akü bitmiş...
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28310
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 20:18 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: akü bitmiş...
Mesajı Yazan: rakasan
Konu: akü bitmiş...
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2013 Saat 02:17
arkadaşlar ben nisanın 3ünde istanbula gittim haliyle arabam kapının önünde duruyordu ve 18 gün boyunca yattı paşam kapının önünde bende geldikten sonra bi tur atim dedim kontağı taktım çevirdim tık yok akü bittini anladım ama takviye yaptım arabayla yarım saat gezdikten snra bıraktım bi daha çalıştırayım dedim ama gene tık yok şimdi aracın aküsünü şarj edince eskisi gibi olurmu yoksa tekrar bir iki saat sonra akü bitermi yardım ederseniz sevinirim aküde yeni 1 senelik
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2013 Saat 02:26
geçen yıl çok aküm bitmişti akücüden şarj ettirdiğimde sorunsuz çalışmaya devam ediyordu.
------------- 206 1.6 Quicksilver 206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline
|
Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2013 Saat 11:54
şarj dinamosu gitmiş olabilir
------------- 206 Roland Garros 1,6 16V
|
Mesajı Yazan: mev347
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2013 Saat 12:22
şarj dinamosu yada akü sıvısından olabilir.
------------- peugeot 206xr 1.4 2000 mod
|
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2013 Saat 13:24
Güzel bir elektrikçiye bakımını yaptırıp suyunu falan oksıtlenmesını falan guzelce şarj edılıp kontrollerının yapılması lazım normalde takvıyeyı alınca olması lazım ama yeterlı şarj edılmemışte olabılır acelecı davrandıysanız tekrar takvıye yapıp bıraz yol yapın ıyıce şarj olsun akünüz.
------------- Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000 Asaleti Renginde Saklı...
|
Mesajı Yazan: peugeotttt
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2013 Saat 16:44
aynı problemi bu sabah ben yasadım.aksam eve geldim aracımı cektim saat gibi çalısıyordu.bu sabah cıkayım dolasayım biraz dedim kontagı çevirdim tık yok basmıyor.neyse vurdurdum çalıstırdım aracı gezindim biraz sarj etsin diye.sanayiye gittim stop ettim arabayı.usta calıstır bakalım basıcakmı dedi.yine calışmadı.akünün değerlerini falan ölçtü.yani akünün ömrü bitmiş akün bozuk şarj tutmaz dedi.yenisini aldım bosh marka 2 yıl garantili ve 150 lira verdim aküye.
------------- Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.
|
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2013 Saat 18:16
ya aracı uzun zamandır kullanmadım dedim gibii 17 gün yada 20 gün kullanmadım teyp te flash vardı onunda ışıgı vardı dedim oda götürmüş olabilir haliyle bide kullanmadık onunda etkisi var takviyeyi nasıl yaptık arac çalışır çalışmaz çıkardık kabloları 15 dk gittim dolaştım geldim stop ettim bir saat snra tekrar çalıştırdım aynı :) ama bu sabah gene takviye yaptım gene gitti en sonunda aküyü çıkardım bi tanıdığın arabasını alıp gittim verdim bakalım ne dicekler...
|
Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 23 Nisan 2013 Saat 18:34
rakasan Yazdı:
ya aracı uzun zamandır kullanmadım dedim gibii 17 gün yada 20 gün kullanmadım teyp te flash vardı onunda ışıgı vardı dedim oda götürmüş olabilir haliyle bide kullanmadık onunda etkisi var takviyeyi nasıl yaptık arac çalışır çalışmaz çıkardık kabloları 15 dk gittim dolaştım geldim stop ettim bir saat snra tekrar çalıştırdım aynı :) ama bu sabah gene takviye yaptım gene gitti en sonunda aküyü çıkardım bi tanıdığın arabasını alıp gittim verdim bakalım ne dicekler... |
Şimdi hocam benımde teybım kontağa bağlı değil teybı kapatsan bıle kendılığınden saat gösterıyor alarm var teyp var bıde tesısat projesı var yakında benım sıkıntı yok ama tavsıyem şu kı böyle şeyler akuyu bıtırıyor gerçekten uzun sure kullanılmıcaksa araç yanı nebılıyım kutup başlarını sökmek veya akunun bağlantısına ayrıyetten bır buton yaptırıp uzun sure kullanmıcaksam enerjıyı kesıcem böyle dusunuyorum ...
------------- Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000 Asaleti Renginde Saklı...
|
Mesaj Tarihi: 24 Nisan 2013 Saat 02:13
kutup başlarını sökmek sonradan aklıma geldi ama o zaman zaten geçti bir dahaki uzun süreli bırakmamda öyle yapacam valla yoksa her seferinde böyle olması zor hocam teşekkür ediyorum birde şarj ettirmek kesin oluyormu?
|
|