Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Klima yakit tuketimini arttirir mi?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28098
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 12:19
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Klima yakit tuketimini arttirir mi?
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Klima yakit tuketimini arttirir mi?
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 07:12
Eger arttirirsa neden boyle?? ve kac litre farkeder?? Ouch

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 08:25
tahmin ederek yazıyorum: klimayı açtığında motora yüklenme olduğundan araç güçten düşüyoo. hele bizimki gibi küçük motorlu araçlarda rampalarda falan çok fark ediyor, çekişten düştüğünü hemen fark edersin. e haliyle biraz daha fazla gaza basma ihtiyacından dolayı yakıt tüketimi artıyor diye düşünüyorum.

ben arkadaslara bi soru sorayım: kışın sıcak modundayken AC düğmesine bastığımızda klima motoru, yazın soğutmak için çalıştığı gibi ısıtmak içinde çalışıyormu?

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 08:27
Orjinalini yazan: bugrature bugrature Yazdı:

tahmin ederek yazıyorum: klimayı açtığında motora yüklenme olduğundan araç güçten düşüyoo. hele bizimki gibi küçük motorlu araçlarda rampalarda falan çok fark ediyor, çekişten düştüğünü hemen fark edersin. e haliyle biraz daha fazla gaza basma ihtiyacından dolayı yakıt tüketimi artıyor diye düşünüyorum.

ben arkadaslara bi soru sorayım: kışın sıcak modundayken AC düğmesine bastığımızda klima motoru, yazın soğutmak için çalıştığı gibi ısıtmak içinde çalışıyormu?
klimayı sıcağa ayarlarsanız yazın soğuttuğu gibi kışında ısıtır.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 09:23
evet yaz ve kış görevini yapıyor..

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesajı Yazan: SDYMZ
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 09:48
Orjinalini yazan: 206xs 206xs Yazdı:

klimayı sıcağa ayarlarsanız yazın soğuttuğu gibi kışında ısıtır.
araç klimaların da heat pump sistemi yoktur. kışın ısıtmak için aracın radyatör suyu kullanılır motor ısındıktan sonra aracın içi ısınır eğer kaloreferini açarsan aynı zamanda A/C tuşuna basarsan gereksiz yere klimayı açmış olursun soğutma yapar kışın sadece ön cam buğu gidermek için kısa süreliğine A/C açılıt

-------------
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 09:50
bu konuda çok söylenti var bende çok araştırdım ama net bir sonuca ulaşamadım illaki olur bence

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 09:58
Motorun gücünden çalacağı için yakıtı etkilemesi beklenen bir şeydir. Bu arada cam açık gitmenin de yakıta etkisi vardır Smile.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 10:01
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Motorun gücünden çalacağı için yakıtı etkilemesi beklenen bir şeydir. Bu arada cam açık gitmenin de yakıta etkisi vardır Smile.
aynen

-------------
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesajı Yazan: foresteng.
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 10:17
Araçlarda özellikle bizimki gibi düşük sınıf araçlarda, klimanın ısıtma özelliği yoktur.. Kışın sadece soğutarak ön camdaki nemi alır ve buğuyu gidermek için kullanılır. Zaten elle kontrol ettiğinizde soğuk havanın verildiğini hissedersiniz..
Klimanın sadece soğutma özelliği vardır. AC tuşuna rölanti durumunda bastığınızda devir saatinin nasıl oynadığını ya da motorun nasıl kasıldığını görebilirsiniz...

-------------
2006/206 Feline OV 1,4 (benzinli)
Kapkara

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 10:28
şimdi şöle bişeyki kışın sıcak konumdayken ac ye bastığında klima motorunun devreye girdiği duyuluyor, ayrıca motorda kendini kasıyor. ama ısıtmaya bi etkisi olmuyormu?

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 12:06

şimdi şöle bişeyki kışın sıcak konumdayken ac ye bastığında klima motorunun devreye girdiği duyuluyor, ayrıca motorda kendini kasıyor. ama ısıtmaya bi etkisi olmuyormu?
aynen olmuyor sen boşuna kışın A/C tuşuna basıyorsun sadece öncam buğusunu alır.  A/C basınca soğutma başlar basınca kapanır sıcaklık ayarı klima da etkisiz sen onu sadece ısıtmada sıcaklığını azaltıp yükseltirsin

-------------
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesajı Yazan: mstf shn
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 12:12
ARACIN BİR VİTES DÜŞTÜĞÜ SÖYLENİYOR YANİ ŞÖYLE ÖRNEK VERMEK GEREKİRSE ARAÇ NASIL YÜKLÜ OLDUGUNDA DAHA FAZLA GAZA BASILIYORSA KLİMA MOTORUDA ARACIN MOTORUNA YÜK VEREREK GÜCÜNÜ DÜSÜRÜYOR VE YAKIT TÜKETİMİNİ ARTIRIYOR

-------------
Peugeot 307 & 2006 & Comfort & HDI 1.6 110 Hp & 215 / 40 / R18

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2013 Saat 16:28
Ya ben aşırı bir çekiş gücü kaybı farketmiyorum. Klimayı açtığımda rölantideyken devir çoook az oynuyor o kadar. Yani az da olsa yakıta etkisi var. Teşekkürler cevap verenlere.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net