Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

motor sesi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27886
Tarih: 09 Haziran 2025 Saat 07:03
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: motor sesi
Mesajı Yazan: 206 ersan
Konu: motor sesi
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2013 Saat 23:37
slm arkadaşlar benim araba 206 sw 1.4 hdi motor sesi aracın içerisine baya bi geliyo normalmi ve de araç çalışırken aracın içinde çalıştığı gayet hissediliyo titremeden normalmi acaba bu arabalarda

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 31 Mart 2013 Saat 10:24
dizellerde normaldir

Mesajı Yazan: osterreich
Mesaj Tarihi: 31 Mart 2013 Saat 17:42
usta  eger motor sogukken daha cok titreme yapiyorsa motor bilmiyrum dikkat ettinmi de partikül filtresinden yapiyor olabilir

-------------
ʞoʎ ʞılsɹǝʇ ıq wıʎıʎı uǝq

5008 1.6 HDI 110 FAP

Mesajı Yazan: NightKiss
Mesaj Tarihi: 31 Mart 2013 Saat 19:01
Hayır normal değil.
Motor kaputunda ve motorun cama doğru olan yerdeki ses yalıtımı yerindemi.
Ayrıca 1.4 dizelden araç içine ses rahatsız edecek kadar gelmez.

-------------
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Mesaj Tarihi: 31 Mart 2013 Saat 19:55
4 gün önce arabanın bütün filtrelerini yağını fren balatalarını değiştirdim usta kendisi kullandı ve çok beğendi daha önce bende albea vardı ustam o aracımı da biliyo pejolar albealardan daha fazla ses yapar gayet normal dedi ama alışamadım heralde normalmi değilmi tereddütte kaldım diğer dizel pejosu olan arkadaşlar aracınız başka marka araçlara göre veya da daha yeni nesil dizel araçlara göre sesi daha hissedilirmi acaba

Mesaj Tarihi: 31 Mart 2013 Saat 19:58
içeride çok fazla rahatsız ediyo derken abimde 2008 1.6 hdi citroen c4 sedan var onun içerisinde dizel olduğu hiç belli bile olmuyor

Mesajı Yazan: ugursahin
Mesaj Tarihi: 31 Mart 2013 Saat 20:50
Bende aynı dertten muzdaripim motor arkasında yalıtama dair hiç birşey yok satılıyormudur o parça yada 307 lerinkini alsak bizim 206 larada uyarmıki?

Mesaj Tarihi: 31 Mart 2013 Saat 22:55
o ses yalıtımı için olan malzeme folyo kaplı taş yünü bildiğim kadarıyla her aracınki birbirine uyar sanırım veya özellikler bir markaya göre değilde folyolu taş yünü kendimizde yapıştırabiliriz fakat motorun arkası çokta müsait değil el kol girmiyo nasıl yapılır yapan uygulayan varmıdır varsa bilgi verirse iyi olur bende fiat uno vardı bundan bi kaç araba önce onda vardı hatta motor kaputu bile yalıtımlıydı pejo daha lüx bi araç ama bu konuda eksik

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2013 Saat 09:09
Tam hatirlamiyorum bi yerde okumustum hdi ve tdci motorlari en sessiz calisan dizel olarak belirtmislerdi. 206 larin abartili motor sesi yoktur normal sartlarda.

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesajı Yazan: NightKiss
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2013 Saat 23:09
Orjinalini yazan: 206 ersan 206 ersan Yazdı:

4 gün önce arabanın bütün filtrelerini yağını fren balatalarını değiştirdim usta kendisi kullandı ve çok beğendi daha önce bende albea vardı ustam o aracımı da biliyo pejolar albealardan daha fazla ses yapar gayet normal dedi ama alışamadım heralde normalmi değilmi tereddütte kaldım diğer dizel pejosu olan arkadaşlar aracınız başka marka araçlara göre veya da daha yeni nesil dizel araçlara göre sesi daha hissedilirmi acaba

Usta ????
O nasıl ustaymış ki traktör gibi çalışan Albea yı  pejo dan daha sessiz çalışıyor diye itham ediyor.
Yazık diyorum ne Usta ların eline kalmışız.

-------------
Bilmeden gelip bastığın Bu toprak,bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak, ver bu sessiz yığın Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net