıcak diye :S

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 13 Mayıs 2013 Saat 22:13
amortisörden cıktı.akıslar da viraj lastiklerinde z rotlarında hiç bir problem yok.bu gunde gezdi araba ile amoertisör den yapıyor dedi.yani anlıycan amortisörlerin değişim zamanı geliyo diyo :)) daha götürür idare ederler dedi ama eninde sonunda değişicek.

-------------

Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2013 Saat 09:50

amortisörden cıktı.akıslar da viraj lastiklerinde z rotlarında hiç bir problem yok.bu gunde gezdi araba ile amoertisör den yapıyor dedi.yani anlıycan amortisörlerin değişim zamanı geliyo diyo :)) daha götürür idare ederler dedi ama eninde sonunda değişicek.

Acaip bişe, dönüşlerde ses yapan amortisör :) hiç olmaz demiyorum, pug bu :D

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 14 Mayıs 2013 Saat 21:43
usta da aynı senin gbi dedi :)) ama aracta spor yay oldugu için arac basık ya amortisörler tam esneme yapmadıgı için cok belirti vermiyor dedi.muayeneye sokucam problem olurmu dedim daha uzun bi süre götürür idare eder sıkıntı yaratmaz dedi muayenede.

-------------

Mesajı Yazan: Wentto55
Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 01:43
bende de aynı sorun var düzde giderken çukurlarda ses yok sağa dönüş yapıp bi çukura girdiğimde ses geliyor amörtisör takozu dediler

Mesaj Tarihi: 15 Mayıs 2013 Saat 10:21

usta da aynı senin gbi dedi :)) ama aracta spor yay oldugu için arac basık ya amortisörler tam esneme yapmadıgı için cok belirti vermiyor dedi.muayeneye sokucam problem olurmu dedim daha uzun bi süre götürür idare eder sıkıntı yaratmaz dedi muayenede.

pug bu, sağı solu belli olmuyor makinenin :D hadi hayırlısı fakat ne durumdadır bilmem alakasıda varmıdır ama amortisörün patlayıp kaputu deldiğini görmüşlüğüm var Confused

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat 00:13
walla usta daha idare eder dedi.eger amortisör patlayıpta kaputu delerse bende hiç düşünmeden giderim ustayı delerim :))

-------------

Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat 21:25

walla usta daha idare eder dedi.eger amortisör patlayıpta kaputu delerse bende hiç düşünmeden giderim ustayı delerim :))

allah korusun tabi bişey delinmesin :) idare eder dediği neye idare eder? tam bozulup ses artıncaya kadar mı? yoksa sana daha fazla masraf ve zarar çıkarıncaya kadar mı? bakamıyorumda çok paramı bu meret ?

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat 22:27
120 lira dedi 2 ön amortisör.idare ederdediği muyaneden gecirir dedi yani muayeneye sokucam arabayı.

-------------

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 16 Mayıs 2013 Saat 22:52
ayni sorun bendede bas gostermeye basladi malum virajlara biraz suratli ve sert giriyorum aracin yol tutusu iyi oldugundan birkac aydir donuslerde tak seklinde bir ses geliyor sokup kontrol ettim hersey saglam sadece helezonun ordan ufak bir ses geliyor buyuk ihtimalle ayni sorun 

-------------

Mesajı Yazan: otosundur
Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2013 Saat 19:54
Salincaklarda olabilir

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2013 Saat 19:55

120 lira dedi 2 ön amortisör.idare ederdediği muyaneden gecirir dedi yani muayeneye sokucam arabayı.

Ha muayene için idare eder dediyse sorun yok, geri kalan tüm ön takım parçalarını kontrol etti umarım?

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 17 Mayıs 2013 Saat 23:55
ewet kontrol etti hiç bir problem yok.

-------------

Mesajı Yazan: Mesut48
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2014 Saat 02:51
Aynı ses benim araçtaki nüksetmeye başladı.Alttakım kontrolü yapıldı,herşey normal.
Ancak hafif sola dönüşlerde arada takır tukur ses yapıyor.Arada sanki gıcırtıda yapıyor gibi geldi.
Başına gelen yada bilen var mı ?

-------------
__B0DRUMLU__

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2014 Saat 15:58
Orjinalini yazan: Mesut48 Mesut48 Yazdı:

Aynı ses benim araçtaki nüksetmeye başladı.Alttakım kontrolü yapıldı,herşey normal.
Ancak hafif sola dönüşlerde arada takır tukur ses yapıyor.Arada sanki gıcırtıda yapıyor gibi geldi.
Başına gelen yada bilen var mı ?

askı rotuna baktırdınızmı hiç? eğer hiç bi yere götürmediyseniz sıkıntı şursdan burdan demedilerse rot balancıya gidin ön düzeneye baktırın, askı rotu, amortisor takoz bilyası yada salıncak olabilir yada bunların zamanla conta kısımları aşındığı için demir demire sürtmede olabilir. detaylı bi şekilde iki tarafdsa incelendiğinde sorunu siz bile bulabilirsiniz...

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: eyup.clk
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2014 Saat 21:16
Akis kafalarindan da yapar normalde ses yapmaz donuslerde yspar

Mesajı Yazan: Mesut48
Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2014 Saat 14:54
Rot balansçıya gittim,alt takımda sorun yok dedi,
Tamirci ve rot balansçı aks olsa tam sağ yada tam sol yapınca ses gelmesi lazım dedi,
Benimki hareket halinde hafif sol yapınca hele ince kasisler varsa yolda 
aman aman sağ taraf kopacak gibi ses yapıyor.
Bazen durduğumda direksiyonu sağ sol yapınca hafif bir gıcırtı yapıyor.
Acaba diyorum amortisör takozu yada oradaki bir parçamı rulman gibi.
Ne olduğunuda bilmiyorum hayırlısı baklaım :)
Yorum yapanlara teşekkür ederim.

-------------
__B0DRUMLU__

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net