arkadaşlar 1 ay önce kadar ufak çapta bir ses sistemi yaptırmak istedim ve bütcem 1800 falandı. bir arkadaşımın tanıdığı ses sistemi vs yapan bir dükkana girdik. adama aynen söyledim nasıl ses sistemi istediğimi sesin cızırtı yapmasını istemediğimi söyledim. oda bana tamam ben yapıcam sen sadece yaptıktan sonra dinlersin falan dedi biraz daha öyle böyle konustuktan sonra başladılar montaja.
o ara hangi markaları takıcagını gördüm. az çok markaları bildiğim için şüphelendim. neden audiomax yada roadstar takıyosun bunlardan kaliteli ses çıkarmı dedim sen sadece yaptıktan sonra dinliceksin falandı filandı oyaladı sanırım beni. ve fiyatları ayrı ayrı söylermisin dediğimde söylemedi falan.. internetten ögrendiğim kadarıyla;
roadstar companent 80tl hertz hoparlör 200 tl amfi 130 tl subwoofer 225tl kablolar 50 tl desek montaj 100tl desek 705 küsür yapıyor ben 1000tl verdim bu işe sanırım tanıdık diye güvenmiceksin millete neyse sorun bu değil zaten...
Ön kapıya compenant diyorlar sanırım
Roadstar marka takım taktı. arka kapıya hertz taktı..
bunların detayını bilmiyorum tam olarak..
amfi olarak audiomax mx-344 4 kanallı 1600 watt amfi taktı..
subwoofer ı ben seçtim. kicker 30cm bi subwoofer onunda detayını bilmiyorum tam olarak.
kısaca sistem:
roadstar compenent hertz arka kapı hoparlör + tiz li. audiomax 4 kanallı 1600 watt amfi kicker 30cm subwoofer
ve ayrıca 800 tl ye kenwood multimedia player aldım dokunmatik bluetooth özellikli vs.
benim sorunum o gün onları taktıktan sonra ses bana güzel geldi çünkü nasıl bi ses beklediğimi bilmiyordum sonucta daha önce ses sistemi olan bi aracım olmadı. bass falan derken hosuma gitti acıkcası ve tamam sorun dedim
ama bugünkü sikayetim bir kaç arkadasımında dediği birşey. arkada ses daha iyi. önce cızırtı yapıyor cızırtı haricinde ses çok ince geliyor orjinal hoparlör daha iyiydi sanki roadstardan. heralde tiz e göre hoparlör yetersiz kalıyor ki ekolayzır dan tiz ayarını -7 yaptıgım halde..
ve baska bir ayrıntı daha bana ön companentleri amfiye. arkadaki hertz i teyp e bagladıklarını söylediler ama arkadaki ses 'hertz' teyibe baglı olsada daha net ve kaliteli.
suan sesi anlatıcak olursam. bass çok kaliteli hiç sorun yok arkadaki ses yeterli bozulma olmuyor ama öndeki ses ince ve sesi yükselttiğimde cızırtı yapıyor.
sizce roadstar hoparlörmü dandik yoksa amfi mi desteklemiyor? baska bir companent alsam amfi destekler mi ?
ve bu ses sistemine 1000 lira verdim sizce fazlamıdır ? suan kafam o kadar karısık bir halde ki ne yapacagımı bilmiyorum. amfi ve companentleri mi değiştirsem yoksa companenti degiştirsem yeterli olurmu. bana önerebileceginiz bir companent varmı amfinin destekleyebileceği sesin bozulma yapmayacagı..
|