Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

servis personeli rezaleti

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Duyurular, Şikayet, İstek ve Öneriler
Forum Tanımlaması: Peugeot Türkiye forumları ve web sitesiyle alakalı tüm duyuru, öneri, istek ve şikayetlerinizi bildirebilirsiniz
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28351
Tarih: 22 Şubat 2025 Saat 06:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: servis personeli rezaleti
Mesajı Yazan: gsweet
Konu: servis personeli rezaleti
Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2013 Saat 09:46
sayın arkadaşlar ankara tek oto ve göral ,teknik personel rezaleti yaşanıyor 308 hdi aracım mevcut hoş allah kahretsin aldığıma bin pişman oldum ama neyse zaten satacagım..teknik bir soru sordum her iki servisede..sordum aynen şöyleydi ..
aracım 5 ileri manuel. vites geçişleri KADEMELİ VE vuruntulu ses yapıyor bu neden oluyor.
aynen verilen cevabı yazıyorum..tek oto. parçalar yerine  oturuyor..Clown
göral ...fransa ve türkiye iklim farkı oldugundan şanzıman ısınınca zor geçer... Clown

TAKDİR YETKİLİ VE BİLGİLİ ARKADAŞLARIMIN... SAYGILARIMLA

Cevaplar:
Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2013 Saat 09:54
şaka gibi...

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2013 Saat 11:32
ne güzel açıklamışlar pes birde usta olacaklar .

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2013 Saat 16:05
Açık ve net söylüyorum ankara içinde tecrübemle sabit. Yetkili servis denilen zırvalarda bırakın kalifiye doğru düzgün işçi bile yok. Adamın birisi geliyor sözüm ona eğitim veriyor ya da ustalar şehir dışı eğitime çıkıyor. Hepsi külliyen yalan. Servis elemanı araçtaki can-van yapısını bilmezse ben servisin sokağından geçmem. Üstün körü iş yapıyorlar. Bilgisayara bağlayıp hata buluyorlar ya da her tarafı söküp hatayı bulup yapıyorlar bulamadıkları da cabası. Yani bilinçli bir iş yok.

Pejo bu konuda çok kaybediyor. Toyota da aracı aldığım yerdeki satış elemanından tutun arabayı teslim eden adam bile en ince ayrıntısına kadar aracı biliyordu. Özellikle ölçtüm yoğun bir vakitte randevusuz gittiğim 1000km bakımında 50dk da belirttiğim 5 sorun çözülmüş. Buna ön tweter daki çızırtı dahil. Pejo olsa kullanıcı hatası der yad a bunlar böyle der geçerdi çünkü başıma bizzat geldi.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2013 Saat 01:58
şanzıman ısınınca zor geçer bunu ılk defa duyuyorum tamamen mazeret gibi geldi başlarından atmışlar gibi asıl bu sorunu bızler kışın yaşarız çunku yağ soğuktan etkılenır ve vıtes geçişleri zorlaşır aksine sıcak havalarda ve araç ısındığında kullanılmaya başlandığında kolay geçmeye başlar vites rahatlaşır alışır.Fikir size ait ama bence bir kaç servıse bağlı kalmayın onlar sorumsuz ınsanlardır işlerını sevmeyen ıyı yapmayanlar anlamayanlar , adamların çoğu ezbere ış yapıyor ezberınde varsa yapar yoksa başından atar zaten böyle ınsanlara malımızı teslım etmenınde luzumu yok , farklı şartlarda daha duzgun ınsanlar çıkabılır karşınıza neler görduk neler yaşadık mutlaka sorununuza anlayışlı yardımcı olucak ınsanlar vardır bulunur...

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: SDYMZ
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2013 Saat 17:52
şanzıman yağın eksik olabilir bence sen özel bi serviste ileve ettir. mesala 301 lerde hafif şanzıman ötmesi var oda yağ eksikliğnden kaynaklanıyor

-------------
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2013 Saat 17:54
Bunları Usta Yapanın :)

Mesajı Yazan: eray307
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2013 Saat 18:21
Merizfondayım burada bir peugeot servisi var yemin ediyorum rezaletin daniskası..Bilgi 0..

Ama Eskişehir banaz peugeot servisini tek geçerim.Gerçekten de çok kaliteli bir yer.Kesinlikle baştan savma iş yok,kazıklama yok.Keşke bütün servisler standart olsaydı Unhappy

-------------
2005 1.6HDI PREMIUM 112HP ŞEYTAN KIRMIZI

Mesajı Yazan: duzidodo
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2013 Saat 03:10
Ustalar enteresan cevaplar vermiş gerçekten. Hani biraz daha zorlasan aracınızda C vitamini eksikliği falan var diyecekler.

