Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

direksiyon hidrolik hortumu patladı...

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27989
Tarih: 05 Ağustos 2025 Saat 23:00
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: direksiyon hidrolik hortumu patladı...
Mesajı Yazan: mahmutbasaran
Konu: direksiyon hidrolik hortumu patladı...
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2013 Saat 22:41
    Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar;
Bu akşam işten eve dönerken bir anda yanık yağ kokusu ile kaput içerisinden dumanlar çıkmaya başladı ilk anda heyecanla aklıma hararet gelse de sonrasında hemen aracı durdurup kaputu açtığımda monifoldun önünden geçen direksiyon hidrolik hortumunun plastik olan aksamının yandığını gördüm motor komple hidrolik yağı ile yıkanmış Clap tabi sonrasında ustamı aradım gerekli bilgileri verdi ve dükkana gidebilecek kadar yapıldı şimdi ustamın bana dediği orjinal olanı fiyat bakımından çok olduğundan aynı boruyu press ile yapılabileceğini ve onu yaptırmamı önerdi sizce sağlıklı olurmu bu olaydan başına gelen varmı cevaplar için şimdiden çok teşekkürler... 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: mev347
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2013 Saat 00:52
geçmiş olsun öncelikle,forumda sanırım bi arkadaşın aracı bu sebepten alev almıştı ve zor söndürülmüştü.direksiyon pompasının hortumları yağ kaçırabiliyor.tehlikeli olacak pozisyona ulaştığında tamir görmesi şart.tabiki hiçbir şey orjinal gibi olmaz.ustanız garanti verip size güven sağlayabiliyorsa yaptırın derim.ama baştan savma bi iş ise daha büyük masraflara yol açmayın derim.

-------------
peugeot 206xr 1.4 2000 mod

Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2013 Saat 09:27
Orjinalini yazan: mev347 mev347 Yazdı:

geçmiş olsun öncelikle,forumda sanırım bi arkadaşın aracı bu sebepten alev almıştı ve zor söndürülmüştü.direksiyon pompasının hortumları yağ kaçırabiliyor.tehlikeli olacak pozisyona ulaştığında tamir görmesi şart.tabiki hiçbir şey orjinal gibi olmaz.ustanız garanti verip size güven sağlayabiliyorsa yaptırın derim.ama baştan savma bi iş ise daha büyük masraflara yol açmayın derim.
cok tesekkur ettim cevap icin diger arkadasada biraz gec olacak ama gecmis olsun diyorum ancak benim anlayamadigim konu tam manifoldun cikis yerinden gecen bolum presli hortum diger yerleri metal neden boyle yapilmis o bolumun isinacagi malum....

Mesajı Yazan: mev347
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2013 Saat 12:06

elbette bir mantıklı açıklaması vardır orasının neden plastik olduğunun... direksiyon hidrolik hortumu yüzünden alev alan araç resimde görüldüğü gibi.zor söndürülmüş

-------------
peugeot 206xr 1.4 2000 mod

Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2013 Saat 12:58
Orjinalini yazan: mev347 mev347 Yazdı:

elbette bir mantıklı açıklaması vardır orasının neden plastik olduğunun... direksiyon hidrolik hortumu yüzünden alev alan araç resimde görüldüğü gibi.zor söndürülmüş
cok gecmis olsun iyiki zamaninda davrandim belkide benimde sonum bu sekilde olacakti

Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2013 Saat 21:46
Forum sakinleri bu aksam aracimi servisten aldim sagolsun ustam z rotunu v kayisini degistirmis preslenen parcanin sorun cikarmayacagini belirtti ancak motorun heryeri yag icerisinide ....

Mesajı Yazan: serkan719
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2013 Saat 22:47
geçmiş olsun. 
sıcak su ile güzelce yıkattırın.

Mesaj Tarihi: 07 Nisan 2013 Saat 03:14
Orjinalini yazan: serkan719 serkan719 Yazdı:

geçmiş olsun. 
sıcak su ile güzelce yıkattırın.
tesekkurler...
yikatma konusunda usta pek sicak bakmiyo sonucta elektronik aksam var oksitlenme yapabilir bende istemiyorum ancak bi kereden bisey olmaz heralde

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net