Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

306 fazla lpg tüketimi yardım edin

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28344
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 08:18
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 306 fazla lpg tüketimi yardım edin
Mesajı Yazan: alonedark
Konu: 306 fazla lpg tüketimi yardım edin
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2013 Saat 22:09
selam arkadaslar 306 1.8 8v aracım fazla lpg tüketiyo ortalama 100 km de 14 15 litre civarı aracı fazla sert kullanmam gayet sakn kullananlardanım filitreleri enjektorleri bujileri ve buji kablolarını degiştirdim ama yakıt hala azalmadı yardım lütfen aracımdan sogudum artık

Cevaplar:
Mesajı Yazan: salihata
Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2013 Saat 13:05
Orjinalini yazan: alonedark alonedark Yazdı:

selam arkadaslar 306 1.8 8v aracım fazla lpg tüketiyo ortalama 100 km de 14 15 litre civarı aracı fazla sert kullanmam gayet sakn kullananlardanım filitreleri enjektorleri bujileri ve buji kablolarını degiştirdim ama yakıt hala azalmadı yardım lütfen aracımdan sogudum artık
Lpg filtrelerini değiştirdiniz mi ? Lpg markanız ne ? Benim aracım da da aynı şekilde fazla tüketim vardı önce lpg filtrelerini değiştirdim (40 lira) bir de gaz ayarı yaptılar mis gibi , lpg filtreleri her 10.000 km de değişmesi gerekir. Değiştirdiyseniz gaz kaçağını kontrol ettirin kaçak ta yoksa gaz ayarı yaptırırsanız sorun çözülür gibi geliyor.

Mesaj Tarihi: 25 Nisan 2013 Saat 19:32
evet değişti atiker fas var aracta defalarca gaz ayarı yapıldı kacakta yok fakat sonuc yine aynı

Mesajı Yazan: ZP105
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2013 Saat 01:59
GAZ AYARI YAPTRDGN YERI DEGISTR EGER AZ YAKMASI ICIN AYARLARI KISTILARSA COK YAKAR BENM BASIMADA GELDI AYARLARI ACTIRINCA NORMALE DONDU AMA 10-11 LITRE YAKIYORDU SU ANDA 8.8 LITRE SEHIR ICI VE BNM ARAC 2.0 16 V

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 26 Nisan 2013 Saat 02:07
filitreleri enjektorleri bujileri ve buji kablolarını değiştirdikten sonra eğer hala yakıt tuketımı çoksa gaz ayarı yaptırmanızı önerırım gerçekten bu ayardan sonra daha az yakıt yakana çok şahıt oldum mutlaka denemelısınız.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: salihata
Mesaj Tarihi: 27 Nisan 2013 Saat 10:53
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

filitreleri enjektorleri bujileri ve buji kablolarını değiştirdikten sonra eğer hala yakıt tuketımı çoksa gaz ayarı yaptırmanızı önerırım gerçekten bu ayardan sonra daha az yakıt yakana çok şahıt oldum mutlaka denemelısınız.

kesinlikle katılıyorum, her şeyi değiştirdiyseniz çözüm bulamadıysanız gazcınızı değiştirin yeni bir yerde gaz ayarı yaptırın.

Mesaj Tarihi: 28 Nisan 2013 Saat 23:34
gaz ayarıda defalarca farklı yerlerde yaptırdım fakat sonuc yine aynı bilgisayardada bi sorun cıkmıyo 

Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2013 Saat 08:36
Benzinde kullanıp bakın benzinde de normalden fazla tüketim varsa motorla ilgili başka bir problem olabilir.

Ayrıca 2.0 motorda şehir için 8.8 Lt çok iyiymiş.

-------------
206 1.4 + LPG

Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2013 Saat 21:32
arkadaşlar bütün filitreler tekrar degiştirdim lpg ayarı yaptırdım bujileri ve kablolarını degiştirdin ve son olarakta ateşleme bobinini değiştirdim bugün istanbula gittim geldim 270 km yok yaptım hesapladım uzun yolda 11.6 litre lpg yaktı aracımhala fazla tüketiyo sebebini bi türlü bulamadım yardım edin ve düşük devirlerde titreme devam ediyo rolanti dengesiz çalışırkende gazda motor cok sarsıntılı calısıyo benzinde durum normal 

Mesaj Tarihi: 06 Mayıs 2013 Saat 21:33
gidip gelirken de 100 kmh gecmedim 

Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2013 Saat 22:13
yokmu fikri olan birileri

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 13:30
Gazı shell den mi alıyorsun acaba :) ben şahidim 200 km yol yaptığım aracımla 90 km de shellin gazı bitiyor :) totalden al totalden :) bu kadar değişim yaptıysan ve sonuç aynıysa istasyonunu ve markani değiştir bide LOL

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesajı Yazan: pierson
Mesaj Tarihi: 08 Mayıs 2013 Saat 18:11
arkadaşlar benim aracın arkasında lpg dolum yeri görünüyor...ilk başlarda görünmüyordu ama şimdi bariz bir şekilde görünüyor..herhalde gaz alırkene ustalar öektirip durmuşlar...nasıl görünmez yaparım ben bunu...sinirimi bozutyor

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net