Mesajı Yazan: rolandgarros
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2013 Saat 03:40
vites sensörüdür o Big smile tamam ben geçtim diye haber veriyor LOL

-------------
https://www.pejo206.com" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: mstf shn
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2013 Saat 19:39
Clap ayakta alkışlıyorum ustaları varmı böyle bir iş

-------------
Peugeot 307 & 2006 & Comfort & HDI 1.6 110 Hp & 215 / 40 / R18

Mesajı Yazan: ugursahin
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2013 Saat 13:42
bu konuyu açan arkadaştan allah razı olsun hepimizin ortak sıkıntısını dile getirdi benim dizel 206 ım da aldığımdan beri sıkıntısı bir türlü bitmek bilmedi servisler aşırı derecede para istiyor sanayide zaten usta yok hoş servisteki ustalardansa sanayi yi tercih ederim aynı sıkıntılar benimde başıma geldi her gittiğimde para çarpmak için ellerinden geleni yapıyorlar geçenlerde motordan gelen ses için hem abc hemde göral a gittim bu ses aracın normal sesi hiç bişeyi yok saat gibi çalışıyor dediler triger tarafından geliyor sanki dediğimde de evet evet triger gergin bağlanmış dediler ve 1000 tl istediler yeniden değiştirmek için ben sanayide 450 liraya yaptırmıştım o kadar para vermeyeceğimi anlayınca da açıp yeniden ayarlayalım dediler ve 300 lira istediler tamam dedim işleri bitince aradılar arabayı almaya gittim ses şimdilik kesildi ama tekrarlarsa mesuliyet kabul etmeyiz sonuçta sanayide yaptırmışsın dediler ve ertesi gün ses yeniden başladı ben bunlara ne deyim ki artık bıraktım zaten ilgilenmiyorum patlayana kadar böyle dursun aldığım günden bu güne kadar yani 1 yılda tam 3000 lira para harcadım mazotu, vergisi, sigortası, kaskosu hariç elde var sıfır hala heryerinden enteresan sesler geliyor motor sanki kucağımda gidiyormuşum gibi bütün ses içerde ama artık ilgilenmiyorum bıktırdı bu peugeot ve ankaradaki servisleri beni

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2013 Saat 13:47
bu arada vites geçişlerindeki o ses bende de var takır tukur ayrıca vitesi 4 ten 3 çekmek neredeyse imkansız halde benim arabamda sanayide ki ustalar bunun için gayet normal araç belli bi hızın altına inmedikçe vites küçültmen zor olur dediler sanki bunu ben bilmiyormuşum gibi ama benim arabam ne hikmetse 40 km nin altına düşmedikçe 4 ten 3 geçmiyor 40 km altına düşüp vites değiştirdiğinde de yığılıp kalıyor nasıl bir sistem geliştirdiyse adamlar sadece bende var ve ustalara görede gayet normalConfused

Mesajı Yazan: bjkamil
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2013 Saat 13:49
yetkili servisten benimde canım yandı. kaza yapmıştım aracın ön çamurluklar ve kaput boyandı. 2 ay geçmeden boya attı. ufak ufak çukurluklar oluştu. servisin cevabı '' boya yurtdışından geliyor bazen hatalı çıkabiliyor.'' şaka gibi Thumbs Down

-------------
206 1.4 feline 2006 model

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2013 Saat 14:15
Orjinalini yazan: bjkamil bjkamil Yazdı:

yetkili servisten benimde canım yandı. kaza yapmıştım aracın ön çamurluklar ve kaput boyandı. 2 ay geçmeden boya attı. ufak ufak çukurluklar oluştu. servisin cevabı '' boya yurtdışından geliyor bazen hatalı çıkabiliyor.'' şaka gibi Thumbs Down

aynen hocam benimde ön kaputta var öyle bir yarık ve tampondaki taş izleri 2012 temmuzda kaza yapmıştım ön komple boyandı boya araçla aynı ama içindeki sedefleri daha az o yüzdende çok belli ediyor kendini hem bu kadar saçma bir boya yapmışlar hemde arabaya çarpan taşlara yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar sanki araba hergün uzun yola gidiyor boyandıktan sonra 1 kere şehir dışına çıktım bi kaç kere daha çıksam arabada boya kalmayacak demekki

Mesajı Yazan: mranda
Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2013 Saat 14:24
Vallahi ustadan ustaya değişir. Bende aracımı göral'dan aldım 2.el 307 1.6 hdi. Satıştan teslime kadar hiç bir sıkıntı yokdu. ertesi gün araçta tespit ettiğim ufak tefek noksanlıklar vardı, götürdüm sorunsuz ve ücretsiz hallettiler. Noksanlık dediklerimde ya vidası düşmüş ya gevşemiş vs.. gibi. Ayriyetten bunların dışında servisteki arkadaş kapının ayarından temizliğe kadar ben söylemeden kendisi halletti. İş yerim göral'ın hemen karşısında ufak tefeklere götürüyorum sürekli abone oldum:) ama halen ne para talep ediyorlar nede üfleyip püflüyorlar. Önceki araçlarımda hep aynı ustam vardı çok iyi süper bir ustamdı allah var ama bundan sonraki tek ustam GÖRAL'daki ustalarımdır.

Mesaj Tarihi: 01 Mayıs 2013 Saat 14:31
Orjinalini yazan: ugursahin ugursahin Yazdı:

aynen hocam benimde ön kaputta var öyle bir yarık ve tampondaki taş izleri 2012 temmuzda kaza yapmıştım ön komple boyandı boya araçla aynı ama içindeki sedefleri daha az o yüzdende çok belli ediyor kendini hem bu kadar saçma bir boya yapmışlar hemde arabaya çarpan taşlara yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar sanki araba hergün uzun yola gidiyor boyandıktan sonra 1 kere şehir dışına çıktım bi kaç kere daha çıksam arabada boya kalmayacak demekki

Selamlar kardeşim;

Senin araç işi anladığım kadarıyla biraz karışık :) Sıkı bakmak lazım. Sokulluda mustafa usta var nerdesiniz bilmiyorum ama senin ilacın onda gibi:) Sağlam ustadır ama göralın ustaları hakkında yazdıklarını benim gördüklerime bir türlü bağdaştıramadım. Ama yaptıklarıda sana karşı çok ayıp olmuş. Birde merak ettim, 2.vitesden 3'e geçerken sorun var mı?

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2013 Saat 01:34
Orjinalini yazan: mranda mranda Yazdı:

Selamlar kardeşim;

Senin araç işi anladığım kadarıyla biraz karışık :) Sıkı bakmak lazım. Sokulluda mustafa usta var nerdesiniz bilmiyorum ama senin ilacın onda gibi:) Sağlam ustadır ama göralın ustaları hakkında yazdıklarını benim gördüklerime bir türlü bağdaştıramadım. Ama yaptıklarıda sana karşı çok ayıp olmuş. Birde merak ettim, 2.vitesden 3'e geçerken sorun var mı?

Abi benim araba baştan sona fiyasko zaten Ankarada gittiğim hiç bir ustadan verim alamadım ben dikmende oturuyorum sokullu baya yakın bana yakın zamanda da bir bakımım olacak olmazsa tavsiyen üzerine birde oraya gideyim vitesler artıştayken sorun yok sadece düşüşte sıkıntı var bide bazen geri vites baya zor geçiyor bu arada 4 ten 3 e çekerken bazen vites geçmiyor geri tepiyor ve baya enteresan bir ses çıkarıyor. Sokullunun neresinde Mustafa usta.

Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2013 Saat 08:32

Selamlar kardeşim;

Abi benim araba baştan sona fiyasko zaten Ankarada gittiğim hiç bir ustadan verim alamadım ben dikmende oturuyorum sokullu baya yakın bana yakın zamanda da bir bakımım olacak olmazsa tavsiyen üzerine birde oraya gideyim vitesler artıştayken sorun yok sadece düşüşte sıkıntı var bide bazen geri vites baya zor geçiyor bu arada 4 ten 3 e çekerken bazen vites geçmiyor geri tepiyor ve baya enteresan bir ses çıkarıyor. Sokullunun neresinde Mustafa usta.

anladım kardeşim. Sanırım şanzımandan yada debriyajdan kaynaklanan bir problem. Bende ilkerde oturuyorum. Sokulluda üst taraflara doğru PTT'yi geçtikden sonra 100 metre solda. Mavili bi kapısı var. Gerçekten çok çok iyi bir ustadır. Sen nasıl keşfedemedin onu :)

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2013 Saat 10:01
bu ustalarda sorun yok aslında bu ustalar fransaya göre egitilmişler türkiyede şanzumanları sıkıntı çıkarıyo çalışmıyo kafaları oyüzden şanzumanı bozuk bunların

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2013 Saat 11:42

Selamlar kardeşim;

anladım kardeşim. Sanırım şanzımandan yada debriyajdan kaynaklanan bir problem. Bende ilkerde oturuyorum. Sokulluda üst taraflara doğru PTT'yi geçtikden sonra 100 metre solda. Mavili bi kapısı var. Gerçekten çok çok iyi bir ustadır. Sen nasıl keşfedemedin onu :)

Abi hiç görmedim ben sinan sokak ta 10 yıl oturdum sokulludada çok fazla arkadaşım var çok gitim oralara ama görmemişim madem sen iyi diyorsun mutlaka bu bakımda ona gidicem teşekkürler bilgi için.

Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2013 Saat 12:28

Selamlar kardeşim;

Abi hiç görmedim ben sinan sokak ta 10 yıl oturdum sokulludada çok fazla arkadaşım var çok gitim oralara ama görmemişim madem sen iyi diyorsun mutlaka bu bakımda ona gidicem teşekkürler bilgi için.

amma tanıdık çıktı forumdan (: bende sinan sokakta 10 yıl oturdum. Etkin sokakta (:

Mesajı Yazan: altugg34
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2013 Saat 18:06
308'ler manuel ve automatik vites'de 6 ileri değil miydi ?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net